.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Να μην ακυρώσει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την απεργία στις 14 Νοέμβρη


ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την εργατική τάξη, τους ανέργους και τη νεολαία των Ιωαννίνων, να μπουν μπροστάρηδες στην μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 14 του Νοέμβρη. Ενάντια στις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ που καλεί σε απεργία στις 28 του μήνα μαζί με την Κοινωνική Συμμαχία, τον ΣΕΒ και τους εργοδότες δηλαδή. Ενώ η προκήρυξη της απεργίας στις 14 έδειξε τη δυναμική να μετατραπεί η απεργία του Δημοσίου σε πανεργατική, η ΓΣΕΕ υπονομεύει όλη αυτήν την προσπάθεια βάζοντας πλάτη στης επιδιώξεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, να συνεχίσουν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι την κρίση.

Την στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει τις πολιτικές λιτότητας και των ματωμένων πλεονασμάτων για να τα χαρίσει στους τραπεζίτες και στις πολυεθνικές, για νέους εξοπλισμούς και φρεγάτες, οι εργαζόμενοι απεργούμε και διεκδικούμε τα πλεονάσματα να πάνε στις ανάγκες μας.

Απαιτούμε την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους με μισθούς στο ύψος των αναγκών μας. Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους. Όχι στις απολύσεις και την ελαστική εργασία. Μόνιμες και μαζικές προσλήψεις για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών (σχολεία, νοσοκομεία δήμους κτλ). Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το εργατικό κέντρο να σεβαστεί τις αποφάσεις των σωματείων για απεργία στις 14 του Νοέμβρη και να μην συρθεί πίσω από τον εργοδοτικό συρφετό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της απεργίας με μαζικές συνελεύσεις στους χώρους δουλείας. Τον δρόμο τον έδειξε η απεργία την 1η του Νοέμβρη καθώς και οι προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις (Cosco, νοσοκομεία, Βοήθεια στο σπίτι, Βαρέα και ανθυγιεινά).

Οι εργατικοί αγώνες μπορούν να κερδίσουν! Κλιμάκωση τώρα για ένα νικηφόρο εργατικό κίνημα που θα επιβάλλει τη διαγραφή του ληστρικού χρέους, την έξοδο από την Ε.Ε. και όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο.

Τέταρτη 14 Νοέμβρη όλοι και όλες 10.30 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 71.43% ( 7
Συμμετοχές )



14 σχόλια στο “Να μην ακυρώσει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων την απεργία στις 14 Νοέμβρη

  1. ένας

    Τώρα, αντί για την ταξική ενότητα ΟΛΩΝ των εργαζομένων, και τον στόχο για το ενιαίο απεργιακό μέτωπο, μας προέκυψε η ενότητα γύρω από την …ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ….ΓΣΕΕ;!
    Για τις 28/11 τι προτείνει η ανάρτηση;
    Αν υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως λέει η ανάρτηση, για την 14/11, σε συνδυασμό με κλιμάκωση στις 28/11, νομίζω πως πρέπει να γίνει αποδεκτή η πρόταση.
    Αν όμως, η 14/11 μπαίνει αντιπαραθετικά με την 28/11, τότε μάλλον υπηρετεί τα σχέδια των εργατοπατέρων και τις επιθυμίες της άρχουσας τάξης από την πίσω πόρτα, για αποδυνάμωση του ενιαίου απεργιακού μετώπου.
    Την 28/11 δεν την ήθελε η συνολική Εξουσία. Την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ, κάτω από την πίεση του εργατικού κινήματος 237 σωματείων και 28 δευτεροβαθμίων. Η ελπίδα τους ήταν να λειτουργήσει διασπαστικά. Αλλά θα τους την γυρίσουμε μπούμεραγκ. Αλλιώς παίζουμε το παιχνίδι τους.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Από τη χτεσινή εισήγηση του Τασιούλα προέδρου της ομοσπονδίας οικοδόμων: “Καλέσαμε όλα τα Συνδικάτα, χωρίς αποκλεισμούς, τα οποία πήραν απόφαση για απεργία 14/11 και διαμορφώσαμε αυτό το μεγάλο μπλοκ απεργιακών αποφάσεων που ανάγκασε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε μία συνεδρίαση “μνημείο εργατοπατερισμού”. Την ανάγκασε να ρίξει και το τελευταίο φύλλο συκής, αν της είχε μείνει και τέτοιο. Στο πώς θα προχωρήσουμε παίρνουμε υπόψη την απόφαση που πήρε, κάτω από τη δική μας πίεση, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για κήρυξη γενικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη. Μια απόφαση που δεν υποδηλώνει προσπάθεια να οργανωθεί ενιαίο απεργιακό ρεύμα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν, αλλά ακριβώς να υπονομεύσει αυτό που είναι ζητούμενο: Ενιαίο απεργιακό μέτωπο με πλαίσιο πάλης που θέτει μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, σε συνεννόηση με την εργοδοσία, τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση, ακριβώς, αυτό το ενιαίο απεργιακό μέτωπο θέλει να εμποδίσει να εκφραστεί. Την ίδια στόχευση είχε και όταν απέρριπτε την πρότασή μας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, την ίδια στόχευση έχει και τώρα, με την απόφαση που πήραν λίγες μέρες μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στην Ολομέλεια της διοίκησης που υποχρεώθηκαν να αναπροσαρμόσουν το υπονομευτικό σχέδιο κηρύσσοντας γενική απεργία για τις 28 Νοέμβρη.”

      Τώρα πως ένα υπονομευτικό, διασπαστικό σχέδιο και μνημείο εργατοπατερισμού, όπως είναι το 28/11 (ακόμα και χρυσαυγιτισμού με την απεύθυνση στο ΠΡΟ – ΠΟ για να φέρει τα ΜΑΤ απέναντι στα ταξικά συνδικάτα) ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΓΕΤΑΙ,

      αμέσως παρακάτω γίνεται “κλιμάκωση” και κάλεσμα
      ξεσηκωμού – καταπίνοντας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το 14/11- μόνο η υψηλή διαλεκτική του ΠΑΜΕ και του ένας μπορεί να ερμηνεύσει.
      Το ερώτημα είναι ακριβώς αντίστροφο: Θα οργανώσουν τα εκατοντάδες ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες δικό τους απεργιακό σχέδιο και δράσεις κλιμάκωσης ή θα πιέζουν και θα εκλιπαρούν τη ΓΣΕΕ να “συμμετάσχει” με το δικό της υπονομευτικό σχέδιο που μετά θα ακολουθούν (παρότι θα το βρίζουν);

      Θα απεργήσουν στις 14/11 όλα τα σωματεία που έχει τη δυνατότητα το ΠΑΜΕ και άλλες ταξικές δυνάμεις να πάρουν αποφάσεις ή τουλάχιστον να μην τις αλλάξουν;
      Για τις 28//11 μην ανησυχείτε, θα απεργήσουν όλοι (εξ ανάγκης). Το θέμα τι απεργία είναι κα΄θε φορά (περιεχόμενο, μορφή, οργάνωση από τα κάτω, κλιμάκωση). Υπάρχουν απεργίες και “απεργίες”.

      Venceremos

      Reply
      1. Ανώνυμος

        ΠΟΙΑ κλιμάκωση ωρε Τασιούλα; ΑΠΟ ΠΌΤΕ η ΄σρνηση για κεντριή διακλαδική απεργία εκτός ΓΣΕΕ (δλδ εκτός ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ) και το σούρσιμο στις…..28 ονομάζεται …..ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ;

        Δθιότι στα απλά ελληνικά, όλο αυτό που έγινε δεν λέγεται κλιμάκωση: Λέγεται “Να βγάλω την υποχρέωση”

        Reply
      2. ένας

        Να σου πω τι καταλαβαίνω εγώ, ανώνυμε Venceremos, χωρίς διάθεση πατρωναρίσματος η οίηση “προπονητή της εξέδρας”.
        Τα 237/28 σωματεία, που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ σε αυτό το θέμα, ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ, αφού τώχουν εξαγγείλει. Αυτό πρέπει να κάνει και το ΕΚ Ιωαννίνων.
        Τώρα, αν θα απεργήσουν μία η δύο φορές, θα εξαρτηθεί από τις δυνάμεις τους και τις διαθέσεις των σχετικών εργασιακών χώρων. Αν υπάρχει δυνατότητα για δεύτερη απεργία στις 28/11 (αυτό είναι η περίφημη, για τους δύστροπους/αργόστροφους, “κλιμάκωση”) τότε ασφαλώς θα κατέβουν και στις 14/11, γιατί αυτή θα δημιουργήσει, επιπλέον και “κλίμα” αντίστασης και άρα μεγαλύτερης μαζικότητας και στις 28/11.
        Αν όχι, η πρόταση είναι να προτιμηθεί η 28/11 για να είναι μαζικότερη, αφού θα μπορούν να συμμετάσχουν και εκείνοι, που δεν απεργούν χωρίς την κάλυψη της ΓΣΕΕ, ώστε να αξιοποιηθεί η υπουλη ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ, που εξαναγκάστηκε να κάνει η συνολική Εξουσία με την 28/11, εναντίον της, να “βγεί κουρεμένη, εκεί, που πήγαινε για μαλλί”. Σημασία έχει να απεργήσουν όσο γίνεται περισσότεροι ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ, κι αυτό θα είναι η ήττα τους.
        Ετσι και αλλιώς, τον τόνο και τον χαρακτήρα (συγκεντρώσεις, συνθήματα κλπ.) για άλλη μια φορά θα τον δώσουν οι πραγματικοί απεργοί, που στην πλειοψηφία τους θα γυρίσουν την πλάτη στους εργατοπατέρες, όπως γίνεται τα τελυταία χρόνια(*).
        Μακάρι να είχαν την διάθεση όλοι, η το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων, να γυρίσουν την πλάτη τους στην ΓΣΕΕ, για κάτι αγωνιστικότερο βέβαια και όχι για τον καναπέ τους. Αλλά, όσο αυτό δε γίνεται, μην τους αφήνουμε και στα νύχια της εξουσίας η μην τους στέλνουμε και εμείς στον καναπέ τους. Ο Λένιν συνιστούσε να δουλεύουμε ακόμη και στα φασιστικά συνδικάτα, όχι απλά στα ρεφορμιστικά.
        Τόσο απλό.

        Υ.Γ. Επίσης, να συμπληρώσω, για τους δύστροπους/αργόστροφους, που δυσκολεύονται να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα της ταξικής πάλης: Η άρχουσα τάξη καλώντας σε ανταπεργία στις 28/11, έκανε αυτό, που στο χρηματιστήριο αντίστοιχα λέγεται “υποτιμητική πώληση”, η “σορτάρισμα”, της εργατικής αντίστασης στην πολιτική της. “Πούλησε” απεργία, που δεν είχε ούτε ήθελε, ποντάροντας ότι έτσι θα αποδυναμώσει τις απεργίες γενικά, μαζί και την δική της, θα “υγροποιήσει” το ενιαίο απεργιακό μέτωπο, και άρα θα ωφεληθεί, θα αποκομίσει πολιτικοκοινωνικό κέρδος χτυπώντας έτσι το εργατικό κίνημα. Οι “σορτάκηδες” το μόνο, που φοβούνται και κινδυνεύουν είναι μην ανατιμηθεί, αντί να υποτιμηθεί, αυτό, που μεταχρονολογημένα πουλάνε. Γι αυτό, πολύ ορθά το ΠΑΜΕ επιδιώκει να τους ανατρέψει αυτές τις κομπίνες μαζικοποιώντας την 28/11.

        ————————————————
        (*) [Αφ’ ότου η ΕΣΑΚ, ίδρυσε το “διασπαστικό” ΠΑΜΕ και άφησε τους εγκαθέτους χωρίς ακροατήριο, από όλους καθυβριζομένη… Με καμιά δεκαριά χρόνια καθυστέρηση(!), το κατάλαβε και το ΜΕΡΑ-Ανταρσύα και ξέκοψε, εν μέρει βέβαια, αλλά ας τα αφήσουμε αυτά για μετά.]

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Και οι άλλοι θα σου πούνε “Εμείς απεργήσαμε στη 1. Πόσες φορές δλδ να απεργήσουμε; Δεν είναι συνεχόμενες μέρες να πεις”.

        2. Κώστας

          Στο σορτάρισμα τσάκαλε του finance και της ταξικής πάλης ένας,η επιχείρηση δίνει το asset στον μεσάζον, ο μεσάζον δανείζει το χρεόγραφο στον σορτάκια, εισπράτοντας προμήθεια. Ο σορτάκιας το πουλάει και ρίχνει την τιμή του και το επαναγοράζει στην χαμηλότερη τιμή έχοντας κέρδος. Κατόπιν επιστρέφει το χρεόγραφο στην μεσάζοντα και αυτός στη επιχείρηση που απ ολη την διαδικασία έχει υποτιμήσει το κεφάλαιο της. Μπορεί έτσι να πουλήσει, να κάνει ΑΜΚ, να απολύσει, να κλείσει παραγωγικές μονάδες, να μπει στον πτωχευτικό νόμο, να αναζητήσει επενδυτές.

          Εν προκειμένω επιχείρηση είναι οι εργαζόμενοι και μεσάζον το ΠΑΜΕ. Σορτάκιας η ΓΣΕΕ. Asset η απεργία. Το ΠΑΜΕ (μεσάζον) παίρνει την απεργία από τους εργαζόμενους (ιδιοκτήτης του asset) και την δανείζει στην ΓΣΕΕ (σορτάκιας). Η ΓΣΕΕ (σορτάκιας) το πουλάει και εισπράττει την σημερινή τιμή αγοράς. Το αγοράζει πιο φτηνό και το επιστρέφει στο ΠΑΜΕ (μεσάζον) που το ξαναδίνει στους εργαζόμενους (ιδιοκτήτης) υποτιμημένο. Το ΠΑΜΕ αντί να μειώσει την τεχνική αύξηση προσφοράς απεργίας για να συγκρατήσει την τιμή της την αποδέχεται γιατί ως μεσάζον έχει πάρει την προμήθεια από τον σορτάκια και συμμετέχει στο κύκλωμα κανονικά.

          Η υποτιμητική κερδοσκοπία σπάει αν οι εργαζόμενοι (ιδιοκτήτης) πουν πως ο μεσάζον (ΠΑΜΕ) δεν έχει κανένα δικαίωμα να δανείζει την απεργία (asset) στον σορτάκια (ΓΣΕΕ) και καταφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (ιδιοκτήτης) να αυξήσουν την ζήτηση του asset (απεργία) Για να γίνει αυτό πρέπει να προστατέψουν την ημερομηνία που υποσχέθηκαν πως το asset θα βγει στην αγορά σε μια ορισμένη κατάσταση γιατί υπάρχει φυσική φθορά όσο περνάει ο καιρός και το sudoku με τις ημερομηνίες συνεχίζεται. Το brand του asset απαξιώνεται συνεχώς και η ζήτηση του πέφτει, όπως και η τιμή του

          Συνοψίζοντας την πάτησες με την χρηματοοικονομική μεταφορά γιατί

          Οι εργαζόμενοι (ιδιοκτήτης) σε αντίθεση με την επιχείρηση του χρηματοοικονομικού σορταρίσματος, δεν έχουν συμφέρον να υποτιμηθεί το asset (απεργία) το οποίο ο μεσάζον (ΠΑΜΕ) τους το πήρε ετσιθελικά ενώ οι επιχειρήσεις δίνουν το asset στον χρηματιστή οικοιοθελώς για να αναδιαρθρωθούν.

          Κώστας

        3. ένας

          Kώστα, για να την βγαίνεις από πάνω, πρέπει πρώτα να μάθεις να κλίνεις σωστά τον …”μεσάζοντα”: Ο μεσάζων, του μεσάζοντος, κλπ. Μη γράφεις σαν …χροισαβγίτεις, είναι και αντιαισθητικό. Δεύτερον η “μεταχρονολογημένη υποτιμητική πώληση”, δεν συνδέεται υποχρεωτικά με πτωχευτική μανούβρα επιχείρησης. Ο καθένας μπορεί να γίνει “σορτάκιας”. Μεταφορικά γιατί όχι και η ΓΣΕΕ; Και όχι μόνο…. Δε γράφω περισσότερα γιατί θα …φάω πάλι τον πέλεκυ της λογοκρισίας!
          Και μην το παρατραβάς από τα μαλλιά το καλαμπούρι, που προφανώς σε πείραξε, για να το φέρεις στα μέτρα σου, γιατί ξέρεις, τη δεύτερη φορά και μάλιστα από αντιγραφή, ….κρυώνει!
          Αντί γι αυτά, μπορείς να πάρεις τ’ απάνω σου, τώρα που …είδε και το “ΜΕΤΑ” το φως το αληθινόν, και προσχώρησε στο ένδοξο αντι-ΠΑΜΕ στρατόπεδο της προσχηματικής ταξιφανούς “αδιαλλαξίας” και του όψιμου …αντι-ΓΣΕΕ-ισμού!
          Ποιός; Το ….ΜΕΤΑ!
          Γελάνε και τα τσιμέντα.

        4. ΤΣΙΜΕΝΤΟ

          Εκεί σας καταντήσανε, να σας παίρνει στο μεζέ μέχρι και το ΜΕΤΑ, Ά, ρε άτιμη καινωνία

        5. San Rocco

          παραληρημα από τον Ενας:

          Α. Καταρχήν διευθυντής που όρισε τόσο στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ όσο και στα ταξικά εργατικά σχήματα του ιδιωτικού τομέα (και στα ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία), απεδείχθη πάλι η ΓΣΕΕ (δλδ ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ). Οπότε αφήστε τα σάπια και τα περί κλιμακώσεων φίλοι του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ προκειμμένου να υπερασπίσετε μια λαθεμένη (ακόμα μία) αντίληψη. Διότι στις 28 Νοεμβρη, ΔΕΝ θα υπάρξει καμία κλιμάκωση. Θα είναι μια απο τα ίδια των τελευταίων 5-6 χρόνων.

          Β. Δεν κάνουμε ΤΟ ζήτημα την ημερομηνία. Κάνουμε ΤΟ ζήτημα, το ΑΝ μπορούν οι ταξικές δυνάμεις, να κυρρήσουν κεντρική απεργία ΧΩΡΙΣ ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ. ΑΥΤΟ είναι το ΘΕΜΑ. Και σε αυτό φίλοι του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, τα πρωτοβάθμια και οι ταξικές δυνάμεις που κήρυξαν απεργία την
          1η Του Νοέμβρη, έκαναν μια πετυχημένη -για τα δεδομένα του ζόφου που διανύουμε έτσι;- δοκιμή. Εσεις, ως ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, απαντήσατε ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ: ΟΧΙ!

    2. San Rocco

      Λλέει ο ένας: “…Τώρα, αντί για την ταξική ενότητα ΟΛΩΝ των εργαζομένων, και τον στόχο για το ενιαίο απεργιακό μέτωπο, μας προέκυψε η ενότητα γύρω από την …ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ….ΓΣΕΕ;”…

      ΝΑΤΑ ΜΑΣ!!! Τώρα ο ένας ανακάλυψε την…. ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ των εργαζόμενων για,,,, ενιαίο απεργιακό μέτωπο!!!! Για να εκφραστεί ΠΟΤΕ αυτή η ενότητα;; Μα,,,, στις 28 Νοεμβρίου, στηνκεντρική απεργία δλδ που γίνται υπό την ομπρέλα της κοινωνιής συμμαχίας της ΓΣΕΕ (δλδ ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ), ΑΦΟΥ προηγούμενως το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αρνήθηκε λυσαλέα μιαν άλλη ταξιή ενότητα.

      Ρε δεν μας παρατάτε που ανακαλύψατε τώρα την ταξιή ενότητα για την ….απεργία στις 28 Νοεμβρίου;

      Δεν ομιλώ φυσικα καν για… “κλιμάκωση στις 28” και άλλα τέτια φαιδρά, που λέει το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Εδω είμασταν, εδώ είμαστε.

      Reply
  2. ένας

    Σαν ρόκο, μετά το 2000, που ξέκοψε από την ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ δεν βάνει άλλους …κεχαγιάδες στον σβέρκο του!
    Από διευθυντές, να μας ορίζουν αυθαίρετα …ημερομηνίες κινητοποιήσεων(!), απλά για να κατοχυρώνουν τον …διευθυντικό τους ρόλο, έχουμε, δε χρειαζόμαστε.
    Βρείτε εργαζομένους να πείσετε, οργανώστε αγώνες, βρείτε η στήστε κι εσείς 237 σωματεία και 28 ομοσπονδίες/ΕΚ, κι άμα …μεγαλώσετε, το ξανασυζητάμε! Μέχρι τότε, δε θα σας γυρνάμε και την πλάτη, αλλά θα στηριζόμαστε στα δικά μας κυρίως δεδομένα. Μοιάζετε με φαντασιόπληκτους “στρατηγούς”, που γυρεύουν από τους πραγματικούς στρατηγούς, να θέσουν τον δικό τους στρατό στις ….δικές σας διαταγές!
    Μη γίνεστε αστείοι.

    Reply
    1. San Rocco

      Μα ΣΟΥ ΟΡΙΣΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ η ΓΣΕΕ (δλδ η ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ) ανερμάτιστε Ενας!! Και είναι, η απεργία στις 28 Νοεμβρίου.

      ΑΚΟΜΑ δεν το καταλαβες, ότι ΣΟΥ ΟΡΙΣΕ (στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) ο κρατικός/εργοδοτικός συνδικαλισμός, ΑΥΤΟΣ την ημερομηνία κινητοποίησης;

      Αντε ρε αστείε……

      Reply
  3. ένας

    Σαν ρόκο, …μα ακριβώς αυτό εννοούσα με το …”έχουμε”, τι …”δεν κατάλαβα”;!
    …Μας φτάνει η ΓΣΕΕ, …δε θα βάλουμε κι άλλους!
    Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από αυτούς, που έχουμε!
    Δεν τα πιάνεις, τσαντίζεσαι (“ανερμάτιστε”, “αστείε” κλπ.) χωρίς …λόγο, και με …απογοητεύεις!

    Reply
    1. San Rocco

      Ασε τα ψόφια ένας…. Και μην το παίζεις αλέκος: ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΣΥΡΙΖΑορίσανε ημερομηνία απεργίας και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΔΈΧΘΗ ΤΟΝ ΡΌΛΟ αυτών των διευθυντών.

      Οι ταξικές δυνάμεις τωνπρωτοβάθμιων, ούτε κατά διάνοια δεν παίζουν τον ρόλο που λές.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.