.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζική η εκδήλωση για τα 30 Χρόνια του ΝΑΡ στα Γιάννενα


Δελτίο Τύπου Οργανώσεων Βάσης ΝΑΡ- νΚΑ Ιωαννίνων

Μαζική ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Βάσης του ΝΑΡ και της νΚΑ Ιωαννίνων για τα 30 χρόνια της οργάνωσης, το Σάββατο 8/2 στην πόλη των Γιαννίνων.

Αγωνιστές και αγωνίστριες, κόσμος του κινήματος παρακολούθησαν αρχικά ένα βίντεο αφιερωμένο στην ιστορία και τη συνεισφορά του ΝΑΡ στο εργατικό- λαϊκό κίνημα και την κομμουνιστική αριστερά και ύστερα, το κύριο μέρος της εκδήλωσης άνοιξαν οι σύντροφοι Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, και Νίκος Δημητρόπουλος, μέλος της νΚΑ.

Η συζήτηση κινήθηκε στα ιστορικά γεγονότα της διάσπασης του ’89 και την κομβική, πολιτική σημασία τους, τη δημιουργία του ΝΑΡ το 1990, καθώς επίσης, αναλύθηκαν βασικές, προγραμματικές θέσεις που έχει η οργάνωση.

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε επίσης, γύρω από το ζήτημα του πολέμου και την τοποθέτηση του ΝΑΡ ως προς αυτό.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ, μέσα και από την εκδήλωση, έκαναν ανοιχτό κάλεσμα οργανωμένου αγώνα ενάντια στην υποταγή, τη συναίνεση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα, θέτοντας την ανάγκη για ένα ανατρεπτικό εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, μια αντικαπιταλιστική και επαναστατική Αριστερά, ένα σύγχρονο πρόγραμμα και κόμμα της νέας κομμουνιστικής ελπίδας για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα.

Οργανώσεις Βάσης ΝΑΡ-νΚΑ Ιωαννίνων

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 77.00% ( 10
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.