.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Να βαθύνει η απεργιακή ρωγμή της 9ης Νοέμβρη. Πρόταση για νέα απεργία στις 15/12


 

 

Πρόταση για κλιμάκωση με νέα γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη με αιτήματα για ριζικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενάντια στην ακρίβεια και στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, καταθέσει η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Αντίστοιχη πρόταση έχουν καταθέσει και οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις -Συσπειρώσεις στην ΑΔΕΔΥ που δεν έχει γίνει αποδεκτή από καμία παράταξη.

Η πρόταση της ΑΤΕ-ΕΚΑ αναφέρει:

Προς το ΔΣ του ΕΚΑ

Κοινοποίηση προς τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ

Πρόταση σύγκλισης του ΔΣ του ΕΚΑ για να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση με νέα γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη

Να βαθύνει η απεργιακή ρωγμή της 9ης Νοέμβρη. Για ένα ανατρεπτικό κίνημα νίκης

Η απεργία στις 9 Νοέμβρη τάραξε τα νερά. Η μεγαλύτερη σε συμμετοχή όλων των τελευταίων χρόνων και οι μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, που θύμιζαν την περίοδο των αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων, απέδειξαν ότι η οργή βρίσκει αγωνιστική διέξοδο. Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει αυτή την πραγματικότητα.

Πρέπει τώρα να οργανωθεί η συνέχεια και η κλιμάκωση του αγώνα. Η αφωνία των συνδικάτων και των παρατάξεων δίνει χρόνο και δύναμη στην κυβέρνηση της ΝΔ να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική. ΔΕΝ πρέπει Η ΑΠΕΡΓΙΑ της 9 Νοέμβρη να καταλήξει ως απλή διαμαρτυρία που θα υποταχθεί στην εκλογική αναμονή και στην εναλλαγή διαχειριστή.

Οι εργαζόμενοι και το κίνημά μας μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν ζητιανεύουμε. Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου και κάθε υποστηριχτή της. Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια.

  • Κανένας μισθός και σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και κατάργηση του μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού με πραγματικές αυξήσεις και κάλυψη των απωλειών από τα Μνημόνια, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, άμεσα 35ωρο-5ημερο-7ωρο
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – όχι στην κοροϊδία των προσωρινών και κουτσουρεμένων επιδομάτων. Αφορολόγητο 12000 Ε και 4000 Ε για κάθε παιδί
  • Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Διατίμηση στις τιμές και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και τα καύσιμα
  • Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των επιχειρήσεων της ενέργειας για να λειτουργούν σε όφελος του λαού. Κατάργηση του χρηματιστήριου ενέργειας
  • Δωρεάν υγεία. Να μην περάσει το νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Κανένας πλειστηριασμός – κατάσχεση λαϊκής κατοικίας. Διαγραφή χρεών της λαϊκής οικογένειας στις τράπεζες και στην εφορία.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις. Τέρμα στις απολύσεις. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που βάζουν αντιδημοκρατικά εμπόδια και απαγορεύσεις στη λειτουργία και δράση των σωματείων.
  • Να μην ψηφιστεί ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός

Προτείνουμε νέα γενική απεργία στις 15 Δεκέμβρη για τα παραπάνω αιτήματα και ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της ληστρικής πολιτικής για το εργατικό εισόδημα και τα δικαιώματα μας, ταυτόχρονα με τη σκανδαλώδη ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών ομίλων. Με συντονισμό και αποφασιστικότητα των μαχόμενων δυνάμεων και των ταξικών σωματείων. Ως ΑΤΕ-ΕΚΑ θα συμβάλουμε σε αυτή τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 72.86% ( 7
Συμμετοχές )



19 σχόλια στο “Να βαθύνει η απεργιακή ρωγμή της 9ης Νοέμβρη. Πρόταση για νέα απεργία στις 15/12

  1. Νίκος

    Να φανταστώ το ΚΚΕ επιλέγει ως μορφή κλιμάκωσης και αντίδρασης το Σαββατιάτικο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 17/12 αντί για γενική πανελλαδική απεργία στις 15/12…

    Reply
      1. Νίκος

        Μπα καθόλου ανώνυμε που θίχτηκες για το Κόμμα.
        Αντιθέτως, εσείς βλέπετε στον ύπνο σας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφού και τα μέσα σας (Katiousa, 902 κλπ) κάθε μέρα πετάνε κι ένα άρθρο για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και τα τρολ σας στο Twitter στοχοποιούν και επιτίθενται σε ανθρώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Πάνος Παπανικολάου, Δέσποινα Κουτσούμπα κλπ)

        Reply
  2. Ανώνυμος

    Προτάσεις κάνει κανείς, όταν έχει την πρόθεση και τη δυνατότητα να σηκώσει το βάρος της υλοποίησης τους.
    Εκτός αν είναι διευθυντής….

    Reply
    1. Μαρκέλα

      Συγνώμη, αλλά μου έκανε εντύπωση αυτό το σχόλιο. Δε συμφωνώ! Αλοίμονο, αν ήταν έτσι. Προτάσεις μπορεί κ πρέπει να κάνη κανείς, με την ελπίδα κ την προοπτική, ότι θα αποτελέσουν έμπνευση κ για άλλους, για να θελήσουν να συμμετέχουν στην υλοποίησή τους. Όσα δεν μπορείς να κάνης μόνος σου, μπορείς, υπό προϋποθέσεις να τα κάνης μαζί με άλλους.Σ’ αυτό το πνεύμα κάνω κι εγώ διάλογο κ προτάσεις, γι’ αυτό μου προκάλεσε τη προσοχή το σχόλιο. Και ασφαλώς συμφωνώ με την πρόταση.

      Reply
      1. Μαρκέλα

        Συμπλήρωση: Εννοώ, ότι συμφωνώ με τη συνέχιση των απεργιακών αγώνων, δεν αναφέρθηκα στα ξεχωριστά αιτήματα, αυτό είναι άλλο ζήτημα.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Αλλο να συμφωνείς η να έχεις άποψη για την συνέχεια η διακοπή των αγώνων, και άλλο να προτείνεις συγκεκριμένα μέτρα και με …ημερομηνία!
          Αυτά είναι αρμοδιότητα κεντρικών οργάνων, συντονιστικών, μετωπικών, οτιδήποτε, αλλά με τεκμήρια ευρύτερης δημοκρατικής νομιμοποίησης, πλατειάς αποδοχής, οργανωτικής υποδομής, ικανότητας και εμπειρίας, στάθμισης συσχετισμών και συγκυρίας, γνώση της διάθεσης των μαζών, κλπ., που άρα έχουν υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και αποδοχής, ώστε να μπορούν να κινητοποιήσουν τις μάζες.
          Δεν είναι δουλειά γκρούπας, και όποια το κάνει γίνεται απλά γραφική στην καλύτερη, η ….ας μη συνεχίσω, ο νοών νοείτω.
          Στα καφενεία εμπνευσμένες ιδέες βρίσκεις, δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

        2. Κώστας

          Δηλ μια παράταξη του ΕΚΑ δεν μπορεί να κάνει πρόταση στο ΔΣ του ΕΚΑ ?

          Τι χρειάζεται δηλ, σφραγίδα από το ΚΚΕ ? Άδεια της Βουλής ? Της κυβέρνησης ?

          Καλό θα είναι να έχεις κάποιον σεβασμό στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και στις διαδικασίες του. Είναι εκλεγμένη παράταξη, τα Σωματεία έστειλαν αντιπροσώπους και αυτοί έκαναν Συνέδριο και εκλέξανε στο ΔΣ την παράταξη αυτή που δικαιούται να κάνει προτάσεις και να λαμβάνει πολιτικές απαντήσεις και όχι το “ότι και να πείτε δεν μετράει γιατί είστε γκρούπα”.

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          Δεν είπα ότι “δεν μπορεί να κάνει προτάσεις”. Ασφαλώς μπορεί, αφού έχει δικαίωμα λόγου. Αλλά όλοι υπόκεινται σε κριτική. Λοιπόν, είναι λίγο κωμικό να είσαι μειοψηφία, και μικρή μειοψηφία, δηλαδή με όχι σπουδαία δυνατότητα να σηκώσεις πανελλαδικά-πανεργατικά αγωνιστικά βάρη και να κατσικώνεσαι συνέχεια για …”εμπνευσμένος αρχηγός”! Γιατί δεν είναι και η πρώτη φορά, ε;
          Και επαναλαμβάνω, γιατί κι εσύ και η Μαρκέλα κάνετε, πως δεν ακούτε: Δεν υπάρχει ένδεια “εμπνευσμένων προτάσεων”, και σίγουρα τέτοιες μπορεί να διατυπώσει, ενδεχόμενα, και η ΑΤΕ, η και ακόμη μικρότερη παράταξη η και ο οιοσδήποτε τυχών. Το πρόβλημα είναι να ανεβάσεις τον κόσμο, από τον καναπέ στην πάλη. Εδώ σε θέλω κάβουρα.
          Δυστυχώς οι γκρούπες συνηθέστατα βλέπουν τον αγώνα, και τις “προτάσεις”, όχι καθεαυτές σαν τέτοιες, αλλά σαν μέσο “στριμώγματος” και “ξεμπροστιάσματος” των αντιπάλων. Κι αυτό συχνά έχει λειτουργήσει υπονομευτικά για το εργατικό κίνημα και την ταξική πάλη.
          Ε, λοιπόν, όσοι λειτουργούν έτσι θα τα ακούνε!
          ——————————————————–
          Τα συλλυπητήριά μου για την καταβαράθρωση μερικών γκρουπών στην ΑΔΕΔΥ προχτές. Οπως στρώνει πλαγιάζει κανείς….

        4. Κώστας

          Όταν είπα πως είπες ότι η ΑΤΕ, που είναι στο ΔΣ, δεν έχει δικαίωμα να κάνει προτάσεις στο ΔΣ δεν είπα πως εννοούσες νομικά αλλά αυτό που με το γνωστός θράσος επαναλαμβάνεις, το γκρούπα, κωμική μειοψηφία κλπ.

          Η προσπάθεια μου να πω τα αυτονόητα, πως είναι μια εκλεγμένη παράταξη και εκεί που είναι έχει δικαίωμα, πολιτικό όχι νομικό, να κάνει προτάσεις, έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να κάνει προτάσεις, έπεσε στο κενό

          Τι θες λοιπόν να κάνουν οι Παρεμβάσεις και το ΜΕΤΑ στις συνεδριάσεις τώρα ? Να πηγαίνουν για καφέ και να μην μιλάνε ? Να αυτοδιαλυθούν ? Να δηλώσουν πάγια πίστη στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ και ότι του χαρίζουν τις έδρες

          Γκρούπα αγαπητέ είναι μια πολιτικοσυνδικαλιστική δύναμη που είτε έχει απήχηση την ίδια ή μικρότερη με του πολιτικού της χώρου ή έχει μεγαλύτερη αλλά είναι απόλυτα στοιχισμένη και γραμμωμένη μαζί του. Σε βαθμό γραφικότητας, σε βαθμό να βρίζεις τον κόσμο, τον λαό, τους εργαζόμενους, την νεολαία, άλλες πολιτικές δυνάμεις μόλις εμφανιστεί η ελάχιστη διαφωνία τους με τον πολιτικό χώρο Και είναι ένας πάγιος κίνδυνος, ουδείς εξαιρείται αλλά και ουδείς μπορεί να κρίνει άλλους. Ειδικά όταν πρόσκειται σε μια πολιτική δύναμη που πληρεί τα χαρακτηριστικά σε επικίνδυνο βαθμό

          Επίσης θα περίμενε κανείς επιχειρηματολογία και όχι βρίσίδι περί γκρούπας. Τι έχει η 15 δηλ ? Ή γιατί είναι τόσο ακραίο μια πετυχημένη απεργία στις 9 Νοεμβρίου να έχει συνέχεια 1,5 μήνα μετά. ;Άσε που είχε πανελλαδική απεργία πάντα αυτές τις μέρες, η λεγόμενη του προυπολογισμού.Εκτός και αν το θεωρείς κομματικά ψέμα μπετοναρίσματος το ότι η απεργία είχε επιτυχία. Αλλά στις 9 Νοέμβρη μας λέγατε για τα μπλοκ του ΠΑΜΕ που ξεκινάνε στον Πειραιά και φτάνουν στην Κηφισιά

          Κώστας

        5. Ανώνυμος

          Τα μπλοκ του πάμε ΚΚΕ φτάνανε από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι τα διόδια Σχηματαρίου αλλά νέα πανεργατικη απεργία γιοκ, δεν την προτείνει το ΚΚΕ πάμε, διότι φτιάχνει ιδχυδη ταξική συνείδηση.

          Εν τω μεταξύ, είτε τα μπλοκ του ΚΚΕ πάμε φτάνουν από το σύνταγμα μέχρι την οθωνος και Αμαλίας, είτε φτάνουν από τον Πειραιά μέχρι την Μαδαγασκάρη, η εργατική τάξης στην Ελλάδα έχει φτάσει σε ένα από τα τελευταία σκαλοπάτια της καθημερινής ζωής σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες εργατικές τάξεις της Ευρώπης. Μέσα σε δώδεκα χρόνια. Είτε ήταν το πάμε ΚΚΕ τελευταίο σε δύναμη, είτε πρώτο. Καμία σημασια δεν είχε ούτε και έχει η δύναμη του πάμε ΚΚΕ, όσον αφορά την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και των στδχετιδμων για την εργατική τάξη.

        6. Ανώνυμος

          Ανώνυμε, 10/12/2022 at 16:46, αν τα μπλοκ του ΚΚΕ έφταναν μέχρι το Σχηματάρι τώρα θα μιλάγαμε για άλλα.
          Εχω αρκετή συναίσθηση να καταλαβαίνω ότι η σχετική πλειοψηφία του ΚΚΕ απέναντι στις γκρούπες είναι μόνο σχετική και αφορά τον μεταξύ τους συσχετισμό και τίποτε άλλο. Εύκολο να χρεώνεις στο συνομιλητή σου σκέψεις, που δεν έχει, για να τις …κατατροπώνεις! Είναι κι αυτό δείγμα της εικονικής πραγματικότητας, που “βιώνετε” οι γκρούπες, γιατί αλλιώς δεν μπορείτε να επι-βιώσετε της πραγματικής, που σας συνθλίβει….
          Ενας άλλος μύθος, ακριβώς αυτής της ίδιας εικονικής πραγματικότητας, είναι το “δεν μπορεί να κάνει τίποτε το ΚΚΕ” και η …”απόδειξη” είναι το ότι η κατάσταση χειροτερεύει παρά την ύπαρξη-δράση του. Ωϊμέ, της “διαλεκτικής” και “αναλυτικής” σκέψης, που θα ταίριαζε μάλλον σε …τούβλο(!), παρά σε οιοδήποτε υποκείμενο από τα πρωτεύοντα του ζωϊκού βασιλείου! Και με το συμπάθειο.
          Ενας μπαμπουίνος, λοιπόν, θα μπορούσε να σκεφτεί ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα, το μοναδικό στην Ελλάδα, που περιθωριοποιήθηκε, αμέσως μετά την ήττα του Εμφυλίου χάρη στην απίστευτη και πολύπλευρη πίεση του ταξικού εχθρού, που χρησιμοποίησε όχι μόνο την εγχώρια ισχύ του (αυτή δεν έφτανε) αλλά και την παγκόσμια.
          Καμιά από τις γκρούπες η κόμματά σας δεν θα άντεχε, έστω και για δυό μήνες, αυτά, που τράβηξε και αντιμετώπισε (-ζει) το ΚΚΕ κι όσοι στάθηκαν δίπλα του!
          Οσοι(*) είχαμε πάρε-δώσε με την Ασφάλεια, μπορούμε να βεβαιώσουμε μόνο μια πτυχή αυτής της απίστευτης και πολύπλευρης πίεσης. Και τονίζω, για να αποφύγω περιττές αντεγκλήσεις, ότι διώξεις γνώρισαν και άλλοι σχηματισμοί και απλοί αγωνιστές (με βασικό μότο της κατηγορίας, βέβαια, πάλι την …συμπόρευση η και απλή συμπάθεια προς το ΚΚΕ!), αλλά οι κατασταλτικές διώξεις ήταν μόνο ένα μέρος αυτής της πολύπλευρης πίεσης και σίγουρα το λιγότερο αποτελεσματικό. Επιστρατεύτηκαν κι άλλα, πολύ πιο αποτελεσματικά μέσα. Και το κλείνω εδώ, γιατί αυτό το κεφάλαιο είναι αυτοτελές βιβλίο, που ακόμη περιμένει τον συγγραφέα του.
          Αυτή η ιστορία τραβάει τώρα εδώ και εβδομήντα + χρόνια.
          Θα μπορούσε, λοιπόν, ο μπαμπουίνος μας, να σκεφτεί ότι αυτό το χρονικό περιθώριο έδινε άνετα ευκαιρία σε έναν οποιονδήποτε άλλον ριζοσπαστικό πολιτικό σχηματισμό να βλαστήσει και να πάρει τα ηνία. Και δε θα χρειαζόταν να φτάσουμε, εβδομήντα χρόνια, μετά να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, “πρωτοβουλίες για μια νέα κομμουνιστική οργάνωση”, η, ξέρωγώ, “πρωτοβουλίες για ρ+α/κ αριστερές” κ.ο.κ., βολοδέρνοντας ακόμη στο Α και κατηγορώντας το ΚΚΕ γιατί δεν βρίσκεται στο …Ω!
          Απλές σκέψεις, ακόμη και για μπαμπουϊνους. Τα παραπέρα βέβαια χρειάζονται ανθρώπινο μυαλό, κι αυτό είναι σήμερα το ζητούμενο.

          ————————————————————–
          (*) Παράκληση να μην εκληφθεί σαν φτηνή περιαυτολογία. Αναφέρομαι στο ~25% του προ του 1980 ενήλικου (και ανήλικου!) ελληνικού λαού, όπου ανήκω κι εγώ, για να μην νομιστεί πως μιλάω είτε σαν θεατής της ιστορίας είτε σαν κάτι …ξεχωριστό!

        7. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          11/12/2022 at 13:18: Η διαρκής μέσα στα χρόνια επίληση απο εσένα και τους υπόλοιπους ΚΚΕδες ενός ηρωικού παρελθόντος, ΔΕΝ αρκεί πια καθόλου για να καλύψει την σημερινή και υπερδεκαετή πια αδράνεια του ΚΚΕ και την αποχώρησή του από τα λαικά κινήματα….

          Εντελώς πρόσφατα παραδείγματα: Α. Μας έχετε πρήξει τα ούμπαλα με την επιδημία κόβιντ, ονομάσατε αγαπητέ ΚΚΕ μου όλους όσους απέρριψαν τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης ψέκες και τους τσουβαλιάσατε με τους κανονικούς ψέκες, αποδεχθήκατα ΟΛΑ τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησηςε (απαγόρευση κυκλοφορίας, πρόστιμα, sms κλπ) στο όνομα της υγείας.

          ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ της κρίσης, ΑΡΝΗΘΉΚΑΤΕ να ορίσετε ένα (1) απογευματινό συλλαλητήυριο για την υπεράσπιση του ΕΣΥ την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου νεκροθάφτη του ΕΣΥ!!! Και το μόνο που κάνατε ως\ παράταξη που έχει τον πρόππεδρο της ΟΕΝΓΕ, ήταν να καλέσετε σε ένα ….μεσημεριανό παλλαϊκό ….συλλαλητήριο, στις 1 το μεσημέρι!!!! Για την υπεράσπιση του ΕΣΥ! Μεσημεριανή συγκέντρωση, ημέρα κανονικά εργασιμη και καθημερινή! Ούτε καν δεν τρέξατε απεργία πέραν των υγειονομικών! Μια παπατζίδικη στάση εργασίας, που κανένας δεν την πήρε χαμπάρι εκτός των μυημενων! Δηλαδή απλά, ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣΜΟΣ, “το ΕΣΥ είναι υπόθεση των υγειονομικών”….Για τόσο ριζοσπαστική πολιτική μιλάμε!!!

        8. Κώστας

          Ανώνυμε φίλε του ΚΚΕ χρειάζεται να δείχνετε και κάποια επίγνωση για την ιστορια του ΚΚΕ και κάποιον σεβασμό σε αυτήν.

          Το ΚΚΕ του 40, του εμφυλίου και της μετεμφυλιακής περιόδου, στο οποίο αναφέρεσαι, έχει γνωρίσει 4 κορυφαίες διασπάσεις. Το οποίο σημαίνει πως το επικαλούνται σήμερα 5 ιδεολογικοπολιτικές τάσεις αρκεί να μην έχουν αλλάξει στρατόπεδο.

          Δηλ δεν είναι το πρόβλημα μόνο της επίκλησης ενός παρελθόντος για να στηρίξετε το σημερινό ΚΚΕ, είναι και θέμα αποκλειστικής νομής ενός κοινού παρελθόντος.

          Δεν έχετε δικαίωμα να αναφέρεστε σε ένα κοινό παρελθοντικό ΕΜΕΙΣ και να το παρουσιάζετε ως αποκλειστικά δικό σας έναντι άλλων που επίσης ανάγονται στο ίδιο παρελθοντικό ΕΜΕΙΣ

          Κώστας

        9. Ανώνυμος

          Κώστα, και λοιποί ανώνυμοι ούτε εγώ είπα, ούτε, νομίζω, και στο ΚΚΕ λένε σε κανέναν “ακολουθείστε μας, γιατί το ΚΚΕ έχει ηρωϊκό παρελθόν”. Πάλι κλισαρισμένες απαντήσεις εκτός θέματος. Αλλά για το τι λέει το ΚΚΕ υπόλογο είναι το ίδιο.
          Εγώ είπα απλά πως το ΚΚΕ έχει κάποια επιχειρήματα στο ότι δεν τα κατάφερε, σε αντίθεση με τους διαφόρους, που δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί εβδομήντα χρόνια (και όχι ..δέκα!) δεν κατάφεραν να καλύψουν έναν, κατά την άποψή τους, κενό χώρο.
          Και στην κοινότυπη κριτική “το ΚΚΕ δεν κάνει, δεν δείχνει κλπ.” απαντάω απλά: “Κι εσείς τι κάνετε; Sic Rhodus, sic salta”!
          Kι από που ως που, αυτός που μένει πιστός στο παρελθόν του και στην ευθύνη των λαθών του είναι υπόλογος και …”δεν το σέβεται”(;!), ενώ οι ποικίλων κατευθύνσεων και χρεοκοπημένες διασπάσεις, (αποστάτες αποκαλούνται “λαϊκιστί”) σηκώνουν σημαία ευκαιρίας, διεκδικώντας το ηρωϊκό σκέλος αλλά όχι και το φορτίο των ευθυνών;
          Μιλάτε σοβαρά τώρα, πως έπρεπε π.χ. το ’68 να το είχαμε γυρίσει στο “ευρωκομμουνιστικό” η παληότερα (και με πολύ σοβαρότερες αφορμές) στο “μαοϊκό” και σήμερα να ψαχνόμαστε στην ολική ανυπαρξία; Δεν μπορείτε να φοράτε φωτοστέφανο και οι ….πέντε (5 τότε, σήμερα …σαράνταπέντε!) “διασπάσεις” μαζί! Τουλάχιστον κάποιες τέσσαρες έκαναν λάθος! Βρείτε τα εσείς. Και, σου λέω εγώ, απλά κάνατε λάθος και οι πέντε. Εκτός αν ο αντι-κουκουεδισμός είναι ιδεολογία και οι υπόλοιπες διαφορές λεπτομέρειες άνευ σημασίας για σας, όποτε …πάω πάσο!
          Και βγείτε μερικοί από το γυάλινο κόσμο σας. Αν κινείται κάτι ακόμη στην Ελλάδα, κινείται με το ΚΚΕ. Οι υπόλοιποι έχετε ψοφήσει, το βλέπετε και μόνοι σας. Και τα όποια σκιρτήματά σας, εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι τίποτε περισσότερο από εκδήλωση αγανάκτησης και ανασφάλειας των απογοητευμένων μικροαστών, πασόκων η τσυριζέων aganacticos, που σας γυρνάνε την πλάτη, αφού σας έχουν χρησιμοποιήσει, αμέσως μετά. Για εκλογές δε συζητάω… Ξυπνάτε.

        10. Κώστας

          Ανώνυμε φίλε το ΚΚΕ είμαι ξεκάθαρος.

          Μίλησες για το ΚΚΕ μετά το 49, σε αυτό αναφέρονται 5 ιδεολογικοπολιτικές τάσεις, μια από αυτές είναι το ΚΚΕ.

          Όταν λέω αναφέρονται προφανώς το εννοώ και για τα θετικά και τα αρνητικά. Αλλά να μην λες ως επιχείρημα έναντι άλλων πως το μετεμφυλιακό ΚΚΕ άντεξε γιατί θα σου απαντήσω, και εγώ και πολλοί, μπράβο μας

          Κώστας

  3. Μαρκέλα

    Ωραία! Περιμένομε λοιπόν τη συνέχεια. Και όσο για τα καφενεία, είναι ο πρωτόλειος χώρος πολιτικής ζύμωσης, στη θέση της αρχαίας αγοράς, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Δεν “περιμένομε την συνέχεια” με τα χέρια σταυρωμένα, ….σαν φουρκισμένοι έκπτωτοι “διευθυντές”!
      Αγωνιζόμαστε με επιμονή, υπομονή και ταπεινότητα, έχοντας ενεργητική στάση, άποψη και γνώμη αλλά με σταθερότητα και ταξική συνείδηση, κρατώντας συμπαγές το μέτωπο της εργατικής ενότητας απέναντι στο ταξικό εχθρό. Ο,τι συμβολίζει η γροθιά της ταξικής πάλης.

      Reply
      1. Μαρκέλα

        Ναι, αλλά αυτό, κάπου πρέπει να φέρνη κ ορατά αποτελέσματα. Αλλιώς πρέπει να αναθεωρήται ο τρόπος προσέγγισης

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.