.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Μύστες»: Αφιερωμένος στον αξέχαστο σύντροφο Τάκη Τσίτσο ο δίσκος του Γ. Χαλκιαδάκη


Κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του Γιάννη Χαλκιαδάκη με τίτλο «Μύστες». Παρουσιάζεται την Κυριακή 20 Οκτώβρη στις 21.00, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λ. Συγγρού 143.

Πρόκειται για 14 τραγούδια με παραδοσιακό ηχόχρωμα αλλά νέα μυθοπλασία, νέα μουσική αφήγηση της ζωής, του έρωτα, της μοναξιάς, της ελευθερίας και του θανάτου, αυτής της μυσταγωγίας της μικρής ζωής.

Ο ίδιος περιγράφει το χρονικό του δίσκου του ως εξής:

«Ήταν εκείνες οι αναστολές που περνούσαν ανάμεσα στις στιγμές μου, καλημερίζοντας υποχρεώσεις και προτεραιότητες… εκεί είδα τα 58 μου χρόνια… Με μιας οι αναστολές χάθηκαν…μετά ήρθανε τ’ αερικά, οι δικοί μου ΜΥΣΤΕΣ. Κι έτσι γεννήθηκε μια καινούργια προτεραιότητα.»

Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης μπήκε στην δισκογραφία σε ώριμη ηλικία γιατί η ανάγκη της έκφρασής του άργησε αλλά έπρεπε να εκδηλωθεί. Να καταγράψει τις μελοποιημένες ιστορίες του και τα όνειρά του. Παραμυθάς εξαιρετικός.

Με δασκάλους του το δημοτικό τραγούδι και τις ιστορίες του Κόντογλου άρχισε να βάζει μουσικές στις ιστορίες του και να φτιάχνει νέες μπαλάντες.

Ο ίδιος αφιερώνει τον πρώτο αυτό προσωπικό του δίσκο στον αξέχαστο σύντροφό μας Τάκη Τσίτσο που τόσο πρόωρα χάσαμε εκείνο το ξημέρωμα της Δευτέρας 28 Νοέμβρη 2016.

Συγκεκριμένα στο οπισθόφυλλο του δίσκου διαβάζουμε:

«Ο δίσκος αυτός αφιερώνεται στον πιο γενναίο άνθρωπο που γνώρισα… Στον αξέχαστο σύντροφο και φίλο μου Τάκη Τσίτσο που έφυγε όρθιος στα 46 του χρόνια.»

Δείτε περισσότερα για τη μουσική βραδιά στο Γυάλινο, όπου μαζί με άλλα αγαπημένα του τραγούδια, ο Γιάννης Χαλκιαδάκης θα παρουσιάσει και τα τραγούδια του δίσκου «Μύστες», εδώ: «Μύστες»: Ο δίσκος του Γιάννη Χαλκιαδάκη στο Γυάλινο Up Stage

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.