.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Να σταματήσει κάθε δίωξη των συλληφθέντων για τις επισκευές στη Κατάληψη Libertatia


ΝΑΡ και νεολαία για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης

Το ΝΑΡ καταγγέλλει τη νέα κυβερνητική επίδειξη αυταρχισμού την Κυριακή 23/8/2020 με τις συλλήψεις με αφορμή τις επισκευές στο νεοκλασικό που στεγάζει την κατάληψη Libertatia. Είναι πρόκληση με χαρακτηριστικά προβοκάτσιας ότι έγινε αστυνομική επέμβαση, συλλήψεις και δικογραφία για να σταματήσει η προσπάθεια αποκατάστασης του καμένου κτηρίου μετά τον εμπρησμό από νεοναζί την ώρα του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για το «μακεδονικό» τον Ιανουάριο του 2018.

Ταυτόχρονα καμιά σύλληψη για τον εμπρησμό δεν έγινε, καμιά δικογραφία δεν σχηματίστηκε σε βάρος όσων αποδεδειγμένα και με πληθώρα οπτικοακουστικού υλικού έθεσαν σε κίνδυνο την ζωή όσων βρίσκονται εκείνη την ώρα στην κατάληψη και ολόκληρης της γειτονιάς. Είναι φανερή η κρατική ασυλία των φασιστικών ομάδων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι νεοναζί εξυπηρετούν και τα κερδοσκοπικά συμφέροντα που ορέγονται το ιστορικό κτίριο και το οικόπεδο-«φιλέτο». Η κατάληψη ενοχλούσε και γιατί διασφάλιζε το διατηρητέο κτήριο από την εγκατάλειψη.

Γεγονός παραμένει ότι ο κλιμακούμενος κρατικός αυταρχισμός δείχνει το φόβο για τις κοινωνικές αντιστάσεις ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές ΝΔ και ΕΕ, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

  • Κάτω τα χέρια από την κατάληψη Libertatia.
  • Να σταματήσει κάθε δίωξη των συλληφθέντων
  • Να μπει τέλος στην ασυλία στους φασίστες εμπρηστές
  • Δε θα περάσει η κρατική καταστολή. Η μαζική λαϊκή δράση για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες θα σπάσει τον αυταρχισμό.
image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.