.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οργανώσεις για το Πολυτεχνείο 20: Η σιγή νεκροταφείου δεν πέρασε!


Η σιγή νεκροταφείου που θέλησε να επιβάλει η κυβέρνηση ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ!

Παρά την χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε όλη την χώρα και την απαγόρευση κάθε συνάθροισης άνω των τριών ατόμων.

Παρά τις απειλές για πρόστιμα ως 5.000€ για τους διοργανωτές “παραβάτες” της απαγόρευσης, τους 6.000 αστυνομικούς που έχουν περικυκλώσει τόσες μέρες το κέντρο της Αθήνας, αλλά και τον ορυμαγδό τρομοκράτησης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση μέσω των στελεχών της, μαζί με τα πληρωμένα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ,

Η “καραντίνα” των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων σε νεολαία, λαό και εργαζόμενους ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.

Χαιρετίζουμε τα αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού που έσπασαν την απαγόρευση κατεβαίνοντας στον δρόμο στις διάφορες συγκεντρώσεις των πολιτικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων, δηλώνοντας ξεκάθαρα προς το σύστημα και τους εκφραστές του, ότι ο αγώνας για αντίσταση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους δεν μπαίνει σε αναστολή. Εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα, στην διάλυση του συστήματος περίθαλψης, που έχει αφήσει ουσιαστικά τον λαό απροστάτευτο στην πανδημία. Μια πανδημία που το σύστημα χρησιμοποιεί στην ουσία, ως “ευκαιρία” για να περάσει την επίθεση του χωρίς αντιδράσεις, ρίχνοντας την ευθύνη για τα αποτελέσματα της πολιτικής του στον λαό και τη νεολαία.

Αυτοί οι αγωνιστές που κατέβηκαν στον δρόμο, απέδειξαν ποιος πραγματικά σέβεται και νοιάζεται για την υγεία του λαού. Παίρνοντας κάθε μέτρο προστασίας και κρατώντας αποστάσεις, όταν οι δυνάμεις καταστολής το “επέτρεπαν” και δεν χτύπαγαν τον κόσμο. Έδειξαν στην πράξη ότι η “έννοια” της κυβέρνησης για την υγεία του λαού είναι πέρα για πέρα προσχηματική.

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε όλη την Ελλάδα με δακρυγόνα, ξύλο, προσαγωγές, πρόστιμα, συλλήψεις και αύρες, με πολλά μπλοκ οργανώσεων σε όλη την χώρα να περικυκλώνονται και να χτυπιούνται από τις δυνάμεις καταστολής.

Το σπάσιμο της απαγόρευσης δείχνει ότι, παρά την προπαγάνδα, η κυβέρνηση δεν θα αφεθεί ήσυχη στο μαύρο μέλλον που θέλει να επιβάλει σε νεολαία, εργαζόμενους και συνολικά στον λαό.

Στο επόμενο διάστημα θα εντείνουμε τις προσπάθειες για τον ευρύτερο δυνατό πολιτικό συντονισμό και την κοινή δράση των οργανώσεων της ριζοσπαστικής και μαχόμενης Αριστεράς, μέσα και από το μαζικό κίνημα και τους φορείς του, με επόμενο σταθμό την απεργία στις 26/11 ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα Βρούτση, αλλά και συνολικά για τη συμβολή μας στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για υγεία, παιδεία, εργασία, δημοκρατία και λαϊκές ελευθέριες και ειρήνη. Καλούμε όλες τις οργανώσεις της κομμουνιστικής, αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής και ανατρεπτικής αριστεράς να συμβάλλουν σε αυτή τη κατεύθυνση.

  • Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες των συγκεντρώσεων και να αποσυρθεί κάθε κατηγορία.
  • Να παρθούν πίσω όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Υπογράφουν οι οργανώσεις:

Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αριστερή Ανασύνθεση

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

ΚΚΕ(μ-λ)

Κόκκινο Νήμα

Λαϊκή Ενότητα

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νΚΑ

ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΟΚΔΕ

ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΣΕΚ

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



12 σχόλια στο “Οργανώσεις για το Πολυτεχνείο 20: Η σιγή νεκροταφείου δεν πέρασε!

  1. Κώστας

    Πολύ θετική η ανακοίνωση της μαχόμενης αριστεράς, υπό προυποθέσεις.

    1)να συνεχιστεί και να βαθύνει στα θέματα της πανδημίας

    2)να δεσμευούν όλοι πως σκοπός είναι η δημιουργία και στήριξη ενιαίων σχημάτων κοινωνικών χώρων και η πολιτική συμμαχία της μαχόμενης αριστεράς

    3)να δεσμευτούν όλοι πως η πολιτική συμμαχία της μαχόμενης αριστεράς δεν θα γίνει εκβιαστικά, από τα πάνω και χωρίς βαθιές συμφωνίες σε όλα τα κεντρικά θέματα (πανδημία, οικονομία, εργασιακά, εθνικά, εκπαίδευση, δημοκρατία)

    4)να δεσμευτούν όλοι πως στην περίπτωση αδυναμίας συγκρότησης πολιτικής συμμαχίας της μαχόμενης αριστεράς δεν θα επιχειρηθούν κατεβάσματα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

    Κώστας

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Κώστα πολύ λογικά τα πρώτα τρία αν και βλέπω οτι υπάρχουν μεγάλες διαφορές άποψης και στρατηγικής στα διαφορα κομμάτια της επαναστατικης / εξωκοινοβουλευτικης αριστεράς.Το πιο θεμιτό και ρεαλιστικό είναι ενα μινιμουμ πλαίσιο για κοινή παρουσία σε θέματα που είναι εύκολη η συμφωνία( εργατικα,δημοκρατικα δικαιωματα πχ).Αν μπορεις διευκρινισε μου το 4 για τις εκλογές.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Δηλαδή λες ότι εάν δεν βρεθεί ένα τέτοιο πολιτικό περιεχόμενο που καμία δύναμη της μαχόμενης αριστεράς
      α) δεν θα νιώθει ότι φιμώνεται και περιορίζεται -πέρα από κάποιο ανεκτό όριο- ή
      β) δεν θα νιώθει ότι εξαναγκάζεται να υποστηρίξει -πάλι πέρα από κάποιο ανεκτό όριο- πράγματα που δεν θεωρεί σωστά ή ώριμα
      τότε πρέπει η μαχόμενη αριστερά να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη.

      Συμφωνώ μαζί σου όμως στο σημείο 3. Χρειάζονται βαθιές συμφωνίες κι όχι minimum πλαίσια ή μέσοι όροι. Τώρα σε ότι αφορά το “εκβιαστικά” θέλει πολύ συζήτηση γιατί είναι η ίδια η πραγματικότητα που εκβιάζει. Άρα το θέμα είναι με τί όρους συγκροτείται η ηγεμονία.

      Reply
    3. Κώστας

      Θεόδωρε πρέπει να βρούμε το αντιεκλογικό χνάρι που υπήρχε, μειοψηφικά, στον χώρο μέχρι που εγκαταλειφθηκε από όσους το είχαν. Δεν εχουμε να πούμε κάτι στον κόσμο αυτή την στιγμή σε επίπεδο κεντρικού πολιτικού λόγου, δεν έχει νόημα να κατεβαίνουμε για την καταγραφή, για πολλές καταγραφές.Εϊναι παπάτζα το “συνομιλήσαμε με έναν κόσμο που αλλιώς δεν θα μπορούσαμε”. Είναι κάτι που το κάνει το ΚΚΕ αλλά παίρνει και 300.000 ψήφους. Εμείς γραφικοποιούμαστε σε έναν κόσμο, είμαι οι “τίμιοι αγωνιστές τα παιδιά δεν είναι για πολλά”. Αποτελεί σαφή όψη κοινοβουλευτισμού αυτό το πράγμα και οργανώνει γύρω του το σύνολο της πολιτικής και κινηματικής πρακτικής. Ουδείς υπηρετεί το “οι εκλογές δεν είναι το βασικό πεδίο πάλης” όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν γίνεται, ο πολιτικός μηχανισμός είναι τέτοιος που απορροφά δεξιότητες και ανθρωποώρες που δεν είναι ανεξάντλητες. Αν μπορέσουμε να κάνουμε κάτι άλλο, κάτι μεγάλο και ουσιαστικό, κάτι διαφορετικό εντάξει, να κρίνει εκείνο αν θα κατέβει. Αλλιώς, αν έρθει εκείνη η ώρα που εγώ λέω πως θα είναι το 21 αλλά μπορεί και το 22 ή το 23, το ΑΚΥΡΟ από ένα οργανωμένο δυναμικό θα είναι λυτρωτικό και απελευθερωτικό.

      Κώστας

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Σωστα το λες οτι χρειαζεται κινηματικη δράση και λιγοτερη εκλογολαγνεία.Απο την άλλη όμως δεν μπορεις να αγωνιζεσαι ,να μιλας με ενα κόσμο και στις εκλογές να τους λες να κατσει σπιτι ή να ριξει κκε( με το οποιο διαφωνεις ολο τον υπολοιπο καιρο) ή ακομα χειροτερα συριζα ενα νεοφιλελευθερο αμερικανοκινητο μόρφωμα.Ας κατεβει οποιος γουσταρει στις εκλογες κ ας πάρει οτι πάρει .Δευτερευων θεμα το βλέπω..

        Reply
      2. Κώστας

        Θεόδωρε εσύ το βλέπεις δευτερεύον, αυτοί το θεωρούν το κέντρο του κόσμου όμως. Έχουν αντικαταστήσει το κίνημα από την προεκλογική εκστρατεία.

        Εγώ άκυρο θα καλέσω, τώρα τι θα κάνει ο κόσμος είναι δικαίωμα του. Με νοιάζει να μην προσπαθώ εγώ να του κλέψω την ψήφο καλώντας τον να ψηφίσει κάτι που δεν υπάρχει.

        Κώστας

        Reply
        1. kokkiniotis Post author

          Θα μπορούσες αγαπητέ να μας διευκρινίσεις ποιοι είναι αυτοί που έχουν αντικαταστήσει το κίνημα με την προεκλογική εκστρατεία; Επίσης, ποιοι είναι αυτοί που προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν υπάρχουν; Α, και κάτι άλλο: Υπόδειξέ μας και ποιοι “υπάρχουν”, για να έχουμε καλό ρώτημα.

        2. Κώστας

          Αγαπητέ γιατί δεν ρώτησες τον Ragnarok όταν είπε πως οι περισσότερες δυνάμεις κάνουν καμπανιακή δουλειά ?

          Ποιες εννοεί ?

          Κανένας δεν πρέπει να κατέβει, τι με ρωτάς, πόσο σαφέστερα να το πω. Χάσαμε την ευκαιρία μας στις εκλογές του 12, τότε μπορούσαμε να κατέβουμε στις εκλογές έχοντας κάτι να πούμε. Από κει και πέρα, με την εξαίρεση των δευτερων εκλογών του 15 που υπήρχε επιδικο ανατροπής του σχεδίου του Τσίπρα να μην εκπροσωπείται στην Βουλή η μαχόμενη αντι ΕΕ αριστερά, το μόνο που κάνουμε στις εκλογές είναι να κοροιδεύουμε τον κόσμο και να καίμε κόσμο από το κίνημα

          Κώστας

          Κώστας

        3. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Τίμιο και δεκτό! Ετσι το δέχομαι.Αν κάποιος δεν κατεβαίνει δεν ψηφίζει.Σωστο.Το προβληματικο ειναι να καλει σε υπερψηφισει άλλον.Έτσι έχουν γραφτει μαυρες σελίδες…

    4. Κώστας

      Ναι ανώνυμε, το θεωρώ φθορά να κατέβουν στις εκλογές πάλι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, το ΚΚΕ μλ και το ΜΛ ΚΚΕ. Να μαζεύεται ο κόσμος τους, οι φίλοι, τα “μέλη με τον τρόπο τους” για τις εκλογές, την άλλη μέρα να εξαφανίζονται και το πραγματικό ανθρώπινο δυναμικό των οργανώσεων να είναι εξαντλημένο, σωματικά, ψυχολογικά οικονομικά. Και με ένα ασήμαντο εκλογικό αποτέλεσμα που κάνει ζημιά και μεταξύ τους και τους γραφικοποιεί και στον πολύ κόσμο.

      Κώστας

      Reply
      1. Ragnarok

        Φθορά είναι Κώστα επίσης, να κατέβουμε όλοι μαζί και την επαύριο των εκλογών να ψάχνεις κόσμο για να συμμετάσχει σε συλλογικότητες γειτονιάς, σε σωματεία κλπ.

        Ή να διαγκωνίζονται πολιτικές οργανώσεις με παραγοντιλικια και κομματοπατριωτισμους, για το ποιας οι υποψήφιοι θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από τους ψηφοφόρους. Άστο, στο έχω ματαξαναπει: Ο καλύτερος προπαγανδιστής και άμαχος του σεχταρισμός, είναι η ενωτιτιδα: είναι η εκλογικιστικη λογική που έχουν οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και χτες κ σήμερα, είναι η αντίληψη “δρω καμπανιακα κυρίως και όχι μόνιμα, με σχέδιο , με αντίληψη οικοδόμησης συλλογικοτήτων σε γειτονιές και χώρους δουλειάς “, ει άι τα παραγοντιλικια, κλπ. Όλα αυτά δηλαδή που νοηματοδοτουν το τι σημαίνει ενότητα για την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της εξωκ. Αριστεράς.

        Ενότητα λοιπόν σημαίνει συμφωνία για το με πιο περιεχόμενο και ΠΩΣ (με ποιες μορφές, τρόπο ) δούμε σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Και κεντρικά φυσικά, αλλά αυτό συνιστά αποτέλεσμα των προηγούμενων και όχι το ανάποδο..

        Reply
      2. Κωστας

        Ragnarok υπαρχει και το καθολου το οποιο δεν το συζητατε γιατι ειστε ταυτισμενοι με την καμπανιακη δουλεια.

        Κωστας

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.