.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Να παύσει η συνδικαλιστική δίωξη του Π. Κάτσαρη, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα»


Για τη συνδικαλιστική δίωξη του Παναγιώτη Κάτσαρη προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ “Δήμητρα”

Κ.Ε.Δ.Δ.Α. – Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Την Τετάρτη 8/3 μέρα πανεργατικής απεργίας για την ιδιωτικοποίηση-αποδιοργάνωση στους σιδηροδρόμους που οδήγησε στο έγκλημα της σύγκρουσης και την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, η παρουσία των απεργών έξω από το χώρο δουλειάς τους θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και η διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, άσκησαν δίωξη κατά του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων και περιφερειακού συμβούλου Παναγιώτη Κάτσαρη, επειδή μαζί με τους άλλους εργαζόμενους-απεργούς στο Ινστιτούτο Καλαμάτας-ΔΑΟΚ έκλεισαν την είσοδο με πανό τη μέρα της απεργίας σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευση.

Ο κυβερνητικός-εργοδοτικός αυταρχισμός και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με τη σύμπλευση αστικής δικαιοσύνης και συστημικών ΜΜΕ μετά και το ν. Χατζηδάκη, εντείνεται. Ένα ακόμα κρούσμα αποτελεί και η δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για αποχή από την αξιολόγηση και η οποία παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και ΜΜΕ ως απόφαση που κηρύσσει παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 16/3. Τρομάζουν μπροστά στο ογκούμενο κύμα λαϊκής διαμαρτυρίας και τη μαζική συμμετοχή στις απεργίες. Αδίστακτα χρησιμοποιούν την παραπληροφόρηση, τη διαστρέβλωση, τις δικαστικές διώξεις, κηρύσσουν παράνομες τις συνδικαλιστικές δράσεις, μαζί με την καταστολή προκειμένου να επιβάλλουν σιωπή και πειθάρχηση για να μη διαταραχτεί η εξουσία τους.

Η δίωξη του Παναγιώτη Κάτσαρη είναι παραδειγματική για να τρομοκρατήσει και να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης. Δεν θα τους περάσει, όμως.

Το δικαίωμα στην απεργία, η περιφρούρηση των αγώνων και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτα!

– ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

– ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΑΡΗ

14/3/2023

Πηγή: kedda

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.