.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μετά το όργιο καταστολής, νέα συγκέντρωση 6/3, 12 στο Σύνταγμα για να νικήσει η ζωή!


Μετά το χθεσινό χτύπημα της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, νέα συγκέντρωση πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι.

Στη συγκέντρωση καλούν η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών καθώς και αριστερές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες. Σχετική ανακοίνωση καταγγελίας και καλέσματος στη σημερινή συγκέντρωση έχει εκδώσει και το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών αναφέρει τα εξής:

Η αστυνομική βία και καταστολή δεν θα κάνει τις φωνές υπεράσπισης του δίκιου να σιγήσουν!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κάθε μέρα θα βγαίνουμε στους δρόμους για να νικήσει η ζωή!

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

Με ΜΑΤ, χημικά και αύρες η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη χτύπησε προκλητικά και εντελώς αναίτια τη συγκέντρωση για την απεργία πείνας και δίψας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Η αστυνομία δε δίστασε να χτυπήσει συναδέλφους μας δικηγόρους, φοιτητές και άλλους πολίτες.

Το μόνο που αποδεικνύει η κυβέρνηση με αυτή τη στάση είναι ο πανικός της. Όλα τα επιχειρήματα που επιστράτευσε η κυβέρνηση και η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής για να δικαιολογήσει την αδιάλλακτη στάση εξόντωσης του συγκεκριμένου κρατούμενου έχουν καταρριφθεί.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών απέδειξαν περίτρανα ότι η επιλογή δημιουργίας αυτής της κατάστασης είναι πολιτική και πολιτική θα είναι η λύση.

Η καταστολή δεν μας τρομοκρατεί. Μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο για να αγωνιστούμε πιο αποφασιστικά για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η παρεμπόδιση των διαδηλωτών από την αστυνομία να πλησιάσουν την πλατεία Συντάγματος και η σκληρή καταστολή της αυθόρμητης διαδήλωσης δεν αποτελεί παρά μια ακόμη απόδειξη της συνταγματικής εκτροπής και του γεγονότος ότι η κυβέρνηση φλερτάρει με τις πρακτικές καθεστώτων τύπου Ερντογάν. Μόνο εκεί άλλωστε πεθαίνουν κρατούμενοι απεργοί πείνας στα χέρια της Πολιτείας.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τον αυταρχικό της κατήφορο. Να δικαιωθεί τώρα, πριν να είναι αργά, το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας που η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. Ζητάμε άμεση λύση για να νικήσει η ζωή!

Να αφεθούν ελεύθεροι οι πολίτες που προσήχθησαν στις 5/3.

Νέα συγκέντρωση αύριο 12.00 Σύνταγμα.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 74.29% ( 7
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Μετά το όργιο καταστολής, νέα συγκέντρωση 6/3, 12 στο Σύνταγμα για να νικήσει η ζωή!

  1. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Μπράβο στα κομμάτια του κινήματος που αλύγιστα συνεχίζουν απέναντι στο πιο σκληρό αυταρχικό καθεστώς που γνώρισε τούτη η χώρα απ’ τη χούντα και μετά.
    Απ’την άλλη, όμως, συντρόφια, χρειάζεται να συζητήσουμε τι σόι πράμα είναι τα εφιαλτικά νούμερα της MRB που έβγαλαν στη φόρα τα μαγαζιά του Μαρινάκη.
    Και τα οποία λεν οτι το 70% όσων ρωτήθηκαν απάντησαν, “Να περάσει ο τσαμπουκάς του καθεστώτος κι ας πεθάνει ο Κουφοντίνας”.
    Είναι πραγματικά; Κι αν ναι, που βρισκόμαστε; Έχουμε να κάνουμε με φασιστικοποίηση κομματιών της κοινωνίας;

    https://www.tovima.gr/2021/03/04/politics/dimoskopisi-me-131-proigeitai-i-nd-tou-syriza/

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ενα κομμάτι της κοινωνίας ναι εκφασίζεται διαρκώς: Τρέχει να προσαρμοστεί στη νέα συνθήκη ζωής που διαμορφώνει το καπιταλισδτικό ελληνικό κράτος και το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο. Η ίδια η ροπή του ελληνικού καπιταλισμού όπως και κάθε εθνικού και υπερεθνικού καπιταλισμού, είναι πια, προς την δικτατορία, άμεση ή ελάχιστα καλυμένη. Ο λόγος; Ο λόγος είναι πως, γιγαντώνεται ολοένα και περισσότερο η γεωπολιτική αντιπαράθεση μεταξύ εθνών/κρατών, όπως και μεταξύ υπερεθνικών συμμαχιών (μπλοκ) εθνών/κρατών). Και σε αυτή την γεωπολιτική σύγκρουση πρέπει να πειθαρχήσουν οι λαοί για να γίνουν η εμπροσθοφυλακή των εθνικών και υπερεθνικών καπιταλισμών στις μεταξύ τους συγκρούσεις.

      Αν βάλουμε και την διαρκή καπιταλιστική κρίση άρα και μετεξέλιξη του καπιταλισμού σε ολοκληρωτικό επίπεδο, έχουμε μια σχετικά ολοκληρωμένη εικόνα που τεκμηριώνει το γιατί κάθε εθνικός και υπερεθνικός καπιταλισμός έχει σαφή τάση πια προς την άμεση ή ελάχιστα καλυμένη δικτατορία/χούντα.

      Απο κει και πέρα, η MRB ΛΈΕΙ ΠΑΠΑΡΙΈς ΌΠΩς ΈΛΕΓΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Το ποσοστό αποδοχής της κυβέρνησης είναι μειοψηφικό πιστεύω της τάξης του 35-40%. Αλλά αυτό δεν λέει και πολλά. Διότι στα παπάρια της η μειοψηφική αποδοχή που έχει ή η πλειοψηφική απόρριψη που επίσης έχει. Μπορεί και κυβερνά με ολοένα και πιο δικτατορικά μέσα και αυτό έχει καταρχήν για αυτή, σημασία.

      Μπορεί να συγκροτηθεί αντιπαλο πολιτικό/κοινωνικό/πολιτισμικό δέος ανάσχεσης αυτής της συνολικής βαρβαρότητας;; Ναι αλλά θα περάσει δια πυρός και σιδήρου.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.