.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ: Στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού!


Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού – Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον βάρβαρο πόλεμο του Ισραήλ, με τη στήριξη ΗΠΑ και ΕΕ

1. Συγκλονίζει όλο τον κόσμο η βάρβαρη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, που έχει προκαλέσει ήδη έναν τρομερό αριθμό νεκρών και τραυματιών, μεταξύ αυτών χιλιάδων παιδιών, καθώς ισοπεδώνονται ολόκληρες περιοχές. Πρόκειται για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ένα μακελειό που καμία σχέση δεν έχει με «αυτοάμυνα» του Ισραήλ. Διαχρονικά, είναι το κράτος του Ισραήλ που με την επέκταση και τους εποικισμούς, τα τείχη και την καταστολή, την κατοχή και το καθεστώς απαρτχάιντ στο εσωτερικό του βρίσκεται στην επίθεση κατά του Παλαιστινιακού λαού και ασκεί τρομοκρατία. Τρομοκράτες δεν είναι οι Παλαιστίνιοι αγωνιστές, που αντιστέκονται στην κατοχή και στην εθνοκάθαρση που επιχειρεί το Ισραήλ. Για όλα τα δεινά που μαστίζουν τους λαούς της περιοχής η αιτία βρίσκεται ακριβώς σε αυτό τον ρόλο του κράτους του Ισραήλ και στην αμέριστη στήριξη των ιμπεριαλιστικών κέντρων των ΗΠΑ και της ΕΕ, που είναι συνένοχοι για τη σφαγή!

2. Η νέα δραματική φάση του ολοκληρωτικού πολέμου του Ισραήλ κατά της Γάζας, της «μεγαλύτερης φυλακής του κόσμου» και συνολικά κατά των Παλαιστινίων, εκδηλώνεται εν μέσω οξύτατων καπιταλιστικών ανταγωνισμών και ενώ προωθούνται σχέδια των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή. Υπήρξε προώθηση της συνεργασίας του Ισραήλ με αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, για ενεργειακούς οδούς και οικονομικές σχέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκεται να θαφτούν για πάντα οι Παλαιστίνιοι και τα δικαιώματά τους, να καθαρίσει το πεδίο από την πάντα ενοχλητική παλαιστινιακή αντίσταση και τους ανεκπλήρωτους στόχους των «κολασμένων» της Μέσης Ανατολής. Σε αυτές τις συνθήκες, το σιωνιστικό καθεστώς, που αντιμετωπίζει πολύπλευρη κρίση καθώς μετατρέπεται σε αντιδραστική ρατσιστική πολιτεία θέλει να προωθήσει τα σχέδια του για να «καθαρίσει» τη Γάζα, τσακίζοντας την αντίσταση και διώχνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους από τα 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της. Απέναντί του όμως βρίσκει την παλαιστινιακή αντίσταση.

3. Η εξέλιξη αυτή συσχετίζεται με τη γενικότερη όξυνση των καπιταλιστικών ανταγωνισμών και των πολέμων του κεφαλαίου, που ξεσπούν αιματηροί από την Ουκρανία μέχρι τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ στηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ όχι μόνο γιατί το κράτος-δολοφόνος είναι ο συνεργάτης του ευρωατλαντικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ στην περιοχή, αλλά και γιατί βλέπουν μια ευκαιρία να περιορίσουν ή και να πλήξουν αποφασιστικά τα συμφέροντα και τις θέσεις των ανταγωνιστών τους, όπως του Ιράν (και των προσβάσεών του σε Συρία και Λίβανο), της Ρωσίας, της Κίνας κλπ. Αυτή η κατεύθυνση έγινε καθαρή με την ομιλία του Μπάιντεν όταν ζήτησε νέα υπέρογκα κονδύλια για να αντιμετωπιστούν Χαμάς, Ρωσία, Κίνα κλπ. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την εξάπλωση της πολεμικής σύγκρουσης για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών κέντρων.

4. Η ελληνική κυβέρνηση, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης και άλλων αστικών κομμάτων, στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ στην εγκληματική πολιτική του. Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ και η συνάντηση με τον αιμοσταγή ακροδεξιό Νετανιάχου αποτέλεσε ντροπή όταν μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα ο ισραηλινός στρατός σκότωνε γυναικόπαιδα. Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να ψηφίσει λευκό σε ψήφισμα του ΟΗΕ για ανακωχή και άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων!

Η χώρα έχει μετατραπεί σε πολεμικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ: Σούδα, Ελευσίνα, Αγχίαλος είναι ήδη στην υπηρεσία των «φονιάδων των λαών», όπως και η Αλεξανδρούπολη για την Ουκρανία. Η ΝΔ ξεκαθαρίζει πως θα δώσει όποια άλλη βάση ζητηθεί! Η φρεγάτα «Ψαρά» βρίσκεται σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή, σε συνεργασία με την τεράστια αμερικανική αρμάδα που στηρίζει το Ισραήλ. Άλλες δύο ελληνικές φρεγάτες περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή. Η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον άδικο πόλεμο του Ισραήλ μεγαλώνει διαρκώς. Όχι μόνο αποτελεί πρόκληση στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας, που στέκεται αλληλέγγυος στους Παλαιστίνιους, αλλά είναι κι εξαιρετικά επικίνδυνη. Σήμερα η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το πώς θα υψώσει τείχη στους πρόσφυγες από την Παλαιστίνη.

Η στήριξη στο Ισραήλ είναι έκφραση της επιλογής της ελληνικής αστικής τάξης να διεκδικήσει ένα διευρυμένο κομμάτι από την λεία των οικονομικών πόρων και των ενεργειακών δρόμων της Ν.Α. Μεσογείου μέσω των ΑΟΖ και άλλων συμφωνιών, δημιουργώντας τον επιθετικό άξονα Ελλάδα-Ισραήλ-Αίγυπτος-Κύπρος και παίζοντας τον ρόλο του «καλού στρατιώτη» των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή. Την πολιτική αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βάζει τις βάσεις του άξονα με το Ισραήλ. Η πολιτική αυτή, που οξύνει τον άδικο και από τις δύο πλευρές κι επικίνδυνο αστικό ανταγωνισμό με την Τουρκία, δεν διστάζει να στηρίξει εγκλήματα τόσο μεγάλα όσο του Ισραήλ. Η ελληνική άρχουσα τάξη αξιοποιεί τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για να δικαιολογήσει την συμμετοχή της στον «δυτικό άξονα», να παρουσιάσει τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ σαν στήριγμα στις επιδιώξεις της, να εμφανίσει την παλαιστινιακή αντίσταση σαν «συμμάχους της Τουρκίας», ώστε να ανακοπεί το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης μέσα στον ελληνικό λαό.

Γι’ αυτό ο αγώνας κατά της ελληνικής εμπλοκής και συνενοχής στο μακελειό στην Παλαιστίνη, υπέρ του αγώνα του παλαιστινιακού λαού, είναι κι αγώνας ενάντια στα καπιταλιστικά συμφέροντα κι ανταγωνισμούς, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, υπέρ της φιλίας και συνεργασίας των λαών και όχι των εξοπλισμών και των πολέμων για ΑΟΖ και ενεργειακές μοιρασιές.

5. Στεκόμαστε με σεβασμό και πόνο στο δράμα του παλαιστινιακού λαού. Σφίγγουμε τη γροθιά μας και παίρνουμε δύναμη από την ηρωική και ακατάβλητη παλαιστινιακή αντίσταση. Στεκόμαστε στο πλάι ειδικά των ταξικών, αντιιμπεριαλιστικών και αριστερών δυνάμεων, που δίνουν την μάχη για την πλήρη απελευθέρωση, εθνική και κοινωνική, των εργαζομένων και των καταπιεσμένων της Παλαιστίνης. Χαιρετίζουμε και εμπνεόμαστε από τα εκατομμύρια διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο στο πλευρό της Παλαιστίνης, παρά τις απαγορεύσεις και την μαζική προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ.

Οι μαχητικές κινητοποιήσεις Εβραίων στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ και αλλού κατά της κατοχής και του καθεστώτος απαρτχάιντ υπογραμμίζουν πως η διαμάχη δεν είναι θρησκευτική ή φυλετική. Οι λαοί δεν έχουν αντιπάλους τους εβραίους, τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, τα μέλη μιας άλλης εθνότητας. Αυτοί οι διαχωρισμοί προωθούνται από το κεφάλαιο για να κρύψουν τους πραγματικούς εχθρούς των λαών: Τον καπιταλισμό, τον ρατσισμό, τον πόλεμο, τον φασισμό. Απορρίπτουμε τις κατηγορίες για «αντισημιτισμό». Το κίνημα αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κράτους του Ισραήλ, που 80 χρόνια μετά αντιγράφει μεθόδους των ναζί κατά των Εβραίων και ονειρεύεται μια «τελική λύση» κατά των Παλαιστινίων.

Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτος. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα να έχουν το δικό τους κράτος, στα ιστορικά τους εδάφη, με επιστροφή των εκατομμυρίων προσφύγων. Όχι ένα κράτος κηδεμονευόμενο, αποτελούμενο από ρετάλια οικισμών, όπως έλεγε η Συμφωνία του Όσλο. Η άρνηση του δικαιώματος αυτού, όπως κάνουν τμήματα της ευρωπαϊκής αριστεράς και ανάμεσά τους και το DIEM25-ΜΕΡΑ25, συνιστά αποδοχή των τετελεσμένων της κατοχής από το ισραηλινό κράτος, υπονομεύοντας αποφασιστικά τον αγώνα των Παλαιστινίων.

6. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να πυκνώσουν οι κινητοποιήσεις για να σταματήσει το έγκλημα στη Γάζα, να αποτραπεί κάθε επέκταση του πολέμου, για λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό. Με διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις σε πόλεις και γειτονιές, εκδηλώσεις σε κλάδους, χώρους εργασίας και σχολές κλπ., με αντιπολεμικές απεργιακές μορφές, να εκφραστεί όχι μόνο η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, αλλά και η απαίτηση να μπλοκαριστεί κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στο έγκλημα.

– Άμεση παύση της δολοφονικής στρατιωτικής επιχείρησης και αποχώρηση των δυνάμεων του Ισραήλ από τη Γάζα.

– Λευτεριά στην Παλαιστίνη, νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

– Να ηττηθεί η πολεμική εκστρατεία του Ισραήλ και των συμμάχων του ΗΠΑ και ΕΕ.

– Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, με ξήλωμα των ισραηλινών εποικισμών και επιστροφή των παλαιστίνιων προσφύγων. Το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα έχει στόχο να ζήσουν όλοι οι λαοί της περιοχής μαζί, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή και θρήσκευμα, ελεύθερα και δημοκρατικά χωρίς διακρίσεις, πετώντας έξω τον ρατσισμό, τον θρησκευτικό φανατισμό, τη μισαλλοδοξία, τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό.

– Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από το έγκλημα. Κατάργηση του άξονα με το Ισραήλ. Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ, να γυρίσουν οι φρεγάτες. Διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ. Αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

– Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, κατάργηση των αμερικανικών βάσεων, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.

– Μια ανοικτή αγκαλιά και όχι τείχη για τους πρόσφυγες του πολέμου.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 6
Συμμετοχές )



71 σχόλια στο “ΝΑΡ: Στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού!

  1. Γιαννόπουλος Η

    Η ανακοίνωση του ΝΑΡ έχει καλές προθέσεις και προσπαθεί να πει κάποια πράγματα.
    Πλην όμως περιέχει τις γνωστές ασάφειες και αντιφάσεις.

    α) Από τη μιά μιλάει για
    “επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες”,
    αλλά από την άλλη προκρίνει τη λύση των δύο κρατών.
    Πάει να πει, αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα να υπάρχει.

    β) Από τη μιά καταγγέλνει τις “Συμφωνίες του Όσλο” (1993),
    αλλά από την άλλη μιλάει για
    “Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ”.
    Αυτό δηλαδή που προέβλεπε η “Συμφωνία του Όσλο”.

    Αυτό που δε μας εξηγεί η ανακοίνωση του ΝΑΡ είναι πώς θα επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στα σπίτια τους όσο συνεχίζει να υφίσταται το κράτος του Ισραήλ.
    Κράτος του Ισραήλ σημαίνει “Εβραϊκό κράτος”,
    “κράτος στο οποίο οι Εβραίοι θα είναι η πλειοψηφία, no matter what”.
    Ιδρυτική αρχή του Ισραήλ είναι ότι οι Παλαιστίνιοι ΔΕΝ θα επιστρέψουν ΠΟΤΕ στα σπίτια τους, γιατί σε μιά τέτοια περίπτωση οι Παλαιστίνιοι θα γίνονταν πλειοψηφία.
    Η θεμελιώδης αυτή αρχή, ότι δηλαδή οι Εβραίοι θα είναι η πλειοψηφία σε κάθε περίπτωση, είναι το “sine qua non”,
    το “εκ των ων ουκ άνευ” του Ισραήλ.

    Κράτος Ισραήλ στο οποίο οι Παλαιστίνιοι είναι η πλειοψηφία παύει να είναι Ισραήλ και γίνεται “Δημοκρατικό Κράτος της Παλαιστίνης”.
    Άλλωστε, γι’ αυτό έγινε η Νάκμπα, η φοβερή εκτόπιση 800.000 Παλαιστινίων το Μάη του 1948.
    Γι’ αυτό έχει διεξαγάγει το Ισραήλ 4 πολέμους ενάντια στους άραβες: το 1948, το 1956, το 1967, το 1973.
    Ακριβώς για να εξοντώσει τους Παλαιστίνιους και να τους εμποδίσει να επιστρέψουν.

    Μόνη βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος είναι η διάλυση του κράτους-Απαρτχάιντ των σιωνιστών και η αντικατάστασή του
    από ΕΝΑ ενιαίο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κράτος της Παλαιστίνης, όπου θα ζουν μαζί Παλαιστίνιοι και Εβραίοι, μουσουλμάνοι και Ιουδαίοι, αλλά και όλοι όσοι δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία.

    Reply
    1. Κώστας

      Ηλία δεν υπαρχει δρόμος ακυρωσης των συμβιβασμών της Φατάχ, της PLO και του Αραφάτ.Όπως δεν υπάρχει δρόμος διάλυσης του Ισραήλ. Δεν υπάρχει ανθρωπιστικός και δημοκρατικός δρόμος διάλυσης του Ισραήλ διότι όπως και να το κάνουμε, λάιτ ισλαμισμός σχετικά είναι η Χαμάς αλλά σε μια υποθετική πλήρη παλαιστινιακή νίκη δεν ξέρω τι δυναμικές θα απελευθερώνονταν. Και έχει σημασία, είναι άλλο το ότι δεν κρίνουμε τον Παλαιστινιακό λαό που εχει ως ηγεσία, στην Γάζα, την Χαμάς, και άλλο το να αφήσουμε την Χαμάς να ορίσει τα πως θα οργανωθεί η περιοχή, να γράψει πχ το Σύνταγμα ενός ενιαίου παλαιστινιακού κράτους. Διότι η ευρωπαική αριστερά το έλεγε αυτό όταν το έλεγε η PLO που ήταν αριστερόστροφη και κοσμική και υπήρχε εμπιστοσύνη πως δεν θα στηρίξει, η ευρωπαική αριστερά, προ-διαφωτιστικές καταστάσεις. Δεν είμαστε εκεί, δυστυχώς. Μια ολοκληρωτική ήττα του Ισραήλ συνολικά περνάει μέσα από μια ήττα των ΗΠΑ στον ΓΠΠ και ακόμα και αν δεν περνάει και υπάρχει τρόπος να γίνει χωρίς ΓΠΠ, δεν είναι βέβαιο πως θα έχει θεμιτά απελευθερωτικά αποτελέσματα για τους κατοίκους και με θετικό χνάρι σε όσους στην Δυτική Ευρώπη και αλλού θα πανηγυρίζουν

      Είναι και αρκάδαντη πεποίθηση μου πως και η Χαμάς θα καθόταν στο τραπέζι στην βαση των συμβιβασμών του Αραφάτ, και το είχε ψιλοπει κάπου το 2018

      Ο Μπεν Γκουριόν κάπου πριν 50 χρόνια είχε πει πως οι Παλαιστίνιοι δεν το ξεχνάνε το θεμα για 2 γενιές, πες 60 χρόνια

      Δεν είναι θέμα τώρα να βάλουμε χρονοδιακόπτη αλλά κάποτε θα το ξεχάσουν, ας μην νομίζουμε πως τα αποθέματα των λαών και των εθνών να γεννούν μαχητές και οργανώσεις είναι ανεξάντλητα. Και οι Μάγιας και οι Τσερόκι δεν ζητάνε κράτος πόσο μάλλον πλήρη νίκη τους επί των Άγγλων αποικων, κάποτε οι λαοί ξεχνάνε

      Το δεν Ισραήλ δεν είναι μόνο κράτος που ιδρύθηκε με αποικιακά χαρακτηριστικά,, είναι κοινωνικός σχηματισμός, που σημαίνει έχει έναν λαό, μια εργατική τάξη, του; συμμάχους της και κάποια Αριστερά. Κάπου τους έλαχε ολονών να ζουν και να αγωνίζονται, ο προλεταριακός διεθνισμός λέει να μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυοι. Το να κρίνουμε αν μας αρέσει το κράτος τους είναι άλλη σχολή σκέψης, monthly review κλπ

      Στην Νότια Αφρική ήταν ένα κράτος όλοι τους και έπρεπε να λειτουργήσουν αστικά ισοπολιτειακά, εδώ δεν είναι, για πολλές δεκαετίες

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Κώστα, τι σόι επιχειρηματολογία προσπαθείς να χτίσεις με το ρητορικό ερώτημα: “ σε μια υποθετική πλήρη παλαιστινιακή νίκη δεν ξέρω τι δυναμικές θα απελευθερώνονταν” ; Θες να σου πω εγώ τι δυναμικές θα απελευθερωθούν σε μία υποθετική ισραηλινή νίκη; χειροπιαστή είναι η απάντηση: διάχυση κύματος προσφύγων σε Ιορδανία και Αίγυπτο, αποσταθεροποίηση όλων των αραβικών κρατών, καταστροφή του Λιβάνου και επιστροφή του Ισραηλινού στρατού στη Βηρρυτό, γενοκτονία στους καταυλισμούς αλα Σάμπρα και Σατίλα, προληπτικά χτυπήματα στο Ιράν κοκ.
        Η Χαμάς αποδεικνύει ότι και στρατιωτικές δυνατότητες να γελοιποιήσει τον σιωνιστικό στρατό έχει και στρατηγικούς -πολιτικούς στόχους προωθεί και δυνατούς συμμάχους έχει. Ιραν, Τουρκία, Ρωσία και Κίνα είναι οι χώρες τις οποίες πρόσφατα επισκέφθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς.
        Λες: δεν υπάρχει δρόμος ακύρωσης των συμβιβασμών της Φατάχ. Μα τους έχει ακυρώσει η ισραηλινή ηγεσία με την καθημερινή βία και τους συνεχείς εποικισμούς, η Χαμάς απλώς επικύρωσε την ληξιαρχική πράξη θανάτου.
        Θα συμφωνήσω όμως με την επόμενη διαπίστωσή σου, ότι δλδ δεν υπάρχει ανθρωπιστικός και δημοκρατικός δρόμος διάλυσης του Ισραήλ. Με μία προσαρμογή: αυτό που θα δούμε, θα είναι αυτο-διάλυση. Τα πρώτα της στάδια είναι αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν τώρα: έναν στρατό αγύμναστων και πλαδαρών εφέδρων ( ο οποίος μάλιστα κατά 40% αποτελείται από γυναίκες) να προσπαθεί να πετύχει αυτό που δεν κατάφεραν οι Ναζί στο Στάλινγκραντ. Ο Ισραηλινός στρατός (από παραδρομή πήγα να γράψω ο Ισραηλινός λαός) θέλει να σκοτώσει όλους του Παλαιστινίους, έχει όμως ένα στρατηγικό μειονέκτημα: δεν θέλει να σκοτωθεί ο ίδιος. Δεν μπορεί όμως να συμβεί αυτό, ειδικά σε μάχες σώμα με σώμα.
        Το πρώτο θύμα του πολέμου θα είναι το δήθεν αήττητο του Ισραηλινού στρατού, το επόμενο η πεποίθηση ότι οι Εβραίοι είναι οι εκλεκτοί του Θεού.

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Και το χειρότερο από όσα λες Κώστα, είναι αυτό το “να αφήσουμε να ορίσει η Χαμάς το πως θα οργανωθεί η περιοχή” . Γλίστρησες στον σιωνισμό Κώστα και ίσως δεν το πήρες χαμπάρι. Ο μόνος τρόπος για να μην αφήσουμε την Χαμάς να οργανώσει την περιοχή, είναι να ευχόμαστε την στρατιωτική της ήττα.
        Αντίθετα, σε αυτόν τον πόλεμο Κώστα πρέπει είμαστε με την Χαμάς. Γιατί, καταρχήν κάθε βόμβα που ρίχνει στη Γάζα το σιωνιστικό καθεστώς, στρατολογεί νέα μέλη στη Χαμάς. Και γιατί συμπονετικά μηνύματα προς τον Παλαιστινιακό λαό είναι σκέτη υποκρισία. Το Ισραήλ δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κατηγορείς για γενοκτονία, αρκεί να το αφήσεις να την κάνει. Ο μόνος τρόπος για να μην ξεριζωθεί ο Παλαιστινιακός λαός είναι να κερδίσει η Χαμάς.
        Τελεία και παύλα.

        Reply
      3. Γιαννόπουλος Η

        Κώστα, δύο λόγια πάνω στα σχόλιά σου.
        Α) “Δεν υπάρχει δημοκρατικός, ανθρωπιστικός τρόπος να διαλυθεί το Ισραήλ”.

        i) Το 1994 διαλύθηκε το Απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.
        Πάει να πει, διαλύθηκε ο κρατικός μηχανισμός.
        Έγιναν μήπως τίποτα σφαγές, όπως φαίνεται να υπαινισσεσαι;;
        Εκτόπισαν μήπως οι μαύροι τους λευκούς;
        Έγινε “αντιδημοκρατικά” μήπως;;

        ii) Το 1979 κατέρρευσε το ρατσιστικό κράτος της Νοτίου Ροδεσίας (1923-1979).
        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rhodesia
        Αυτό βέβαια δεν ήρθε με κάποιον φυσικό ή νομοτελειακό ή ειρηνικό τρόπο.
        Ήρθε έπειτα από ένα πολύ σκληρό πόλεμο με 20.000 νεκρούς.
        Ακολούθησε την διάλυση της Ροδεσίας κάποια σφαγή των λευκών;
        Μήπως μαζικές εκτοπίσεις ή κάτι ανάλογο;;
        Αν γνωρίζεις κάτι άλλο, ευχαρίστως να το συζητήσω.
        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rhodesian_Bush_War

        Β) Λες ότι η Αριστερά υποστήριζε τη Φατάχ επειδή ήταν “κοσμική και αριστερόστροφη”.
        Εγώ νόμιζα ότι η Αριστερά υποστηρίζει όλα τα απελευθερωτικά κινήματα και τις ηγεσίες που έχουν προκύψει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, άσχετα από το τι πιστεύουν.
        Εξ όσων γνωρίζω, η Χαμάς στις εκλογές του 2006 ψηφίστηκε από τον Παλαιστινιακό λαό με ένα 45%.
        Φαντάζομαι δεν ισχυρίζεσαι ότι γνωρίζεις το καλό των Παλαιστινίων καλύτερα από τους ίδιους.
        Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεπίτρεπτο.

        Γ) Μιλάς για
        “λάιτ ισλαμισμό της Χαμάς”.
        Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς, αλλά φαίνεται να υπαινίσσεσαι ότι πρόκειται για μισαλλόδοξους κλπ κλπ.
        Μάλλον αυτό εννοείς με το “προ-διαφωτιστική κατάσταση” κλπ.
        Πώς γίνεται μια μισαλλόδοξη οργάνωση να επιτρέπει να στεγάζονται μαζί στο ίδιο μοναστήρι,
        αυτό του αγίου Πορφυρίου,
        χριστιανοί και μουσουλμάνοι;;
        Γιατί επιτρέπει μιά μισαλλόδοξη οργάνωση να υφίστανται ναοί
        των Ελληνορθοδόξων,
        των Συρορθόδοξων,
        των Καθολικών κλπ;
        Γιατί δεν τους κυνηγάει, όπως έκανε το Ισλαμικό Κράτος;;

        Δ) Λες ότι το Ισραήλ έχει “μιά εργατική τάξη,
        συνδικάτα,
        μιά Αριστερά, κλπ”.
        Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι το ίδιο ίσχυε και για το Απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.
        Είχε λευκή εργατική τάξη,
        ΛΕΥΚΑ συνδικάτα (TUCSA),

        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Trade_Union_Council_of_South_Africa

        ΛΕΥΚΗ “Αριστερά”,
        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Labour_Party_(South_Africa)
        κλπ κλπ.

        Οπως, φαντάζομαι, γνωρίζεις, οι μαύροι δεν είχαν δικαίωμα να γίνουν μέλη του Labour Party,
        ενώ όσον αφορά τα εργατικά,
        είχαν δικαίωμα να οργανώνονται ΜΟΝΟ σε ξεχωριστά συνδικάτα μακριά από τους λευκούς κλπ.
        Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το Ισραήλ.

        Η Χισταντρούτ (ΓΣΕΕ Ισραήλ)
        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Histadrut
        ειναι ουσιαστικά ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες του Ισραήλ.
        Έχει στην ιδιοκτησία της τη μεγαλύτερη τράπεζα του Ισραήλ
        https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bank_Hapoalim
        καθώς και τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή
        https://en.wikipedia.org/wiki/ZIM_(shipping_company)
        Δε γνωρίζω άλλο συνδικάτο που να κατέχει τράπεζες και ναυτιλιακές.
        Ξέρεις εσύ;

        Επιπλέον, τα μόνα αριστερά κόμματα που υφίστανται σήμερα, Hadash και HaAvoda (Εργατικοί), θεωρούν αυτονόητο ότι οι Παλαιστίνιοι ΔΕΝ θα επιστρέψουν ΠΟΤΕ στη γη τους.
        Είναι, λοιπόν, ρατσιστικά κόμματα.
        Ρατσιστές και αριστεροί δε γίνεται.

        Λυπάμαι για τα σεντόνια,
        αλλά πρέπει να δούμε τη συγκεκριμένη κατάσταση,
        που έλεγε κι ένας καράφλας.

        Reply
      4. Κώστας

        Ηλία δεν έγιναν σφαγές στην Νότια Αφρική γιατί υπήρχε ο Νέλσον Μαντέλα, το ANC και η συμμαχία του με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Και υπηρχε και κόσμος της λευκής μειονότητας που ήθελε να πάρουν οι μαύροι πολιτικά δικαιώματα

        Είναι εντελώς άλλη η πόλωση στην Παλαιστίνη.

        Και δεν υπήρχε, στην Ν Αφρική, και κάποιος λόγος διεθνώς να στηριχτεί το Απαρτχάιντ. Ήταν κακόφημο παντού, ηταν πολιτικό βαρίδι για τους ισχυρούς της γης και ο Μαντέλα ήταν ο σοφός ηγέτης που καρτερικά άντεξε δεκαετίες και που έλεγε πως τώρα ανοικοδουμε κράτος και εθνική ενότητα.

        Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την άτυπη πολιτεία των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή και 2 ορκισμένους εχθρούς πεπεισμένους για τα Ιερά τους Δικαιώματα στην περιοχή και για το ότι ο δικός τους θεός είναι πιο μάγκας, δεν το καταλαβαίνω.

        ΟΧΙ Ηλια, το λάιτ Ισλάμ, που είπα ότι είναι λάιτ και με προβοκάρεις για τον Άγιο Πορφύριο και το Ισλαμικό Κράτος, δεν είναι ο δρόμος των λαών

        Εσύ ίδρυσε την Χαμάς Ελλάδας, εγώ θα επιμείνω αριστερά, κοσμικά και κομμουνιστικά.

        Ηλία η Χαμάς λέει και κάτι ακόμα, Εθνική Ενότητα με την Παλαιστινιακή Αρχή που αναγνωρίζει το Ισραήλ. Θα γελάσω πολύ όταν κάτσει στο τραπέζι με το Ισραήλ, θα γελάσω γιατί τότε θα χρίσεις ελπίδα των λαών την Ισλαμική Τζιχάντ

        Κώστας

        Reply
        1. Ανατολικές Συνοικίες

          Από πού προκύπτει ότι η Χαμάς μπορεί να επιτρέψει σφαγές; Είναι πλέον εξακριβωμένο ότι τις σφαγές αμάχων τις διέπραξε ο Ισραηλινός στρατός. Σε σημεία όπου είχαν εγκλωβιστεί άμαχοι, διατάσσονταν αεροπορικά πλήγματα. Άλλωστε είναι επίσημο δόγμα του ισραηλινού επιτελείου: όχι όμηροι.
          Μην συγκρίνουμε τους ISIS , που είναι όργανα των ΗΠΑ, με τη Χαμάς. Η Χαμάς είχε 1000 νεκρούς στην Συρία, πολεμώντας το ισλαμικό κράτος.

        2. Κώστας

          Χαίρομαι Ανατολικές Συνοικίες που συμφωνείς πως Χαμάς και Ισλαμικό Κράτος δεν είναι το ίδιο πράγμα

          Ελπίζω να συμφωνείς και πως αυτός δεν είναι λόγος να αποφασιστει σήμερα πως η Χαμάς θα γράψει το Σύνταγμα ενός ενιαίου Παλαιστινιακού Κράτους, πως είναι μια οργάνωση που δεν είναι στον πυρήνα της ιδεολογίας της αρχές διαφωτιστικές, ουμανιιστικές, δημοκρατικές και προοδευτικές

          Κώστας

        3. Ανατολικές Συνοικίες

          Κώστα, δεν καταλαβαίνω τίποτα. Ο μόνος αρμόδιος να καθορίσει τους εκπροσώπους του είναι ο Παλαιστινιακός λαός. Αν θέλει Χαμάς, τότε και εμεις θα πρέπει να θέλουμε Χαμάς. Παρεκτός κι αν υπαινίσσεσαι ότι η Παλαιστίνη πρέπει να γίνει προτεκτοράτο.
          Όπως 110 χρόνια πριν!
          Αλλά και οι αρχές που επικαλείσαι , διαφωτιστικές, ουμανιστικές, δημοκρατικές και προοδευτικές, ξεπερασμένες είναι. Ήταν καλές κι αρκετές για τον 18ο αιώνα, η ανθρωπότητα χρειάζεται επειγόντως νέο καταστατικό χάρτη. Αν αποδειχθεί ικανή να επιζήσει.

        4. Κώστας

          Ανατολικές Συνοικίες τα έγραψα και στον Ηλία.

          Στην Δυτική Όχθη, πχ, θέλει Φατάχ.

          Τι ακριβώς προτείνεις ? Να τελειώσει η Κατοχή από το Ισραήλ και να αρχίσει η Κατοχή από την Χαμάς. Όπως την προτείνετε και για τα εδάφη του Κρατους του Ισραήλ. Ε όχι, δεν είναι η λύση το ενιαίο κράτος που με το ένας άνθρωπος-μια ψήφος θα πορευτεί, δεν υπάρχουν ούτε τα ψηγματα ενός ενιαίου φιλελευθερου πολιτικού εθνικισμού που θα μπορέσει να αποτελέσει την ιδεολογική βάση ενός ενιαίου κράτους

          Βεβαίως αποδέχομαι πως η Χαμάς είναι η ηγεσία των Παλαιστίνιων στην Γάζα. Για να αλλάξουμε την στάση του ελληνικού κράτους όμως δεν μπορούμε ούτε ναν καταγγέλουμε την Χαμάς μαζί΄με τους φιλοσιωνιστές, ούτε να την αποδεχτούμε άκριτα γιατι θα μας αντιγυρίσουν οι φιλοσιωνιστές θέματα όπως γυναίκες και λοατκι. Αυτό θα διαλύσει τους όρους συγκέντρωσης δύναμης για την αλλαγή της στάσης του ελληνικού κράτους, που αυτό είναι το διεθνιστικό μας καθήκον. Και όχι να διαλέξουμε πως πιο Παλαιστίνιοι από τους Παλαιστίνιους είναι αυτοί στην Γάζα άρα άκριτα συμφωνούμε και αποθεώνουμε την πολιτική τους ηγεσία.

          Κώστας

        5. Γιαννόπουλος Η

          Ντάξει, τ’ ακούσαμε κι αυτό!
          Το ANC οι αριστεροί το υποστηρίζατε, επειδή ήταν ο… σοφός Μαντέλα αρχηγός!

          Για να δούμε λίγη από τη… σοφια του Μαντέλα…
          Αντιγράφω πρόχειρα από το wikipedia:

          “Συνολικά, από το 1976 έως το 1986 από επιθέσεις του ΜΚ (στρατιωτική πτέρυγα του ANC), σκοτώθηκαν πάνω από 130 πολίτες”.

          Εντελώς ενδεικτικά
          1983: Η βομβιστική επίθεση στην Πραιτόρια αφήνει 6 νεκρούς πολίτες και 11 στρατιώτες.
          https://en.wikipedia.org/wiki/Church_Street,_Pretoria_bombing

          1985: η βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Αμανζιτότι έχει 5 νεκρούς (3 παιδιά).
          https://en.m.wikipedia.org/wiki/Amanzimtoti_bombing

          1986: η βομβιστική επίθεση στην παραλία του Ντέρμπαν έχει 3 πολίτες νεκρούς και 69 τραυματίες.
          https://en.wikipedia.org/wiki/Durban_beach-front_bombing

          1988: η βομβιστική επίθεση στο Ρούντεπορτ έχει 3 πολίτες νεκρούς.
          1988: η βομβιστική επίθεση στο Γιοχάνεσμπουργκ, έξω από γήπεδο ράγκμπι, έχει 2 νεκρούς.

          Και όλα αυτά όχι από κάποιους κακούς ισλαμιστες, αλλά από την οργάνωση του… σοφού Μαντέλα, την ΟυΚοντο Ούε Σίζουε (Δόρυ του Έθνους), συντομογραφικά ΜΚ.
          https://en.wikipedia.org/wiki/UMkhonto_we_Sizwe

          Αλήθεια, αριστεροί, όταν οι ισλαμιστές σκοτώνουν αμάχους είναι τραγωδία,
          αλλά όταν το κάνει ο… σοφός Μαντέλα είναι Τετάρτη και νηστεύουμε το λάδι;;
          Και άραγε, μιά οργάνωση που έβαζε βόμβες και ισοπεδωνε εστιατόρια σκοτώνοντας ανυποψίαστους πολίτες, δε θα έπρεπε να τη φοβόμαστε μήπως κάνει… σφαγές άσπρων;;
          Αλλά δεν έκανε!!

          Τα χυδαία για “Χαμάς Εσωτερικού” και τα τοιαύτα τα αφήνω ασχολίαστα.
          Είναι ενδεικτικά του επιπέδου της Αριστεράς που χτίζετε…

        6. Κώστας

          Ο Μαντέλα ήταν σε ανοιχτή ρήξη με την ριζοσπαστική τάση που εκπροσωπούσε η Γουίνι και συγκέντρωνε την νεολαία νομίζω του κόμματος, φοιτητικές οργανώσεις ως και ποδοσφαιρικές ομάδες γειτονιάς και που επέμενε σε πρακτικές αντάρτικου

          Και ναι, ηταν σοφός άνθρωπος, αν αναφέρουμε τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 20ου αι θα είναι στους 7-8 με τον Λένιν, τον Μάο, τον Στάλιν, τον Φιντέλ, τον Τσώρτσιλ, τον Ρούζβελτ και τον Αγιατολάχ Χομεινί. Τι να κάνουμε, μετράει, η πολιτική ηγεσία είναι θέμα της Πολιτικής Επιστήμης. Η μετάβαση του 94 δεν θα είχε γίνει χωρίς τον Μαντέλα, τελεία, παράγραφος

          Βέβαια εγώ δεν είπα πως η αριστερά τον υποστήριζε επειδή ήταν σοφός, είπα ποια ήταν τα leader qualities του που του απέδιδε το στρατόπεδο του απαρτχάιντ και ο ιμπεριαλισμός, εκτός από τον λάο, που έκαναν τις δυνάμεις του άλλου στρατοπέδου να τον εμπιστευτούν και να τον αποδεχτούν. Και αυτό “πουλήθηκε” στην παγκόσμια Κοινή Γνώμη έτσι ακριβώς, ο σοφός μεγαλόκαρδος καρτερικός ηγέτης που λέει το “Δεν ξεχνάμε, δεν εκδικούμαστε”

          Δεν σε νοιάζει βέβαια εσένα Ηλία τι λέει ο συνομιλητής σου, σε νοιάζει τι του χρεώνεις γινόμενος ρεζίλι βέβαια για το πως συζητάς. Δεν σε νοιάζει που φαίνεται πως παριστάνεις τον νοτιοαφρικανολόγο ενώ, αν δεν ήταν το όνομα της περιγραφικό, ούτε στον χάρτι μπορέι να μην την έβρισκες

          Κώστας

    2. κάποιος

      “Μην συγκρίνουμε τους ISIS , που είναι όργανα των ΗΠΑ, με τη Χαμάς..”

      Όντως καμία σχέση.

      Όσοι επιμένουν να παρομοιάζουν την Χαμάς με τους αμερικανοκίνητους τζιχαντιστές επειδή “όλοι ισλαμιστές είναι ρε παιδιά”, δεν αντιλαμβάνονται το γεγονός ότι, εφόσον το κυρίαρχο φαντασιακό στην Μ Ανατολή διατυπώνεται με σκληρούς θρησκευτικούς όρους, αναγκαστικά κάθε μαζικό κοινωνικό φαινόμενο (καλό ή κακό, για να το θέσουμε και έτσι) θα έχει τις ανάλογες αναφορές.

      Να το δούμε διεξοδικότερα. Κατ’ αρχάς, κάθε εξωαραβική δύναμη (καλή/κακή/μέτρια, και πάλι δεν έχει σημασία) που θέλει να φιάξει δουλειές και να σπρώξει συμφέρονται στην περιοχή, εκτρέφει και εργαλειοποιεί μια μορφή ριζοσπαστικού Ισλάμ. Αυτό έκαναν οι Αμερικάνοι με τους ISIS, αυτό κάνει και ο Ερνογάν με το γκροτέσκο πανσουνιτικό κόνσεπτ, μέσω της αναβίωσης του προκεμαλικού χαλιφάτου, το ίδιο πράττει και το Ιράν με τις οργανώσεις του.

      Έπειτα, κάθε, μα κάθε, εμφύλια σύρραξη και αντιπαράθεση εντός του Αραβικού κόσμου διεξάγεται με στρατιωτικοποιημένες θρησκευτικές σέκτες. Ακόμα και ο τάχα μου “ημικοσμικός” FSA από φανατικούς αντι-αλεβίτες σαλαφιστές στελεχώνονταν από άκρη σ’ άκρη.

      Έτσι λοιπόν, μην ξενίζει κανέναν που και η αντίσταση στην ΝΤΠ διεξάγεται με το Κοράνι ανά χείρας. Δεν υπάρχει άλλο καύσιμο εκεί κάτω για να κινητοποιήσει λαό, ούτε φυσικά οι πολιορκημένοι Γαζιανοί θα περιμένουν πότε η δείνα ελ σφραγίδα θα κάνει “σύγχρονες ταξικές αναλύσεις” για να… “επαναθεμελιωθεί” ο παγκόσμιος κομμουνισμός ως μεγάλη αφήγηση.

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Φίλε Ηλία γραφεις: α) Από τη μιά μιλάει για
    “επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες”,
    αλλά από την άλλη προκρίνει τη λύση των δύο κρατών.
    Πάει να πει, αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα να υπάρχει.

    Και φυσικά έχει δικαίωμα ύπαρξης το κράτος του
    Ισραήλ. Εφόσον βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή των εθνών που συγκροτούνται σε κράτη εξαιτίας της αρχής του ανταγωνισμού που διέπει τις εθνότητες μεταξύ τους, γιατί να μην έχει δικαίωμα το Ισραήλ σε κράτος; Το ίδιο και η Παλαιστίνη! Γιατί όμως δυο κράτη; Διότι έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, ένα ομόσπονδο κράτος που θα σέβονταν ουσιαστικά και τους Εβραίους και τους Παλαιστίνιους, και τους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους και τους Ιουδαιστές, θα ήταν ένα ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ κράτος. Στον καπιταλισμό και έτσι όπως είναι εκεί τα πράγματα, αυτό είναι εντελως ουτοπικό. Εάν η επανάσταση σήμερα είναι ουτοπία, ένα καπιταλιστικό ομοσπονδο κράτος παλαιστίνιων και Εβραίων, είναι 1- φορές πιο ουτοπικό. σήμερα, όχι ντε και καλά μεθαυριιο. Για αυτο και η θέση “2 κράτη Ισραήλ και Παλαιστίνη στα σύνορα του ’67 και στην προοπτική της συναδέλφωσης των λαών με ήττα των εθνικισμών, θρησκευτικών φονταμενταλισμών και ρατσισμών, ένθεν κακείθεν”, είναι ΣΗΜΕΡΑ η πιο σωστή θέση.

    2. Και ΠΩΣ θα πάρουν πίσω την γή τους οι Παλαιστίνιοι εάν συνεχίσει να υφίσταται κράτος του Ισραήλ; Η προσωπική μου θέση είναι ότι εάν υπήρχαν 2 κράτη Ισραήλ και Παλαιστίνη στα σύνορα του ’67, τότε η γη που κατασχέθηκε απο το Ισραήλ μετά το ’67 επιστρέφεται άνευ όρων στους Παλαιστίνιους ενώ η γη που κατείχε το Ισραήλ απο το ’48 μέχρι και ΠΡΙΝ το ’67 μπορεί να αγοραστεί απο το Ισραήλ, έπειτα απο διακρατικές συμφωνίες. Διότι και ο ένας και ο άλλος έχουν δικαιωμα να μείνουν σε αυτο το μέρος του κόσμου.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Το λάθος, που κάνετε, είναι ότι “βρισκόμαστε στην εποχή των εθνών”! Το ωραίο είναι πως αυτό, που εξυπακούει η λύση των “δύο κρατών”, προφανώς καπιταλιστικών, υποστηρίζεται από πολιτικούς σχηματισμούς, που έχουν στη βάση των γεωπολιτικών τους αναλύσεων την εκτίμηση ότι ο Καπιταλισμός βρίσκεται σε επόμενο στάδιο, π.χ. αυτό του “ολοκληρωτικού Καπιταλισμού”. Προφανώς έχουμε να κάνουμε σε δυό ημισφαίρια ενός εγκεφάλου, που όμως δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!
      Το δράμα της εποχής μας είναι ακριβώς αυτή η αναντιστοιχία αντικειμενικών συνθηκών που εκδηλώνεται και με αυτές τις αντιφάσεις και στο επίπεδο της αντανάκλασης, των ιδεών δηλαδή, πράγμα, που δε δε θα ενοχλούσε αν έμενε μόνο εκεί, αλλά και στο επίπεδο της κοινωνικής βάσης, των κοινωνικών σχέσεων, που εδώ και αν πρόκειται για Τραγωδία με θύματα χιλιάδες αθώους, παιδάκια κλπ., όρα Παλαιστίνη, Ουκρανία, Συρία, Αφγανιστάν, Κουρδιστάν, Γιουγκοσλαβία, «Μακεδονικό», κλπ. Γύρευε και τι άλλο έρχεται…
      Θα παρατηρούσα στους υποστηριχτές της Σοσιαλιστικής Λύσης, που κι εγώ αποδέχομαι σαν μόνη ρεαλιστική, ότι και η λύση των “δύο κρατών” δεν αποκλείεται εδώ, με την προϋπόθεση ότι και τα δύο κράτη θα είναι Σοσιαλιστικά. Θα αντιτείνει κανείς, “και γιατί να είναι δύο”, πόσο μάλλον, καθώς αυτά τα εκατό χρόνια εποικισμών διωγμών κλπ. έχουν δημιουργήσει ένα μωσαϊκό συγκατοίκησης και τα δύο κράτη θα μοιάζουν σαν δυο αγκαλιασμένα χταπόδια, αλα Κόσοβο, Ερζεγοβίνη κλπ.. Αλλά, τουλάχιστον ο σοσιαλιστικός χαρακτήρας θα αποτρέπει το πισωγύρισμα αυτών των διοικητικών προβλημάτων σε εχθρικές αντιθέσεις. Π.χ., άμεσα θα κατεδαφιστεί αυτό το απίθανο τείχος και τα σύνορα απλά θα μείνουν διοικητικά, με κάποιες, εθνικά άχρωμες κρατικές η κοινωνικές λειτουργίες να μπορούν, πιθανά, να συμφωνηθούν να είναι ενιαίες, αφήνοντας στα δύο κράτη μόνο τις “εθνολογικές”, όπως παιδεία, θρησκείες, δικαιοσύνη, δημόσια τάξη κλπ.. Τέτοιες λύσεις βλέπουμε να προωθούνται ακόμη και σε ιμπεριαλιστικές ενώσεις κρατών για τα κοινά συμφέροντα των ενωσιακών ιμπεριαλιστών, πόσο μάλλον για τα κοινά συμφέροντα των λαών σοσιαλιστικών χωρών, που είναι και πολύ περισσότερα και πιο βασικά για τις ζωές των ανθρώπων.
      Κατά τα λοιπά, θα συμφωνήσω κι εγώ ότι οι επιδιωκόμενες από τους ιμπεριαλιστές εθνοκαθάρσεις, οποιασδήποτε απόχρωσης, όχι μόνο “ρεαλιστικές λύσεις” δεν είναι, αλλά θα βάλουν κι άλλο μπαρούτι στην τοπική και παγκόσμια πυριτιδαποθήκη. Και το λεγόμενο “εβραϊκό ζήτημα” είναι σε μεγάλο βαθμό είτε τεχνητό (στην αστική, τάχατες “εθνοκρατική” του εκδοχή), είτε, το και πιθανότερο, αστική συγκάλυψη του παραδοσιακού προβλήματος της ταξικής εκμετάλλευσης με πρόσθετα ρατσιστικά κριτήρια, όπως πολύ χαρακτηριστικά εκδηλώθηκε στη Ναζιστική Γερμανία. Αλλωστε έγιναν κάποιες απόπειρες εθνοκρατικής “λύσης” στο παρελθόν, που απέτυχαν, ενισχύοντας την άποψη ότι ο εβραϊσμός είναι περισσότερο θρησκεία και λιγότερο εθνολογική οντότητα, το δε “εβραϊκό ζήτημα” ανά τους αιώνες είναι μάλλον φκειασιδωμένη ταξική αντίθεση.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ισχύει τόσο η μετεξέλιξη του καπιταλισμού σε ολοκληρωτικό επίπεδο, όσο και το όριο στην εποχή μας που παραμένει η συγκρότηση των εθνων σε κράτη. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο, αλλα το συμπληρώνει.

        Δύο κράτη Ισραήλ και Παλαιστίνη και αγώνας των λαών για συναδέλφωση και συντριπτική ήττα των εθνικισμών, του ρατσισμού κλπ.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Το πως “συμπλήρωνε” το θαυμάζουμε σχεδόν από την αρχή της “Εθνογένεσης”, ουσιαστικά από τις αρχές του 19ου αιώνα. Μια ατέλειωτη Ιστορία εγκλημάτων, πόνου, γενοκτονιών, προσφυγιάς, πολέμων κλπ. Κυριολεκτικά με λεπίδα πάνω στη ράχη του ανθρωπίνου γένους χαράχτηκαν τα “εθνικά” σύνορα, για το χατήρι των νέων σχέσεων παραγωγής, της νέας εκμετάλλευσης. Τουλάχιστον τότε υπήρχε η οικονομική τεκμηρίωση αυτής της απανθρωπιάς – τη λέγαν “αναγκαιότητα”. Σήμερα, που η οικονομία, οι δυνάμεις παραγωγής, ζητάει άλλα, και η “εθνοκρατική συγκρότηση” φρενάρει, δηλαδή παίζει αντιδραστικό ρόλο πια καθώς έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με τον κοσμοπολιτισμό του συγχρόνου κεφαλαίου, που κι αυτός επίσης αντιδραστικός είναι, ποιός συμπληρώνει τι; Και τι θέση παίρνουν όσοι προσβλέπουν στην επαναστατική ανατροπή; Του αμέτοχου παρατηρητή; Γι αυτό επιμένω, πως λειτουργούν δυο ημισφαίρια αποκομμένα. Διπολισμός λέγεται αυτό…
          Δε θα βγάλετε άκρη οι “διαπιστωτές”. Η εποχή μας θα εκθέσει πολλές ανεπάρκειες πολλών. Θα ψαχτούν κι άλλοι, εκτός από τον Σύριζα.

        2. Ανώνυμος

          Κι άλλο ένα δημοσίευμα, του Τ. Κωστόπουλου στην ΕφΣυν, που φωτίζει το ναζιστικό υπόστρωμα του Κράτους-Δολοφόνου.
          Ενώ καίγεται η Γάζα
          Πρέπει να σπάσει το τείχος της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ.

    2. Γιαννόπουλος Η

      Α) Λες ότι “το κράτος του Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπάρχει”.
      Υποστηρίζεις δηλαδή το δικαίωμα ενός αποικιοκρατικού απολιθώματος να συνεχίσει να σφάζει.

      Β) Ρωτάω “πώς θα επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι στη γη τους;”
      και απαντάς “Δε θα επιστρέψουν.
      Θα τους δώσει… χρήματα το Ισραήλ για να την αγοράσει(!!!)”.
      Σοβαρολογείς;;
      Και το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση που είναι;;
      Το τι θέλουν οι ίδιοι;;
      Μετράει για σένα ή μπα;;

      Νόμιζα ότι τα ιστορικά στοιχεία ήταν δεδομένα για την Αριστερά.
      Αλλά απ’ ο, τι φαίνεται δεν είναι.
      Πάμε απ’ την αρχή.

      1) Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βρετανικής αποικιοκρατικής διοίκησης (British Mandate) (1918-1948) ο πληθυσμός το 1922 ήταν
      Άραβες 589.170 (78%)
      Εβραίοι 84.000 (11%)
      και λοιποί.
      Το 1948 ο πληθυσμός ήταν
      Άραβες 1.292.000 (68%)
      Εβραίοι 608.000 (32%)
      και λοιποί.
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Demographic_history_of_Palestine_(region)#British_Mandate_era
      Με λίγα λόγια: το 1948 ο πληθυσμός του Ισραήλ ήταν κατά 85% έποικοι.
      Μέχρι το 1922 δεν ήξεραν να δείξουν την Παλαιστίνη ούτε πάνω στο χάρτη.
      Δε γνωρίζω κάποιο άλλο κράτος που να ιδρύθηκε μ’ αυτόν τον τρόπο.
      Αν γνωρίζεις εσύ, ευχαρίστως να μάθω.

      2) Ο Σιωνισμός δεν αποτελεί κανενός είδους “εθνικοαπελευθερωτικο κίνημα”.
      Μέχρι και το 1916, οπότε και υπεγράφη η Συμφωνία Σάικς-Πικο, ήταν απειροελάχιστος ο αριθμός των Εβραίων που μετανάστευαν στην Παλαιστίνη.
      Το 1917, μεσουντος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ΥΠΕΞ της βρετανικής αυτοκρατορίας, λόρδος Άρθουρ Μπάλφουρ, εξέδωσε τη διαβόητη “Διακήρυξη Μπάλφουρ” με την οποία ξεκαθαριζε ότι “η βρετανική αυτοκρατορία θα παράσχει κάθε βοήθεια για να ιδρυθεί εβραϊκό κράτος στην Παλαιστίνη. Το κράτος αυτό θα τέλει υπό την προστασία του Βασιλέως Γεωργίου Ε’ κλπ κλπ.

      3) Στο τέλος της περιόδου της βρετανικής Αποικιοκρατίας (British mandate), το 1948,
      οι Εβραίοι κατείχαν 425.450 στρέμματα γης (ντουνάμ),
      ενώ οι Παλαιστίνιοι 5.484.700 στρέμματα, σύμφωνα με τη βρετανική απογραφή”.
      Ήτοι, οι σιωνιστές κατείχαν το 7% της γης ενώ οι Παλαιστίνιοι το 92,8% της γης.
      Τώρα, πώς οι σιωνιστές βρέθηκαν μετά λίγους μήνες να κατέχουν το 90% της γης, δίχως να την έχουν ποτέ αγοράσει, αυτό ούτε η ανακοίνωση ούτε και εσύ κάνετε τον κόπο να μας το εξηγήσετε.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_land_purchase_in_Palestine

      4) Αντιγράφω από το wikipedia:
      “Από το 1881 έως το 1922,
      περίπου 1.800.000 Εβραίοι έφυγαν από Ρώσικη αυτοκρατορία και Αυστροουγγαρία και μετανάστευσαν σε ΗΠΑ-Καναδά, λόγω του αντισημιτισμού.
      Αντίστοιχα, αυτοί που πήγαν προς Παλαιστίνη ήσαν 40.000.”
      Κοινώς, μόλις το 2% (!!) πήγαινε προς την Παλαιστίνη.
      Μάλλον το 98% έχασε το δρόμο για κει!!
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aliyah
      Τα στοιχεία βρίσκονται στην ενότητα
      “Zionist Aliyah (1882 on)”
      και “Ottoman Palestine”.

      5) Τι άλλαξε το 1922;;
      Μα, φυσικά, ήρθε η “Διακήρυξη Μπάλφουρ” και η υποστήριξη των ιμπεριαλιστών στο σιωνιστικό σχέδιο!
      Μάλιστα, ήταν τόσο ομόθυμη η επιθυμία να πάνε στην Παλαιστίνη, ώστε στο 6ο Σιωνιστικό Συνέδριο στη Βασιλεία της Ελβετίας (1903) συζητούσαν σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταναστευσουν στην Κένυα (!!), όπως τους πρότεινε η βρετανική αυτοκρατορία.
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Uganda_Scheme
      Άλλα μέρη που προτάθηκαν για το κράτος των σιωνιστών ήταν η Μαδαγασκάρη, η Παταγονία, ακόμα και ερημικές περιοχές των …ΗΠΑ!!

      Τώρα για τα υπόλοιπα που γράφεις “να αγοράσει το Ισραήλ τη γη των Παλαιστινίων”,
      σ’αυτό τι να πω;;
      Ακόμα και για την αστική ηθική η αγοραπωλησία είναι σαν το… σεξ!
      Χρειάζεται συναίνεση!!
      Οι Παλαιστίνιοι δε θέλουν να πουλήσουν τη γη τους!!
      Θέλουν να επιστρέψουν!
      Είναι κατανοητό αυτό ή ούτε αυτό;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Άκου Ηλία, τα εξής:

        Α. Εάν πεις να καταργηθεί το κράτος του Ισραήλ, λες να φάνε οι Άραβες τους Εβραίους. Διοτι όσο υπάρχουν ναζισιωνιστες, υπάρχουν και ισλαμοφασιστες μην ανησυχείς καθόλου.

        Β. Εάν κανείς τα στραβά μάτια από την άλλη στην γενοκτονία των παλαιστίνιων που πραγματωνει το Ισραήλ στην γάζα “επειδή έχουν δικαίωμα στην αυτοάμυνα”, λες ψέματα και προωθείς κσι εσύ την εθνοκαθαρση σε βάρος των παλαιστίνιων.

        Γ. Ομοσπονδο Εβραίοπαλαιστινιακό κράτος; Αυτή εινσι η μοναδική λύση, αλλά με δεδομένη την υπεροχη κ ηγεμονία των εθνικιστικων πολιτικών στο Ισραήλ που θέλει την εξόντωση των παλαιστίνιων και μιας ισχυρής πολιτικής αντίληψης μεταξύ των Αράβων που θέλουν εξόντωση των Εβραίων, αυτή η λύση ρινσι πρακτικά ανεφαρμοστη σήμερα.

        Γ. Τι θα πεις λοιπόν; θα πεις το εξής: “και οι δύο λαοί έχουν δικαίωμα να έχουν κράτος. Και οι Εβραίοι και οι Παλαιστίνιοι. Άρα, δύο κράτη βιώσιμα, η Παλαιστίνη, και το Ισραήλ. Και οι λαοί δουλεύουν στην προοπτική της συναδέλφωσης των λαών, κατά των εθνικισμών, των φονταμενταλισμων και του ρατσισμού.

        Reply
        1. Γιαννόπουλος Η

          Λυπάμαι πολύ αλλά μοιάζει να μιλάω στο βρόντο.
          Αναγκάζομαι να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου και είναι βαρετό και θλιβερό για όλους αυτό.

          Ρωτώ ξανά:
          I) Όταν το ANC πήρε την εξουσία στη Νότιο Αφρική το 1994 έγιναν τίποτα σφαγές… άσπρων;;
          Ή μήπως το ANC ήταν τα “καλά παιδιά” και η Παλαιστινιακή Αντίσταση τα “κακά”;;
          Γιατί μοιάζει να παραβλέπετε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου έγινε συντονισμένα από Χαμάς, Ισλαμική Τζιχάντ και “Δημοκρατικό Μέτωπο Απελευθέρωσης Παλαιστίνης” (DFLP).

          II) Όταν το 1979 το ZANU του Μουγκάμπε πήρε την εξουσία στη Ροδεσία και έφτιαξε τη Ζιμπάμπουε, έγιναν τίποτα σφαγές… άσπρων;;

          Θα ήθελα μιά απάντηση επί του συγκεκριμένου.
          Ποια η διαφορά ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και το ZANU ή το ANC;;;

        2. Κώστας

          Ηλία επαναλαμβάνεσαι γιατί η επιχειρηματολογία σου δεν εξελίσσεται.

          Εγώ τουλάχιστον τα έχω απαντήσει αυτά που ρωτάς αναλυτικά

          Το ANC ήταν κοσμικό και αριστερόστροφο, το Απαρτχάιντ δεν είχε συμμάχους που να έχουν λόγο να το στηρίξουν και η λευκή μάζα, η όχι ιδιαίτερα ρατσιστική ας το πούμε έτσι ή και καθόλου, δεν είχε λόγους να φοβάται τον Μαντέλα. Επίσης το Κράτος υπήρχε και πήραν όλοι ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, δεν φτιάχτηκε ένα κράτος. Άλλο ενα που μου ήρθε τώρα, το στρατόπεδο των καταπιεσμένων ήταν σχετικά ενιαίο. Είχε διαφορές ριζοσπαστισμού, με τον Μαντέλα να είναι ο εκπρόσωπος των μετριοπαθών, αλλά δεν ήταν και ένα στρατόπεδο που είχε κατά καιρούς εμφύλιο πόλεμο, όπως είχαν σχετικά πρόσφατα η Φατάχ και η Χαμάς. Επίσης το στρατόπεδο των καταπιεσμένων είχε, φαντάζομαι, ομοιογενή γεωγραφική πολιτική ηγεσία. Στην Δυτική Όχθη την ψάχνεις την Χαμάς με τον μεγενθυντικό φακό. Η νόμιμη πολιτική ηγεσία των Παλαιστίνιων έχει αναγνωρίσει το Ισραήλ. Η Χαμάς δεν μπορεί να το πει έτσι ακριβώς αλλά λέει κάθε τόσο πως θέλει την εθνική ενότητα. Αν δεν το πιάνεις το υπονοούμενο τι να κάνω ? Αν η Παλαιστινιακή Αρχή είναι προδότες γιατι αναγνώρισε το Ισραήλ τι σόι Εθνική Ενότητα θέλει η Χαμάς ?

          Επίσης δεν είναι μόνο οι σφαγές το θέμα, ούτε καν θυμάμαι αν είπα πως “η Χαμάς θα κάνει σφαγές”, δεν νομίζω να το είπα. Μπορεί να μην τις σταματήσει, να μην μπορεί, χίλια δυο. Μπορεί να μην γίνουν καν αλλά απλά είπα πως δεν είναι το πρότυπο μου η Χαμάς, ο πυρήνας της ιδεολογίας της δεν είναι απελευθερωτικός. Εϊναι ?Το υιοθετείς παντού και πάντα το “εθνικοαπελευθερωτική να είναι και ας είναι ότι θέλει” ? Προφανώς, κι εγώ το λέω για το δικαίωμα του λαού στην Γάζα να την έχει στην θέση του ηγέτη του αγώνα του.

          Αλλά εμείς μιλάμε στην Ελλάδα, αυτό το ξεχνάς. Υποχρέωση μας στην Ελλάδα, διεθνιστική υποχρέωση μας, είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη. Αυτό σημαίνει και προσπάθεια αλλαγής της πολιτικής του ελληνικού κράτους. Αυτό δεν θα γίνει αν καταγγέλουμε την Χαμάς γιατί θα γίνουμε ηχεία της συστημικής προπαγάνδας. Δεν θα γίνει όμως και αν πούμε ότι όλα είναι τέλεια με την Χαμάς. Γιατί θα βγουν οι φιλοσιωνιστές, θα σου βγάλουν ιστορίες για το θέμα Χαμάς και ισότητα των φύλων ή Χαμάς και ΛΟΑΤΚΙ και θα σε ακυρώσουν.

          Άντε τώρα, ξαναγράψτο.

          “Δεν μου απαντάτε, έκανε το ANC σφαγές ?”

          Κώστας

      2. κάποιος

        “Στην Δυτική Όχθη την ψάχνεις την Χαμάς με τον μεγενθυντικό φακό.”

        Εγώ πάλι άκουσα από δημοσιολόγους που ασχολούνται με Παλαιστινιακό και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής ότι, αν αύριο μετρούσες με κάποιον τρόπο την υποστήριξη στις πολιτικές δυνάμεις (πχ σε στυλ ελεύθερες εκλογές 2006), η Χαμάς θα έπαιρνε ανετότατα και στην Δ Όχθη. Η δε Φατάχ/PLO είναι πρακτικά πλήρως απομαζικοποιημένη και επιβιώνει κυρίως ως ο “θεσμικός και υπεύθυνος” συνομιλητής της Δύσης.

        Reply
    3. Θεόδωρος Σαμιωτακης

      Με,τον κινδυνο να φανω αντιδραστικος μου φαινεται οτι για να μην χυνεται αλλο αιμα χρειαζεται λυση 2 κρατων στα συνορα του 1967 και την ιερουσαλημ με κυανοκρανους οπως η Λευκωσία μην πω και τειχος οπως το βερολινο.Μετα οταν ειρηνευσουν εξωτερικα αν κυτταξουν μεσα τους οι 2 κοινωνιες κανουν περα τον φανατισμο αναπτυχθουν κινηματα κλπ βλεπουμε.Δεν νομιζω οτι στη παρουσα στογμη με τοσο φανατισμο,με τοση ανοδο των φιλοπιλεμων δυναμεων και την απουσια αντιπαλου δεους,μπορουν να μεινουν ολοι μαζι σε ένα κρατος γιατι θα αλληλοφαγωθούν .Οι 2 λαοι πληρωνουν την απουσια προοδευτικων / αριστερων κλπ δυναμεων στην μερια τους.Στη Παλαιστινη η Χαμας επελαυνει ενω η φαταχ και το pflp κ μικροτερες δυναμεις υποχωρουν .Στο δε Ισραηλ τα κιμπουτς ιδιωτικοποιουνται ενω δημογραφικα σαρωνουν οι χαρεντι οι υπερορθοδοξοι θρησκοληπτοι εβραιοι που ειναι μια light εκδοχη των ισλαμιστων και συμμετεχουν ως εταιροι στις κεντροδεξιες κυβερνησεις.

      Reply
  3. Ανώνυμος

    Φίλε Γιαννόπουλε, την άποψη που εξέφρασες για το ανάγκη να αντικατασταθεί το σιωνιστικό κράτος από ένα κράτος ανεξίθρησκο που θα περιλαμβάνει ως ισότιμους πολίτες τους πιστούς όλων των θρησκευμάτων ή και τους άθεους, την άκουγα από τη Χαμάς και την θεωρούσα ακραία, σαν αποτέλεσμα φανατισμού. Όμως τελικά έχω καταλήξει ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μία διαρκής ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
    Πολλές είναι οι παραδοχές που έμοιαζαν ακλόνητες και όμως αποδεικνύονται μονομερείς. Λέμε όχι στον αντισημιτισμό, αλλά να μην ξεχνάνε ότι και οι Άραβες είναι σημίτες. Κατακρίνεται το Ιράν σαν θεοκρατικό, αλλά το Ισραήλ είναι κατεξοχήν θεοκρατικό κράτος, του οποίου μάλιστα οι πολίτες είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι αυτοί αποτελούν τον εκλεκτό λαό του Κυρίου. Κατηγορούν τους μουσουλμάνους ότι κυριαρχούνται από την έννοια του Χαλιφάτου σε βάρος της έννοιας του έθνους και είναι οι Εβραίοι που ταυτίζουν την θρησκευτική τους ιδιότητα με τον εθνικό προσδιορισμό.
    Υπάρχει μία θολή αντίληψη για την εβραϊκή διασπορά. Εάν κάποιος αναζητήσει Ιστορικές πηγές, δύσκολα θα βρεί κάποια εύλογη εξήγηση πως βρέθηκαν οι Χαζάρι απο τις Τουρκομανικές στέπες να είναι ίδιος λαός με τους Σεφαραδίτες απογόνους των Καρθαγενών της Ιβηρικής. Οι Ρωμαίοι κατόρθωσαν να ξεριζώσουν την Ιστορική μνήμη από τους αιώνιους εχθρούς τους , τους Καρχηδονίους, όπως ακριβώς οι Άραβες μετά από περίπου 900 χρόνια κατάφεραν να ξεριζώσουν την Ιστορική μνήμη από τους Αιγυπτίους, τους Σύρους, τους Βέρβερους κλπ . Άλλωστε, οι Φοίνικες (η Φοινίκη ήταν η μητρόπολη των Καρχηδονίων) ήταν συγγενικός λαός και ομόγλωσσος με τους Ισραηλίτες. Ακόμα και μία φυλή από τις εσχατιές της Ινδιας, μία αμελητέα μειονότητα, έχει πεισθεί ότι αποτελείται από απογόνους κάποιας ημι-μυθικής εβραϊκής φατρίας. Μετοίκησαν στο Ισραήλ και τα μέλη της πολεμούν στη πρώτη γραμμή για να αποδείξουν ότι ανήκουν και αυτοί στον περιούσιο λαό.
    Όπως λοιπον όλες οι ιδεολογίες των φανατικών, έτσι και οι σιωνιστές έχουν το δικό τους μερίδιο σε μυθοπλασίες. Όμως κάποια στιγμή οι μυθοπλασίες καταρρέουν, αλλά και οι διεθνείς Συνθήκες και Συμφωνίες αλλάζουν. Ακόμα κι αν είναι αποφάσεις του ΟΗΕ.

    Reply
  4. κάποιος

    Με όλο τον σεβασμό, νομίζω εστιάζετε σε λάθος σημείο. Να το πάρουμε από την αρχή. Εφόσον η Εβραική εθνογλωσσική οντότητα παρέμεινε ρωμαλέα και ζωντανή σε δύσκολες συνθήκες μακραίωνης διασποράς, και δεν ενσωματώθηκε στα (κατά κύριο λόγο) ευρωπαικά έθνη της νεωτερικότητας -όπως πρότειναν οι κοσμικοί “αφομοιωτές” του προπερασμένου αιώνα- με γεια της με χαρά της να έχει και το κράτος της, ως εγγυητή και μηχανισμό αναπαραγωγής της πολιτισμικής/θρησκευτικής κληρονομιάς της. Άλλες λαότητες στο διάβα της ιστορίας έχασαν τα ταυτοτικά τους χαρακτηριστικά και βάρεσαν διάλυση, ε με άλλες δεν συνέβη. Υπάρχουν συγκεκριμένοι ιστορικοί λόγοι. Εγώ λέω μάλιστα να μην έχουν ένα κράτος αλλά ξέρω γω δύο, σαν τους γερμανόφωνους που μοιράζονται μεταξύ ΟΔΓ και Αυστρίας.

    Όμως το θέμα δεν είναι αυτή καθαυτή η ισραηλινή κρατική υπόσταση, αλλά ο ρόλος που παίζει στην τιτανομαχία μεταξύ Δύσης και αντι-Δύσης. Με αυτό το μεθοδολογικό εργαλείο πρέπει να τα φιλτράρουμε όλα. Δυστυχώς, από τα early 60s, το κράτος του Ισραήλ αποτελεί προμαχώνα του MIC της Ουάσινγκτον στην γεωπολιτικά υπερευαίσθητη Μ Ανατολής, και πανίσχυρο εργαλείο της πορτοκαλένιας διεθνούς στην Αν Μεσόγειο. Είναι το μακρύ χέρι της συνολικής Δύσης, το μαστίγιο εναντίων όσων σηκώνουν κεφάλι στην περιοχή. Ο μόνιμος εκβιαστής του κακομοίρικου του Ιράν, το οποίο αναγκάζεται να χρηματοδοτεί ένα σκασμό ένοπλες ομαδώσεις (σιιτικές και σουνιτικές) για να αντιμετωπίσει την δυνητική περικύκλωση από τους γερακίσιους, οι οποίοι εργαλειοποιούν κυνικά το Ισραήλ (και) για αυτόν τον σκοπό.

    Εδώ ακριβώς έγκειται το πρόβλημα. Αν σε ένα παράλληλο σύμπαν το Τελ Αβίβ ήταν σύμμαχος των αντιπαγκοσμιοποιητικών δυνάμεων, τότε και εγώ θα ήμουν #we stand with Israel. Εφόσον όμως λειτουργεί ως προέκταση της φιλελεύθερης/αντιπαραδοσιακής Δύσης, οφείλουμε να επιδιώκουμε την ήττα του και την μείωση της γεωπολιτικής του ισχύος. Το ίδιο πανομοιότυπο σκεπτικό πρέπει να διατρέχει και τις αναλύσεις μας για οποιαδήποτε άλλη κρατική μηχανή.

    Το αυτό και με την Χαμάς. Άσχετα με το ιδεολογικό της περίβλημα (το οποίο όπως είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση αντλεί υλικό από πολιτικοστρατιωτικό Ισλάμ, καθότι το φαντασιακό του κοσμικού τριτοκοσμικού εθνικοαπελευθερωτισμού κατέρρευσε), το βασικό είναι ότι πρόκειται για αξιόπιστο σύμμαχο των αντι-ΝΤΠ δυνάμεων (Ρωσία, Ιράν, ίσως Κίνας κτλ). Επομένως, η στήριξη στην Χαμάς, ως ένοπλης αντιφιλελεύθερης οργάνωσης, είναι εκ των ων ουκ άνευ…

    Αυτή είναι η ουσία, και όχι στα πόσα κράτη θα δημιουργηθούν ή στα συντάγματα που θα τα διέπουν, θαρρείς και εμείς από το πληκτρολόγιο έχουμε δικαίωμα να υποδείξουμε στους όποιους άλλους πώς θα θεσμίσουν τον τόπο τους. Άσε που δεν ξέρω τη νόημα έχει στην εποχή της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης και της 4οβιομηχανίας αν τα 193 πλήρη μέλη του ΟΗΕ γίνουν 194. Μην χάνετε το δάσος…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Δύση, vs αντιπαραδοσιακης αντιδυσης. Δεν πάει έτσι.

      Δύση vs Ανατολής με επίδικο την ήττα της ιμπεριαλιστικης δύσης, σωστότατον, αλλά χωρίς ελπίδες σπο την επίσης καπιταλιστική ανατολή.

      Ίδια αυτή η παραδοσιοκρατία του κάποιου που ειναι κόπι πειστ από τον ντουγκιν, ειναι ένα εξίσου σάπιο ανατολικό ιδεολογήμα με αυτό του ατομισμου της δύσης.

      Reply
  5. Ανώνυμος

    Τελεσίγραφο της Χεζμπολάχ να σταματήσουν αύριο οι επιθέσεις του Ισραήλ, αλλιώς στο κάλεσμα της Παρασκευής ο Νασράλα θα καλέσει σε γενική επιστράτευση. Η Χαμάς αναδιατάσσει τη Μέση Ανατολή
    Πρακτορείο Τασς

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Αποκρουστικοι συνένοχοι στην γενοκτονία των γυναικόπαιδων της Γάζας οι ΑΡΔ στα κανάλια της μαζικής αποχαυνωσης. Θυμίζουν τα όρνεα στα καρτούν του Λούκυ Λουκ που τους τρέχουν τα σάλια στη θέα των νεκρών. Οι γνωστοί κραχτες των μνημονίων που πλέον έχουν γίνει σκ@τογεροι και δεν έχουν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να πάνε σπίτια τους μήπως και διατηρήσουν λίγη υστεροφημία. Θα σας θυμομαστε πάντα με αηδία.

    Reply
  7. Γιαννόπουλος Η

    Ανατολικές Συνοικίες (3.11.2023/ 8:06)
    Πολύ σωστός.
    Το YouTube είναι γεμάτο από βίντεο αστικών ΜΜΕ που δείχνουν ισραηλινά γουρούνια να πυροβολάνε αδιακρίτως στο Rave Party, τη στιγμή που άμαχοι τρέχουν αλλόφρονες.

    Reply
    1. Ανατολικές Συνοικίες

      Το rave party ηταν κανονισμένο αρχικά σε άλλο σημείο και τελευταία στιγμή το πήγαν δίπλα στη Γάζα. Βρωμάει από παντού προβοκάτσια.

      Reply
  8. Γιαννόπουλος Η

    Προς Κώστα (3.11.2023/ 10:42)
    Για να τσεκάρουμε λίγο τον αφόρητο ελιτισμό που… δέρνει την Αριστερά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

    “Άμα δεν έχει ουμανιστικες αρχές δε μας κάνει”.

    Αφιερωμένο, λοιπόν, στον Ευρωκεντρισμό και τον… Ουμανισμό σου!

    “Τον Μάρτιο του 1953 οι μαχητές Μάου Μάου μπήκαν στο χωριό Λάρι της νότιας Κένυας και κατέσφαξαν 100 αμάχους,
    κυρίως γυναικόπαιδα.
    Τα θύματα ήσαν όλα από την εθνότητα Κικούγιου, που συνεργαζόταν ανοιχτά με τους Βρετανούς.”
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lari_massacre

    Συνολικά υπολογίζεται ότι οι Μάου Μάου “καθάρισαν” με συνοπτικές διαδικασίες κάπου στις 3- 4.000 δοσίλογους.
    Για να μην πούμε τι κάνανε στους… άσπρους!
    Και όταν λέμε “καθάριζαν” δεν εννοούμε με… ανθρωπιστικες μεθόδους, όπως η Χαμάς.
    Εννοούμε κάπως… άτσαλα!

    Για πε μας, Κώστα, το κίνημα των Μάου Μάου ήταν αρκετά
    “προοδευτικό” ή όχι;
    Τις εξετάσεις Διαφωτισμού τις… περνούσε;;
    Το “Διαφωτισμό-μετρο” που βαστάς, τι λέει;;

    Αν ζούσες τότε,
    θα υποστήριζες τους Μάου Μάου
    ή θα σου… ξινίζανε;;;

    Μήπως θα έλεγες
    “Να συνεχίσει να υπάρχει το αποικιακό έκτρωμα της Βρετανικής Κένυας επειδή φοβάμαι σφαγές… άσπρων”;;;
    Έτσι για να δω ως που φτάνει ο Ευρωκεντρισμός…

    ΥΓ. Σόρυ που δεν εξελίσσεται η σκέψη μου.
    Έχει κολλήσει στο
    “Να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι στη γη τους”.
    Στην άλλη ζωή θα αρχίσω να παπαγαλιζω το
    “Άμα ένα απελευθερωτικό κίνημα δεν έχει φωτισμένη ηγεσία μου… βρωμάει”.

    Reply
    1. Κώστας

      Θα χρέωνα την Αριστερά του αναπτυγμένου κόσμου, και της ΕΣΣΔ και της Δύσης, πως δεν μπόρεσαν να μπολιάσουν με άλλες αρχές το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα.

      Μπράβο, σφάχτε παιδιά δεν θα έλεγα. Γραφικός αριστερός στρατομπιπ κυνικός αταβιστής και war monger, και μάλιστα ενός war χωρίς κανόνες και Αρχές, δεν θα γινόμουν. Γιατί, όσες φορές και να στο γράψω δεν μπαίνει στο κεφάλι σου, εγώ παρεμβαίνω σε χώρα του Α Κόσμου, αφού θες τέτοιους όρους, αποικιοκρατική αν το θες, όχι άμεσα, σε αυτόν τον κόσμο όμως, είμαι ευρωκεντρικός, σε αυτή την πολιτική κουλτούρα παρεμβαίνω, σε αυτή την πολιτική κουλτούρα θέλω να πείσω για να προωθήσω στην Ελλάδα και τον Σοσιαλισμό και την διεθνιστική Αλληλεγγύη στην Κένυα. Δεν θα πω λοιπόν ΠΟΤΕ πως δεν με πειράζει να δολοφονούνται γυναικόπαιδα και άμαχοι, το διεθνιστικό μου καθήκον έναντι της Κένυας και της Παλαιστίνης με υποχρεώνει να είμαι ευρωκεντρικός

      Κώστας

      Reply
      1. Ανατολικές Συνοικίες

        Κώστα, ο λαός που ξεχνά την Ιστορία του, είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. Η παταγωδης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλονταν ακριβώς στο ότι ήταν αδιαπραγματευτα ευρωκεντρικος. Οι κόκκινες γραμμές του Τσίπρα ήταν για την Ελλάδα κάγκελα φυλακής. Γενικά το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ ήταν παιδαριώδες, κάτι σαν την εαρινή αντεπίθεση του Ζελενσκι. Ο δογματισμός και τα στερεότυπα όταν συγκρουεσαι με δυνάμεις υπέρτερες είναι βαρίδια ασηκωτα.
        Η Ευρώπη ότι είχε να προσφέρει, το πρόσφερε. Τα φτιασυδια δεν μπορούν να κρύψουν την απόλυτη νέκρωση που εξαπλώνεται σαν τη γάγγραινα. Η κάποτε Γαλλία των επαναστατικών παραδόσεων σκέφτεται να περάσει νόμο που θα διώκει τον αντισιωνισμο. Ανόητοι και διεφθαρμένοι οδηγούν την Ε.Ε. στα βράχια, αυτό που βγαίνει πια στην επιφάνεια δεν είναι παρά η νεκρωτική πραγματικότητα. Κάθε έργο τέχνης, κάθε όμορφο κτίριο, κάθε μουσείο, κάθε όπερα είναι ποτισμένα με το αίμα και τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων στο λεγόμενο τρίτο κόσμο. Ο κήπος της Εδέμ κατά Μπορέλ μετατρέπεται πλέον σε τόπο μαρτυρίου και για τα εκατομμύρια των λαών της Ευρώπης. Αυτό που υπερασπίζεις έχει τελειώσει. Η καλύτερα ίσως δεν υπήρχε ποτέ.

        Reply
      2. Ανατολικές Συνοικίες

        Επανέρχομαι με μια ρητορική ερώτηση: τι είπε ο Νασράλα και δεν κατάλαβε ο παγκόσμιος σιωνισμός; σκοτώστε, σκοτώστε,σκοτώστε μέχρι να σας εγκαταλείψει και ο τελευταίος συμπαθών. Και τότε θα έλθει η σειρά μας. Βομβάρδισαν σήμερα κομβόι ασθενοφόρων. Αφωνια στα κοράκια που κράζουν για το δικαίωμα αυτοάμυνας της Σιών. Πλησιάζει το Καθαρτήριο.

        Reply
        1. Raziel

          “Παγκόσμιος σιωνισμός”

          Λέτε όλος ο πλανήτης να βρίσκεται υπό…ισραηλινή κατοχή και δεν το έχουμε καταλάβει.

          Μπα μάλλον σχολιάζει με το Mein Kampf ανοιχτό μπροστά του…

        2. Κώστας

          Οντως φίλε Ανατολικές Συνοικίες, είναι λίγο παράξενα μερικά που λες. Ο παγκόσμιος σιωνισμός και η παγκόσμια εβραιική συνωμοσία δεν είναι μακρυά

          Ο σιωνισμός μπορει να ήταν αντιδραστικό ρεύμα με ρατσιστικά και φονταμενταλιστικά θεοκρατικά στοιχεία αλλά έπιασε στους ανά τον κοσμο Εβραίους, οι οποίοι δημιούργησαν εθνική συνείδηση και όχι μόνο θρησκευτική, λόγω του αντισημιτισμού που ο Χίτλερ τον κληρονόμησε, τον έκανε πιο ακραίο κλπ, αλλά δεν τον επινόησε.

          Πολύ απλά δηλ, οι άνθρωποι πείστηκαν πως δεν είναι, πχ, Έλληνες Εβραίοι στο θρήσκευμα της Θεσσαλονίκης γιατί, ίσως, όταν η ΕΕΕ τους έκαιγε τις γειτονιές αυτό το Κράτος μας, και τους ελληναράδες, δεν τους χάλαγε και πολύ.

          Έτσι η ανθρωπότητα, ομόφωνα, και η ΕΣΣΔ, αποφάσισαν να ιδρυθεί το Ισραήλ.

          Αυτό είναι μη αντιστρέψιμο και όχι μόνο ρεαλιστικά, αμιγώς ηθικοπολιτικά. Είναι ξεκάθαρο πως ο Γιαννόπουλος και ο Ανατολικές Συνοικίες θέλουν να “διορθώσουν” την ίδρυση του Ισραήλ, κάτι ανέφικτο και λάθος. Η διαχρονική αδικία κατά των Αράβων και Παλαιστίνιων δεν θα λυθεί έτσι, ούτε με μια πορεια προς ένα ανέφικτο ενιαίο κράτος που δεν έχει τα πλέον βασικά στοιχεία κοινής εθνικής αστικής πολιτικής ιδεολογίας. Περιγράφετε ένα πεδίο αλληλοσφαγής και όχι κράτος. Πρέπει να υπάρξει μια πορεία προς τα 2 κράτη. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει

          Και τι μας λέτε συνέχεια για το ANC και πως δεν θα γίνουν σφαγές ? Εσείς θέλετε να διορθώσετε το “λάθος” της ίδρυσης του Ισραήλ, σφαγές θέλετε

          Κώστας

        3. Ανατολικές Συνοικίες

          Κώστα, κάποιοι συνομωτουν σε βάρος της ανθρωπότητας. Αυτό δείχνει ο τεράστιος νατοικος στόλος που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, αυτό δείχνει η δουλοπρεπής παρουσία των Ευρωπαίων ηγετών στο Ισραήλ. Όντως συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Αν σε ενοχλεί η λέξη συνομωσία, βάλε οποια θέλεις εσύ.

        4. Ανώνυμος

          Κάποιοι υπερασπιζομενοι του Παλαιστίνιους ξεφεύγουν στον αντισημιτισμο και κάποιοι άλλοι υπερασπιζομενοι το Ισραήλ γίνονται σιωναζι. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος παίδες

      3. Κώστας

        Ανατολικές συνοικίες καλή επιτυχια στην προσπάθεια σου να αναστήσεις το ριζοσπαστικό ANC, τον Μάλκολμ Χ, το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 70, την ριζοσπαστική Φαταχ, το ριζοσπαστικό Μπάαθ, τον Τσε Γκεβάρα και τον φωκισμό του και γενικά όσους κάπου στα late 60s early 70s προσπάθησαν να συλλάβουν την ταξική πάλη ως μια παγκόσμια μάχη κόσμων που εμείς πρέπει να είμαστε, και είμαστε, ασχέτως αν δεν στέκει πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά, στον Γ που θα εξεγερθεί και από εκεί θα ανατραπεί ο καπιταλισμός

        Προσωπικά προτιμώ τον μαρξισμό

        Κώστας

        Reply
        1. Ανατολικές Συνοικίες

          Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση!
          Μάο Τσε Τουνγκ
          Ο μεγάλος τιμονιέρης

      4. Ανώνυμος

        Ποιά Ευρώπη, ποιά Δύση και ποιός “πολιτισμός”; Η Δύση είναι βαθιά ρατσιστική, μέχρι παράκρουσης. Αποκαλούσαν ορκ και υπάνθρωπους τους Ρώσους, αποκαλούν ζώα τους Παλαιστίνιους. Όμως η Ρωσία συνέτριψε την Ουκρανία, συνέτριψε το ΝΑΤΟ, συνέτριψε την αλαζονεία της Δύσης.
        Το ίδιο και τα “ζώα”, οι Παλαιστίνιοι θα λειώσουν τον σιωνιστικό φασισμό.

        Reply
      5. Γιαννόπουλος Η

        Κώστα, περίμενα από σένα να είσαι πιο έντιμος και σίγουρα να μην παρασταίνεις το χαζούλη.

        Κανείς δε σε ρώτησε αν λες “μπράβο” σε κάποιον μαχητή της Αντίστασης που σκοτώνει αμάχους.

        Αυτό που σε ρωτάνε είναι
        αν τον ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ απέναντι στους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ και τους ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ
        ΔΙΧΩΣ “ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ… “.
        Το ‘χουμε τώρα ή μπα;;

        Αν είχα απέναντί μου έναν μαχητή Μάου Μάου δε θα του έλεγα “Μπράβο, καλά έκανες και πετσόκοψες γυναικόπαιδα”.

        Όμως, απέναντι στον φασιστο-Κούλη θα απαντούσα
        “Είμαι με τους Μάου Μάου, ΔΙΧΩΣ ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ”
        Διότι για ο, τι κι αν συνέβη στην Κένυα, την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ την έχει η Αποικιοκρατία!
        Αν δεν υπήρχε Αποικιοκρατία, δε θα υπήρχαν Μάου Μάου!

        Εσύ, λοιπόν, ζεις στη Δύση, και έχεις απέναντί σου ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΚΑ φασιστοειδή, οκ;;

        Αν βρεις κάποιον της Χαμάς, πες του ο,τι γουστάρεις.

        Προς το παρόν, όμως, εσύ και οι άλλοι αριστεροί βρίσκετε απέναντί σας ρατσιστόμουτρα
        τύπου Βουλαρίνου που χύνουν το γνωστό ρατσιστικό δηλητήριο για τους “απολίτιστους τζιχαντιστες”.

        ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ, ΛΟΙΠΟΝ, μήπως και συνεννοηθούμε:

        Απέναντι στα ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΚΑ ρατσιστόμουτρα της Δύσης, όπου ζεις,
        υπερασπίζεσαι την Παλαιστινιακή Αντίσταση, άρα και τη Χαμάς,
        ΔΙΧΩΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ;;

        Ελπίζω να πάρω κάποια στιγμή απάντηση.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ρε φίλε Γιαννόπουλε, δεν σου αρκεί που παίρνουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και κατεβαίνουμε σε όλες τις διαδηλώσεις, υποστηρίζοντας το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού για τερματισμό της κατοχής, λευτεριά, δική του πατρίδα , εναντίον της γενοκτονίας που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ με την βοήθεια των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ;

          Υπερασπιζίομαστε την Χαμάς στο κομμάτι της αντίστασης, όχι όμως και στο κομμάτι του ΤΙ διάολο κοινωνία θέλει! Και πολύ περισσότερο ΔΕΝ υπερασπιζόμαστε ΚΡΑΤΗ. Οπως απορρίπτουμε τον δυτικό ιμπεριαλισμό σε όλες τις κρατικές ακι υπερκρατικές μορφές του, έτσι σπορρίπτουμε κρατικές γεωπολιτικές και εσωτερικές πολιτικές του Ιράν, της Ινδίας, των Αραβικών κρατών, της Ρωσίας κλπ.

          Οπως και στην Ουκρανία λέμε ανοιχτά και καθαρά ότι τον πόλεμο τον ξεκίνησε ο δυτικό;ς ιμπεριαλισμός το 2014 και πρέπει να ηττηθεί, την ίδια στιγμή όμως λέμε ότι η Ρωσία και η Κίνα είναι δύο επίσης μεγάλα καπιταλιστικά κράτη που απορρίπτουμε την κοινωνία που έχουν φτιάξει και που θέλουν ως κράτη και άρχουσες καπιταλιστικές τάξεις.

          Αν θες δηλώσεις υποταγής στον έναν ή στον άλλον πόλο, να πας αλλού.

        2. Κώστας

          Γιαννόπουλε, την ΕΟΚΑ Α θα την υπερασπιζόσουν ΔΙΧΩΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ?

          Κοίτα Γιαννόπουλε, η Εθνική Ανεξαρτησία για την Αριστερά έχει ένα ευρυτερο περιεχόμενο. Που δεν μπορεί να είναι ο Σοσιαλισμός αλλά πρέπει να είναι κάποιες οριοθετήσεις απέναντι στο εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ΛΟΑΤΚΙφοβία, την πατριαρχία, την παραδοσιοκρατία και υπέρ μιας φιλολαικής συμπεριληπτικής οικονομικής πολιτικής κρατικού παρεμβατισμού, κοινωνικού κράτους κλπ

          Μην σκηνοθετείς λοιπόν το ότι δεν σου απαντάω ενώ σου απαντάω με σεντόνια. Κανέναν ΔΙΧΩΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα Εθνικό Κίνημα που ήταν αριστερόστροφο και κυριάρχησε τελικά η Χαμάς, προς τέρψιν του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Δεν μιλάμε δηλ για μια κοινωνία στην οποία ζητάω πράγματα έξω από την πολιτική της κουλτούρα και από την εξέλιξη των κοινωνικών και πολιτικών της θεσμών. Και επειδή μου λες να τα πω στην Χαμάς. Τραγικό λάθος, εγώ τα λέω κυρίως σε Έλληνες και αν τους πεις πως όλα είναι τέλεια με την Χαμάς, καλώς, κουμπώνονται. Δεν θα πάω να τα πω στην Χαμάς και θα έπρεπε, ιδανικά, να έχουμε σχέσεις και με την παλαιστινιακή Αριστερά για να την βοηθήσουμε να επικρατήσει και εντός της Αντίστασης και κατά του Ισραήλ.

          Η Χαμάς λοιπόν είναι δύναμη της Αντίστασης και κυρίαρχη στην Γάζα, και όχι τρομοκρατική οργάνωση απο την οποία κρατάμε αποστάσεις. Δύσκολη θέση, σε κόψη του ξυραφιού πάνω ισορροπώντας για να μην πεσει και να μην κοπεί αλλά η μοναδική.

          Όπως έλεγε, τελικά, εκείνα τα χρόνια και το ΑΚΕΛ για την ΕΟΚΑ κάνοντας αυτοκριτική για την αρχική κάθετη απορριψη αλλά ποτέ ταυτιζόμενο με μια εθνικιστική, με ρόλο του Γρίβα, αντικομμουνιστική και αντιτουρκική εθνικοαπελευθερωτική οργάνωση. Τι να έλεγε ? Πολεμάει τους Άγγλους άρα όλα τέλεια ? Εσύ το λες η μόνο στην Παλαιστίνη είσαι τόσο Large ? Τι έπρεπε να λεει η Αριστερά στην Ελλάδα τότε, πως κακώς η κυπριακή είναι κουμπωμένη με την ΕΟΚΑ ?

          Κώστας

    2. Ανατολικές Συνοικίες

      Γιαννόπουλε, φοβάμαι ότι ούτε οι βιετκογκ θα περνούσαν το αριστερομετρο. Όταν πέρναγαν οι Αμερικάνοι από ένα χωριό και εμβολιαζαν παιδιά, περνούσαν μετά οι βιετκογκ και έκοβαν το εμβολιασμενο χέρι. Βαρβαρότητες…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Αμερικάνικες τερατολογίες… κατανοητές!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Όχι φίλε μου, έτσι νίκησαν οι Βιετναμέζοι. Όχι σαν και μας που υποδεχτήκαμεε τους Εγγλέζους με ανοιχτές αγκάλες. Η κάνεις πόλεμο, ή πας στο σπίτι σου. Ή όπως έλεγαν στον ΕΛΑΣ, άμα βγάλεις όπλο, ή πυροβολάς, ή το βάζεις στον κ@λο σου.

        2. Ανώνυμος

          Οι Βιετκογκ νίκησαν τους Αμερικάνους κόβοντας τα χέρια των παιδιών τους…εεε ιπάρχουν πάρα πολά τα δρόμαινα, πρότον δε θα μηλήσο για θέματα αναιργίας, να μηλήσο για θέματα αλωδαπούς τα οπία ούται η ελινικοί αστεινομύα μποροί να λάβι τα δρόμαινα, μπωρούμε εμίς σα νεαρί κε σαν απλί Έλινες πωλίτες να καθαρύσουμαι αφτά που βλαίπουμε κε μώνο.

          Άσε μας ρε φίλε βραδιάτικα. Και βγάλε το όπλο από κει που το βαλες μη σου σκουριάσει

        3. Ανώνυμος

          Αμα την Ιστορία την έχουμε μάθει από το Χόλυγουντ!

        4. Ανώνυμος

          Το Χόλιγουντ αιχι βγαλη ταινειες εποποιειας. Κε πωρνες ιχε το βηαιτναμ, αλλά αυτές δαιν κιβερνισαν μαιτα που αιφιγε ο κατακτοιτοις, μονω στιν ελαδα εγοιναι αφτο.

  9. Raziel

    Καλό επίσης θα ήταν ο Γιαννόπουλος να μας απαντούσε στο εξής. Εφόσον ο εβραϊκός λαός επιθυμεί Ισραήλ (όπως και ο ίδιος παραδέχεται αφού τους θεωρεί όλους σιωνιστές) αυτό σημαίνει ότι θα ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ το δικαίωμά του στην εθνική αυτοδιάθεση. Άρα θα ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ όποιον θα επιχειρήσει να του το στερήσει αυτό. Επομένως το ενιαίο κράτος πως θα υλοποιηθεί; Πάντως σίγουρα χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Εβραίων άρα εδώ θα έχουμε έναν γενικευμένο και αιματηρό εμφύλιο μεταξύ των δύο λαών οπότε το ενιαίο κράτος σε αυτήν την περίπτωση πάει περίπατο. Επιπλέον μόνο με την Χαμάς είναι κομματάκι δύσκολο νομίζω θα συμφωνήσουμε σε αυτό. Άρα για να καταστραφεί το Ισραήλ χρειάζεται ένας ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΣ πόλεμος με την στρατιωτική επέμβαση και άλλων δυνάμεων όπως Χεζμπολάχ, Ιράν, Συρία και φυσικά με την ευγενική χορηγία γνωστών “δημοκρατικών” κρατών όπως Τουρκία και Κατάρ.

    Αυτό όμως θα οδηγούσε σε ένα ΝΕΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, μία νέα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του εβραϊκού λαού (αφού όπως είπαμε δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει στον οποιοδήποτε να του στερήσει την πατρίδα του) και σε ένα αιματοκύλισμα δέκα φορές χειρότερο από αυτό που συμβαίνει στην Γάζα αυτή την στιγμή. Οπότε ο Γιαννόπουλος επιθυμεί ένα νέο 1948. Είναι έτσι ή δεν είναι; Γιαννόπουλε θα υποστήριζες αυτή την προοπτική δηλαδή την επιχείρηση ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ενός ολόκληρου λαού; Θα υποστήριζες τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων να ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ; Γιατί φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι νεκροί θα υπάρξουν και από την άλλη πλευρά.

    Reply
    1. Γιαννόπουλος Η

      Ωραίες οι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά περιμένω ακόμα μιά απάντηση στο ερώτημα:

      “Υπάρχουν αριστεροί που υποστηρίζουν τη Ροδεσία;”

      Το Ισραήλ είναι η Ροδεσία της Μέσης Ανατολής.
      Φτιάχτηκε από Ευρωπαίους λευκούς ρατσιστές.
      Αυτά έλεγαν στα κείμενά τους οι Σιωνιστές και αυτά πίστευαν.
      Ο Χερτσλ έλεγε ότι το “Ισραήλ θα αποτελέσει το ανάχωμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού απέναντι στην Ασιατική βαρβαρότητα”.

      Η Νάκμπα ήταν η σφαγή 15.000 γηγενών και η βάρβαρη εκτόπισή τους από τη γη τους.
      Υπάρχουν “αριστεροί” που υποστηρίζουν την Εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων;;

      Το τι πιστεύει ο πληθυσμός του Ισραήλ ουδόλως με ενδιαφέρει,
      όπως δεν με ενδιέφερε τι πίστευαν οι λευκοί Βρετανοί ρατσιστές της Ροδεσίας.
      Όπως δεν ενδιέφερε και τους αντάρτες του Μουγκάμπε.
      Δεν υφίσταται “δικαίωμα στην κλοπή γης και στην εθνοκάθαρση”.
      Αυτά τα λένε μόνο οι υποστηρικτές της αποικιοκρατίας.

      Λύση για το Παλαιστινιακό είναι μόνο μία:
      Διάλυση του Ισραήλ και δημιουργία ΕΝΟΣ ενιαίου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κράτους όπου θα ζουν Άραβες και Εβραίοι.

      Reply
  10. Raziel

    Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τον Γιαννόπουλο εάν θεωρεί ότι τα αστέρια σε εβραϊκές κατοικίες, οι επιθέσεις και οι απειλές εναντίων Εβραίων, τα καλέσματα από “αντιστασιακούς” για επιθέσεις εναντίων Εβραίων σε όλο τον κόσμο αποτελούν κάποιου είδους…αντισιωνιστικού αγώνα γιατί δεν λέει κουβέντα βασικά όλους σας θα ήθελα να ρωτήσω γιατί δεν διάβασα, άκουσα, είδα κάποια καταδίκη για όλα αυτά. Το να ψάχνεις για Εβραίους σε αεροδρόμια και όχι βέβαια για να τους…υποδεχτείς είναι στα πλαίσια του…αντισιωνιστικού αγώνα; Όλα αυτά βοηθούν με κάποιο τρόπο τον παλαιστινιακό λαό;

    https://www.in.gr/2023/10/30/world/ntagkestan-yparxoun-traymaties-meta-tin-eisvoli-filopalaistinion-diadiloton-se-aerodromio/

    https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1531702/parisi-simadepsan-me-to-asteri-toy-dayid-spitia-evraion/

    https://www.iefimerida.gr/kosmos/berolino-simadeyoyn-spitia-ebraion-asteri-dabid

    https://www.lifo.gr/now/world/i-al-kainta-kalei-se-epitheseis-kata-toy-israil-kai-ton-ypostirikton-toy

    Εντωμεταξύ ο Πούτλερ ξέπλυνε τελείως την ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ έφοδο στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν:

    https://www.euro2day.gr/news/world/article/2216311/poytin-o-kathenas-tha-exorgizotan-vlepontas-ta-pla.html

    Οι λεγόμενες “αντιπαγκοσμιοποιητικές” δυνάμεις αποτελούν τον ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟ άξονα της εποχής μας και εννοείται ότι κάθε συνεπής δημοκράτης τις καταδικάζει. Ο Πούτλερ εξαπέλυσε έναν ανοιχτό πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας και ΥΠΟΚΙΝΗΣΕ έναν ακόμα στην Μ.Ανατολή μέσω της Χαμάς (εκτός και αν ο Γιαννόπουλος μπορέσει να μας πείσει ότι οι χαμασίτες δεν ήξεραν ή δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το Ισραήλ θα ισοπεδώσει την Γάζα ύστερα από τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου), έχει οργανώσει ένα σωρό πραξικοπήματα που έφεραν ΡΩΣΟΔΟΥΛΕΣ χούντες στην Αφρική και αλλού (Μιανμάρ), ελέγχει απόλυτα την συντριπτική πλειοψηφία των στυγνών δικτατορικών και φασιστικών καθεστώτων στον κόσμο (Συρία, Αίγυπτος, Ιράν κλπ), οπότε ο κίνδυνος σήμερα προέρχεται από τον ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ άξονα Ρωσία-Κίνα.

    Οι “αντιπαγκοσμιοποιητικές” δυνάμεις αποτελούν προοπτική ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ χειρότερη για τους λαούς, την παγκόσμια ειρήνη και την δημοκρατία ακριβώς όπως το ναζιστικός άξονας το ’30 και το ’40 σε σχέση με τον δυτικό ιμπεριαλισμό γι’αυτό και πρέπει να ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αυτές οι δυνάμεις και οι υποτακτικοί τους είναι φορείς κάθε ΣΕΞΙΣΤΙΚΗΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ, ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ και συνολικά ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ αντίληψης σε όλο τον κόσμο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ο εχθρός του εχθρου, ΔΕΝ είναι φίλος των εργατικων τάξεων και των λαών. Ο νεοφιλελε ατομικισμού, ο δυτικός αποικιοκρατισμος, ο ανατολικός φασισμός με την μορφή της παραδοσιοκρατίας και οι θρησκευτικό φονταμενταλισμος, χριστιανικό, ιουδαϊκοι και μουσουλμανικιι, είναι βαρβαρότητα. Και όσοι σττατρυιβται πίσω από αυτούς όλους, σκατά τα θέλουν κ τα κάνουν. Λευτεριά στην Παλαιστίνη, 2 κράτη

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Raziel Papillion, λες ανοησίες. Η ΕΕ, οι ΗΠΑ, και το νάτο ως κράτη, υπερεθνικοι οργανισμοί, άρχουσες τάξεις και τα κόμματά τους, υιοθετούν φασιστικές και ακροδεξιές σταδιακά: α. Ο αιώνιος Εβραίος γίνονται σταδιακά οι Άραβες. Β. Προωθούν γενοκτονίες γ. Η εσωτερική τους ατζέντα γίνεται όλο και πιο βάρβαρη.

        Οι Παλαιστίνιοι είναι λαός υπό ισραηλινή κατοχή και υφίσταται γενοκτονία και ξεριζωμό, από το Ισραήλ. Αυτό είναι η πραγματικότητα, σου αρέσει δεν σου αρέσει.

        Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν είναι καπιταλιστικα κράτη από την εσωτερική πολιτική των οποίων δεν υστερεί πολύ σε βαρβαρότητα ο δυτικός καπιταλισμός. Μη σου πω ότι σε ορισμένα πεδία της ζωής των εργατικων τάξεων αρχίζει και ξεπερνά σε εξαθλίωση αυτές τις χώρες. Ειδικά οι ΗΠΑ αγαπητέ.

        Βγάλε την οακκιτικη τσίχλα από το μυαλό σου.

        Reply
    2. Γιαννόπουλος Η

      Έλα, ΟΑΚΚΕ, σε καταλάβαμε!
      Τα ξέρουμε αυτά, μας τα έχεις ξαναπεί.
      Μόνο ένας υποταχτικός της σιωνιστικής πρεσβείας ή θαμώνας του ΣΚΑΙ θα έλεγε τη Χαμάς “εργαλείο του Πούτιν”.

      Εντελώς τυχαία, μάλιστα,
      μάς παραθέτεις και δημοσιεύματα της… Lifo, του παραρτήματος της CIA.

      Παρεμπιπτόντως, βλέπω ότι οι 10.000 άμαχοι νεκροί δε σε πολυσυγκινούν…
      Σε συγκινεί, όμως, κάργα το ότι μπούκαραν μερικοί περίεργοι σε ένα αεροδρόμιο στο Νταγκεστάν!

      Για τα 4.000 Παλαιστινιόπουλα θα μας πεις τίποτα, σιωνιστή;;
      Ή όταν πρόκειται για άραβες δεν τρέχει κάστανο;;
      Τόσο… αντιρατσιστής είσαι;;

      Σας ξέρουμε, φιλαράκο, όταν σας τελειώνει η σιωνιστική προπαγάνδα, για κάτι σιωνιστές που “πήγαν να… ψωνίσουν χωράφια στην Παλαιστίνη”, αρχίζετε τα γνωστά της CIA
      “Η Χαμάς είναι κακιά”.

      Περαστικά σου, φιλαράκο, τη Χαμάς την ψήφισε το 45% του Παλαιστινιακού λαού!
      Τη φιλενάδα σου την Ούρσουλα δεν την έχει ψηφίσει ποτέ κανένας!

      Reply
    3. Γιαννόπουλος Η

      Αναπαράγεις ΟΛΑ τα ψέματα και τα φληναφήματα του ιμπεριαλισμού, ένα προς ένα.

      Ξερνάς χυδαίες συνωμοσιολογικές θεωρίες για “ξένα σατανικά κέντρα” που βρίσκονται πίσω από τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία, δίχως προφανώς να προσκομίζεις το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να υποστηρίξει τα αστυνομικά σου μυθιστορήματα.

      1) Το ότι η Παλαιστινιακή Αντίσταση οργάνωνε εδώ και ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ την ηρωική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, πάει να πει είχαν ξεκινήσει ΠΡΙΝ την επίθεση της Ρωσίας, ούτε που φαίνεται να απασχολεί τα… διαστημικά σου σενάρια.

      Μάλλον ο Πούτιν είχε βάλει την Παλαιστινιακή Αντίσταση να ετοιμάζεται για επίθεση, πριν ακόμα αποφασίσει… τη δική του!

      2) Επιπλέον, αναφέρεις κάτι παρανοϊκά για κάτι ρωσόδουλες Χούντες στην… Αίγυπτο!!!
      Το πιο διεφθαρμένο Αμερικανόφιλο αραβικό καθεστώς της Μέσης Ανατολής, ξαφνικά έγινε… ρωσόδουλο!

      Εγώ λέω ότι μάλλον είναι πράκτορες του… Σείριου!

      3) Το ότι χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας του Νίγηρα για να πανηγυρίσουν την ανατροπή του Γαλλόφιλου πρώην Προέδρου της χώρας, ούτε και αυτό φαίνεται να σε απασχολεί.
      Προφανώς, γνωρίζεις καλύτερα απ’ αυτούς τους ίδιους ποιο είναι το… καλο των κατοίκων του Νίγηρα!

      4) Το ότι εκατομμύρια άραβες ξεχύθηκαν στους δρόμους των Αραβικών πρωτευουσών, από Αμμάν και Κάιρο έως Σανα’α,
      για να πανηγυρίσουν την ηρωική επίθεση της Χαμάς κατά των σιωνιστών χασάπηδων,
      ούτε και αυτό φαίνεται να σε απασχολεί.
      Μάλλον, όλοι οι άραβες είναι… πράκτορες του Πούτιν!!
      Ο ρωσικός… δάκτυλος παντού, έτσι συνωμοσιολόγε της κακιάς ώρας;;

      Reply
      1. Μάκης από Πειραιά

        Γνωστη θέση της ΟΑΚΚΕ είναι ότι οι απεργίες διώχνουν τους επενδυτες προς όφελος των Ρώσων και των Κινέζων. Ουδεμία σχέση με τη χρυσαυγιτικη προπαγάνδα

        Reply
      2. Raziel

        Γιαννόπουλε μιλάς για αντίσταση θεωρώντας την Χαμάς φορέα της. Τότε πως γίνεται και το ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ κράτος επιδιώκει την ενίσχυσή της;

        https://www.ot.gr/2023/10/15/epikairothta/kosmos/polemos-israil-xamas-otan-o-netaniaxou-xrimatodotouse-tin-xamas/

        https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Netanyahu-Money-to-Hamas-part-of-strategy-to-keep-Palestinians-divided-583082

        https://thepressproject.gr/poioi-einai-oi-filoi-tis-chamas/

        Πρόσεξε γιατί το παραδέχονται οι ίδιοι οι σιωνιστές. Εξήγησέ μας λοιπόν πως γίνεται να παλεύει για απελευθέρωση μία οργάνωση που ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ και ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ από τον…ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ; Μήπως ο Νετανιάχου δεν γνωρίζει ότι την Χαμάς πρέπει να την καταστρέψεις κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΑ και δευτερευόντως στρατιωτικά. Διότι όσο θα τροφοδοτείται ο αραβικός κόσμος με αντισημιτικό μίσος με τα εγκλήματα του σιωνιστικού κράτους (οι μαζικές σφαγές στην Γάζα εναντίον του άμαχου πληθυσμού όπως και οι παράνομοι εποικισμοί στα παλαιστινιακά εδάφη, οι εβραϊκές φασιστικές συμμορίες που εξαπολύει ο Νετανιάχου εναντίον των Παλαιστινίων) τόσο θα ενισχύονται οι τζιχανιστές. Εξάλλου η ηγεσία της Χαμάς δεν είναι καν στην Γάζα αλλά στο Κατάρ. Λες να μην το ξέρει; Τόσα χρόνια αυτό γίνεται λες να μην το καταλαβαίνει; Μήπως υποστηρίζεις ότι ο Νετανιάχου είναι…χαζός;

        Μιλάς για…ηρωϊκή επίθεση. Τώρα πόσο “ηρωϊκό” είναι να εκτελείς εν ψυχρώ παιδιά και βρέφη αυτό πρέπει να μας το εξηγήσεις. Επίσης θα έπρεπε να αναρωτηθείς μήπως αυτή η “ηρωϊκή” ενέργεια εξυπηρετούσε ένα πολιτικό σχέδιο εξού και το φεσιβάλ άλλαξε τοποθεσία δύο μέρες πριν την μέρα της σφαγής:

        “Universo Paralello was not origintally intended to take place at the Re’im site, with organizers moving it to this location only two days before it started, when another site in southern Israel fell through.”

        https://www.billboard.com/music/music-news/israel-music-festival-attack-artist-manager-account-massacre-1235436829/

        Πόσο “ηρωϊκή” τώρα ενέργεια ήταν με τους χαμασίτες να κάνουν περίπατο και το ισραηλινό κράτος να…πιάνεται στον ύπνο ακριβώς δίπλα στην Γάζα αυτό δεν ξέρω δεν μου φαίνεται και τόσο “ηρωϊκό”. Δεν πιστεύω να νομίζεις ότι η σιωνιστική κυβέρνηση “υποτίμησε” τον κίνδυνο και παραμέλησε τα μέτρα ασφαλείας για το φεστιβάλ σε μία τοποθεσία τόσο κοντά στην Γάζα έτσι ώστε να μπουκάρουν οι χαμασίτες έτσι άνετα και να “αιφνιδιάσουν” τους Ισραηλινούς. Κοροϊδευόμαστε τώρα; Και μόνο αυτή η “υποτίμηση” του κινδύνου, αυτή η “χαλαρότητα” του κράτους αποδεικνύει ότι ήταν προβοκάτσια ολκής. Αναρωτήσου λοιπόν μήπως ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ Νετανιάχου, σε συνδυασμό με την επίσημη σκόπιμη και συνειδητή πολιτική ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ της Χαμάς όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θυσίασε Εβραίους αμάχους για να πετύχει μαζί με την Χαμάς μία μεγάλη προβοκάτσια εναντίον τόσο του εβραϊκού όσο και του αραβικού κόσμου και υπέρ του κολλητού του Πούτλερ.

        Τώρα το οι αραβικοί λαοί βγαίνουν στους δρόμους και πανηγυρίζουν τι μου το λες; Μα εκεί σκόπευαν Χαμάς-Νετανιάχου και ο εγκέφαλος πίσω από αυτούς ο Πούτλερ να δυναμώσουν το αντιεβραϊκό μίσος μέσα στον αραβικό κόσμο ακριβώς για να απομονωθεί το Ισραήλ και ο εβραϊκός λαός από τον αραβικό και όχι μόνο κόσμο. Εδώ μέχρι και ο Ερντογάν διοργανώνει συλλαλητήρια “αλληλεγγύης” στον παλαιστινιακό λαό τι μου λες τώρα; Μα εκεί πατάνε οι ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΗΔΕΣ οργανώνουν μία προβοκάτσια, το Ισραήλ απαντάει έτσι όπως το κάνει και το μόνο που πετυχαίνει είναι να δυναμώνει τον αντιεβραϊσμό μέσα στον αραβικό κόσμο. Εκεί μπαίνει και ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Νετανιάχου που κάνει ό,τι μπορεί για να επιδεινώνει την κατάσταση και να δυναμώνει το αντισημιτικό μίσος στους Άραβες.

        Εκμεταλλεύονται τους αραβικούς λαούς, τους χειραγωγούν, τους αξιοποιούν σαν εργαλεία τους και το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να το καταλάβουν. Φυσικά ο αντιεβραϊσμός είναι όχημα για τον ΑΝΤΙΔΥΤΙΚΙΣΜΟ. Ο Πούτλερ επιδιώκει μέσα από το μίσος εναντίων του Ισραήλ και των Εβραίων να στρέφει τον αραβικό κόσμο όλο και περισσότερο εναντίον της Δύσης. Και το πετυχαίνει. Το πέτυχε με την Τουρκία, το πέτυχε με την Σαουδική Αραβία, το πέτυχε με το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και έχουμε και συνέχεια. Εσένα βέβαια σου αρέσει αυτό. Σου αρέσει που έρχονται πιο κοντά στο ρωσοκινέζικο ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟ μέτωπο οι λαοί του Τρίτου Κόσμου και γίνονται όλο και πιο αντιδυτικοί οκ εντάξει εγώ προφανώς το ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ διότι την πρόσδεση σε νεοχιτλερικούς την θεωρώ ΠΟΛΥ χειρότερη προοπτική για την ανθρωπότητα άλλωστε η εμπειρία από το ’30 και τον πόλεμο αυτό αποδεικνύει.

        Reply
        1. Γιαννόπουλος Η

          Λυπάμαι για τα ανεκδιήγητα που γράφεις. Ειλικρινά, είναι κατάντια.

          Διαδίδεις χυδαίες θεωρίες συνωμοσίας που έχουν διαψευστεί επανειλημμένα από τους πάντες.

          Αλλά ακόμα κι αν δεχόμασταν ότι κάποια στιγμή τη δεκαετία του ’90 το Ισραήλ έδωσε χρήματα στη Χαμάς, και τι μ’ αυτό;;

          το να δεχτείς κάποια στιγμή μιά προσωρινή βοήθεια από τον εχθρό σου, αυτό δε σε καθιστά πράκτορα του εχθρού σου.

          Ο Λένιν μπήκε σε σφραγισμένο τρένο των Γερμανών για να γυρίσει στη Ρωσία το 1917.
          Μήπως ήταν πράκτορας του… Γερμανικού ιμπεριαλισμού ο Λένιν;;

          Απλώς, κατάλαβε την κουτοπονηριά των γερμαναράδων και την εκμεταλλεύτηκε…
          Τόσο απλό!

          Ι) Αν η Χαμάς ήταν πράκτορες των σιωνιστών,
          λες η Φατάχ, η Ισλαμική Τζιχάντ, αλλά και το μαοϊκό “Δημοκρατικό Μέτωπο”, λες να μη το γνώριζαν;;
          Γιατί συνεργάζονται μαζί τους;;
          Μήπως είναι όλη η Παλαιστινιακή Αντίσταση… όργανο των σιωνιστών;;
          Μήπως σύμπας ο Παλαιστινιακός λαός είναι… πράκτορες της Μοσάντ;;

          ΙΙ) Αφού είναι πράκτορες του Ισραήλ η Χαμάς, πώς είναι δυνατόν να είναι και πράκτορες του… Ιράν;;
          Μήπως κατά βάθος Ιράν και Ισραήλ είναι… σύμμαχοι;;
          Μήπως ζούμε στο Μάτριξ και όταν πάρουμε το μπλε χάπι θα τα δούμε όλα… πεντακάθαρα;
          Μήπως ζουν ανάμεσά μας, Raziel;;

          ΙΙΙ) Το 45% του Παλαιστινιακού λαού που τους ψήφισε το 2006 δεν το γνωρίζει ότι είναι… πράκτορες της Μοσάντ;;
          Λες να μην έφτασαν τα νέα… στη Γάζα;
          Εξακολουθούν και στηρίζουν οι Παλαιστίνιοι τους πράκτορες της Μοσάντ;;

          IV) Για τα… τεκμήρια που μας προσκόμισες,
          τύπου Γιάννη Μαρίνου και Jerusalem Post,
          τι να πω;;
          Δε σχολιάζω ούτε θαυμαστές του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού,
          ούτε σιωνιστικές πατσαβούρες…
          Τέτοια διαβάζεις εσύ.

          Όσο για τη γελοιότητα του press project που αντιγράφει τη σιωνιστική Haaretz, η οποία αντιγράφει με τη σειρά της τη δεξιά Jerusalem Post, η οποία αντιγράφει την ακόμα πιο δεξιά Yediot Ahronot και πάει λέγοντας, τι να πω;;
          Ντροπή στον Πουλή!!

          V) Έπειτα, το παραλήρημα απογειώνεται και μας λες ότι ο Νετανιαχου συνωμότησε εναντίον του λαού του για να σκοτωθούν αρκετοί ισραηλινοί πολίτες για να κάνει τα κέφια του… Πούτιν.
          Γιατί να το κάνει αυτό;;
          Αν ήθελε να μπει στη Γάζα και να σφάξει, χρειαζόταν μιά σφαγή για να το δικαιολογήσει;;

          Το 2009 και το 2014, όταν μπούκαρε στη Γάζα πάλι, τι δικαιολογία επικαλέστηκε;;
          Τίποτα, είναι η απάντηση.
          Τέλος, όλος ο πλανήτης ξέρει ότι το Ισραήλ φόρτωνε τόνους όπλων και πυρομαχικών για τον Ζελένσκι.
          Είναι και με την Ουκρανία το Ισραήλ, και με τον Πούτιν;;
          Ο Πούτιν το… γνωρίζει αυτό;;

          VI) Τέλος, μας αραδιάζεις και κάτι κουλά, πως δήθεν οι οργανώσεις της Αντίστασης είναι κομμάτι του… Νεοχιτλερισμού!!!

          Περίεργο, βρε Raziel.
          Διότι οι πρώτοι που βγήκαν να καταδικάσουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση και να στηρίξουν το σιωνιστικό έκτρωμα ήταν οι ανά τον κόσμο φασίστες και οι παραφυάδες τους.

          Στη Γαλλία ο “Εθνικός Συναγερμός”, στην Ιταλία η Μελόνι,
          στην Ισπανία το “Vox”,
          στη Βρετανία το BNP και ο Φαρατζ,
          στη Γερμανία το AfD,
          στην Ουγγαρία ο Ορμπάν,
          στο Βέλγιο το Vlaams Block,
          στην Αυστρία το FPÖ,
          στη Σουηδία οι “Σουηδοί Δημοκράτες”,
          στη Φινλανδία οι “Φινλανδοί”
          και φυσικά στην Ελλάδα οι “Σπαρτιάτες” του Κασιδιάρη καθώς και ο “Τελοπόν”.

          Αλήθεια, γιατί οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί φασίστες δε συμπαθούν το… Νεοχιτλερισμό;;
          Τι λέει η θεωρία συνωμοσίας;;

          Τέλος, έχω να σου αφιερώσω κάτι.
          Ένα ωραιότατο δημοσίευμα της σιωνιστικής Yediot Ahronot σχετικά με τις οδηγίες που είχαν οι ισραηλινοί φαντάροι τη μέρα της επίθεσης.
          “Πυροβολήστε ο, τι κινείται”
          Κάτι μου λέει ότι η μπάλα πήρε και ισραηλινούς αμάχους…

          https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/shoot-everything-how-israeli-pilots-killed-their-own-civilians

        2. Ανατολικες Συνοικίες

          Παπιγιόν, είσαι φερέφωνο του ιμπεριαλισμου. Και βέβαια η Χαμάς είναι αντίσταση και ο τελευταίος που θα ρωτησουν οι Παλαιστίνιοι είσαι εσύ. Καλύτερα λοιπόν ασχολήσου με τα ανθρωποφαγα σκυλιά του Κιμ, θέμα που κατέχεις σε βάθος.

        3. Ανώνυμος

          Γιαννόπουλος Η
          11/11/2023 at 14:29
          Εξαίρετο σχόλιο, ευχαριστούμε για την τεκμηρίωση.

        4. Ανώνυμος

          Raziel, είδες τις ειδήσεις; οι ξυπόλητοι (και άπλυτοι) έχουν τσακίσει τον σιωνιστικό στρατό.

  11. κάποιος

    “Οι λεγόμενες “αντιπαγκοσμιοποιητικές” δυνάμεις αποτελούν τον ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟ άξονα της εποχής μας αυτές οι δυνάμεις και οι υποτακτικοί τους είναι φορείς κάθε ΣΕΞΙΣΤΙΚΗΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ, ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ και συνολικά ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ αντίληψης σε όλο τον κόσμο.”

    Έχετε κάνει τις έννοιες κομπολόι και τις μεταχειρίζεστε ως αποιδεολογικοποιημένες ύβρεις χωρίς κανένα νόημα. Χρησιμοποιείτε την -συναισθηματικά φορτισμένη και πλήρη σε αρνητικές συμπαραδηλώσεις- κατηγορία επί ναζισμώ 1) για να δηλώσετε ό,τι δεν σας αρέσει σε πολιτικό, και όχι μόνο, επίπεδο, 2) ως σκιάχτρο και αρχινέμεσις της “καλής μας” της φιλελέδικης της δημοκρατίας “μας”, που “δεν είναι τέλεια η κακομοίρα, αλλά τινακανουμετώρα”, και 3) ως βασικό εργαλείο ηθικής εξόντωσης και οστακισμού αντιφρονούντων, τουτέστιν cancel culture σε στεροειδή.

    Γι’ αυτήν την κατάντια έχει τρομερές ευθύνη και η παραδοσιακή αριστερά (δεν υπολογίζω καν τους woke και τους ΜΚΟτζήδες), η οποία δυστυχώς τόσα χρόνια είχε κάνει φάμπρικα τα reductio ad Hitlerum και βάφτιζε με το στανιό φασισμό/ναζισμό ό,τι δεν γούσταρε εκείνη την στιγμή και ό,τι εξυπηρετούσε την μικροκομματική της γραμμή. Τώρα φαίνεται ότι το προπαγανδιστικό τέρας, που κυρίως εσείς εκτρέφατε τόσα χρόνια, σας γυρνάει μπούμερανγκ και εργαλειοποιείται από τους ακροκεντρώους της πιάτσας για να σας πλακώσουν στην ακύρωση και να σας πετάξουν εκτός παραθύρου Overton. Ας προσέχατε, λέω εγώ…

    Reply
    1. Γιαννόπουλος Η

      Σωστός!
      Δεν είναι τυχαίο που έχουν κάνει κολεγιά οι ακροκεντρώοι με τους ισλαμόφοβους.
      Τις προάλλες ήταν ο γνωστός ακροκεντρώος Βουλαρίνος που βγήκε πρώτος- πρώτος να καταγγείλει τον Παλαιστίνιο νεολαίο που ανέβασε την Παλαιστινιακή σημαία!
      Σκέψου πού έχουν φτάσει οι ακροκεντρώοι φιλελε!
      Ρουφιάνοι της συμμορίας του δικτάτορα Μητσοτάκη!

      Reply
    2. Ανώνυμος

      κάποιε είσαι λάθος. Αυτό που λές, το έκανε η ανανεωτική και καλά αριστερά, όχι η κομμουνιστική. Ανοχή όμως έδειξε σε τέτοιες λογικές. Αυτό ναι. Αυτό που γράφεις, όχι. Επίσης αυτό με τις ΜΚΟ είναι ψιλοπαραμυθάκι. Ναι εργάζονται αριστεροί σε ΜΚΟ ως φροντιστές κλπ.Αλλο αυτό και άλλο αυτό που προωθούσαν καθεστωτικά δεξιά ΜΜΕ που λέγανε ότι η αριστερά έχει ΜΚΟ. Ούτε μία δεν είχε και δεν έχει. Αντιθέτως η Εκκλησία, η ΝΔ το κράτος και φυσικά το κεφάλαιο εθνικό και υπερεθνικό, ήταν και είναι τίγκα στις ΜΚΟ. Αλλά αυτό δεν το λές, δεν σε συμφέρει….

      Reply
  12. Γιαννόπουλος Η

    (9.11.2023/ 10:09) Κώστα,
    Καταρχάς, αναφέρεσαι στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου σαν να την έκανε μόνη της η Χαμάς.
    Αυτό είναι αναληθές και το ξέρεις.

    Συμμετείχαν με μαχητές οι:
    Α) “Δυνάμεις Μάρτυρα Ομάρ αλ-Κασεμ”
    (Δημοκρατικό Μέτωπο ΑΠ)
    [έχασαν πέντε άντρες στις επιχειρήσεις της 7ης Οκτωβρίου.]

    Β) “Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά” (Λαϊκό Μέτωπο ΑΠ)

    Γ) “Ταξιαρχίες Μαρτύρων αλ-Ακσα” (Φατάχ)
    Δ) “Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς” (Ισλαμική Τζιχάντ)

    Οπότε, οποιαδήποτε συζήτηση περί
    “ακροτήτων των ισλαμιστών” πάει περίπατο.
    Εκτός κι αν είναι ισλαμιστές και το “Δημοκρατικό Μέτωπο Απελευθέρωσης Παλαιστίνης”.

    Έπειτα, λες κάτι για κριτική στην Αντίσταση κλπ.
    Να ξεκινήσουμε με τα βασικά λοιπόν:

    I) Οι προλετάριοι που τους έλαχε να ζουν στην” Κοιλιά του Κήτους”, πάει να πει στην Ιμπεριαλιστική Δύση,
    έχουν ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ καθήκον,
    τη ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ προς τους ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ.

    ΙΙ) Κριτική σε οργανώσεις της Αντίστασης μπορείς να κάνεις ΜΟΝΟ για την πολιτική τους απέναντι στους υπόλοιπους ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ.
    Αν μιά οργάνωση της Παλαιστινιακής Αντίστασης κάνει κάτι ρατσιστικό, σεξιστικό, ομοφοβικό κλπ.
    φυσικά έχεις δικαίωμα, ή μάλλον ΚΑΘΗΚΟΝ, να την καταγγείλεις.
    Και σ’ αυτό είμαστε όλοι μαζί.

    Μόνο που στις 7 Οκτωβρίου δεν έγινε κάποια επίθεση της Παλαιστινιακής Αντίστασης ενάντια σε κάποια ομάδα ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ Παλαιστινίων (γυναικών, ΛΟΑΤΚΙ, αναπήρων κλπ)
    αλλά απέναντι στους ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΕΣ τους.
    Απέναντι στην ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ του Ισραήλ.
    Και η κριτική σου αφορούσε τον τρόπο με τον οποίο θα αμυνθούν απέναντι στους ΔΗΜΙΟΥΣ τους.

    Απ’ τη στιγμή που δεν έχεις νιώσει ΠΟΤΕ ΣΟΥ, όπως και εγώ άλλωστε,
    τη μπότα της εποικιστικής Αποικιοκρατίας του Ισραήλ (Settler-colonialism),
    λυπάμαι, σου έχω άσχημα νέα:
    ΔΕΝ δικαιούσαι να λες στον ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟ πως θα εκδηλώσει την ΟΡΓΗ και το ΜΙΣΟΣ του απέναντι στο ΔΗΜΙΟ του.

    ΙΙΙ) Ένα τελευταίο.
    Τον Αύγουστο του 1831 ο Νατ Τέρνερ, επικεφαλής 70 μαύρων σκλάβων στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, επιτέθηκε και κατέσφαξε 60 λευκούς, κατά βάση γυναικόπαιδα.
    Εννοείται πως συνελήφθησαν και απαγχονίστηκαν άπαντες.
    Ο Νατ Τέρνερ ήταν φανατικός θρησκόληπτος,
    από εκείνους που κάνουν την Ελένη Λουκά να μοιάζει μεταμοντέρνα αναρχοαυτόνομη.
    Ο Γουίλιαμ Λόιντ Γκάρισον, γνωστός αγωνιστής ενάντια στη δουλοκτησια, έγραψε:
    “Αυτό που συνέβη ήταν φρικτά σκληρό. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν μπορώ να κρίνω τους σκλάβους,
    γιατί εκείνοι πέθαιναν κάθε μέρα που έζησαν σ’ αυτόν τον κόσμο.”

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.