.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η παντραπεζική απεργία (φωτο)


 

 

 

 

 

 

Με περιφρουρήσεις σε δεκάδες καταστήματα πανελλαδικά πραγματοποιήθηκε η 24ωρη παντραπεζική απεργία ενάντια στις απολύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η Τράπεζα Πειραιώς απέλυσε 24 από τους εργαζόμενους που δεν δέχθηκαν να μετακινηθούν στην εταιρεία που ανέλαβε το τμήμα «κόκκινων» δανείων, η Alpha Bank ανακοίνωσε και αυτή σχέδιο απόσχισης του αντίστοιχου τμήματος, ενώ η Εθνική Τράπεζα έχει απολύσει περίπου 50 «ενοικιαζόμενους» από το καλοκαίρι μέχρι τώρα και ετοιμάζεται μετά τις γιορτές να απολύσει κι άλλους.

Στις τράπεζες Πειραιώς και Εθνική καταγράφτηκαν μεγάλα ποσοστά συμμετοχής. Δεν λειτούργησαν λόγω της απεργίας αρκετά καταστήματα σε όλη τη χώρα, όπως και κτίρια υπηρεσιών στην Αττική. Κλειστά παρέμειναν πολλά καταστήματα του πρώην Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε όλη την Ελλάδα. Η αγωνιστική συνεργασία στην ΟΤΟΕΕ συμμετείχε μαχητικές σε πολλές περιφρουρήσεις. (Δείτε την ανακοίνωση εδώ)

Στη 1μμ πραγματοποιήθηκε ξεκινάει η μεγάλη παντραπεζική συγκέντρωση υπό βροχή έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου είχε οριστεί τριμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων, εκπροσώπων των τραπεζιτών και του υπουργείου Εργασίας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.