.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζικές συγκεντρώσεις των απεργών υγειονομικών σε όλη τη χώρα (Φώτο – Βίντεο)


24ωρη απεργία και κινητοποιήσεις υγειονομικών σε όλες τις μεγάλες πόλεις, μετά από κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, σωματείων των Νοσοκομείων και στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι υγειονομικοί αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας αφού δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας παρότι συμπληρώνουμε ένα χρόνο απ την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί:

• Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Ένα χρόνο μετά και ακόμα εκκρεμούν οι προσλήψεις για τις 940 θέσεις μόνιμων γιατρών που προκηρύχθηκαν τον Φεβρουάριο του 2020. Ακόμα εκκρεμούν οι προσλήψεις για τις θέσεις των Γενικών Γιατρών που προκηρύχθηκαν το 2019. Είναι επιτακτική ανάγκη άμεσα να διοριστούν με κατεπείγουσες διαδικασίες, σε μόνιμες θέσεις και με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων, το σύνολο των υποψήφιων γιατρών για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.
• Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.). Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.
• Καμία σκέψη για εκ νέου μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων και του λοιπού τακτικού ιατρικού έργου στα δημόσια νοσοκομεία. Υπάρχει ήδη μεγάλη αύξηση της βαρειάς νοσηρότητας και της θνητότητας από λοιπές παθήσεις.
• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους σε συνδυασμό με επιδημιολογική επιτήρηση με πολλαπλά σταθερά σημεία περιοδικής παρακολούθησης της επιδημίας στην κοινότητα (τύπου Sentinel).
• Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των συρροών κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, στις μονάδες υγείας, στις σχολικές μονάδες και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος (απομόνωση κλπ.) σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων (μισθών κ.λπ.) των εργαζόμενων που νοσούν ή μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα.
• Πύκνωση των δρομολογίων στα ΜΜΜ.

Δήλωση στο prin.gr του Παναγιώτη Παπανικολάου, γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, για τη σημερινή απεργία στον χώρο της Υγείας.

Δήλωση στο prin.gr του Παναγιώτη Παπανικολάου, γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, για τη σημερινή απεργία στον χώρο της Υγείας.

Δημοσιεύτηκε από ΠΡΙΝ στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

 

✊ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

Απεργιακές κινητοποιήσεις υγειονομικών σε όλες τις μεγάλες πόλεις, μετά απο κάλεσμα…

Δημοσιεύτηκε από Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

 

Σε εξέλιξη συγκέντρωση υγειονομικών στο υπ. Υγείας στο πλαίσιο της απεργίας ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ

Δημοσιεύτηκε από ΠΡΙΝ στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο Υπ. Υγείας

Να σταματήσει η σπατάλη χρημάτων σε αστυνομία και στρατιωτικό εξοπλισμό!
//…

Δημοσιεύτηκε από Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.