.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις προσωπικού από το υποστελεχωμένο Αττικό σε νησιά!!!


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ “H ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Χαϊδάρι, 16/8/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ με τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της νοσηλευτικής υπηρεσίας συνεχίζει να προβαίνει σε μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού (και σε πολλές περιπτώσεις σε παρατάσεις αυτών) προς διάφορα νησιά του Αιγαίου εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου.

Οι μετακινήσεις αυτές αποκαλύπτουν τα ψέματα της κυβέρνησης περί “αντοχής του συστήματος υγείας” και “κανονικότητας”. Στο Αττικό, μία μέρα πριν τη γενική εφημερία του δεκαπενταύγουστου υπήρχαν περίπου 20 ασθενείς σε ράντζα και φορεία σε διαδρόμους.

Πρόκειται για μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού που για να καλύψουν τρύπες στις υποστελεχωμένες δομές υγείας των νησιών ανοίγουν άλλες στο υποστελεχωμένο Αττικό. Και αυτό, ενώ βασιλεύει το καθεστώς των κουτσουρεμένων αδειών του εξουθενωμένου νοσηλευτικού προσωπικού που μοχθεί για να πάρει έστω δύο (και όχι τρεις εβδομάδες κανονική άδεια).

Οι μετακινήσεις αυτές, εκτός των άλλων, συνιστούν “βόλεμα ημετέρων” που γνωρίζουν τη δυσχερή κατάσταση του νοσοκομείου και παρόλα αυτά κάνουν τα καλά παιδιά στη διοίκηση και την κυβέρνηση (πρόκειται για αντισυναδελφική συμπεριφορά), επιβαρύνουν κι άλλο τα υπαρκτά κενά και την πλειοψηφία των συναδέλφων που μένουν πίσω, ενώ μπορεί να οδηγήσουν σε αδυναμία στοιχειώδους παροχής κρίσιμων υπηρεσιών του νοσοκομείου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να σταματήσουν οι ανωτέρω μετακινήσεις. Ούτε σκέψη για περικοπή αδειών στο όνομα των “έκτακτων” υπηρεσιακών αναγκών.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσει το νοσοκομείο για τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.