.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μεγάλη επιτυχία της ΛΑΝΤΖΑ στο συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού Αττικής


Ανακοίνωση Λάντζα για το αποτέλεσμα των εκλογών:

Σαν Λάντζα Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό χαιρετίζουμε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο στον κλάδο που συμμετείχε στις εκλογές του συνδικάτου και στήριξε με την ψήφο του αγωνιστικά ταξικά ψηφοδέλτια. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναγωνιστές, συντρόφους, φίλες και φίλους του σχήματος που στήριξαν με την ψήφο και με την παρουσία τους την Λάντζα, δίνοντάς μας τη δύναμη να συνεχίσουμε σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία τόσο για τους εργαζόμενους του κλάδου, όσο και για την εργατική τάξη συνολικότερα στη χώρα μας. Αντιλαμβανόμαστε την μάχη των εκλογών όχι ως μια στιγμή κορύφωσης της ταξικής πάλης αλλά, σαν ένα αναγκαίο στοιχείο δημοκρατικής λειτουργίας και εκπροσώπησης των εργαζομένων σε α’βαθμία, β’βάθμια και γ΄βάθμια όργανα. Η εκλογική ενίσχυση του σχήματος σε απόλυτους ψήφους και ποσοστό, η επανεκλογή του σε όλα τα όργανα (Κεντρική Διοίκηση, ΠΟΕΕ-ΥΤΕ-ΕΚΑ), με αυξημένες έδρες και ποσοστά δείχνει πως η μαχητική, ριζοσπαστική ανατρεπτική και αντικαπιταλιστική Αριστερά, που δεν συμβιβάζεται, που είναι παρούσα σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, μπορεί να δώσει το δικό της στίγμα, τη δική της σφραγίδα στους αγώνες του κλάδου και συνολικότερα στο εργατικό κίνημα. Εκείνο των ανυποχώρητων αγώνων, εκείνο που δεν θα υποτάσσεται στις ορέξεις του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, εκείνο που θα είναι πάντα δίπλα σε κάθε συνάδελφο/ισσα σε όλους του χώρους δουλειάς, εκείνο που αντιλαμβάνεται το σωματείο όχι σαν ένα χώρο νεκρό που εξυπηρετεί μόνο εκλογικούς μηχανισμούς, αλλά τελικά θα είναι ζωντανό κύτταρο παραγωγής μάχιμης και σύγχρονα ριζοσπαστικής και ανατρεπτικής πολιτικής από εμάς για εμάς.

Οι αγώνες που είναι μπροστά μας, καθιστούν ξεκάθαρο για εμάς πως η δυναμική που κατέγραψε το Συνδικάτο κατά την διάρκεια των εκλογών, πρέπει να γίνει δύναμη ανατροπής που θα σαρώσει κάθε αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει στον πυρήνα του την ένταση της εκμετάλλευσης στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής.

Για αυτό χρειάζεται από εδώ και πέρα ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες του Συνδικάτου, στις Γενικές Συνελεύσεις που θα ενισχύσουν την ταξική αυτοπεποίθηση των εργαζομένων στον κλάδο, και θα κάνουν το κεφάλαιο και την εργοδοσία να νιώθει πως δεν μπορεί και δεν δρα ανεξέλεγκτα. Για να γίνει το Συνδικάτο ουσιαστικό σπίτι κάθε συναδέλφου που το έχει ανάγκη και θέλει μέσα από τον οργανωμένο αγώνα να αλλάξει τον ρου της ιστορίας.

Τίποτα δεν έκλεισε στις 10 του μήνα. Όλα τώρα ξεκινάνε πάλι. Θα είμαστε εκεί που πρέπει για να δώσουμε την μάχη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 79.23% ( 13
Συμμετοχές )



14 σχόλια στο “Μεγάλη επιτυχία της ΛΑΝΤΖΑ στο συνδικάτο επισιτισμού τουρισμού Αττικής

  1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Είναι επιτυχία για τους ανθρωπους της ΛΑΝΤΖΑ που το παλεύουν.Ελπίζω να την εκπροσωπουν άνθρωποι πιο προσεκτικά διαλεγμένοι απο το πρόσφατο παρελθον έτσι ώστε να αποφευχθουν δυσαρεστες καταστασεις.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Απόλυτα σωστός θοδωρε! Διότι είσαι απατεώνας ή απλά, δε νογάς μπιτ, όταν από την μια λες ότι παλεύεις για έναν κόσμο απαλλαγμένο από φτώχια και εκμετάλλευση για εσένα και τα παιδιά σου, και την ίδια στιγμή η νοοτροπία και η πρακτική σου αποδεικνύονται ποτισμένα από τον κόσμο που καταγγελεις!! Για παράδειγμα, όταν εκλέγεσθαι εκπρόσωπος στο δ.σ. του Χ συνδικάτου εκπροσωπώντας μια πολιτικοσυνδικαλιστική κίνηση και σηκώνεσαι κ φεύγεις από αυτή την κίνηση πηγαίνοντας σε μια άλλη, αλλά κρατώντας την εδρουλα σου ως….παράγοντας που νομίζεις ότι είσαι!!

      Η παραπάνω νοοτροπία ανθρώπου είναι η δεν είναι ποτισμένη με ατομικισμό, ναρκισσισμό, και περιφρόνηση των εργατικών δημοκρατικών διαδικασιών; Είναι! Και τι ποιότητα ανθρώπου και μάλιστα αγωνιστή, αποδεικνύει η παραπάνω νοοτροπία κ πρακτική; Δεν αποδεικνύει είτε άνθρωπο που δε νογά μπιτ και νομίζει ότι είναι άλλο από αυτό που καταγγέλει ως συστημική νοοτροπία κ πρακτική, είτε άνθρωπο ρηχό και τελικά ατομιστή; Ε;

      Τέτοιες νοοτροπίες όπως η παραπάνω, ευδοκίμησαν και συνεχίζουν να υφίσταται στο εργατολαικο κίνημα. Είναι νοοτροπίες αντεπαναστατικές και αντικομμουνιστικές. Όποιος και να τις έχει, ο,τι και να λέει στα λόγια…

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Και εννοείται, έχουν ευθύνη οι πολιτικές κομμουνιστικές δυνάμεις στο αν προβληματοποιούν τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές, αν δηλαδή τις συζητούν ή όχι ως θέμα αυτοτελές που θέλει σοβαρή συζήτηση και αποφάσεις επί αυτού στις συλλογικές διαδικασίες των ΟΒ και των οργάνων τους.

      Ο αγωνιστής που αναπτύσσει υβριστικές συμπεριφορές εντός και εκτός της πολιτικής δύναμης στην οποία είναι ενταγμένος, που αναπτύσσει κομματοσκυλιαση , παραγοντίαση, ναρκισσισμό/ατομικισμό , είναι θέμα ξεχωριστό στις συλλογικές διαδικασίες των ΟΒ και των οργάνων μιας Χ κομμουνιστικής πολιτικής δύναμης. Αυτή η Χ η οποιαδήποτε κομμουνιστική πολιτική δύναμη, δεν πρέπει να κρύβει αυτό το πολύ σοβαρό κ διαχρονικό θέμα κάτω από το χαλί, ούτε πολύ περισσότερο να ανέχεται ή και να καλλιεργεί τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές περιμένοντας ένα κοντόφθαλμο πολιτικό όφελος. Διότι θα το βρει μπροστά της, όπως και το βρίσκει δεκαετίες επί δεκαετιών πια….

      Reply
  2. ΑΩ

    Η παρουσία της Λάντζας στο σωματείο είναι μεταξύ άλλων και απάντηση σε τυχοδιώκτες παράγοντες σαν τον Μανώλη Καμηλάκη που προσχώρησε στο ΠΑΜΕ, το οποίο κατακεραύνωνε σαν νεκροθάφτη των αγώνων, υφαρπάζοντας και την έδρα της Λάντζας.
    Αντίστοιχη είναι και η στάση της Αρις, που το γύρισαν σε χειροκροτητες του ΠΑΜΕ.
    Πώς και με βάση ποιες αρχές συνεργάζεται το ΚΚΕ με αυτούς, είναι ένα ερώτημα

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Σωστός αω… Και μετά θέλουν και την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος…

      Ποιοι; Αυτοί που προωθούν τον ατομισμό, τον κομματοσκυλισμό και το παραγοντιλικι ως νοοτροπία και πρακτική, τα οποία και συνέβαλλαν μαζί με την κρατικοποίηση/καπιταλιστικοποιηση στην αποδιαρθρωση και παρακμή των σωματείων και ευρύτερα του συνδικαλιστικού κινήματος.

      Reply
    2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Επειδη είπες και όνομα απαντώ για τον συγκεκριμένο οτι κακώς μερικα αριστερα σχηματα για να ψηλωσουν κανουν μεταγραφες απολιτικων συνδικαλιστων με κονέ χωρις κοινωνικη ή πολιτικη δραση παρα μόνο καποια γραφόμενα στο facebook! Eτσι ήταν κ ο συγκεκριμένος.Συμμετειχε παλαιοτερα σε εργοδοτικο
      πασοκοσυνασπιστικο μορφωμα κ μολις πλακωσαν τα μνημονια( κ βουλιαξαν τα πελατειακα δικτυα) μεταστραφηκε στο facebook κ πηρε μεταγραφή.Τωρα ο ίδιος προσεγγισε το κκε που παλαιοτερα τον ειχε καταγγειλει( σωστα) για την φιλοεργοδοτικη του δραση.Βεβαισ το κκε θα τον ξεζουμισει και θα τον πεταξει.Συμπερασμα οτι καλυτερα καπου να υπσρχουν λιγοτερες δυναμεις αλλα σοβαρες ,παρα με μεταγραφες αμφιβολου ποιοτητας νσ επιδιωκεται μια τεχνητη διογκωση που στο μελλον θα δημιουργησει προβλήματα

      Reply
      1. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Θόδωρε, απ’την τοποθέτησή σου ανακύπτουν δυό πολύ σοβαρά ζητήματα.
        Θα ήθελα να μου επιτρέψεις δυό παρατηρήσεις:

        Α) “”Το κκε… παλαιότερα τον ειχε καταγγείλει (σωστά) για την φιλοεργοδοτική του δράση.””

        Έχω σοκαριστεί τόσο που δεν έχω λόγια να πω.
        Σόρρυ, πως είναι δυνατό να παίρνουμε χαλαρά εδώ μέσα μια τέτοια κατηγορία;
        Δηλαδή, Θόδωρε, υπήρχε άνθρωπος-μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με “φιλο-εργοδοτική δράση” και δεν τον είχαμε πετάξει έξω ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ;;

        “Φιλοεργοδοτική δράση” έχουμε συναίσθηση τι σημαίνει;;
        Συντρόφια μου, “φιλοεργοδοτική δράση” παναπει ότι είχαμε έναν πράχτορα των αφεντικών ανάμεσά μας.
        Κι εμείς τον ταχταρίζαμε αντί να τον ξεφτιλίσουμε δημόσια στο Σύνταγμα και να επικηρυχτεί ως εχτρός του εργατικού κινήματος;

        Θόδωρε, σόρρυ, αλλά έχεις κάποια τεκμήρια γι’αυτό που λες;
        Το να κρατάς “φιλοεργοδοτική στάση”, όπως λες, δεν είναι ένα ζήτημα διαφορετικών αντιλήψεων ή προσέγγισης.

        Είναι η έσχατη ΠΡΟΔΟΣΙΑ απέναντι στην τάξη σου.
        Και ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι τους κάνει τους σιχαμερούς ρουφιάνους η εργατική τάξη.

        Γι’αυτό θα ξαναπώ: Έχουμε οποιοδήποτε τεκμήριο για όλ’ αυτά ή σπιλώνουμε έναν άνθρωπο;
        Είναι εξαιρετικά σοβαρό αυτό.

        Α) “Συμμετειχε παλαιότερα σε εργοδοτικό
        πασοκοσυνασπιστικό μόρφωμα…”.

        Τι ακριβώς σημαίνει “Φιλοεργοδοτικό πασοκοσυνασπιστικό μόρφωμα”;;
        Τα “πασοκοσυνασπιστικά μορφώματα” των συνδικάτων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα είναι εξ ορισμού “φιλοεργοδοτικά” ή υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια για να ονοματίσουμε κάποιο με το χαραχτηρισμό αυτόν;;

        Θόδωρε, “φιλοεργοδοτικός” δεν είναι να έχεις υποτονική δράση απέναντι στους καπιταλιστές ή να αποδείχνεσαι “λίγος” στο να καθοδηγείς τους εργάτ(ρι)ες σε μια απεργία.
        Μ’ αυτήν την έννοια όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ “φιλοεργοδοτικές” είναι.
        Πράμα που ΔΕΝ ισχύει προφανώς.
        Άλλο ο ρεφορμισμός και ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ το να κάνεις πχ υπόγειες συνεννοήσεις με τα αφεντικά για να σπάσει μια απεργία κλπ για να αποκομίσεις προσωπικά οφέλη.

        Δεν έτρεφα καμία συμπάθεια για τον Μανώλη Κ. αλλά τόσο βαριές κι ασήκωτες κουβέντες δίχως το ελάχιστο τεκμήριο δε γίνεται να ξεστομίζονται.
        Με το συμπάθειο κιόλα.

        Reply
  3. Ανώνυμος

    “…κατακεραύνωνε σαν νεκροθάφτη των αγώνων,…”!
    Τότε, ήταν καλός, ε; Γιατί εφάρμοζε τη γραμμή της Λάντζας! Τώρα έγινε κακός, γιατί έφυγε από την Λάντζα! Η γραμμή της Λάντζας, μιας παράταξης του ~6% δεν υπόκειται σε κριτική; “Ανεξάρτητος” συνδικαλισμός, καταλάβαμε.

    Reply
    1. ΑΩ

      τα ίδια ακριβώς λένε και οι συριζαίοι για το ΚΚΕ, ένα κόμμα του ~5%

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Ανώνυμε το πρόβλημα δεν είναι ότι έφυγε από την ΛΑΝΤΖΑ κ πήγε στο ΚΚΕ/ΠΑΜΕ. Με γεια του με χαρά του. Το προβλημα είναι ότι κράτησε την έδρα της ΛΑΝΤΖΑΣ στο ΔΣ του συνδικάτου επισιτισμού με την οποία και είχε εκλεγεί. Απέδειξε δηλαδή χαρακτήρα παραγοντισκου και ιδιοτελή ανθρώπου.

      Αυτά τα βλέπουν οι εργαζόμενοι και μην απορεις γιατί εξαιτίας και τέτοιων συμπεριφορών κ νοοτροπιών έχει απαξιωθεί εδώ κ δεκαετίες το συνδικαλιστικό κίνημα. Που κατά τα άλλα, νομίζει ο συγκεκριμένος τυπακος ότι συμβάλλει στην ταξική του ανασυγκρότηση. Δεν συμβάλλει.Το πολύ πολύ να συμβάλει στην περαιτέρω απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος στον χώρο του.

      Reply
  4. Ανώνυμος

    Συγγνώμη λίγο αλλά ο ΜΚ δεν ήταν εδώ και μια δεκαετία στις τάξεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο κύριος μπροστάρης της ΛΑΝΤΖΑ;
    Μπερδεύομαι λίγο που θυμηθήκατε τώρα το πασόκικο background του πριν προσχωρήσει στη ΛΑΝΤΖΑ ενώ προηγουμένως ήταν ο κύριος ομιλητής σε φεστιβάλ, εκδηλώσεις και συνέδρια συγκεκριμένων πολιτικών χώρων και οργανώσεων.
    Θεωρούν κάποιοι επιτυχία τα ποσοστά της ΛΑΝΤΖΑ (και καλά κάνουν) την ίδια ώρα που είναι “αποτυχία” το γεγονός πως το ΠΑΜΕ σε απόλυτους αριθμούς παρέμεινε ισχυρό και στα ίδια ποσοστά παρά το γεγονός ότι φτιαχτήκανε δύο νέες παρατάξεις που τραβήξανε ένα μικρό ποσοστό του κόσμου.
    Γελάω με το γεγονός ότι υποδεικνύουν κάποιοι ότι ο ΜΚ κάνει πολιτική στο facebook ενώ είναι είδος προς εξαφάνιση τα στελέχη και τα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που δεν γράφουν πολιτικά σεντόνια ή δεν κάνουν πολιτική προπαγάνδα μέσω facebook και twitter.
    Αηδιάζω ταυτόχρονα με τις αθλιότητες περί κομματοσκυλίασης από κάτι άτομα εδώ μέσα, την ίδια ώρα που τα παιδιά του ΠΑΜΕ ήταν παρών σε ΚΑΘΕ κινητοποίηση του σωματείου με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων, με αποκορύφωμα των αγώνα των διανομέων της e-food μαζί με το ΣΒΕΟΔ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Η ποιότητα χαρακτήρα κάθε αγωνιστή, βρίσκεται και στο τι λέει, βρίσκεται και στο τι κάνει. Εάν τα λόγια είναι συγκροτημένα, τεκμηριωμένα, αγωνιστικά, εργατικά ή/και επαναστατικά, ανατρεπτικά και η πράξη συμφωνεί η/και ξεπερνά τα λόγια, τότε αυτοί οι αγωνιστές ανοίγουν δρόμους στην ταξική και κοινωνική χειραφέτηση.

    Εάν όμως λόγια και πράξη χαρακτηρίζονται από ειρωνίες, οπαδισμο, μανιέρα, παραγοντιλικια, και καμία φορά και από την ξεφτίλα του “φεύγω από μια συλλογικότητα πηγαίνοντας σε μιαν άλλη και , κρατώ και την έδρα στο ΔΣ”, τότε αυτοί οι αγωνιστές κάνουν ζημιά στην υπόθεση της ταξικής/κοινωνικής χειραφέτησης. Και όπως είναι πολλοί/πολλές της πρώτης κατηγορίας, έτσι είναι και αρκετοί δυστυχώς που εντάσσονται στην δεύτερη κατηγορία. Ο Μανώλης Καμηλάκης ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.

    Έχει ευθύνη μια πολιτική δύναμη που εγκολπωνει τέτοιες αντεπαναστατικές τελικά νοοτροπίες και πρακτικές; Ναι, έχει και πρέπει επιτέλους αυτές οι νοοτροπίες/πρακτικές να συζητώνται και να αντιμετωπίζονται εχθρικά, με στόχο την μαραζωση τους. Προς όφελος, της συντροφικότητας, της αιχμηρης αλλά τεκμηριωμένης και συντροφικης συζήτησης και αντιπαράθεσης αν κ όταν χρειάζεται, μακριά από παραγοντιλικια, οπαδισμους, κομματοσκυλίαση, διαστρεβλώσεις πολιτικών θέσεων, και ιδιοτέλειες. Αυτή η συζήτηση με αυτά τα κριτήρια πρέπει να γίνεται κ να κατασταλάζει σε νέα ποιότητα χαρακτήρα ατόμου και συλλογικότητας.

    Αν αηδιαζεις ανώνυμε από την επισήμανση κ την απόρριψη καταστροφικών χαρακτηριστικών που συνέβαλλαν στην παρακμή του συνδικαλιστικού κινήματος όπως πχ η κομματοσκυλιαση, τότε έχεις θέμα: δεν σε ενδιαφέρει καμία ταξική κ κοινωνική χειραφέτηση. Αντιθέτως, σαν οπαδός που είσαι, σε ενδιαφέρει η φανέλα της ομάδας σου να παίρνει κάνα βαθμό με όποιο τρόπο. Μόνο που αυτή η αντίληψη, νοοτροπία κ πρακτική έχει πια φάει τα ψωμιά της ακόμα και στα αθλήματα. Πόσο μάλλον στην πολιτική και ειδικά στην εργατική πολιτική.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Θα μπορούσα με μεγάλη ευκολία να σου παραθέσω αντίστοιχες ή παρόμοιες περιπτώσεις σαν του ΜΚ όπου πολλά από όσα προσάπτεις αποτέλεσαν κύριο γνώρισμα δικών σου/σας τμημάτων (ξεκινώντας από την ΠΕΝΕΝ και φτάνοντας μέχρι την Αλεξανδρούπολη). Δεν είμαι ούτε της λογικής του κιτρινισμού αλλά ούτε και της μετατροπής μια πολιτικής αντιπαράθεσης με όρους μεσημεριανάδικου τηλεοπτικού πάνελ. Αλλά ναι όταν η δικιά σου ομάδα, αν και τρίτης κατηγορίας λειτουργεί προβληματικά δεν ιδρώνει και πολύ το αυτί σου, σωστά Ανώνυμε τιφόζι;
      Από την άλλη δεν είμαι και βέβαιος τι στάση θα κρατούσε η ΛΑΝΤΖΑ αν έφευγε ένας εκλεγμένος αγωνιστής από την ΔΑΣ, ίσως γιατί δεν είναι και πολύ σύνηθες να συμβαίνει το αντίστοιχο δρομολόγιο. Με βάση όμως των όσων λέτε εδώ μέσα και παρουσιάζετε (με αποσπασματική λογική μιας και δεν υπάρχει ο αντίλογος από τον ΜΚ και την ΛΑΝΤΖΑ) προφανώς υπάρχει προβληματική στην μη παράδοση της έδρας από πλευράς του.
      Χωρίς όμως να είναι γνωστό σε ποια βάση συνεργάστηκε ο ΜΚ με την ΛΑΝΤΖΑ και με ποιους όρους αποχώρησε και πως δικαιολογεί ο ίδιος αλλά και η ΔΑΣ τη συγκεκριμένη επιλογή!
      Εγώ ξέρω ότι και σήμερα το ΣΕΤ και το ΣΒΕΟΔ ήταν επί ποδός πολέμου για τον χαμό του 18χρονου μετανάστη-ντελιβερά από το Πακιστάν.
      Για εμένα προσωπικά εκεί κρίνεται η πραγματική ταξική χειραφέτηση: στο δρόμο του καθημερινού αγώνα και στη συσπείρωση μαζών για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
      Δεν με απασχολούν τα like,οι καρδούλες και τα σχόλια επί σχολίων όπου με ευκολία ο καθένας αφορίζει και χυδαιολογεί έναντι ανθρώπων που μέρα νύχτα είναι στον αγώνα για το μεροκάματο και για μια πιο δίκαιη ζωή.
      Τα παιδιά του ΠΑΜΕ ήταν/είναι/θα είναι στο δρόμο απέναντι στην εργοδοσία και δεν έχουν να χωρίσουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα με τα παιδιά της ΛΑΝΤΖΑ και κάθε εργατικού σχηματισμού/συνδικάτου που έχει αντικειμενικό συμφέρον από την ανατροπή του καπιταλισμού. Διαλέγεις και παίρνεις Ανώνυμε ή τα πληκτρολόγια ή τον αγώνα στο δρόμο.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.