.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ομόφωνα αθώοι οι τρεις κατηγορούμενοι του ErgasiaNet!


Aθώοι ομόφωνα οι 3 κατηγορούμενοι του ErgasiaNET που μηνύθηκαν από την εταιρεία Commercial Value

Στη δίκη που έγινε σήμερα 9/3/2022 εξ αναβολής στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αθωώθηκαν παμψηφεί οι τρεις κατηγορούμενοι μετά από μήνυση της εταιρείας «Commercial Value AAE»: ο Γιώργης Χρήστου, αρχισυντάκτης του ErgasiaNET και μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ (Ράδιο Μέρα), ο Γρηγόρης Καλομοίρης, τότε εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ που διαχειριζόταν την ιστοσελίδα ErgasiaNET, και ο Μίλτος Αλικαρίδης, τότε εργαζόμενος της μηνύτριας εταιρείας.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε άρθρο στο ErgasiaNET 23/2/2017 με τον τίτλο : “Τρομοκρατία και εργασιακές βλαπτικές μεταβολές στην «Commercial Value AAE», για τις καρέκλες των «ημετέρων».”

Μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν:

– Ο Άκης Σωτηρόπουλος, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, που δήλωσε ότι το ErgasiaNET αποτελεί ενημερωτική ιστοσελίδα συνδικαλιστικής παράταξης, υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα και καταγγέλλει τις παραβάσεις από την εργοδοσία.

– Η Ματίνα Παπαχριστούδη, δημοσιογράφος, μέλος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ, που τόνισε ότι τηρήθηκε η δημοσιογραφική δεοντολογία και πως ο όρος «εργοδοτική τρομοκρατία» είναι πολύ… λάιτ, διότι αυτή θα έκανε πιο σκληρή κριτική.

Η μηνύτρια Ελπινίκη Καράμπαλη, ως εκπρόσωπος και εκκαθαρίστρια το 2017 της εταιρείας «Commercial Value AAE» δεν εμφανίστηκε στη δίκη.

Από πλευράς ΚΕΔΔΑ παραβρεθήκαμε και εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας στους διωκόμενους.

Η μήνυση αποτελούσε μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζόμενων και φίμωσης του τύπου, όπως συνηθίζεται από εταιρείες-εργοδότες το τελευταίο διάστημα.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης μέσω των λεγόμενων αγωγών SLAPP αυτή τη φορά δεν πέρασε. Όμως, πολλές παρόμοιες δίκες είναι σε εξέλιξη και ο αγώνας για την ελευθεροτυπία και τα εργατικά δικαιώματα συνεχίζεται.

Πηγή: kedda2021.blogspot.com

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.