.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ-ν.Κ.Α. εξωτερικού για την υπεξαίρεση των e-mail των αποδήμων


Ανακοίνωση για την υπεξαίρεση των ηλεκτρονικών διευθύνσεων των αποδήμων

ΝΑΡ-ν.Κ.Α. οργανώσεις εξωτερικού

Την προηγούμενη εβδομάδα, εμείς που εργαζόμαστε και σπουδάζουμε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίναμε παραλήπτες ενός e-mail με αποστολέα την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακoπούλου που χωρίς να ζητήσει την άδεια μας, μας ανακοίνωνε πως για τις επόμενες 100 μέρες θα λαμβάνουμε ενημερωτικό υλικό της προεκλογικής της καμπάνιας καθώς και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Επιπλέον μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές μέσω επιστολικής ψήφου ενώ υποδείκνυε την διαδικασία εγγραφής μας στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου πριν καν ενημερωθούμε από το αρμόδιο υπουργείο. Θα μπορούσε να ήταν ένα ακόμα γελοίο εγχείρημα αυτοπροβολής εάν δεν ήταν εξοργιστικό.

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών μας δεδομένων και καταδεικνύει την πάγια τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς και συνολικά του αστικού πολιτικού κόσμου, να επιβάλουν την κυριαρχία τους μέσω της υπεξαίρεσης των προσωπικών μας στοιχείων, παρακολουθήσεων και παραβίασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Παρά τις όποιες διαψεύσεις ότι τα στοιχεία μας δεν δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών δεν πείθεται κανείς από τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης των PREDATOR και των υποκλοπών. Η παρακολούθηση και αξιοποίηση των προσωπικών δεδομένων στην εποχή του ολοκληρωτικού καπιταλισμού είναι γεγονός. Ήδη αξιοποιείται για διαφημιστικούς σκοπούς από επιχειρηματικούς κολοσσούς, το αστικό κράτος τα αξιοποιεί για να εδραιώσει την κυριαρχία του και πλέον αξιοποιείται φανερά και από τους υπηρέτες τους, δηλαδή τις αστικές κυβερνήσεις.

Νόμοι που θεσμοθετούνται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων όπως το σύστημα GDPR αγνοούνται πλήρως, αποδεικνύοντας τελικά πόσο προσχηματική είναι η νομιμότητα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οφείλουμε να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια παρακολούθησης και υπεξαίρεσης των προσωπικών μας στοιχείων και να μην αφήσουμε χώρο σε ακροδεξιά ανορθολογικά ρεύματα όπως αυτά που κάνουν αντίσταση στις νέες ταυτότητες και εν τέλει ευτελίζουν το ζήτημα σε βαθμό αποσιώπησης.

Μα πάνω απ όλα τίθεται το ερώτημα πόσο αδιάβλητες θα είναι οι εκλογές μέσω της επιστολικής ψήφου όταν το υπουργείο που είναι υπεύθυνο για τις ευρωεκλογές χειρίζεται κατά αυτόν τον τρόπο τα στοιχεία των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους.

Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι το όλο εγχείρημα της επιστολικής ψήφου έγινε με γνώμονα το κομματικό συμφέρον καθώς η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλη επιρροή στις ελληνικές κοινότητες. Ήταν άλλωστε και ένα από τα ψεύδη της Άννας Μισέλ προκειμένου να δικαιολογήσει την πράξη της, ότι δηλαδή μέσω των εν λόγω κοινοτήτων απέκτησε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις παρόλο που πολλοί από τους παραλήπτες του e-mail ισχυρίζονται ότι δεν έχουν περάσει ούτε απ’ έξω από αυτές τις κοινότητες.

Ωστόσο μέλη αυτών των κοινοτήτων είναι απόγονοι Ελλήνων μεταναστών έως και πέμπτης γενιάς και δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Αντίθετα οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, όχι απλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα προκειμένου να αποφασίζουν π.χ. για τα σχολεία και τα νοσοκομεία που οι πηγαίνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, αλλά στερούνται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως μετανάστες και εμείς, οφείλουμε να δηλώσουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και να διεκδικήσουμε ίσα εκλογικά δικαιώματα για τους μετανάστες στην Ελλάδα και να αντισταθούμε σε εθνικιστικές κορώνες για ψήφο χωρίς προϋποθέσεις στον απόδημο ελληνισμό που μπορούν να οδηγήσουν πολύ εύκολα σε εποχές εκλογών βίας και νοθείας που ψήφιζαν και «τα δέντρα».

Διεκδικούμε να καταργηθεί άμεσα το καλπονοθευτικό σύστημα της επιστολικής ψήφου και να αναζητηθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν όσοι είναι υπεύθυνοι για την υπεξαίρεση των προσωπικών μας στοιχείων.

ΝΑΡ-ν.Κ.Α. οργανώσεις εξωτερικού

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.