.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζική κινητοποίηση των εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (Bίντεο)


Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε στο Σύνταγμα το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων του νομού Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία της Αττικής, το πρωί της Πέμπτης 28 Μάρτη. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα που αποτελούν “δεκανίκι” για το ξενοδοχειακό κεφάλαιο και τους επιχειρηματίες της εστίασης, ενώ “θάβουν” τα εργατικά δικαιώματα στην ανεργία, την ελαστική εργασία και την κοινωνική ένδεια.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην συνέχεια πήγαν με πορεία στο Υπ. Εργασίας. Η κυβέρνηση και ο Βρούτσης απάντησε στους εργαζόμενους με ΜΑΤ και χημικά. Η επίθεση που δέχτηκε η συγκέντρωση των εργαζομένων ήταν αναίτια και δείχνει πως η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί με τη βία τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, οι οποίοι ξεπερνούν τις 400.000, ζητούν: Να μην εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα, να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων, την επαναπρόσληψη όλων των εποχικών, επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για ολόκληρο το διάστημα της ανεργίας, αναστολή πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων, καθώς και μηδενικά δημοτικά τέλη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Λάντζα-Αγωνιστική Εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό-τουρισμό, με αυτοτελές μπλοκ, ενώ προηγήθηκε και εξόρμηση σε εργασιακούς χώρους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δηλώσεις μελών της ΛΑΝΤΖΑ κατά την διάρκεια της κινητοποίησης στο Σύνταγμα και μετά την επίθεση των ΜΑΤ.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.