.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μάχη για τη συντριβή της Χρυσής Αυγής και του φασισμού!


Και στις εκλογές και κάθε μέρα!

Γράφει ο Θέμης Λιανός

Καθόλου καλές μέρες δεν διανύει η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Μετά από το πολύ αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τους τσακωμούς για το ποιός θα καθίσει στην καρέκλα της Ευρωβουλής (οι δήθεν αντισυστημικοί), σειρά έχει η δίκη της ΧΑ η οποία εξελίσσεται σε ένα ξεμπρόστιασμα της σαπίλας των φασιστών. Για ακόμη μια φορά, οι δήθεν μάγκες, που ξέρουν να τα βάζουν μόνο με τους αδύναμους και πάντα πολλοί σε λίγους, όταν έρθει η ώρα να απολογηθούν, βάζουν την ουρά στα σκέλια. Δίνουν και παίρνουν τα “εγώ δεν ήξερα”, “με απειλούσαν”, το κάρφωμα των “συναγωνιστών” τους, μέχρι και ότι θα κινηθούν νομικά ο ένας απέναντι στον άλλον ακούστηκε στις απολογίες τους, ενώ τελευταία έχουν και “λιποθυμικές τάσεις” στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Έτσι, μέσα σε λίγες μέρες, τα υψηλά ιδανικά του αγώνα για το έθνος και την πατρίδα, το αίμα και η τιμή, εξαφανίστηκαν και έμεινε ο αγώνας για την καρέκλα και το ρουφιάνεμα. Βεβαίως, αυτό δεν έγινε τυχαία και ούτε από την καλή θέληση των δικαστών και του κράτους. Καμιά πρεμούρα δεν τους έπιασε να τα βάλουν ξαφνικά με την ΧΑ. Η εγκληματική φύση αυτής της οργάνωσης έχει αποδειχτεί σε πάρα πολλά περιστατικά, θα ήταν αρκετή για να τους χώσουν όλους αύριο στην φυλακή. Ωστόσο, προφανώς τα συμφέροντα που “θρέφουν” την ΧΑ, αυτοί οι “υγιείς” επιχειρηματίες, είναι αυτοί που είναι βαθιά χωμένοι στο κράτος και κάνουν κουμάντο.

Αντίστοιχα και η κυβέρνηση με το δημοκρατικό μανδύα που τόσα χρόνια δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για να επισπεύσει την καταδίκη τους. Ο μόνος παράγοντας που πιέζει όλους τους παραπάνω και έχει καταφέρει η συμμορία αυτή να είναι υπόδικη και να γίνεται ρεζίλι, είναι το αντιφασιστικό κίνημα και η επαγρύπνησή του. Αν δεν υπήρχε αυτός ο παράγοντας, όλα τα περιστατικά θα είχαν θαφτεί με fast track διαδικασίες εδώ και καιρό.

Σαφώς, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Όπως φάνηκε και από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οι ακροδεξιές φωνές πληθαίνουν και η πτώση της ΧΑ δεν σήμαινε και την ήττα μιας ευρύτερης εθνικιστικής λογικής που εκφράζεται και από αυτή.

Επιπλέον, η κρίση που διανύει σήμερα η ΧΑ, δεν σηματοδοτεί και το τέλος της. Ο βρώμικος ρόλος των φασιστικών ομάδων είναι αναγκαίος σήμερα για το κεφάλαιο και γι’ αυτό δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Είναι αυτοί που οργανώνουν τον εμφύλιο μεταξύ των φτωχών, που ονομάζουν εχθρό το μετανάστη, τον αριστερό, το lgbtqi άτομο και όχι τους πλούσιους για τα κέρδη των οποίων μαυρίζουν οι δικές μας ζωές. Δεν θα τελειώσουν αν δεν τους τελειώσουμε εμείς. Στις 7 Ιούλη στην κάλπη και κάθε μέρα, στους δρόμους, τις γειτονιές, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς, να νιώσουν την καυτή ανάσα του αντιφασιστικού αγώνα.

Ο αγώνας για το τσάκισμα της φασιστικής απειλής, είναι ο αγώνας για να έρθουν με το στρατόπεδο της εργατικής πολιτικής και του αγώνα, οι εργαζόμενοι και οι νέοι που σήμερα ζουν την πιο δύσκολη καθημερινότητα.

Για να γίνει η οργή τους σπίθα ανατροπής και όχι μίσος απέναντι στον διπλανό και στον αδύναμο.

Για να γίνει κάθε γειτονιά “άβατο” για την προπαγάνδα τους.

Για να καταλάβουν οι αστοί που τους θρέφουν ότι είμαστε εδώ, θα τσακίσουμε τα τσιράκια τους και μετά θα πάρουμε πίσω τη ζωή που μας κλέβουν.

Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωταγωνίστησαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε κάθε αντιφασιστική μάχη, βάζοντας μπροστά τον αιχμηρό πολιτικό λόγο, αλλά και τα κορμιά τους όποτε χρειάστηκε. Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε αντιφασιστικά και αντικαπιταλιστικά, για να δυναμώσει η φωνή που τρομάζουν να ακούνε!

*μέλος του Κ.Σ. της νΚΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 65.00% ( 6
Συμμετοχές )



11 σχόλια στο “Μάχη για τη συντριβή της Χρυσής Αυγής και του φασισμού!

  1. Ανώνυμος

    δεν έχει και πολλή σημασία φίλε, αλλά “η φωνή που τρομάζουν να ακούνε” είναι άλλη ;)

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Για να λέμε 100% την αλήθεια, η φωνή που τρομάζουν να ακούνε οι φασίστες/εθνικιστές τσιράκια του καπιταλισμού, είναι οι αυτόνομοι, οι αντίφα, οι αναρχικοί! Με τον λόγο που έχουν που είναι πολύ πιο λαϊκός, βιωματικός και άμεσος και τίγκα πολιτικός οι αναρχικοί/αυτόνομοι και με την κθημερινή πράξη τους στις γειτονιές.

      Επεται η αντικαπιταλιστικό/κομμουνιστική Αριστερά (ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), διότι υστερεί και σε λόγο (πολύ λιγότερα βιωματικός και λαϊκός απο ότι ο αυτόνομος/αναρχικός) αλλά και σε πράξη (στις γειτονιές).

      Το ΚΚΕ έρχεται καταϊδρωμένο αρκετά πιο πίσω, μιας και σε πράξη και σε λόγο υστερί τραγικά σε σχέση με το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν μιλώ καν για την αναρχία/αυτονομία!

      Για την ΛΑΕ και τις συνιστώσες της, απλά, ανύπαρκτοι και αβανταδόροι ενός κυριλέ εθνικισμού (μακεδονικά, συμμετοχή σε εθνικιστικά βοθροκάναλα κλπ).

      Reply
      1. ARETOS

        Εντάξει αυτό μπορείς να το πιστεύεις εσύ για τον αα και τον αυτόνομο χώρο.
        Σε γενικές πάντως γραμμές ουσιαστικός αντιφασισμός δίχως στοχοπροσήλωση στον κομμουνισμό και προοπτική για εργατική εξουσία δεν υφίστανται με την καμία.
        Να θυμηθούμε λίγο βασικά ποιοι παραλίγο να καταλήξουν νεκροί στην ναυπηγοεπισκευαστική του Περάματος από τα στειλιάρια των ναζιστών,ποιοι αθόρυβα διώχνουν τους φασίστες από τα σωματεία και ποιοι είναι μόνιμος στόχος στη ρητορική τους.
        Ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο που κατά τη γνώμη μου θίγει αρκετά εύστοχα κάποια κομμάτια
        http://www.katiousa.gr/apopseis/stiles/revolterpieces-aristero-krose/

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Αρετός, συγκρίνεις μήλα με καρπούζια!!

          Δεν αρνήθηκε κανείς ότι οι φασίστες δεν την έπεσαν στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ! Οπως δεν αρνείται και κανείς τις επιθέσεις των εθνικιστών χατζηαβάτηδων του κεφαλαίου, στην αντικαπιταλιστική κομμουνιστική Αριστερά ή στην αναρχία/αυτονομία και φυσικά στους μετανάστες/πρόσφυγες!

          Για τις αντιδράσεις εναντίον τωνεθνικιστών δούλων του κεφαλαίου μιλάμε! Και εδώ η αναρχία/αυτονομία/αντίφα έχει αναμφίβολα το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχή αποδόμηση των νεκροζώντανων εθνικιστών βαστάζων του κεφαλαίου! Ο λόγος της, είναι πολύ πιο χυμώδης, βιωματικός και λαϊκός από τον λόγο της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς (ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ) και φυσικά και ιτου ΚΚΕ, ενώ είναι και πολιτικότατος.

          Δυστυχως ο λόγος της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής Αριστεράς έτσι όπως αποτυπώνεται στις αφίσες της και στα διάφορα κείμενά της, είναι εδώ και δεκαετίες καταγγελτικός και περιγραφικός. Για αυτό και, δεν διαβάζεται πολλές φορές. Δεν είναι βιωματικός, θεωρεί δεδομένες για τον πολύ κόσμο διάφορες έννοιες (ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο), για αυτό και δεν εξηγεί, δεν αναλύει με απλή γλώσσα, αρκείται συνήθως στην περιγραφή η οποία καταλαμβάνει τα 3/4 ενός κειμένου, για να περάσει μετά στα γνωστά μπούλετς αιτημάτων. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΑΦΙΣΩΝ, ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΩΝ είναι πια, 100% αναποτελεσματικός! Δεν εξηγεί, δεν διαπαιδαγωγεί, δεν φτιάχνει βάση και θεμέλια στην σκέψη των μη σχετικών που θα τύχει να διαβάσουν τέτια κείμενα.

          Παρολαυτά, η αντικαπιταλιστική κομμουνιστιή Αριστερά, έχει εδώ και αρκετά χρόνια, κατανοήσει τον κίνδυνο του εθνικισμού/φασισμού και με τις ανεπάρκειές της, έχει συμβάλλει έμπρακτα στην αναχαίτησή του! Αν είχε και έναν γόνιμο τρόπο και μια ρέουσα λαϊκή γλώσσα σε κείμενα, ανακοινώσεις, αφίσες που να ΜΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΥΡΙΩΣ, αλλά να ΕΞΗΓΕΙ και να ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ και μετά ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, θα ήταν πολύ καλύτερα.

          Αντιθέτως, το ΚΚΕ τόσο σε επίπεδο γλώσσας είναι ΤΡΑΓΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απο την αντικαπιταλιστική κομμουνιστική Αριστερά (καλά δεν μιλάμε για τηναναρχία/αυτονομία/αντίφα από αυτή είναι έτη φωτός πίσω) , ενώ σε επίπεδο καθημερινής δράσης, τα ίδια.

        2. ARETOS

          Διαφωνώ εν μέρει για τον απλούστατο λόγο πως η κομμουνιστική αριστερά θίγει το ζήτημα του φασισμού όχι απλά ως ένα συμπεριφορικό ή εσχατολογικό ζήτημα της ατομικότητας από κάποια μαζική κουλτούρα αλλά αντιθέτως το βάζει από εκεί ακριβώς που πηγάζει,το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα.
          Αν είναι όπως τα λες γιατί υπάρχει η συνεχής επισήμανση για τον ρόλο των εφοπλιστών στην ανάδειξη της ΧΑ ως δύναμης στο Πέραμα προκειμένου να αναχαιτιστεί η ταξική συσπείρωση των εργατών γύρω από το ΠΑΜΕ και να δράσει ως κατασταλτικό μέτρο με τους διάφορους τραμπουκισμούς,απειλές και ξυλοδαρμούς?
          Γιατί απλούστατα γίνεται εξ απανέκαθεν και ιδίως τώρα η σύνδεση της μήτρας του φασισμού ως άθλια έκφραση του καπιταλισμού,συνεπώς αν πιστεύεις πως οι διάφορες λεκτικές φιοριτούρες των α/α και αυτόνομων είναι προς επίρρωση της ουσίας είσαι εκτός πραγματικότητας.
          Εν τω μεταξύ πρέπει να κατανοήσεις και την πολυπλοκότητα της δράσης ενός κομμουνιστή στη σημερινή κοινωνία,που πρέπει να δρα παντού και πάντα και όχι αφηρημένα ή μονοδιάστατα.Γιατί πολλές φορές απαιτούμε τα πάντα και να είμαστε όλοι ένα καλοκουρδισμένο ρολόι.
          Πρέπει να συνδικαλίζεται,να πείθει κόσμο,να έρθει αντιμέτωπος με την εργοδοσία και τα τσιράκια της,να επιβιώσει στις αντίξοοες συνθήκες και όλα αυτά με τα μούτρα του στην φόρα καθώς δεν ανήκει σε κάποια ελιτίστικη σέχτα ή δεν ξέρω γω αλλά σε ένα κόμμα παντός καιρού.
          Συνεπώς για να το μαζεύουμε,ενδεχομένως το ΚΚ να χρειαζόταν να έκανε ίσως κάτι παραπάνω,όμως αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να ισοπεδώνει και να αποθεώνει χώρους με βάση το θυμικό μας.
          Ρίξε μια ματιά στο κείμενο,νομίζω πως έχει σωστή βάση.

        3. Ανώνυμος

          Ο φασισμός είναι το πεδίο όπου συναντήθηκε με ιστορικούς/κοινωνικούς/πολιτικούς/πολιτισμικούς όρους, το παμπάλαιο ιδεολογικό υπόστρωμα ρατσιστικών, εθνικιστικών και θρησκευτικά μισσαλόδοξων αντιλήψεων μεγάλου κομματιού των κοινωνιών, με την προσπάθεια του καπιταλισμού να παγιώσει την εξουσία του στο πόπολο. Συναντήθηκαν το παμπάλαιο υποστρωμα σκοταδιστικών, ρατσιστικών, εθνικιστικών αντιλήψεων μεγάλου κομματιού του κόσμου με την πολιτική του καπιταλισμού, και εγένετο ο φασισμός/ναζισμός: Ένα κοινωνικό πολιτικό/πολιτισμικό ρεύμα βάσει του οποίου εξουσιάζει και μακροημερεύει ο καπιταλισμός.

          Αυτή την αλήθεια αποδέχεται και η αντικαπιταλιστική κομμουνιστική αριστερά (ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλπ) και η αναρχία/αυτονομία/αντίφα. Αυτό λέει και το ΚΚΕ.

          Η διαφορά του ΚΚΕ είναι ότι, τόσο από λόγο όσο και κυρίως από δράση, υπολείπεται τραγικά τόσο της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς όσο -και πολύ περισσότερο- της αναρχίας/αυτονομίας/αντίφα.

        4. ARETOS

          Διαφωνούμε στο “τραγικά” με ποσοτικούς και ποιοτικούς όρους.
          Αλλά μιας και αναφέρεις τον χώρο της αναρχίας/αυτονομίας/αντίφα (εδώ γελάω με αυτό τον καμπριολέ όρο γιατί πώς μπορεί κάποιος να προσδιορίζεται ως έτσι χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα?-συν ότι ο όρος αντίφα προέρχεται από την Antifaschistische Aktion γέννημα θρέμμα του KPD σε περιόδους αναγκαίας άμυνας σε οξυμένες συνθήκες) ποιοι απ’ όλους αυτούς είναι οι πρωτοπόροι και τι γείωση έχουν κυριολεκτικά με την κοινωνία?
          Και όταν λέω κοινωνία εννοώ το εργατικό κίνημα και τον κόσμο του μεροκάματου και όλους αυτούς τους φτωχοδιάβολους που ως κομμουνιστής έχεις υποχρέωση να τους ενημερώσεις και να τους δώσεις την πνοή για να νοηματοδοτήσουν την ύπαρξη και να χειραφετηθούν από τα δεσμά τους.
          Δεν μου απαντάς ποιος είναι ο πραγματικός και ρηξικέλευθος αντιφασισμός εκείνος ο μεμονωμένος που στέκεται σε “συγκρουσιακά” δρώμενα και πιασάρικα συνθήματα ή εκείνος που θέτει το εργατικό κίνημα αντιμέτωπο και προσπαθεί να ξεριζώσει το ζιζάνιο από τη ρίζα του?

        5. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Κάποτε οι φασίστες ξέρανε τι θα πάθουνε και είχανε πάρει και μηνύματα όσες φορές τολμήσανε, τι παθαίνει όποιος πλησιάσει μέλος ή φίλο του κόμματος. Η λέξη “συγκρουσιακά” δρώμενα δεν περιγράφει αυτό που συνέβαινε τότε σε όποιον έκανε τη τρέλα.

  2. θεοδωρος Σαμιωτακης

    Για να επανελθω στα της ΧΑ δεν ειμαι αισιοδοξος.Η ναζιστικη συμμορια παθαινει εκλογικη ζημια οχι γιατι πνεει αντιφασιστικος η αριστερος ανεμος.Ειναι προφανες οτι η (ακρο)δεξια μετακινηση της ΝΔ αλλα κ η επερχομενη νικη της κανουν πολλα φασιστοειδη να την ψηφιζουν ισως κ για λογους ρουσφετολογικους.Επιπλεον εχουμε κ μια πανσοερμια ακροδεξιων σχηματων που προσελκυουν καποιο κοσμο.Το παρηγορο ειναι οτι μαζες φασιστοειδων πηγαινουν απο κομμα πεζοδρομιου σε σχηματα καναπε.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.