.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση της Καμάρας στην ΔΕΘ (φωτορεπορτάζ)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα, στα εγκαίνια της ΔΕΘ με την συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων και νέων.

Στην συγκέντρωση της Καμάρας συμμετείχαν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβουλίες και κινήσεις του αγώνα από διάφορες πόλεις, επιτροπές κατοίκων ενάντια στις εξορύξεις, τους αγωγούς, κλπ καθώς και πολιτικές οργανώσεις της μαχόμενης αριστεράς και του αναρχικού χώρου. (δείτε και εδώ)

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο γραμματέας της ΠΕΝΕΝ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΚΟΠΚ), αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, το Σωματείο Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης, φοιτητικοί σύλλογοι.

Ακολούθησε πολύ μαζική και μαχητική πορεία προς την είσοδο της ΔΕΘ και το Βελλίδειο όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξήγγειλε τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΝΔ.

Η αστυνομοκρατία ήταν έντονη σε όλη την πόλη και η προσπάθεια καταστολής και φίμωσης κάθε φωνής απέναντι στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ είναι εμφανής. Ιδιαίτερα προκλητική η παρουσία ασφαλιτών με πολιτικά στο πλάι της μεγάλης πορείας που ξεκίνησε από την Καμάρα. Στην είσοδο του Βελλίδειου οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν το φραγμό και τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών χωρίς να καταφέρουν να διαλύσουν την πορεία.

Άμαζη (για μια ακόμα χρονιά) η συγκέντρωση της δοτής διοίκησης της ΓΣΕΕ στον άγαλμα Βενιζέλου, Ο εγκάθετος και αιώνιος πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε χαρακτηριστικά «Μετά τις εθνικές εκλογές έχουμε μια νέα κυβέρνηση στη χώρα. Προφανώς, δεν μπορούμε να βγάλουμε γρήγορα και άμεσα συμπεράσματα»… Από την Αριστοτέλους ξεκίνησε η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 64.29% ( 7
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Μαζική και δυναμική η συγκέντρωση της Καμάρας στην ΔΕΘ (φωτορεπορτάζ)

  1. Ανώνυμος

    Και η ανταπόκριση/ρεπορτάζ στο ιντιμιντια από την συγκέντρωση κ πορεία της καμαρας, μιλά ότι η συγκεντρωση/πορεία είχε περίπου 3.000 κόσμο, με τα ελευθεριακα μπλοκ να έχουν συνολικά 800 άτομα εκ των οποίων τα 500 άτομα σε αναρχικά μπλοκ. Έτσι, μου φαίνεται ότι τα δύο ρεπορτάζ του ιντιμιντια κ της παντιερας είναι μάλλον πολύ πιο κοντά στην αλήθεια, από ότι τα αντίστοιχα ρεπορτάζ του ξεκινήματος πχ.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.