.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζική & δυναμική απεργιακή απάντηση, φωτορεπορτάζ από την συγκέντρωση στα Χαυτεία


Απάντηση στον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης ΝΔ που βασίζεται στον αντεργατικό νόμο Κατρούγκαλου, έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι με την απεργία στις 18 Φλεβάρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις.

Στην Αθήνα, μαζική ήταν η συγκέντρωση που καλούσαν Πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία στα Χαυτεία. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν στις 12.00 μ με πορεία προς τη Βουλή. Στην κεφαλή το κοινό πανό και μπλοκ κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων που έχουν συσπειρωθεί και οργανώνουν την διακλαδική απεργία στις 19 Μαρτίου.  Στην συγκέντρωση και πορεία συμμετείχαν πολλά πρωτοβάθμια σωματείου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η “Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων” καθώς και εργατικά σχήματα με τα πανό τους (Λάντζα, Radical IT, Labour στην έρευνα, Πρόταση Προοπτικής ΕΤΕ, Attack, κ.α.)

Επίσης συμμετείχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ΒΙΟΜΕ, κ.α.

Απεργοσπασία έκανε η άθλια ΓΣΕΕ, ενώ δεν υπήρχε ούτε ελάχιστη “συμβολική” παρουσία από τις ηγεσίες του υποταγμένου συνδικαλισμού σε ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, στην Κλαυθμώνος

Πετυχημένη ήταν και η αντίστοιχη συγκέντρωση και πορεία της Θεσσαλονίκης από την Καμάρα, στην Πάτρα από το Παράρτημα, στο Ηράκλειο από το Άγαλμα Βενιζέλου.

Η Απεργία στις 18/2 ήταν η αρχή που πρέπει να έχει συνέχεια στο πεδίο της μάχης για ένα ταξικό, μαχόμενο και νικηφόρο εργατικό κίνημα, δύναμη ανατροπής του νομοσχεδίου Βρούτση και της αλυσίδας αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, αλλά και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου.

Τα πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία ετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει του «συνεδρίου» παρωδία, της ΓΣΣΕ στις 25 Φλεβάρη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.