.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ: Αποχαιρετισμός στον Κώστα Καζάκο


Αποχαιρετισμός στον Κώστα Καζάκο

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση αποχαιρετά με συγκίνηση τον Κώστα Καζάκο, έναν από τους πιο σημαντικούς εργάτες του θεάτρου, ένα καλλιτέχνη με βαθιά συνείδηση της κοινωνικής αποστολής της τέχνης. Που αφιέρωσε τη ζωή του στη δημιουργική απελευθερωτική της δυναμική σε οργανική σύνδεση με τη συνειδητή ένταξη του στην υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος. Με βαθιά πεποίθηση ότι «το θέατρο σίγουρα δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, μπορεί όμως να αλλάζει τους ανθρώπους».

Δεν ήταν από τους ανθρώπους που έζησαν δίπλα στα γεγονότα και «δεν τα έβλεπαν». Την ταυτότητα του κομμουνιστή τού τη χάρισε η ίδια η ζωή, όταν από παιδάκι παρακολουθούσε τους αντάρτες να μπαινοβγαίνουν στο πατρικό του στην Ηλεία. Άνθρωπος ευαίσθητος και δυναμικός. Όπως έλεγε ο ίδιος «αριστερός είναι ο άνθρωπος που από ένστικτο αντιστέκεται. Δεν μπορεί ο άνθρωπος που έχει ευαισθησίες να ανέχεται την αδικία, την ανισότητα, την αθλιότητα που έχει επιβληθεί στον πληθυσμό, την ανισότητα που σπάει κόκαλα».

Πρόβαλε με παρρησία, με λόγο και πράξη την αντίληψη της αγωνιστικής στάσης του καλλιτέχνη απέναντι στην εξουσία και την εκμετάλλευση και την ανώτερη επιλογή της στράτευσης με το μέρος του εργαζόμενου λαού και μαχόμενης νεολαίας. Χαρακτηριστικό στη συμμετοχή του στο λαϊκό κίνημα η ευγενική συναγωνιστική σχέση του με τους αγωνιστές του κινήματος και της αριστεράς.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους του.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

13/9/2022

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.