.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Να αποτραπεί το νέο έγκλημα σε βάρος των Ναυτεργατών!


ΠΕΝΕΝ

Πληροφορούμαστε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας νέος ωμός εκβιασμός για τον εξοστρακισμό των Ελλήνων Ναυτεργατών που απασχολούνται στα πλοία (Μεσογειακά και Εσωτερικού Φ/Γ – Δ/Ξ) αλλά και για τα μικρά τουριστικά και περιηγητικά σκάφη, στο όνομα της μη προσφοράς εργασίας!!!

Για τον σκοπό αυτό έχει μπει μπροστά η «Ένωση πλοιοκτητών μικρών αποστάσεων» (ΕΕΝΜΑ) που βομβαρδίζει με έγγραφα και κάνει παραστάσεις και διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Ε.Ν και τις υπηρεσίες του ΥΕΝ και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει να εφαρμοστούν στα πλοία εσωτερικού (Φ/Γ – Δ/Ξ κ.λπ) τα ισχύοντα των εγκριτικών πράξεων με βάση των οποίων μεθοδεύτηκε και υλοποιήθηκε ο αφανισμός των ελλήνων Ναυτεργατών από την ποντοπόρο Ναυτιλία!!!

Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφά τους ο πρώτος στόχος είναι τα πληρώματα (Λοστρόμοι – Ναύτες – Μάγειροι – Θαλαμηπόλοι και πλήρωμα μηχανής)!

Μάλιστα η εφοπλιστική αυτή Ένωση κάνει και επιλογή των χαμηλόμισθων ανασφάλιστων αλλοδαπών που επιθυμεί να επανδρώσουν τα πλοία τους αναφέροντας (για ευνόητους λόγους) τους Ουκρανούς Ναυτεργάτες!!!

Πρόκειται για μια κατάπτυστη αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη αφού στις αναφερόμενες κατηγορίες πλοίων έως και σήμερα απασχολούνται αμιγώς ελληνικά πληρώματα!

Η προκλητικότητα και επιθετικότητα των εφοπλιστών ξεπερνάει κάθε όριο και βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην πολιτική που σταθερά εφαρμόζει η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ε.Ν. που δίνει νυχθημερόν «μάχη» για να υπηρετήσει το δόγμα της εφοπλιστικής ανταγωνιστικότητας!

Όλα αυτά εξελίσσονται εδώ και μήνες εν κρυπτώ και πίσω από τις πλάτες των Ναυτεργατών, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο (όπως στο παρελθόν) με μια τροπολογία μέσα στα μεσάνυχτα να οδηγηθούν σε ξαφνικό θάνατο χιλιάδες Έλληνες Ναυτεργάτες!

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη εφοπλιστική Ένωση αρνείται εδώ και 12 χρόνια να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή και ανανέωση των ΣΣΕ με αποτέλεσμα οι μισθοί και οι εργασιακές συνθήκες σε αυτή την κατηγορία πλοίων να είναι σε τραγικά υποβαθμισμένα επίπεδα, με αποτέλεσμα να σημειώνεται μειωμένο ενδιαφέρον εργασίας από μεγάλο ποσοστό ειδικοτήτων…

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει αυτές τις άθλιες και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και προειδοποιεί (εφοπλιστές – κυβέρνηση ) ότι το επόμενο βήμα μας θα είναι η αγωνιστική μας δράση τόσο για να ναυαγήσουν τα εφοπλιστικά σχέδια όσο και για την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και την αναβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 40.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.