.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζικά κρούσματα κορωνοϊού στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡ ΕΞΠΡΕΣ”


Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο “ΣΟΥΠΕΡ ΕΞΠΡΕΣ” κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Ραφήνας χθες το βράδυ (προερχόμενο από Ίο – Σαντορίνη) διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 17 κρούσματα κορωνοϊού μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ανάμεσα στα ανωτέρω κρούσματα είναι και δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της ΠΕΝΕΝ για τα ελλιπή μέτρα προστασίας στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα πλοία της Ακτοπλοΐας.

Η κατακόρυφη αύξηση στα πρωτόκολλα των επιβατών (85%) σε συνδυασμό με την ανεπάρκεια των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας και των αντίστοιχων ελέγχων, διαμορφώνει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σκηνικό εν μέσω θερινής περιόδου.

Παρά το γεγονός ότι καθημερινά ο λαλίστατος Υπουργός Ε.Ν διαβεβαιώνει ότι τα μέτρα προστασίας τηρούνται και οι έλεγχοι είναι αυστηροί και επαναλαμβανόμενοι, η ζωή αποδείχνει ακριβώς το αντίθετο!!

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την θέση μας: Να συγκροτηθούν εμβολιαστικά κέντρα στα λιμάνια Πειραιά – Ραφήνα – Πάτρα και σε νησιά ώστε να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τους Ναυτεργάτες όλων των πλοίων.

Κρίνουμε απολύτως επιβεβλημένο κλιμάκια του ΕΟΔΥ να διενεργούν τουλάχιστον δειγματοληπτικούς ελέγχους, ιδιαίτερα στα πλοία που αναχωρούν από μεγάλα νησιά με προορισμό τον Πειραιά.

Οι ευθύνες κυβέρνησης – εφοπλιστών είναι πλέον αποδεδειγμένες και αναμφισβήτητες αφού όλο αυτό το διάστημα κωφεύουν και αδρανούν στο αίτημά μας να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των Ναυτεργατών στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία διότι αποδεδειγμένα αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου στην βάση ότι καθημερινά διακινούνται δεκάδες χιλιάδες επιβάτες με τα πλοία της Ακτοπλοΐας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.