.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μεροκάματο του τρόμου η βάρδια στα απορριμματοφόρα


Νέο εργατικό ατύχημα στα Γλυκά Νερά, 31/1/2023

Αγωνιστικές Κινήσεις – Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ

Ζούμε από τύχη, σε πείσμα των καιρών

Αυτό ανέφερε συνάδελφος λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Τρίτης όταν είδε να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με τα προηγούμενα εργατικά ατυχήματα. Αυτοκίνητο καρφώθηκε στο απορριμματοφόρο, επί της Λαυρίου, ενώ ευτυχώς οι συνάδελφοί μας δεν ήταν εκείνη την ώρα στα σκαλοπάτια. Μεροκάματο του τρόμου είναι η βάρδια στα απορριμματοφόρα. Αδιαφορία από πλευράς κυβέρνησης. Εντυπωσιακές κορώνες από πλευράς συνδικαλιστικών ηγεσιών. Και στην μέση …οι εργαζόμενοι.

Μόνο εμείς μπορούμε να προστατεύσουμε τις ζωές μας.

Μόνο εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε, μέσα από πραγματικούς αγώνες, αυξήσεις στους μισθούς, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι συνάδελφοί μας, αυτοί που σήμερα γλίτωσαν, είναι συμβασιούχοι. Για πολλά χρόνια… Δεν καλύπτουν έκτακτες ανάγκες αλλά πάγιες και διαρκείς. Τώρα να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Χορτάσαμε Fuel pass, market pass και “job pass”.

Συνάδελφοι, δεν παίζουμε με τις ζωές μας. Δεν παρέχουμε εργασία αν δεν έχουμε πάρει όλα τα Μ.Α.Π., αν δεν έχουν ελεγχθεί τα αυτοκίνητα και τα εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούμε. Να γίνουν άμεσα οι προληπτικές εξετάσεις. Δεν υποκύπτουμε στην εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια.

Δήμαρχοι και κυβέρνηση μιλάνε για κέρδη και ζημιές
Εμείς, οι εργαζόμενοι, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.