.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ: Ανακοίνωση στήριξης περιφερειακών και δημοτικών κινήσεων σε όλη τη χώρα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ.

8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ.

Οι τοπικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου χρειάζεται να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ., να αποδοκιμάσουν τη συναινετική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, να μαυρίσουν τους ακροδεξιούς και ναζιστικούς συνδυασμούς. Παράλληλα, να εκφράσουν την ανάγκη για ανατρεπτική αντιπολίτευση και μια άλλη μαχόμενη αντικαπιταλιστική Αριστερά, πέρα από αντιλήψεις πως μόνο ένα κόμμα κάνει αντιπολίτευση ή πως υπάρχει δυνατότητα φιλολαϊκής διαχείρισης δήμων-περιφερειών με ένα «αγωνιστή δήμαρχο», παραβλέποντας το ασφυκτικό πολιτικό, νομικό, οικονομικό πλαίσιο και την επιτροπεία περιφερειών και δήμων, που ανατρέπεται μόνο με ισχυρό μαζικό κίνημα ρήξης.

Το προηγούμενο διάστημα οι αριστερές αντικαπιταλιστικές αντιδιαχειριστικές κινήσεις σε περιφέρειες και δήμους της χώρας με τη δράση τους εξέφρασαν μέσα και έξω από τα συμβούλια τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αποκάλυπταν και κατήγγειλαν τους σχεδιασμούς του τοπικού κατεστημένου, πάλευαν για την ανατροπή τους, συνέβαλαν στους αγώνες των κατοίκων για την υπεράσπιση της ζωής και του περιβάλλοντος κόντρα στις ντιρεκτίβες της Ε.Ε., τις πολιτικές κυβερνήσεων, περιφερειών και δήμων. Δημιούργησαν ένα ρεύμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς ενοχλητικό για τους κυρίαρχους, συντονίστηκαν με πρωτοβουλίες και δράσεις.

Στις φετινές τοπικές εκλογές ορθώθηκαν ακόμα περισσότερα οικονομικά, αριθμητικά, γραφειοκρατικά εμπόδια για τη συμμετοχή των κινήσεων και διαμορφώθηκε ένα πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα που δυσκολεύει την εκπροσώπηση και εκλογή συμβούλων.

Όμως, όσα εμπόδια και να έβαλαν, οι περισσότερες αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις κατάφεραν να συμμετέχουν στις εκλογές και όσες δεν το πέτυχαν ανακοινώνουν πως θα συνεχίσουν τη λειτουργία και την παρέμβασή τους.

Δεκάδες συνδυασμοί αυτών των περιφερειακών και δημοτικών κινήσεων σε όλη τη χώρα με εκατοντάδες αγωνιστές στα ψηφοδέλτια, αλλά και σε ορισμένους δήμους με εκλογικές συνεργασίες στη βάση αρχών και προγραμματικών δεσμεύσεων με άλλες κινήσεις της ριζοσπαστικής μαχόμενης αριστεράς, μπαίνουν σφήνα για να τους χαλάσουν τα σχέδια και με τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών και με την μαχητική ανατρεπτική δράση που θα συνεχίσουν την επόμενη μέρα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούν σε στήριξη και μαζική υπερψήφιση αυτών των συνδυασμών:

Στις Περιφέρειες:

Αττική: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική-Ανταρσία σε κυβέρνηση-Ε.Ε- ΔΝΤ με επικεφαλής τον Κώστα Τουλγαρίδη.
Κεντρική Μακεδονία: Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά με επικεφαλής τον Θανάση Αγαπητό.
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην Α.Μ.Θ. με επικεφαλής τον Θόδωρο Περεντίδη.
Ήπειρος: Αριστερή Παρέμβαση – Αγωνιστικό Μέτωπο στην Ήπειρο με επικεφαλής τον Ζώη Γαλατά.
Θεσσαλία: Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή με επικεφαλής τον Νίκο Ταλαχούπη
Δυτική Ελλάδα: Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα με επικεφαλής τον Χρήστο Κοσίνα.
Κρήτη: Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση με επικεφαλής τον Νίκο Ζαμπουλάκη.
Βόρειο Αιγαίο: Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά με επικεφαλής τον Νίκο Μανάβη.

Επίσης, στη Δυτική Μακεδονία στηρίζουμε το δυναμικό και το ανατρεπτικό αντικαπιταλιστικό ρεύμα που συμμετέχει στην ευρύτερη αριστερή αγωνιστική κίνηση «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή».

Στους Δήμους:

Αθήνας: Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Ανυπότακτη Αθήνα) με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη.
Αγ. Ανάργυροι-Καματερό: Ανυπότακτη Πόλη – Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού με επικεφαλής την Γεωργία Νίκα.
Αγία Παρασκευή: Φυσάει Κόντρα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Αντωνίου.
Αμπελοκήποι-Μενεμένη (Θεσ/νίκης): Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης με επικεφαλής τον Ηλία Σμήλιο.
Βύρωνας: Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα-Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα-συνεργαζόμενες-οι, Αγωνιστική Εκλογική Συμπόρευση με επικεφαλής τον Σταύρο Τζιορτζιωτη.
Γλυφάδα: Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας – Με την Αριστερά της Ρήξης και της Ανατροπής με επικεφαλής τον Νίκο Πυρουνάκη.
Δάφνη-Υμηττός: Μαχόμενη Αριστερή Κίνηση Ανατροπής Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. με επικεφαλής τον Γιώργο Μητροβγένη.
Ελληνικό-Αργυρούπολη: Εκτός Πλάνου–Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού- Αργυρούπολης με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρκόπουλο.
Ηλιούπολη: Μαχόμενη Ηλιούπολη-Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση με επικεφαλής τον Πέτρο Μανιάτη.
Ηράκλειο Αττικής: Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο με επικεφαλής τον Γιώργο Ράγκο.
Θεσσαλονίκη: Πόλη Ανάποδα με επικεφαλής τη Μαρία Κέκη.
Ιωάννινα: Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα– Αγωνιστικό Μέτωπο με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα.
Καισαριανή: Ανυπόταχτη Καισαριανή-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση με επικεφαλής τον Μιχάλη Μιλτσακάκη.
Καλλιθέα: Μια Πόλη στον Δρόμο με επικεφαλής τον Χρήστο Ιωαννίδη.
Μαρούσι: Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι με επικεφαλής την Κατερίνα Ψάλτη.
Νεάπολη-Συκεές (Θεσ/νίκης): Πόλη Αλλιώς – Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών με επικεφαλής το Γιάννη Λαθήρα.
Νέα Ιωνία: Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κουτσό.
Νέα Σμύρνη: Μια Πόλη Ανάποδα–Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης με επικεφαλής τον Γιάννη Δημόπουλο.
Πειραιάς: Ανταρσία στο Λιμάνι – Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση με επικεφαλής τον Θανάση Διαβολάκη.
Περιστέρι: Αριστερή Κίνηση Περιστερίου σε συνεργασία με Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου, ανένταχτους αγωνιστές/στριες με επικεφαλής την Ελένη Βαφειάδου.
Χανιά: Ανταρσία στα Χανιά- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή με επικεφαλής τον Ειρηναίο Μαράκη.

Επίσης, στηρίζουμε κριτικά αγωνιστικές κινήσεις, όπως:

Στο Αγρίνιο το Ανυπότακτο Αγρίνιο
Στην Άρτα την Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή
Στο Ίλιον την Αριστερή Κίνηση Ιλίου
Στην Ικαρία την Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας

_______________________________________________

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Οκτώβριος 2023

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 46.00% ( 5
Συμμετοχές )



15 σχόλια στο “ΝΑΡ: Ανακοίνωση στήριξης περιφερειακών και δημοτικών κινήσεων σε όλη τη χώρα

  1. Θεόδωρος Σαμιωτακης

    Το δημοτικο σχήμα που στηριζει και το ΝΑΡ στο Μαρουσι εχει την ενεργο συμμετοχή του ΕΠΑΜ σιγουρα αλλα και της ΛΑΕ αν δεν κανω λάθος.Καμμιά φορά η βάση ξεπερναει κεντρικά ζητηματα που οι ηγεσιες υπερτονιζουν, για να αγωνιστει για μικροτερα θεωρητικα ζητηματα που ομως έχουν τεραστια σημασία

    Reply
  2. Θανάσης Α.

    ΠΑΝΘΗΡΑΣ *29

    Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής γίνονται με φόντο την “κατάρρευση” του επιτελικού κράτους, την επίθεση της ΝΔ στα λαϊκά στρώματα και την εκλογή του Στ, Κασσελάκη (που δεν τα πάει και άσχημα μέχρι τώρα….)

    Κριτήριο της ψήφο μας είναι ΜΑΥΡΟ στην ΝΔ – ΨΗΦΟΣ στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ- Ριζοσπαστική αριστερά….)

    Κάθε αγωνιστής, αριστερός, δημοκράτης ανάλογα στην περιφέρεια και δήμο που ψηφίζει πρέπει να “δει” πρόσωπα, πρόγραμμα και ποιος συνδυασμός δημιουργεί κινηματική δράση και έχει ενιαιομετωπική λογική….

    Έτσι αν ψήφιζε κάποιος /α στην περιφέρεια Αττικής θα στήριζα τον Ιωακειμίδη, στον δήμο Αθηναίων τον Παπαδάκη, στο δήμο Πάτρας τον Πελετίδη, στο δήμο Θεσ/νικης την Πόλη Ανάποδα, στο δήμο Περιστερίου την Αριστερή Κίνηση….

    Πρέπει να τονίσω την απαράδεκτη ανακοίνωση του ΝΑΡ για την στάση του ΜέΡΑ25 και ελπίζω εκεί που θα υπάρξει β’ γύρος να αποφασίσουμε αντι- ΝΔ….

    Τίποτα δεν τελειώνει στις εκλογές….όλα συνεχίζονται….

    Reply
    1. Παλιός Συνοδοιπόρος

      αριστερά ο Σύριζα. Ναι ναι γελάμε
      ΑΝΤΩΝΑΡΕ ΓΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ
      Ψήφο στον Πρωτούλη (ΛΑ.ΣΥ ;Αττικής ) Α και Β Κυριακή

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Παλιέ συνοδοιπόρε, η μήτρα που γέννησε τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ίδρυσε τον ΣΥΝ, στελέχη του ΚΚΕ είναι αυτοί που άνδρωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ (Δραγασάκης, Αλαβάνος, Λαφαζάνης, Ήσυχος, ακόμα κι ο Τσιπράκος ) και -κυρίως- η έλλειψη επαναστατικής πρότασης από το ΚΚΕ το 2010-2015 ήταν αυτό που έθρεψε τον ρεφορμισμό. Όταν η Αλέκα έλεγε το Μάη του 2012 ότι ακόμη και σε περίπτωση που της ανατεθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, θα την καταθέσει άμεσα, έλεγε στον λαό πόσο άχρηστη είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Ο λαός έλαβε το μήνυμα και έστειλε το ΚΚΕ ΣΤΟ 4,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,89%. Στη γωνίτσα του κρύφτηκε το ΚΚΕ το Μάη του 2012, αξιωματική αντιπολίτευση τον Ιούνη ο ΣΥΡΙΖΑ.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Το ΝΑΡ …ποιός το γέννησε;
          “Στη γωνίτσα του κρύφτηκε το ΚΚΕ…” γι αυτό σήμερα άλλοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν!
          “Αναλύσεις” της πλάκας, δηλαδή ρεφορμιστικές.

        2. Παλιός Συνοδοιπόρος

          Μάθε τα βασικά
          Ο τσιπράκος πέρασε για 1-2 χρόνια από την ΚΝΕ και την έκανε για τον ΣΥΝ. Η ιδιότητα μέλους του ΚΚΕ δεν είναι αντίστοιχη με του υπουργού που ακόμα και να μην είναι υπουργός τον προσφωνούνε”υπουργό”, Έφυγες πάυει να είσαι ΜΈΛΟΣ του Κόμματος

          Επί ηγεσίας Αλέκας οφείλουμαι παρα πολλά.
          Πρωτα από όλλα πως Υπάρχει Κομμουνιστικό Κόμμα και όχι ένας αχταρμάς
          Και δεύτερο πως όχι απλά ανέκτησε τα Κομμουνιστικά Χαρακτηριστικά αλλά έβαλε και το θέμα του Σοσιαλισμού όχι σε ένα απώτερο μέλλον αλλά σχετικά κοντά

          Το 2012 ΔΕΝ ΕΊΧΑΜΕ έστω “Προ-Επαναστατική Κατάσταση” αν και τίποτα δεν απέκλειε τίποτα να πηγαίναμε προς τα εκεί. Ο Σύριζα είχε δώσει για 2η φορά διαπιστευτήρια προς τους ΠΑΣΟΚους(κατά την γνώμη μου την 1η την έδωσε ο Αλαβάνος στα 2007-2008 αλλά το πράγμα χάλασε στην “μοιρασιά” με το “καλώς τα παιδιά”)

          Το κυριότερο πως με ηγεσιά Αλέκας αποκάλυπτηκε το τι είναι ο Σύριζα. Συγκυβέρνηση με μεταμφιεσμένους Πασοκους κια με όσους πήραν Αρχεία και Κομματική Περιουσία στα πλαίσια της συνέχισης του αστικού κράτους (“να τα βρουμε σε 2-3 θέματα”) δεν γίνονταν να γίνει.

          Χωρίς στρατηγική σύγκλιση όταν οι άλλοι ήταν υπέρ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Καπιταλισμού δεν θα γίνονταν κυβέρνηση αλλά καραγκιοζιλίκι άλλα Ιταλικά του 2006-2008. Και δεν ήταν απόφαση της Αλέκας αλλά του Προγράμματος του ΚΚΕ και της Βάσης. Η Βάση αλλά και οι φίλοι – συνοδοιπόροι του ΚΚΕ απέναντι σε Σύριζα να ΄ξερεις πως είναι πιο σκληροί από την Ηγεσία. Αλλά που να τα καταλάβεις από Δημοκρατικούς Συγκεντρωτισμούς και άλλα τέτοια όταν υπάρχουν “νεωτερικότητες” με μέλη των 2 ευρω κια της μισής ώρας στον Σύριζα…

          Στο Σημερα έχουμε την μεγαλύτερη ΠΟΛΙΤΙΚΗ νίκη του ΚΚΕ επί του οπορουνισμού μιας και ο κύριος εκφραστής του ο Σύριζα πολιτικά έχει δαλυθεί παρασύροντας στον πολιτικό γκρεμό και τις παραφυάδες του στο “αριστεροχώρι”.Νίκη που θα διαρκέσει καμία 15αρια χρόνια ακόμη. Αν δεν γίνει στο ενδιάμεσο καμία “ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ-Σισιαλισμός”..

          ————————-
          “¨Το ΚΚΕ ίδρυσε τον ΣΥΝ,”. Λάθος ΚΚΕ + ΕΑΡ-δηλ κόμμα Κύρκου ανανεωτιική αριστερά- + Πασοκογενείς(π.χ Δρετάκης). Απο ιστορία σκίζετε πάντως. Η Ανανεωτικη Αριστερα(στην οποία ήταν και ο Ψαριανός) επίσημα ήταν από την διάσπαση του 1968. Ρε που τα βρίσκετε αυτά τα Φυντάνια(με gif Κουτσούμπα)

        3. Παλιός Συνοδοιπόρος

          .
          Μιας και θα το πας στο “89”μάθε μπαλίτσα
          https://teddygr.blogspot.com/2015/10/89.html

          Απορίας άξιο γιατί αυτοί που έφυγαν από τα αριστερά από το ΚΚΕ λόγω αντίθεσης στην συγκΚυβέρνηση Τζανεττάκη (αν και φραξιόνιζαν από το 1984 γιατί η ηγεσία για αυτούς δεν είχε αντιληφθεί το σωστό “πνεύμα της Περεστοϊκα” του Γκόρμπι) κατάντησαν πολιτική ουρά σε αυτούς που ήταν Υπέρμαχοι της Κυβέρνησης Τζανεττάκη…

          Το ΚΚΕ από το 1991 είπε σε Συνέδριο του πως ήταν λάθος του η συμμετοχή στην τότε βραχύβια Κυβέρνηση έστω και ειδικού σκοπού 3 – 4 μηνών για να μην παραγραφεί το ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο Κοσκωτα που ένας ελαιωχροματιστήςέφτασε στο σημείο να διεκδικεί την Τράπεζα της Ελλάδας καινα αγοράζει ΜΜΕ..

        4. Ανώνυμος

          Και για να σώσει την Τράπεζα της Ελλάδας από τον μπογιατζή, το ΚΚΕ συνεργάσθηκε με τον Δρακουμέλ. Για τους νόμους που ψηφίστηκαν τότε (ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ, ιδιωτικά ΜΜΕ και άλλα αισχρά) πότε θα ζητήσει συγνώμη το ΚΚΕ; Και μια και είσαι ειδήμων περί του ουκρανικού, τι έχεις να πεις πχ για τον νόμο που πέρασε το καθεστώς Μπαντέρα που απαγόρευε στους Ρώσους της Ουκρανίας να μιλάνε τη γλώσσα τους ακόμα και μέσα στο σπίτι τους; Το καθεστώς Μπαντέρα στέλνει σχεδόν άοπλους στρατιώτες πεζούς να διασχίσουν ναρκοπέδια. Η Δύση θα πολεμήσει τη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, τα 6/7 του πλανήτη το έχουν καταλάβει εκτός από το ΚΚΕ

        5. Ανώνυμος

          Και βέβαια το ΚΚΕ έφτιαξε τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌ. Η εαρ ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα με ελάχιστη επιρροή, δεν μιλώ καν για κοδησο κλπ! Το ΚΚΕ ήταν που καθόρισε τον χαρακτήρα του συνασπισμού. Αγαπητοι ΚΚΕδες., μάθετε λίγο ιστορία

        6. Κώστας

          O Τσιπράκος, παλιέ συνοδοιπόρε, για να είμαστε δίκαιοι, ήταν 1-2 χρόνια στην “ΚΝΕ” και όχι στην ΚΝΕ

          Η ΚΝΕ είχε φύγει.

          Πάντως η αντίληψη σας πως όποιος φευγει από το ΚΚΕ, το ΚΚΕ που μένει δεν έχει πια καμία σχέση μαζί του και ακυρώνεται και η παρελθοντική, είναι η δολοφονία της λογικής και της διαλεκτικής εξέλιξης των πολιτικών φαινομένων.

          Διότι εντάξει, ο Τσίπρας ήταν για λίγο λόγω ηλικίας. Για λίγο ήταν ο παραλίγο γραμματέας Δραγασάκης ? Για λίγο ήταν ο ιδεολογικος γκουρού Ανδρουλάκης ? Για λίγο ήταν ο Φλωράκης και η ΚΕ (κατά πλειοψηφία) που δέχτηκαν το 100% ΕΑΡίτικο Κοινό Πόρισμα ?

          Κώστας

      2. Ανώνυμος

        Και η Αλέκα είναι παλιά καραβάνα! ξέρει πάντα τι λέει και γιατί το λέει. Όπως τις προάλλες που εμφανίστηκε να μας πει ότι ο αγώνας το λαού της Ουκρανίας (και του Αζόφ βέβαια) είναι δίκαιος. Και εκστασιάστηκαν οι ΑΡΔ…
        Το ΚΚΕ δεν έπρεπε λοιπόν να πάρει την εντολή το 2012 και να κάνει πολιτική ζύμωση στον κόσμο, έπρεπε να την πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ!
        HIS MASTERS’ VOICE
        Και συ καημένε Θανάση, έφυγες νωρίς…

        Reply
        1. Παλιός Συνοδοιπόρος

          Κοντα 120 χρόνια ο καπιταλισμός έχει περάσει στην τελευταία του φάση την Ιμπεριαλιστική. Σε αυτό το πλαίσιο κάθε κράτος αργά η γρήγορα περνάει στην Ιμπεριαλιστική(Μονωπωλιακή) του φάση πληρώντας και στα 5 κριτήρια του Λένιν. Σε διαφορά με την έννοια του Ιμπεριουμ επίΡώμης, ο Ιμπεριαλισμός αναζητά πρώτα από όλα “οικονομικό έδαφος” και αν δεν γίνεται αλλιώς έρχεται και ο πόλεμος

          Η Αλέκα βάση της Λενινστικής Θεωρίας μιλησε για τον αγώνα κάθε λαού απέναντι σε άδικους – ιμπεριαλιστικούς πολέμους — Μερά ο χαρακτήρας του κάθε πολέμου,. Α να αναιρέσουμε και τον Λένιν δηλαδή;

          Πληροφοριακά μέλη του ΚΚΕ και βουλευτής του είχαν επισκεφτεί την Αν.Ουκρανία και είχαν μπει στο στοχαστρο της Ουκρανικής Κυβέρνησης

          Π.χ. Για τα 3 γράμματα του Ζαχαριάδη (δεν παραχωρούμε έδαφος – δεν διεκδικούμε άλλα εδάφη) για τους Ιμπεριαλιστικούς Πολέμους…Δηλαδή για σένα δεν έπρεπε να πολεμήσουν οι κομμουνιστές τον Ιταλό φασίστα Εισβολέα γιατί είχαν τον φασίστα Μεταξά;? ….

          Μάαααλιστα καταλάβαμε. Καλά έχετε πάρει διαζυγιο από κάθε διάβασμα στον Μ-Λ

  3. Θεόδωρος Σαμιωτακης

    Σε θέματα του ατυλ ποιος ειναι αριστερος , αν ο συριζα ειναι αριστερα ή αν ενας αριστερος μπορει να ψηφιζει συριζα δεν θελω να υπεισελθω γιατι θα ανοιξω μεγαλη κουβεντα.Θα ελεγα ομως οτι αν καποιος, ανθρωπος αριστερος ή οχι ,ειναι εναντια στις ιδιωτικοποιησεις την εμπορευματοποιηση κλπ και ψηφιζει συριζεικους σχηματισμους στερειται στοιχειώδους σοβαροτητας και καθιστά τις οποιες διακηρυξεις του ανεκδοτο.Δεν θεωρω τον εαυτο μου άξιο να δωσει γραμμή πολιτική αλλα τουλαχιστον οποιος ψηφισει Ιωακειμιδη ας μην σταυρωσει τον συντροφο Βενιεράτο…

    Reply
    1. Παλιός Συνοδοιπόρος

      Στον τζήμερο δεν ήταν o “συντροφος Βενιεράτος”; Πολύ αριστερά στονΣύριζα…Γελάνε και τα τσιμέντα που έλεγε ο Αλέφαντος.
      Το ωραίο είναι πως ο κ.Ιωακιμίδης αυτοπροβλήθηκε ως “ανεξάρτητος αυτοδιοικητικός κ.α” αλλά μόλις βγηκε ο Κασελάκης πήγε βόλτα μαζί του στο κέντρο της Αθήνας..

      Ο Σύριζα αριστερός; Ποτέ δεν ήταν. Πάντα με το 1991 ή ως ΣΥΝ ή ως Σύριζα ήταν σε θέσεις πιο δεξιά ακόμα και από το ΛΑΪΚΟ πασοκ

      Reply
  4. Κώστας

    Ας κάνω κι εγώ τις προτάσεις μου αναλυτικά, παίρνοντας ως αφορμή και κάποια πράγματα που λέει ο σ Θανάσης Α.

    Κι εγώ, οπως ο Θεόδωρος, δεν νομίζω πως έχει νόημα ένας αριστερός δημοκράτης και αγωνιστής, οπως το θέτει ο Θανάσης Α, να στηρίξει τον Ιωακειμίδη. Που δεν καταλαβαίνω πόθεν τεκμαίρεται πως έχει ενιαιομετωπική λογική και δημιουργεί κινηματική δράση. Ένα τυπικό παραγοντίστικο προσωποπαγές κεντροαριστερό αυτοδιοικητικό κατέβασμα είναι, δεν κράτησαν καν το όνομα, αντιγράψανε αυτό που κάνανε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέχρι και σε αυτό.

    Γενικά στις περιφέρειες νομίζω καλό είναι να αποφευχθούν οι ψήφοι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και για λόγους επικαιρότητας, είναι πια σαν ψήφος στον Κασσελάκη. Δεν νομίζω καν να το κάνουν οι πιο αριστερόστροφοι συριζαίοι, ακόμα και μέλη και στελέχη, εκτός και αν εμπλέκονται στα ψηφοδέλτια. Η Λαική Συσπείρωση είναι μια καλή εναλλακτική. Τα κατεβάσματα ΛΑΕ-ΜΕΡΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν εναν αρκετά βαρετό κομματικό χαρακτήρα, δεν μου λένε κάτι. Και η ΛΣ έχει προφανώς αλλά θα πάρει και ένα ποσοστό που θα έχει ένα αντίκρυσμα στον μαύρο συσχετισμό

    Διαφωνώ και με την πρόταση για Παπαδάκη. Καλός, χρυσός, το ψηφοδέλτιο έχει αγωνιστές από τα 3 σχήματα αλλά πέρασε ένα καπέλο που είχε σαν μόνο νόημα τις καρέκλες κάποιων, καμία πραγματική πολιτική, κινηματική ή περί της Αυτοδιοίκησης, διαφωνία. Είχε σαν μόνο νόημα την πολιτική ηγεμονία νοούμενη σαν γραφειοκρατικός έλεγχος από τα πάνω. Μια στάση ακορντεόν, όπου μπόρεσαν, στο Μαρούσι δεν μπόρεσαν, στον Βύρωνα, στην Αγία Παρασκευή κλπ. Οι προοδευτικοί δημότες Αθηναίων να διαλέξουν ανάμεσα σε Λαική Συσπείρωση και Ανοιχτή Πόλη. Όχι για τον Ζαχαριάδη, που είναι γελοίος δεξιός συριζαιος, για την συλλογικότητα εκεί που, πιστεύω και ακούω και διαβάζω, υπάρχει

    Επίσης προτείνω να στηριχτούν οι αριστερές δημοτικές αρχές παντού. Αλλα από ανακοινώσεις για την Πάτρα μόνο πιο σοβαρό θεωρώ το πουθενα΄. Δεν κερδίζουν κάτι το κίνημα και η Αριστερά αν κερδίσει, που δεν παίζει νομίζω, ο Πώποτας στο Χαλάνδρι απέναντι σε ένα ιστορικό αριστερό σχήμα που συμβιβάστηκε, ναι, αλλά μιλάμε για γειτονιά και για κατοίκους, έχουν δώσει την απάντηση τους. Δεν είναι βουλευτικές εκλογές, εδώ γίνεται ένα λάθος από αριστερές φωνές που λένε πως οι Δήμοι είναι κράτος. Τα νομικά πρόσωπα, ναι, το πεδίο όμως είναι πρωτοβάθμιο. Με αυτή την έννοια εγώ τότε είχα συμφωνήσει με την διάσπαση της Αντίστασης, όχι σαν Χαλανδραίος, που δεν είμαι, σαν μέλος οργάνωσης που την στήριζε επί δεκαετίες. Αλλά διαψεύστηκε, πρέπει να το πούμε και το λέω στους συντρόφους, και τον Σωτήρη, και τον Γρηγόρη, και τον Θοδωρή, και τον Κώστα και δεν ξέρω ποιον άλλον. Η Αντίσταση από 5.000 πήρε 10.000, 500 το Χαλάνδρι Ενάντια και από 3500 2000 το ΚΚΕ. Και, ξαναλέω, το πεδίο είναι πρωτοβάθμιο, ο Δήμος είναι κράτος αλλά το πεδίο όχι. Αν ένα αριστερό σχήμα ξεπουλήθηκε τότε δεν έχει αυτά τα αποτελέσματα σε μια πολύ κακή στιγμή, τον Μάιο του 19, για τον ΣΥΡΙΖΑ

    Τέλος καταλαβαίνω πως στον Βόλο υπάρχει πραγματικό επίδικο ανατροπής μιας, κυριολεκτικά, φασιστικής δημοτικής αρχής και αυτό οι μη βολιώτες ας μην βιαζόμαστε να το χαρακτηρίσουμε “λογική του μικρότερου κακού”

    Καλή ψήφο σε όλες και όλους

    Κώστας

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.