.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζική και δυναμική κινητοποίηση στον Πειραιά ενάντια στην COSCO (φωτο)


 

 

 

Μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά ενάντια στο master plan της COSCO που κάλεσε το εργατικό κέντρο Πειραιά το απόγευμα της Πέμπτης 26/06.

Συμμετείχαν Κινήσεις πολιτών, φορείς και συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά πραγματοποιούν ενώ ακολούθησε πορεία – διαδήλωση προς τα κεντρικά γραφεία της Cosco.

Το κίνημα του Πειραιά δήλωσε την αντίθεσή του στο Master Plan της COSCO και στα έργα κατασκευής προβλητών στην Πειραϊκή έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Ήταν μια ακόμα κινητοποίηση απέναντι στο αντεργατικό – αντιπεριβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σε όλη την έκταση του λιμανιού με την συγκατάθεση του πολιτικού (κεντρικά και τοπικά) προσωπικού που υπέγραψε το Master Plan της Cosco.

Ορισμένα από τα συνθήματα της διαδήλωσης ήταν τα παρακάτω:

Λιμάνι στα χέρια των εργατών,
όχι της Cosco και των εφοπλιστών

Κυβερνήσεις όλες, ακούστε το καλά
το Master Plan της Cosco θα μείνει στα χαρτιά

16 μεροκάματα, εργάτες σε εργολάβους
αυτά είναι η επένδυση Cosco και για “μεγάλους”

Όχι στις διαβουλεύσεις,
αγώνες, πάλη, συνελεύσεις

Ζούμε κι αναπνέουμε βρωμιές και δυσωδίες
καζάνια, τσιμέντα, βιομηχανίες

Μόλυνση -προβλήτες-Oil One-καζάνια,
είναι η ανάπτυξή τους, στα λιμάνια

Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.00% ( 10
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “Μαζική και δυναμική κινητοποίηση στον Πειραιά ενάντια στην COSCO (φωτο)

  1. Γιάννης Σ.

    Η είδηση αυτή (https://www.in.gr/2020/06/26/in-tv/deltio/drapetsona-diamartyria-katoikon-gia-ti-rypansi-kai-ti-dysosmia-pou-prokalei-oil-one/) που δημοσίευσε το -ιδιοκτησίας του, συνεργαζόμενου με την COSCO, Μαρινάκη- ειδησεογραφικό site in.gr, αναφέρεται στη συγκεκριμένη κινητοποίηση; Αν ναι, προσέξτε την εργαλειοποίηση που υφίστασθε για την κόντρα 2 μεγιστάνων…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Δηλαδή; Ο κόσμος δεν πρέπει να κινητοποιείτε γιατί μπορεί ένας επιχειρηματικός όμιλος για τους δικούς του λόγους, να προβάλει την κινητοποίηση;
      Παρ όλα αυτά το in.gr και όλα τα μέσα του Μαρινάκη, Αλαφούζου, Σαββίδη και δεν ξέρω ποιον άλλων επιχειρηματιών, δεν είπαν τίποτα γι’ αυτή την κινητοποίηση. Αν κάποιος βρήκε αναφορά στην κινητοποίηση ας την παρουσιάσει.
      Ο Μαρινάκης προβάλει μονομερώς μόνο τη μόλυνση από την oil one του Μελισανίδη. Και από αυτή την κινητοποίηση της επόμενης μέρας είναι τα πλάνα.
      Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει ο κόσμος να κινητοποιείτε επειδή θέλει ο Μαρινάκης να προωθήσει τα δικά του σχέδια. Τα οποία σχέδια δεν τα ξέρω.
      Σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να αποκόβεται το πρόβλημα της oil one από τους ευρύτερους σχεδιασμούς . Και μάντεψε ποιοι το κάνουν.

      Reply
      1. Γιάννης Σ.

        Πρώτα από όλα, το δημοσίευμα του in.gr, έχει ημερομηνία 26/06, άρα αναφέρεται σε κάποια κινητοποίηση της 26/06. Όσο για την απάντησή σου, κι εγώ αυτό ακριβώς ανέφερα: Ότι ενδεχομένως την ίδια κινητοποίηση, το συγκεκριμένο site, την παρουσίασε ότι έγινε μόνο ενάντια στην Oil One. Εγώ δεν ανέφερα ότι ο κόσμος πρέπει να ετεροκαθορίζεται. Δεν πρέπει όμως να επιτρέπει και να εργαλειοποιείται, ούτε να μπαίνει στη λογική άσπρου-μαύρου. Γιατί ένας που δεν ξέρει, θα διαβάσει για την κινητοποίηση ενάντια στο Μελισσανίδη, και θα «νομίσει» ότι «αυτοί είναι υπέρ του Μαρινάκη» και το αντίστροφο. Αυτή η αντίληψη, δεν πρέπει να περάσει.

        Reply
      2. Γιάννης Σ.

        Η κινητοιποίηση κατά της COSCO έγινε μάλλον στις 25/06, και όχι στις 26/06 που γράφει το δημοσίευμα εδώ. Αυτό με μπέρδεψε. Πάντως, τα υπόλοιπα περί εργαλειοποίηση ισχύουν.

        Reply
  2. ΤΙΝΑ Μ.

    οχι, Αναφερεται σε συκεντρωση που εγινε στη Δραπετσώνα εναντια στα καζάνια της Oil One, την επομενη της συγκεντρωσης του ΕΚΠ, εναντια στο συνολο του Μaster Plan της Cosco

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.