.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο: Καταγγελία για φασιστική επίθεση σε βιβλιοπωλείο του Λονδίνου


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ BOOKMARKS

Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο καταγγέλλει τη φασιστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο Bookmarks στο Λονδίνο το Σάββατο 4 Αυγούστου.

Το Bookmarks συνεργάζεται στενά με το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, που διακινεί τις εκδόσεις του στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα είναι το εκδοτικό που συμμετέχει επίσημα σε όλες τις δραστηριότητες των βρετανικών συνδικάτων. Οι φασίστες έβαλαν στο στόχαστρο τις μαρξιστικές ιδέες και την ελευθερία του λόγου εκδηλώνοντας ταυτόχρονα το μίσος τους για τα συνδικάτα.

Όπως περιγράφουν εργαζόμενοι στο βιβλιοπωλείο, μια ομάδα 10 με 15 φασίστες εισέβαλαν στο χώρο του, φωνάζοντας εμετικά ρατσιστικά συνθήματα, αναποδογύρισαν πάγκους και βιβλιοθήκες, έσκισαν βιβλία. Ένα από αυτά ήταν το κλασικό έργο του Αμπράμ Λεόν, για το εβραϊκό ζήτημα και τον αντισημιτισμό. Ο Λεόν ήταν Εβραίος επαναστάτης μαρξιστής που δολοφονήθηκε στο Άουσβιτς το 1944.

Αυτή η επίθεση έρχεται σαν συνέχεια μιας προηγούμενης με θύμα τον γραμματέα του συνδικάτου RMT κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης στο κέντρο του Λονδίνου τον Ιούλη.

Οι φασίστες προσπαθούν να ξαναβγούν στους δρόμους της Βρετανίας, ενθαρρυμένοι από την εθνικιστική και ρατσιστική δημαγωγία του Τραμπ. Δεν είναι τυχαίο ότι η συμμορία που επιτέθηκε στο βιβλιοπωλείο φορούσε μπλουζάκια με συνθήματα υπέρ του Τραμπ.

Παράλληλα, η εκστρατεία λάσπης που έχουν εξαπολύσει οι εφημερίδες ενάντια στον Κόρμπιν, τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, για αντισημιτισμό, στην πραγματικότητα δίνει αέρα στα πανιά των πραγματικών ρατσιστών και αντισημιτών.

*Τις εκδόσεις του Bookmarks μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, Φειδίου 14, τηλ. 2105247584

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο: Καταγγελία για φασιστική επίθεση σε βιβλιοπωλείο του Λονδίνου

  1. San Rocco

    Οι εθνικιστές και οι φασίστες, ενισχύονται στην Μεγ. Βρετανία, ΚΑΙ από την πολιτική ουράς που εδώ και δεκαετίες ακολουθεί το SWP, απέναντι στην αριστερά του κεφαλαίου (το Εργατικό Κόμμα).

    Αυτή η πολιτική ουράς του SWP και του ΚΚ απέναντι στους Εργατικούς, ουσιαστικά έχει οδηγήσει σε ανυπαρξία και σε ουσιαστική ανυποληψία την εκεί Αριστερά. Διότι, στοιχιζόμενοι πίσω από τον “αριστερό” πυλώνα του βρετανικού καπιταλισμού, έχουν αφήσει πολιτικά ακάλυπτα τα χαμηλοτερα στρώματα της βρετανικής κοινωνίας. Βορά στην ελεημοσύνη του κράτους, την φιλανθρωπία των ΜΚΟ και στα ρατσιστικά/εθνικιστικά περιεχόμενα των ακροδεξιών στυλοβατών του καπιταλισμού (που περνάνε και για “αντισυστημικοί”).

    Reply
  2. Bernhard Thiesing

    See http://www.icl-fi.org/english/wv/1137/london-fascist.html

    Disclaimer: I’m not a member or a representative of the Spartacist League/International Communist League (Fourth Internationalist) – Είμαι ούτε μέλος ούτε εκπρόσωπος της Τροτσκιστικής Ομάδας της Ελλάδας/Διεθνούς Κομμουνιστικής Ένωσης (Τεταρτοδιεθνιστικής). http://www.spartacist.org

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.