.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οι δυο πρώτοι νεκροί Ναυτεργάτες στην Ερυθρά Θάλασσα σε ελληνόκτητο πλοίο


Οι δυο πρώτοι νεκροί Ναυτεργάτες στην Ερυθρά Θάλασσα σε ελληνόκτητο πλοίο με έδρα τον Πειραιά

Οι Έλληνες εφοπλιστές εξακολουθούν να στέλνουν τα πληρώματα στο στόμα του λύκου

Καμία θυσία για τα κέρδη τους!

Δελτίο Τύπου της ΠΕΝΕΝ

Επιβεβαιώνονται με τραγικό τρόπο οι ανησυχίες που έχουμε εκφράσει για την συνέχιση των αποστολών ελληνικών και ελληνόκτητων πλοίων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Η χθεσινή επίθεση που έγινε στο πλοίο «True Confidence» στοίχισε την ζωή τουλάχιστον δυο μελών του πληρώματος και τον σοβαρό τραυματισμό ακόμη έξι.

Υπενθυμίζουμε ότι η επίθεση αυτή είναι η όγδοη που σημειώνεται σε ελληνόκτητο πλοίο στην διάρκεια των τελευταίων δυο μηνών στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει στη Ναυτιλιακή εταιρία «Third January Maritime LTD» (Φίλωνος 131, Πειραιάς) ελληνικών συμφερόντων και είχε 20 μέλη πλήρωμα και επιπλέον τρεις ένοπλους φρουρούς. Όλα τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι Ναυτεργάτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές προκύπτει ότι το Ναυτικό της Υεμένης επικοινώνησε μέσω VHF με το πλοίο και ζήτησε αυτό να αλλάξει πορεία.
Η πλοιοκτήτρια εταιρία με έδρα τον Πειραιά αγνόησε τις προειδοποιήσεις των Χούθι και με τον τρόπο αυτό ακολούθησε το πυραυλικό χτύπημα.

Υπογραμμίζουμε ότι οι διεθνείς Ναυτιλιακοί οργανισμοί έχουν από καιρό επισημάνει τους τεράστιους κινδύνους για την διέλευση των πλοίων στην επικίνδυνη αυτή περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Για το λόγο αυτό μεγάλοι Ναυτιλιακοί κολοσσοί έχουν ματαιώσει τα δρομολόγια των πλοίων στέλνοντας τα μέσω του Ακρωτηρίου Καλής Ελπίδας (Ν. Αφρική).

Οι Έλληνες εφοπλιστές επειδή τα ναύλα έχουν εκτοξευτεί σε αστρονομικά υψηλά επίπεδα παίζουν την ζωή των πληρωμάτων τους κορώνα – γράμματα. Ταυτόχρονα ήταν αυτοί που ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να οργανωθεί διεθνής Ναυτική δύναμη για την προστασία των πλοίων τους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, όχι μόνο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους, αλλά έστειλε την πολεμική φρεγάτα «ΥΔΡΑ» ενώ ανώτατος Έλληνας Αξιωματικός ανέλαβε στα πλαίσια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – Ε.Ε. τον αρχηγικό ρόλο συντονιστή της επιχείρησης.

Η εμπλοκή αυτή της χώρας μας συνιστά θανάσιμο κίνδυνο για τα πληρώματα των εμπορικών πλοίων, αλλά και του προσωπικού της φρεγάτας το οποίο στέλνεται χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορα της χώρας μας.

Απαιτούμε:

– Να σταματήσει αμέσως η διέλευση ελληνικών και ελληνόκτητων πλοίων από την Ερυθρά Θάλασσα.

– Να θεσπιστεί ειδική ΣΣΕ που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα των Ναυτεργατών για τον επαναπατρισμό τους πριν τα πλοία που εργάζονται εισέλθουν στην επικίνδυνη και χαρτογραφημένη περιοχή.

– Να γυρίσει πίσω τώρα η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».

– Καμία εμπλοκή της χώρας και καμία αποστολή έξω από τα σύνορα της Ελλάδας.

– ΌΧΙ στα τυχοδιωκτικά και κερδοσκοπικά σχέδια των εφοπλιστών.

– Καμία θυσία για τα κέρδη και τα συμφέροντα τους.

– Κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα μας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.