.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ-νΚΑ Θεσσαλονίκης για την επίθεση σε τρανς άτομα στην Πλ. Αριστοτέλους


Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική ΑπελευθέρωσηΑνακοίνωση ΝΑΡ-νΚΑ Θεσσαλονίκης για την επίθεση σε τρανς άτομα στην Πλ. Αριστοτέλους

Συγκέντρωση σήμερα στις 19:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους

Χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους, δηλαδή σε κεντρικότατο σημείο της Θεσσαλονίκης δύο κουήρ άτομα δέχτηκαν μια μαζική ομοφοβική/τρανσφοβική επίθεση από όχλο τουλάχιστον 150 ατόμων, κυρίως ανηλίκων. Η επίθεση συνέβη με μοναδική αφορμή την παρουσία των δύο αυτών ατόμων στο χώρο, και πήρε τόσο λεκτικά όσο και σωματικά χαρακτηριστικά με υβριστικά και εκφοβιστικά σχόλια όσο και με ρίψη αντικειμένων, σπρωξίματα και χτυπήματα. Τα δύο άτομα κατέφυγαν σε κατάστημα εστίασης για να προστατευτούν, έξω από το οποίο μαζεύτηκαν οι επιτιθέμενοι συνεχίζοντας μέχρι και σε τραμπουκισμό των υπαλλήλων του μαγαζιού επειδή βοήθησαν τα δύο άτομα. Η αστυνομία καθυστερημένα προχώρησε σε 21 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων 11 ανήλικοι.

⚫Σημαντικό είναι να τονιστεί πως η εν λόγω επίθεση συνέβη από ένα πλήθος κυρίως ανήλικων ατόμων που βρίσκονταν στην πλατεία και δεν ήταν μια προσυζητημένη επίθεση από οργανωμένες φασιστικές ομάδες, αποδεικνύοντας ηχηρά πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τις ομοτρανσφοβικές αντιλήψεις και επιθέσεις και πως δεν είμαστε ασφαλείς ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Αποδεικνύουν επίσης την επικράτηση των κυρίαρχων έμφυλων στερεοτύπων, των πρακτικών, των αντιλήψεων, των συμπεριφορών που αναπαράγονται τόσο άτυπα όσο και θεσμικά, την επικράτηση της αστικής γραμμής που βρίσκεται κρυμμένη πίσω από τα ΜΜΕ και την εκκλησία με την αναπαραγωγή σκοταδιστικών αντιλήψεων.

🔴Από τα δολοφονημένα τρανς άτομα, από την Ζάκι ως την Άννα στον Άγιο Παντελεήμονα, από κάθε λεκτική σωματική, ψυχολογική, επίθεση, μέχρι τον κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό, την αορατότητα, την έλλειψη ψυχολογικής και οικονομικής βοήθειας και ιατρικής περίθαλψης. Τα περιστατικά αυτά όχι απλά δεν εκλείπουν με την πάροδο του χρόνου αλλά αναπαράγονται από το σύστημα που αξιοποιεί τις πατριαρχικές σχέσεις, με τις παλιές ή με σύγχρονες – τροποποιημένες μορφές τους, ενσωματώνοντάς τες στο συνολικό εκμεταλλευτικό – καταπιεστικό του πλαίσιο. Γι’ αυτό στεκόμαστε ενάντια στο σύστημα αυτό, ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, αποκλεισμού και κάθε έλλειψη αναγνώρισης και αυτοκαθορισμού. Μαχόμαστε για την ισότητα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στο σπίτι και στους δρόμους, για τη συνολική χειραφέτηση.

✊Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στα δύο άτομα που δέχτηκαν την επίθεση επειδή εκφράζονται όπως επιθυμούν. Κάθε μορφή έμφυλης βίας θα μας βρίσκει μαζικά απέναντί της.

📌ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΟΜΟΤΡΑΝΣΦΟΒΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Ομο(τρανσ)φοβία, φτώχεια, σεξισμός
Αυτός είναι ο καπιταλισμός

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 3
Συμμετοχές )



25 σχόλια στο “ΝΑΡ-νΚΑ Θεσσαλονίκης για την επίθεση σε τρανς άτομα στην Πλ. Αριστοτέλους

  1. μανώλης

    Μήπως ο όχλος που επιτέθηκε δεν ήταν όχλος αλλά αντικαπιταλιστές αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων και τα σκοτεινά σχέδια του κεφαλαίου να φτιάξει τον άφυλο άνθρωπο 2.0 ; Να ρωτηθεί το ΚΚΕ παρακαλώ.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Κακό πράγμα ο ελιτισμός, μετα-αριστεροί μου. Και το ΚΚΕ φρόντισε να απαντήσει πριν ερωτηθεί.
      Αλλά, δεν παύει να υπάρχει κάτι σάπιο στο woke system. Είναι αρκετά περίεργο ότι αυτή τη φορά ο όχλος δεν υποκινήθηκε από τον αμερικανό πρόξενο… όπως στο maidan…
      Kάτι δεν πάει καλά.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Και η συντονισμένη χορωδία των παπαγάλων των ΜΜΑ, που, σαν κουρδισμένα, από χτες επιδίδονται σε ένα πρωτόφαντο “μασάζ” της κοινής γνώμης, πείθει ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας ακόμη “έγχρωμης λαϊκής εξέγερσης”…..κατά αυθόρμητων 15-ρηδων αυτή τη φορά!
        Οταν ένας λαός “εξεγείρεται” από κάποιον Pyatt, τότε έχουμε ένα γνήσιο αυθόρμητο λαϊκό κίνημα. Οταν ένας λαός δεν(;) υποκινείται από κάποιον Pyatt, τότε ….δεν είναι αυθόρμητος αλλά ….”όχλος”!
        Κάπου έχει χαθεί η μπάλα, και κάτι δεν πάει καλά για το Woke. Και τις συλλογικότητές του. Και όχι μόνο.

        Reply
        1. μεταβατικος

          Όχλοι είναι και στις 2 περιπτώσεις, εσυ γιατί ξεπλένεις τον έναν όχλο και καταδικάζεις τον άλλον;
          Οι χουλιγκάνοι πιτσιρικάδες δε χρειάζονταν κανέναν Πάιατ για να κυνηγήσουν γκέι, τρανς και όποιον άλλον τους έχει μάθει η κοινωνία να βγάζουν στο περιθώριο ως αποκλίνοντα από τα κυρίαρχα πρότυπα. Απλώς, φαίνεται πίστεψαν πως το ότι πέρασε ο γκέι γάμος σημαίνει ότι κάποιες προκαταλήψεις έσπασαν στο μυαλό της ελληνικής κοινωνίας και πήγαν σε μέρη που δεν τους «επιτρέπεται» να πάνε υπό φυσιολογικές συνθήκες. Και οι νταήδες -φασισταριά ή απλώς κάφροι- τους έδειξαν ότι εδώ είμαστε Ελλάς, Ελλήνων, χριστιανών και δεν επιτρέπεται να βγεις στα μέρη μας αν δε μοιάζεις με εμάς.
          Δε φτάνει που έχουμε τον κάθε φασίστα που χάρηκε για τα «υγιή αντανακλαστικά» της νεολαίας, έχουμε από την άλλη ΚΚΕδες να τους δίνουν επαναστατικό άλλοθι πως κάνουν αντιιμπεριαλιστικό αγώνα ενάντια σε πρεσβίες.

    2. Ανώνυμος

      Έχεις στοιχεία η είσαι προβοκάτορας; Ότι θα κάνατε λεβέντες τους ακροδεξιούς ήταν επόμενο, αλλά με IQ όσο η θερμοκρασία δωματίου, είναι δύσκολο να το καταλάβετε.
      Κανένας δεν ασχολιοταν με τους ΛΟΑΤΚΙ, τους κάνατε στόχο.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Κανένας δεν ασχολιόταν με τους ΛΟΑΤΚΙ, μέχρι που τους ανακάλυψε το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ. Για να τους “κάψει” κι αυτούς….

        Reply
      2. Ανώνυμος

        …είπαν εκείνοι σαν τον 10/03/2024 at 22:45 που συγκυβέρνησαν ή ανέχθηκαν την συγκυβέρνηση ή ήταν ένθερμοι οπαδοί της συγκυβέρνησης Σύριζα – με τους ακροδεξιούς Ανελ .

        Μιας και γράφεις αυτά που γράφεις, να κάνω μία ερώτηση.

        Στην υποθεση ενός φόνου ενός νεαρού παιδιού του Ζακ Κοστώπουλου για πες μας ποιοι ήταν στην Κυβέρνηση και ποιοι ήταν τότε υπουργοί δημόσιας τάξης (Προ.πο); Και τι δήλωσαν οι τότε υπουργοί;

        Αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να βρεiς τις τότε δηλώσεις των τότε υπουργών “Προστασίας Πολίτη” μπορω να σου τις βρω εύκολα από το Internet

        Για πες μας

        Reply
      3. μεταβατικος

        Αυτά τα λένε στην Ελλάδα του Γιακουμάκη και του Ζακ, έτσι; Που ο κάθε κυρ Παντελής και τα καλόπαιδά του, μεγαλωμένα με τη ματσίλα και το ρατισμό για τις «αδερφές» ως ιδανικά και αξίες, δολοφόνησαν συνανθρώπους μας. Και πόσα ακόμα που δεν μάθαμα ποτέ γιατί η κοινωνία τα συγκάλυψε. Ρε πόσο στη φούσκα σας βρίσκεστε πραγματικά;
        Το αστείο είναι ότι ο άλλος ο ΚΚΕς από κάτω κάνει διάλεξη για το ποιος άφησε την πόρτα ανοιχτή στην ακροδεξία και από πάνω άλλοι ΚΚΕδες ή/και «επαναστάτες» ομοφοβικοί, ξεπλένουν ρατσιστικά πογκρόμ ως αντίδραση στον Pyatt. Τελικά, η κεντρικά εκπορευόμενη γραμμή που έβαλε το κόμμα δεν ήταν τυχαία και απλός σκεπτικισμός απέναντι στο πώς εργαλοιοποιούν οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ το θέμα των λοατκι. Προβλέπω ότι Ο κατήφορος θα είναι μεγάλος. .

        Reply
    3. Ανώνυμος

      “νέα τάξη πραγμάτων” στην ίδια πρόταση μαζί με “αντικαπιταλιστές αγωνιστές ”
      Κλασικη αναπαραγωγή ακροδεξιάς “γραμμής”

      ΝΕΟΛΑΙΑ/ΠΑΙΔΕΙΑ
      Κυριακή 10/03/2024
      ΟΠ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
      Πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση ενημέρωσης – καταδίκης της χτεσινής ρατσιστικής επίθεσης

      https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/358245/pragmatopoiithike-i-paremvasi-enimerosis-katadikis-tis-htesinis

      “Παρέμβαση ενημέρωσης – καταδίκης για το απαράδεκτο χτεσινό γεγονός της επίθεσης σε τρανς άτομα πραγματοποιεί σήμερα Κυριακή 10/3 στις 5 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους η ΟΠ Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ.

      Όπως σημειώνει το κάλεσμά της «Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη καταδικάζουμε τη χθεσινή απάνθρωπη και αποτρόπαια επίθεση σε βάρος δύο νεαρών τρανς ατόμων, από πολυπληθή ομάδα τραμπούκων στη Θεσσαλονίκη. Τέτοιες εικόνες πρέπει να γεμίζουν κάθε άνθρωπο με οργή, αλλά και με αποφασιστικότητα για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα, να μην ξανασυμβούν στο μέλλον. Με τη δράση μας χτίζουμε ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο που βιώνει τέτοιες αποκρουστικές ρατσιστικές επιθέσεις και διακρίσεις με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη σεξουαλικότητα».”

      ΟΠ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
      Παρέμβαση ενημέρωσης – καταδίκης σήμερα για την επίθεση σε τρανς άτομα
      https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/358239/paremvasi-enimerosis-katadikis-simera-gia-tin-epithesi-se-trans-atoma

      Video Παρέμβαση ενημέρωσης-καταδίκης ρατσιστικής επίθεσης
      https://www.youtube.com/watch?v=Ak5aIP72dMo

      Έκανες το σχόλιο σου μανώλης.
      Δεν νομίζω να σε αφορά το παρακάτω άρθρο από τον 902 Πάντως το βρίσκω ενδιαφέρον. Τι λες;

      Στις σπηλιές
      https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/356740/stis-spilies


      Ειδικοί στους «Αμις», τους «Μεννονίτες» και τους Παλαιοχριστιανούς έγιναν μέσα σε λίγα 24ωρα τηλεοπτικοί σταθμοί και ιστοσελίδες, αναπαράγοντας με ειδυλλιακούς σχεδόν τόνους τη ζωή των διάφορων παραθρησκευτικών αιρέσεων και λοιπών «ψεκασμένων» σε λαγούμια. Και τι δεν έχουμε ακούσει όλες αυτές τις μέρες, με αφορμή την υπόθεση στην Κόρινθο!

      Περιγραφές του στυλ «η απομόνωσή τους συνδυάζεται με τις αρετές της λιτότητας, της σκληρής δουλειάς, της ευσέβειας και της αλληλοβοήθειας», αναφορές με εμφανή θαυμασμό για τα «πολιτικά μανιφέστα» της «φυγής απ’ τα εγκόσμια» και του γυρίσματος της πλάτης στην «τεχνολογία και τον πολιτισμό».

      Οι ίδιοι που με κάθε ευκαιρία «αποθεώνουν» την τεχνολογία ως πανάκεια για όλα τα προβλήματα, που «ξορκίζουν» σαν τεχνοφοβικούς και «ξεχασμένους στο χτες» όσους αναδεικνύουν τις συνέπειες της ανάπτυξής της με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος, ξαφνικά «ονειρεύονται» μια ζωή πιο «ελεύθερη» και πιο «κοντά στη φύση» όπως… τον 16ο αιώνα. Αντίφαση;

      Κάθε άλλο, αφού αφετηρία και για τα δύο αποτελεί το καπιταλιστικό σύστημα που σαπίζει παντού, φορτώνοντας τα αδιέξοδά του στον λαό, μετατρέποντας την «ευλογία» των νέων παραγωγικών δυνατοτήτων σε «κατάρα» για τα λαϊκά στρώματα.

      Εκεί ανταμώνουν και οι «παλαιοχριστιανοί» και οι …«χάι τεκ», που θέλουν τον άνθρωπο στη «σπηλιά» του ατομισμού, μακριά από κάθε συλλογική οργάνωση και δράση, για να συνεχίζουν να αλωνίζουν απέξω ελεύθερα τα «θηρία» της καπιταλιστικής ζούγκλας. “

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Και ποιοι αραγε στρωνουν το δρομο για τετοια φαινομενα εξαθλιωσης;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Δεν ξέρω.
      Ίσως μερίδιο Πολιτικής Ευθύνης να έχουν ΚΑΙ κάποιοι που εμφανίζονται ή αυτοπροσδιορίζονται ως “προοδευτικοί” σε καθαρά πολιτικό τομέα που:

      Υποδέχθηκαν ή δέχθηκαν ή ανέχθηκαν την εξαθλίωση των μνημονίων,
      τις κοινές πλατείες μαζί με τους ακροδεξιούς / φασιστοειδή,
      την αναφορά σε ακροδεξιές / φασιστικές απόψεις όπως “έξω τα κόμματα έξω τα συνδικάτα”,
      τις συγκυβερνήσεις με ακροδεξιούς ήδη από το 2011-12 και μετά 2015-2019, τις κοινές εμφανίσεις με χ.α. σε Καστελόριζο και αλλού,
      τα μνημόνια ως μοναδική επιλογή του ΤΙΝΑ κάνουμε,
      τις προεκλογικές εκκλήσεις του 2023 σε “παραπλανημένους ψηφοφορους.” ακροδεξιών αλλά και φασιστικών σχημάτων
      και άλλα πολλά γεγονότα

      Γνώμη μου βέβαια,

      υ.γ.

      Σε οικονομικοπολιτικό επίπεδο, τελείως τυχαία ο φασισμός εμφανίστηκε από τις αρχές της Τελευταίας Περιόδου του Καπιταλισμού, του Ιμπεριαλισμού με την κυριαρχία των μονοπωλίων. Μάλλον όχι και τόσο τυχαία

      Reply
      1. Θεόδωρος Σαμιωτακης

        Εχει μια ουσία η κριτική σου αλλα κάπου τσουβαλιαζεις διαφορετικά πράγματα που θελουν ξεχωριστή ανάλυση και κάπου κανεις αριστερή κριτική μαζί με παπάντζες του Σκαι.Το δικιο που έχεις το ψιλοχάνεις με αυτό τον τρόπο…

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Που το τσουβάλιασμα αγαπητε; Όλα αυτά δεν έγιναν από “μετα-μοντερνους” αγαπησιάρηδες “δικαιωματικούς” του “προοδευτικού χώρου” ή της “αριστεράς”(έτσι αυτο-αποκαλούνται) ;

          Ποιες πολιτικές οργανωσεις νομιμοποίησαν την μαζική παρουσία των ακροδεξιών / φασιστοειδών με προοδευτικό κυβερνητικό ή / και αντιμνημονιακό μανδύα με το πρόσχημα των “ακομματιστων”;

        2. Ανώνυμος

          “…νμιμοποίησαν την μαζική παρουσία των ακροδεξιών / φασιστοειδών …”
          Πρώτον δεν νομιμοποίησε κανένας κανένα ακροδεξιό, μια και δεν εκφράζονταν με ειδικά σύμβολα η κομματικά πανω.
          Ούτε και το ΠΑΜΕ – ΚΚΕ τους νομιμοποιουσε, οπότε βρισκόταν μπροστά από τον άγνωστο Στρατιώτη, δίπλα τους.

        3. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          11/03/2024 at 14:29

          Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

        4. Ανώνυμος

          11/03/2024 at 17:09 κάνετε πως δεν θυμάστε ποιοι ήταν στις “πλατείες” του 2011. Πόσο μάλλον στις φιλοκυβερνητικές πλατείες του 2015

          Δεν συμφωνώ σε όλα με το παρακάτω άρθρο. Αλλά έχει ένα ενδιαφέρον μιας και ήταν από τα πρωτα που πήγαινε “κόντρα” στο τότε mainstream “ρεύμα της εποχής” των aganaktistas

          Από τον χώρο του “δυναμικού” αντιφασισμού με αναφορές σε Μαρξ Λένιν κσι λίγο Τρότσκι

          ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ»;
          16/06/2011

          https://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%87%ce%b8%ce%b5%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%b3%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9/

          “(..) Σε δελτίου τύπου (16.15) της real democracy κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης στο Σύνταγμα διαβάζουμε, ξανά για την «μεγαλύτερη διαδήλωση της μεταπολίτευσης«. Προφανώς αυτοί που περίμεναν το 1.000.000 ειρηνικούς «αγανακτισμένους» να περικυκλώνουν «ειρηνικά» το κοινοβούλιο, αντί να εξηγήσουν που πήγαν οι «αγανακτισμένοι» τους την πιο κρίσιμη μέρα, προτιμούν να συνεχίσουν τα παραμυθάκια τους, παρά να απαντήσουν στο συγκεκριμένο ερώτημα.

          Ρωτάμε λοιπόν ξανά: Που ήταν το 1.000.000 αγανακτισμένοι που θα βούλιαζαν το σύνταγμα και θα έδιωχναν την κυβέρνηση με το ελικόπτερο. Η απάντηση είναι απλή: Δούλευαν.

          (..)Η χθεσινή διαδήλωση ήταν μια περίτρανη απόδειξη όχι μόνο για τη σύνθεση των αγανακτισμένων αλλά και για την πολιτική τους στάση. Γι’ αυτό φρόντισαν να εξαφανιστούν. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι αγανακτισμένοι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση όχι μόνο με την αριστερά, αλλά και με το ταξικό κίνημα.

          (..)Παρά τα μεγαλεπήβολα σχέδια όσων αποφάσισαν να συγκεντρωθούν ως «πλήθος» και να διαχυθούν στις μυριάδες των αγανακτισμένων, η πραγματικότητα ήρθε να βάλει ένα τέλος στις φανατασιοπληξίες των τελευταίων 20 ημερών.

          Μέχρι τις 11 που έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα μπλοκ του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ η κατάσταση στο Σύνταγμα ήταν απελπιστική. Ακόμα και η ιστοσελίδα του real democracy παραδέχεται ότι στις 10.35 ο κόσμος στο σύνταγμα ίσα που φτάνει τις 3000.

          Όσο για τα μπλόκα στο Καλλιμάρμαρο και τον Ευαγγελισμό η κατάσταση ήταν για κλάματα. Το πολύ 50 με 70 άτομα ήταν αυτά που ανταποκρίθηκαν στο φαεινό σχέδιο για 24ωρο αποκλεισμό της Βουλής από τις 7 π.μ.

          Οι νέες «αμεσοδημοκρατικές μορφές αυτοοργάνωσης» αποδείχτηκε ότι λειτουργούν μόνο όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει και μόνο όταν η δράση είναι οκλαδόν. Για όλα αυτά τα κατορθώματα η «χιλιάδες» συνελευσιαζόμενοι του σιντριβανιού θα πρέπει να δώσουν έναν απολογισμό. Όχι για μας, αλλά για όσους μαζεύουν εκεί και παριστάνουν τους νεκροθάφτες όλων των -ισμών.

          Όταν έφτασαν στις 11π. τα πρώτα μπλοκ του ΠΑΜΕ οι εξυπνάκηδες άρχισαν τις ειρωνείες. Περίμεναν ότι το ΚΚΕ θα ακολουθήσει την πεπατημένη, φεύγοντας άρον άρον από την πλατεία. Όταν είδαν ότι παραμένει γεμίζοντας την άδεια πλατεία, οι πατριώτες συνιδιοκτήτες της πλατείας άρχισαν να παραπονιούνται που δεν έχει ελληνικές σημαίες. Αντί να κοιτάνε τα χάλια τους, τους έφταιγε το ΚΚΕ. Για όλα είχαν έτοιμη την απάντηση. Άμα έφευγε, «ααα φεύγουν οι διασπαστές», αν έμενε «μένει για να τους καπελώσει».

          Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς απ’ αυτή τη λογική. Για την ιστορία το μπλοκ του ΠΑΜΕ είχε 20.000 κόσμο και εκτεινόταν σε ολόκληρη τη Σταδίου το κάτω Σύνταγμα και τη Φιλελλήνων. Έκανε περίπου 40 λεπτά να περάσει από την Κλαυθμώνος και με πυκνότητα 500 άτομα περίπου το λεπτό.

          Πίσω από το ΠΑΜΕ ακολουθούσαν τα εργατικά σωματεία που συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο μαζί με αριστερές οργανώσεις (ΕΕΚ, ΚΚΕ (μ-λ), ΜΛ ΚΚΕ, ΟΚΔΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΕΚ) και ένα πολυπληθές αναρχικό μπλοκ. Όλοι μαζί περί τις 15000. Φτάνοντας στην πλατειά από τη Σταδίου γύρω στις 12 παρά. Ένα μέρος του Μουσείου κινήθηκε από τη Βουκουρεστίου και βρέθηκε μπροστά από το Μ. Βρετάνια..(..)

          (..) Η πλατεία είχε γεμίσει με απεργούς και αγωνιστές που δεν ψάχνουν ούτε στρατηγούς, ούτε τεχνοκράτες. Αυτό μπορεί να εκνεύρισε τους τηλεοπτικούς σπόνσορες των αγανακτισμένων, που έχασαν την πρωτοκαθεδρία στην πλατεία, μπορεί να βάζει σε δοκιμασία την ειρηνική συνύπαρξη των πατριωτών με τους εναλλακτικούς της κάτω πλατείας, αλλά αυτό θα έπρεπε να το περιμένουν.

          Χθες ήταν η μέρα της εργατικής τάξης και όχι των απογοητευμένων ψηφοφόρων των κομμάτων εξουσίας.
          Χθες ήταν κάτω ο κόσμος που ψάχνει κοινωνική λύση και όχι νέους δυνάστες. Χθες ήταν κάτω ο κόσμος που σέβεται την κοινωνική και πολιτική του ταυτότητα και όχι αυτοί που θεωρούν ότι η λύση είναι μια μεγάλη Ελλάδα ή ένα μεγάλο Woodstock.

          (..)Η αριστερά δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα κατσαρόλια των υπηκόων. Αν έχει να περιμένει κάτι είναι από τον κόσμο εκείνο που όχι μόνο είναι αλλά και αισθάνεται εργατική τάξη και φυσικά από τον κόσμο που μάχεται και αισθάνεται περήφανα που είναι στην αριστερά. Αυτός ο κόσμος είναι η εγγύηση για οποιοδήποτε σχέδιο. Οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν όταν δουν ότι η αριστερά και ο κόσμος της είναι αποφασισμένη να μπει μπροστά και να δώσει λύση.

          Το δρόμο τον ανοίγει πάντα η πρωτοπορία. Κάποιοι θέλουν να είναι με το πλήθος. Ας είναι και ας λουστούν και τις επιλογές του πλήθους. Μετά όμως μην κλαίγονται για το κακό που τους βρήκε. . ”

          Προφητικά λόγια τα τελευταία..

        5. Ανώνυμος

          11/03/2024 at 16:51

          Το Πάμε δεν ήταν μαζί τους. Δεν ήταν στις “πλατείες” ούτε στους “αγανακτισμένους” “συνιδιοκτήτες” πλατειών “δικαιωματιστές” μου της “real democracy”

          Απέναντι στο ΠΑΜΕ ήταν κάποιοι “αγανακτισμένοι” κυρίως ακροδεξιοί που το προκαλούσαν και το έβριζαν. Με φράσεις που παραπέμπουn εκεί όπως “προδότες” κ.α. Yπάρχει πληθώρα από σχετικά video

          Το ΚΚΕ δεν “χαίδεψε αυτιά” όπως ο Σύριζα το 2011 που το έκανε με το κάλλυμα του “αντιμνημονιακου” και του “αντισυστημικου”.
          Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν υπόστειλαν τις σημαίες τους μπροστά στο “νέο” των πλατειών του 2011 με σπόνσορες τις τηλεοράσεις.
          Αντίθετα τις ύψωσαν ακόμα περισσότερο

          Όσοι λοιπόν πολιτικά

          “χάϊδεψαν αυτιά” των και καλά “ακομματιστων”,
          “χάϊδεψαν” τη πολιτική “ποιλικομορφία” των πλατειών του 2011 και του 2015,
          “χάϊδεψαν” το “έξω τα κόμματα έξω τα σωματεία”

          συγκυβέρνησαν με ακροδεξιούς το 2011-2012 και 2015 -2019,
          έκλειναν τα μάτια ή “το μάτι” στην χ.α. λέγοντας για “καλοδεχούμενες ψήφους” για “αυθεντικό κίνημα” και πως δεν φαινεται να υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία και πως θεσμικά “είναι κόμμα της βουλής”,
          πήγαιναν μαζί τους “θεσμικά” στο καστελόριζο και αλλού
          “‘εκλειναν το μάτι” με το “κάλυμμα” του “θεσμικου κόμματος” ακόμα και μέσα στη Βουλή στις ενέργειες κατά Πελετίδη παραπέμποντας τον σε δίκη επειδή ο τελευταίος δεν παραχωρούσε αίθουσα στην χ.α.
          τόσα χρόνια δεν έβρισκαν επαρκή αίθουσα για να γίνει η δίκη

          ας μην παραπονιούνται και ας μην κάνουν τους έκπληκτους για τον διάχυτο ρατσισμό του σήμερα.

        6. Ανώνυμος

          Χαχα ο κκες και η αβνγκατε! Σας το χαλασε βεβαια απο το 14 που εγινε αλλο ενα απο τα πουτινακια.
          Καλα το πατε.

        7. Ανώνυμος

          Βασικα το ΚΚΕ ξεπλενει τους ακροδεξιους στην Ουκρανία.

        8. Ανώνυμος

          Ανώνυμε 5, τη μέρα εκείνη ήταν που τα ΜΑΤ ψεκασαν τον Μίκη και τον Γλέζο. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να δείξεις λίγο σεβασμό.Απο άτομα όμως χωρίς ενσυναίσθηση κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.
          Πολλοί που τα έζησαν, παρομοίασαν εκείνη τη μέρα με τη μεγάλη διαδήλωση κατά της επιστράτευσης στη κατοχή. Ολόκληρες οικογένειες κατέβαιναν με τον ηλεκτρικό στο Σύνταγμα. Παλαικος ξεσηκωμός.

        9. Ανώνυμος

          12/03/2024 at 18:53 νομίζω πως δεν ήταν την συγκεκριμμένη μέρα της πανελλαδικής απεργίας 15/6/2011

          Υ.Γ.
          Ο Γλέζος ζήτησε συγνώμη απο τον Ελληνικο λαό το 2016 που εμπιστεύτηκε τον Σύριζα

          https://www.youtube.com/watch?v=CGKW9l3ueLE

          Ο Μίκης πως τα καλύτερα χρόνια του τα πέρασε κοντά στις γραμμές του ΚΚΕ και φυσικά η πολιτική διαθήκη του και ο επικήδειος του που τον διάβασε ο Κουτσούμπας στην Μητρόπολη με παρόντες τον Τσίπρα Μητσοτάκη Ανδρουλάκη φέρνοντας τους σε προφανή αμηχανία

    2. Ανώνυμος

      Εννοω οτι το μισος για το διαφορετικο και την συμπεριφορά αγελης.

      Reply
  3. Θεόδωρος Σαμιωτακης

    Επειδη πάντως το πλήθος που προπηλάκισε τους 2 ανθρώπους ήταν πολυεθνικότατο δεν νομίζω οτι αυτοι επηρεάζονται απο τους παππάδες και τα ελληνικα μ.μ.ε.Δεν ειναι προνομιο των ελληνων τετοιες καταδικαστεες αποψεις και συμπεριφορές και αυτο το ξέρουν οσοι ζουν δουλευουν και κινουνται σε πιλυεθνικες περιοχες.Θελει πολυ φως να ξημερώσει…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.