.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Λάσπη του ΚΚΕ κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απώλεια του Δήμου Ικαρίας


Σαλβατόρ Νταλί, "Η εμμονή της μνήμης"Γράφει ο Κώστας Σούρπης

Τις τελευταίες μέρες διακινείται από το χώρο του ΚΚΕ με όρους λασπολογίας και φτηνής προπαγάνδας, ότι η στάση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών ευθύνεται για το γεγονός ότι έχασε η παράταξη του ΚΚΕ, η Λαϊκή Συσπείρωση, τη δημοτική αρχή της Ικαρίας.

Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα, είναι πως στο β’ γύρο ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Λαρδάς, αν και ανέβασε τα ποσοστά του α΄ γύρου από το 33,97% στο 42,82%, δεν κατάφερε να κρατήσει τη δημοτική αρχή, την οποία πήρε ο Ν. Καλαμπόγιας.

Στη δήλωσή του για το αποτέλεσμα, ο Ν. Λαρδάς αναφέρει πως είχε απέναντί του

«ένα ενιαίο μπλοκ δυνάμεων που υποστήριξαν την “Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής” που εμφανίστηκε ως δήθεν ανεξάρτητη αν και στηρίχτηκε από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ σε ένα αντιΚΚΕ μέτωπο. Στόχευσή τους ένας δήμος-εργαλείο για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και επενδύσεις που θα είναι σε βάρος του λαού της Ικαρίας και του νησιού».

Ο Ν. Σοφιανός όμως, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα, το βράδυ των εκλογών έβαλε στο κάδρο των δυνάμεων που στήριξαν τον Καλαμπόγια, και «τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ» (έτσι απαξιωτικά). Αυτή η αθλιότητα ήταν το έναυσμα για μια πραγματική εκστρατεία λάσπης πανελλαδικών διαστάσεων, σε βάρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά το ότι αυτή με ανακοίνωσή της κάλεσε σε υπερψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο β’ γύρο.

Τι επιδιώκει όμως ο Ν. Σοφιανός και η ηγεσία του ΚΚΕ όταν χρεώνει την απώλεια της δημοτικής αρχής στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πήρε στο Δήμο Ικαρίας 58 ψήφους (1,08%) για τις ευρωεκλογές;

Πρώτα από όλα επιδιώκει να μεταθέσει τις ευθύνες της ηγεσίας για την πολιτική γραμμή που οδήγησε στο αρνητικό αποτέλεσμα, της πτώσης στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, αλλά και στην απώλεια των 4 από τους 5 δήμους, πλην της Πάτρας όπου ο Κ. Πελετίδης εξασφάλισε την επανεκλογή του με εντυπωσιακά ποσοστά (40.6% στον α’ γύρο και 70,91% στο β’).

Κυρίως επιδιώκει να κλείσει η συζήτηση που έχει ανοίξει στη βάση του ΚΚΕ και στον κόσμο που το ψηφίζει, ταυτίζοντας με τους «εχθρούς» κάθε αμφισβήτηση της γραμμής ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

Οι στόχοι που έβαλε η ηγεσία για να αναδειχτεί τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με σημαντική άνοδο των ψήφων, να διασφαλίσει τους 5 δήμους, να διεκδικήσει την είσοδο στο β’ γύρο σε Δήμους αλλά και Περιφέρειες, απλά ξεχάστηκαν.

Φυσικά, όπως μας έχει συνηθίσει όταν πιέζεται εκλογικά από τα δεξιά, το ΚΚΕ θα αποδυθεί σε μια προσπάθεια λεηλασίας κάθε άλλης φωνής στη μαχόμενη Αριστερά, με επιθέσεις χωρίς αρχές, συκοφαντία, παραπληροφόρηση. Γι’ αυτό και οι αθλιότητες και ανυπόστατες καταγγελίες για διεμβολισμό του ΚΚΕ και τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το 0,64% σε Φλώρινα, Λέσβο και τώρα Ικαρία.

Στην πολιτική φάση που έρχεται, αυτό που χρειάζεται είναι η επεξεργασία γραμμής λαϊκής αντιπολίτευσης και κοινής δράσης κάθε διαθέσιμης και μαχόμενης κοινωνικής δύναμης. Όχι η αυτοδικαίωση διά των «συμπερασμάτων» που είναι παντός καιρού, τα ίδια ό,τι και αν συμβεί, σε συνδυασμό με ένα κλίμα εμφυλίου μέσα στην Αριστερά, που απογοητεύει και αποστρατεύει.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 60.53% ( 19
Συμμετοχές )



37 σχόλια στο “Λάσπη του ΚΚΕ κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απώλεια του Δήμου Ικαρίας

  1. Ανώνυμος

    Δυστυχώς για άλλη μια φορά το κκε εθελοτυφλεί και κουφαθηκε πάλι εθελοντικά: Δεν θέλει να αντιληφθεί οτι, απο την καπιταλιστικοπιιηση του σύριζα, την αποστασιοποιηση μεγάλου κομματιου του λαού απο αυτόν κ την εξαέρωση της λαε, το κκε όχι μόνο δεν εισπράττει, αλλα πέφτει κιολας! Το ίδιο κ η ανταρσυα.

    Η εργατικη πολιτική δεν είναι ούτε “σας τα πα και ψηφθστε με”, ούτε “σεισμός, σεισμός κομμουνισμός”, ούτε τσιτάτα. Ειναι χτισιμο δικτύων μεταξύ ανθρώπων στην γειτονιά κ στον εργασιακό χώρο, ειναι καθημερινη στάση, ειναι προσπάθεια ολιστικής πολιτικής κ πολιτισμικής αφήγησης απέναντι στην επίσης ολιστική καπιταλιστική αφήγηση. Στο σημερα κ βάσει των σημερινών επιδικων. Κκεδες ξεκολλατε απο την κομματοσκυλιαση.

    Reply
  2. λαθραναγνώστης

    Όποια ανακοίνωση και αν έχει βγάλει το ΚΣΕ της , ο πυρήνας της πολιτικής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι βαθειά αντι ΚΚΕ.
    Υπό αυτή την έννοια, ο Σοφιανός είχε απόλυτο δίκιο.
    Χώρια το ότι, με τον τρόπο που λειτουργεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η έκδοση μιας ανακοίνωσης του ΚΣΕ της και η σχετική προτροπή, δεν εξασφαλίζει με κανέναν τρόπο, ότι η “γραμμή” ακολουθήθηκε και τοπικά στην Ικαρία.
    Το άρθρο δεν λέει απολύτως τίποτα για το συγκεκριμένο μέρος. Ο Σοφιανός μίλησε συγκεκριμένα για την Ικαρία. Το άρθρο αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΣΕ….
    Η τοπική οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τι λέει?
    Αδέξιοι ελιγμοί, που επιβεβαιώνουν την κατηγορία

    Reply
    1. Αλέξης

      Είσαι απίστευτος! Το άρθρο δεν λέει τίποτα για το συγκεκριμένο μέρος; Το διάβασες; Μας δουλεύεις; Λέει παάρ πολλά και συγκεκριμένα για το συγκεκριμένο μέρος. Λέει για παράδειγμα πόσους ψήφους πήρε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ικαρία, λέει την ανακοίνωση τη δική σας (της Λ.Σ. Ικαρίας) για τα αποτελέσματα του Β΄Γύρου όπου πουθενά δεν αναφέρει κάτι για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ… Δεν λέει; Διάβασέ το ξανά λοιπόν…

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Μια εξήγηση για το ότι η ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ δεν αναφέρει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι ότι η ανακοίνωση επικεντρώθηκε στους μεγάλους συνδυασμούς.
        Αλλά γιατί μπερδευόμαστε. Μια διάψευση του Σοφιανού από πλευράς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ικαρίας, θα έβαζε τη συζήτηση σε ρεαλιστικά πλαίσια. Αντ αυτού, εμφανίζεται κάποιος τρίτος και προσπαθεί να κάνει λογικές και λεκτικές ακροβασίες.

        Reply
        1. Κ.Σ.

          Μάλιστα δηλαδή η ανακοίνωση αναφέρεται στους μεγάλους συνδυασμούς, στον εξής ένα, του Καλαμπόγια και δεν αναφέρεται στις μικρές πολιτικές δυνάμεις, την εξής μία, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία δεν είχε συνδυασμό. Δεν ακούγεται και τόσο λογικό.
          Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ικαρίας, Αιγαίου, Ελλάδας δεν μπορεί να ασχολείται με τις λάσπες του Σοφιανού γιατί θα πρέπει να ιδρυθεί ειδικό γραφείο τύπου για να απαντά καθημερινά στα διάφορα που πετάγονται. Είναι αυτονόητο ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει σχέση με την αστική πολιτική. Εξάλλου σε αστική κυβέρνηση μόνο το ΚΚΕ έχει συμμετάσχει στην κομμουνιστική Αριστερά. Δε θα απολογηθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επειδή η ηγεσία του ΚΚΕ πάει να κρύψει τις ευθύνες της συκοφαντώντας.

        2. λαθραναγνώστης

          Εν τάξει λοιπόν. Όσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ικαρίας δεν απαντάει διότι “δεν μπορεί να ασχολείται με τις λάσπες του Σοφιανού”, εγώ και οι υπόλοιποι που άκουσαν τον Σοφιανό, πιστεύουμε τον Σοφιανό.

        3. Αλέξης

          “Λαθραναγνώστη” έχεις πρόβλημα με τη λογική σκέψη…
          Πρώτον: Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να μην υπάρχει ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ικαρίας για να βγάλει ανακοίνωση;
          Δεύτερον: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει ή στηρίζει συγκεκριμένα δημοτικά σχήματα και κινήσεις. Αυτές είναι δημόσια ανακοινωμένες από πολύ πριν τις εκλογές. Στις ανακοινώσεις στήριξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν υπήρχε Ικαρία, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν συμμετέχει και δεν στηρίζει το σχήμα αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
          Τρίτον: Ως εκ τούτου δεν μπορεί να καλέσει ή να μην καλέσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ικαρία σε κάτι, αφού δεν κατεβάινει και δεν στηρίζει την κίνηση αυτή.
          Τέταρτον: Όπως λέει και το αρχικό άρθρο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ικαρία πήρε 58 ψήφους. Άρα και όλοι αυτοί να ψήφιζαν Λ.Σ. ή και όλοι αυτοί να ψήφιζαν τους άλλους δεν θα άλλαζε κάτι στην έκβαση του αποτελέσματος.
          Πέμπτον: ΌΠως ισχύει και για το ΚΚΕ και για όλες τις οργανωμένες δυνάμεις, έτσι και για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ισχύει ότι τη θέση μας την εκφράζουν οι ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι τα σχόλια, οι γνώμες ή οι τοποθετήσεις κάποιοων κάπου, κλπ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έβγαλε λοιπόν επίσημη ανακοίνωση στήριξης της Λ.Σ. στο 2ο γύρο. Όλα τα άλλα, τόσο για την Ικαρία, όσο και για όλους τους δήμους είναι φούμαρα για εντυπώσεις.
          Έκτον: Με την ίδια λογική (της λασπολογίας και των ψεμμάτων) θα μπορούσε να πει ο καθένας ότι τα μέλη του ΚΚΕ στον τάδε ή τον δείνα δήμο ψήφισαν τον δεξιό, τον ΠΑΣΟΚΟ ή τον παράγοντα τάδε. Να αρχίσουμε τέτοια;

        4. Κώστας

          Λαθραναγνώστη η απόδειξη βαραίνει τον καταγγέλοντα

          Κώστας

        5. λαθραναγνώστης

          Γιατί? Ζητήθηκε από τον καταγγέλοντα να φέρει αποδείξεις και δεν τις έφερε?
          Αυτό ακριβώς θα έκανε μια απάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ικαρίας, αλλά εκείνη, προτίμησε την (ένοχη) σιωπή!
          Case closed!

        6. Κ.Σ.

          Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πανελλαδικώς) ότι στο β’ γύρο ψηφίζει τους 5 υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης τα λέει όλα.
          Τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε.
          Και για την αδυναμία του ΚΚΕ να πετύχει το στόχο της 3ης θέσης στις ευρωεκλογές, ποια ΑΝΤΑΡΣΥΑ φταίει;
          Όποιος δε θέλει να ζυμώσει…

          #den_ekanes_th_diafora

        7. Κώστας

          Αν έχει αποδείξεις και δεν τις φέρνει γιατί του αρέσει η αυτογελοιοποίηση να βάλετε τεστ IQ ως όρο για την εκλογή κάποιου στο ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

          Προφανώς δεν έχει αποδείξεις. Βέβαια ισχύουν και τα 2, ούτε αποδείξεις έχει, ούτε ιδιαίτερα έξυπνος είναι

          Κώστας

    2. pavel

      Δεν υπάρχει τοπική οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ικαρία ρε λαθραναγνώστη, έλεως. Ούτε κίνηση που συμμετείχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πριν από τα σχόλια που αμολάτε, καλό είναι να ενημερώνεστε λίγο!
      Οι δημοτικές κινήσεις που συμμετείχε ή στήριζε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές (δημοσιεύθηκαν και στις εφημερίδες μας) εδώ: http://www.narnet.gr/articles/%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AE%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Ωχουουου…!! Βαρέθηκα! Διάβασε το αρχικό μου σχόλιο.

        Reply
  3. ΚΟΜΠΑ

    Αγαπητοί μου γνωρίζουμε πως είστε φθίνουσα δύναμη στο κίνημα και δε χρειάζεται να μας το τονίζετε διαρκώς,σε καμία περίπτωση και περίσταση δεν εννοούμε πως οι 4 δημοτικές κινήσεις δεν εκλέχτηκαν λόγω μη επιδοκιμασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτές.
    Αυτό που στηλιτεύεται είναι η ιανική σας στάση,που ενώ καλείτε για κινηματική ανασυγκρότηση και κοινές δράσεις καταλήγετε να γίνεστε ένα με τον αστικό και μικροαστικό ιστό όταν αυτό απαιτείται.
    Και αυτό γίνεται με επιχειρήματα πέραν του γελοίου και του άτοπου,με τις κλασσικές πομπώδες φανφάρες και την εκ του ασφαλούς κριτική.
    Όχι τίποτα άλλο απλά στελεχάρες σας διαδικτυακά φτάσανε να λένε μαύρο στον Πελετίδη,τσουβαλιάζοντας τον με το αστικό μπλοκ.
    Ούτε τα προσχήματα πλέον…

    Reply
  4. Κ. Σ.

    Οι φανφάρες και η κούφια συνθηματολογία αφορούν τη λάσπη που με επαγγελματική συνέπεια αμολάνε οι υπογραφές λαθραναγνώστης, κομπα κ.ο.κ.
    Όλα τα ηχηρά που χρεώνουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ατεκμηρίωτα και ανυπόστατα: το πε ο Σοφιανός χωρίς την παραμικρή. Το ότι δηλώνει κομμουνιστής δεν τον απαλάσσει από την υποχρέωση να καταθέτει στοιχεία.
    Όσο για τις μεγαλοστομίες για φθίνουσες δυνάμεις, αν ήταν έτσι όπως γράφει το άτομο, δε θα γράφονταν σχόλια επί σχολίων σε συστηματική βάση. Τριάντα χρόνια τα ίδια και τα ίδια ακούμε από το ΚΚΕ, αλλα δεν παύει να ασχολείται

    Reply
    1. ΚΟΜΠΑ

      Μιλάς για εμάς ως μεμονωμένους χρήστες?
      Ή μήπως για εσάς που το τελευταίο διάστημα επίσημα σαν οργάνωση η συχνότητα που αφιερώνατε υλικό για την δήθεν χρεοκοπημένη πολιτική του ΚΚΕ έφτανε το 1 στα 5 άρθρα και περιοριζόταν σε ανακυκλώσεις,επικαλύψεις και ανακρίβειες?
      Ή μήπως γιατί σε κάθε σας ανάλυση ο ετεροκαθορισμός βαράει κόκκινο?
      Ή μήπως ότι καταντήσατε να βγάλετε μέχρι και χυδαία προεκλογικά αφισέτα για το ΚΚΕ?
      Ή μήπως καλύτερα να ανατρέξεις στα διαδικτυακά σας προφίλ για να επιβεβαιώσεις κάθε πότε και κυρίως με τι όρους κάνετε πολεμική στο ΚΚΕ (ιδίως από επιφανή στελέχη σας που σχολιάζουν με πυροβολημένους κκεδες του φέισμπουκ και λοιπά εικοσάχρονα)?
      Το αν είστε σε φθίνουσα πορεία δεν θα το κρίνω εγώ,θα το κρίνουν οι δυνάμεις σας στα πανεπιστήμια που πέφτουν κάθε χρόνο,στα λιγοστά σωματεία που πλέον μένετε στάσιμοι και κυρίως στους εαυτούς σας που δεν πείθεστε και καταντήσατε να αλληλοσκοτώνεστε μεταξύ σας και να κατεβάζετε διπλά ψηφοδέλτια στα μεγάλα αστικά κέντρα.
      Τώρα για το επίσημο ΚΚΕ,αυτό ασχολείται μαζί σας όταν πρέπει και το κάνει ενδελεχώς και ολοκληρωμένα είτε στην ΚΟΜΕΠ κάθε δύο χρόνια,είτε περιστασιακά με άρθρα στον Ριζοσπάστη.
      Και για το τέλος το ποιος έχει επαγγελματική συνέπεια στην λάσπη και ποιος περιορίζεται σε αφορισμούς δίχως να αντιπαρέλθει σε διάλογο με στοιχεία το διαπιστώνουν αρκετοί εδώ μέσα…

      Reply
      1. Κ.Σ.

        Πολλά τα μπλα μπλα, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν:
        α) πώς αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του Σοφιανού ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριξε τον αντίπαλο της ΛΣ στην Ικαρία; Δεν αποδεικνύεται. Για το κακό αποτέλεσμα στην Αθήνα θα πει κάτι;
        β) αφού είναι τόσο ανάξιος λόγου ο χώρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ, γιατί σε 24ωρη βάση γράφονται συκοφαντίες στα σχόλια της Παντιέρας; “Πυροβολημένοι κκεδες του φέισμπουκ” και αυτοί;

        Reply
        1. λαθραναγνώστης

          α) Γιατί δεν διαψεύδει τον Σοφιανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ικαρίας? Απλό!
          β) Θεώρησε ότι κάνουμε “σεφτέ” στην Παντιέρα, αλλά και για προπόνηση στην ιδεολογική/πολιτική διαπάλη.
          Αν παρ όλα αυτά, η διαχείριση της Παντιέρας, δεν επιθυμεί τα σχόλια, τουλάχιστον τα δικά μου, μπορεί απλά να μου ζητήσει να σταματήσω και θα το κάνω αμέσως. Δεν συνηθίζω να επιβάλω την παρουσία μου εκεί όπου δεν με θέλουν. Αλλά μόνο η διαχείριση. Όχι ο κάθε Κ.Σ!

        2. Κ.Σ.

          Τι να διαψεύσει; Ότι δεν είναι εξάρτημα της συνεργασίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ; Δε χρειάζεται διάψευση ο κος Σοφιανός, γελοιοποιείται με αυτά που λέει.
          Κατά τα λοιπά, δεν ξέρω τι κάνει η Παντιέρα, ούτε ενδιαφέρει πού θα σκοτώνεις το χρόνο σου, ελεύθερο, εργασιακό κλπ.
          Απλά παρατηρεί κανείς ότι υπάρχει 24ωρη ενασχόληση με “καταγγελίες” λασπολογικού χαρακτήρα σε βάρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ. Μεγάλο το άγχος μερικών στο ΚΚΕ…

        3. ΚΟΜΠΑ

          Ναι ρε παιδί μου μπλα μπλα αλλά και εσύ δεν μας απαντάς τίποτα.
          Μήπως λέω εγώ γιατί το περιεχόμενο ορισμένων άρθρων είναι επιεικώς απαράδεκτο και συκοφαντικό? Για να μην σταθώ στο ότι αρκετά σχόλια μου τρώνε πόρτα όταν ενοχλούν (ποτέ όμως από τον kokkinioti οφείλω να το παραδεχτώ).
          Και μήπως γιατί χρειάζεται ορισμένα ζητήματα να απαντηθούν επισταμένως ακόμη και από μεμονωμένους χρήστες?
          Αναλογίσου γιατί να υπάρχει και πλατφόρμα σχολιασμού τότε,εκτός και αν το θεωρείς παραγωγικό να μιλάτε αναμεταξύ σας,να κάνετε μονόλογο και να είστε εκτός κριτικής από άλλους χώρους.
          Και ποιος είσαι εσύ που θα μας κατακρίνεις επειδή εμείς ως μεμονωμένοι χρήστες σχολιάζουμε εδώ?
          Και στην τελική στα άρθρα που απαντάμε,αυτό γίνεται γιατί υπάρχει σχετική ΑΝΑΦΟΡΑ στο ΚΚ και αυτό οφείλει να σε προβληματίσει όταν από τη μια λες ότι ασχολούμαστε καθημερινώς αλλά βγάζεις στην απ’ έξω ότι και εσείς ασχολείστε συνεχώς στα πλαίσια του ετεροκαθορισμού σας με το ΚΚΕ. Ωπ εδώ δεν μιλάμε ΚΣ?
          Ο λαθραναγνώστης απάντησε σχετικότατα αλλά πάλι δεν απαντάς.
          Τώρα στο κομμάτι του Σοφιανού τα ποσοστά παρέμειναν πάνω κάτω τα ίδια,εσείς που κατεβήκατε με διαφορετικά ψηφοδέλτια στις τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας και γελοιοποιηθήκατε κανονικά,θα μας πείτε τίποτα?

  5. ΚΟΜΠΑ

    Και μιας και μιλάμε για λάσπη τι έγινε τελικά με την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και τους εύκολους αφορισμούς και χαιρεκακίες από κάποιους εδώ μέσα-επώνυμα και ανώνυμα?
    Γιατί τα μαντάτα λένε επιβεβαίωση της ΔΑΣ για την εκπαραθύρωση της κλίκας των εργατοπατέρων από τη διοίκηση της ΟΙΥΕ.

    http://ey-pamehellas.gr/wp/2019/06/05/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%84%CE%B5%CE%BB/

    Reply
    1. Βάγγος

      Πανηγυρίζετε που η αστική δικαιοσύνη σας διόρισε μαζί με τους εγκάθετους εργοδοτικούς συνδικαλιστές στην διοίκηση της ΟΙΥΕ. Πανηγυρίζετε που προσφύγατε μαζί μα την συνδικαλιστική μαφία για διορισμό διοίκησης; Και πανηγυρίζετε που σας διόρισαν χωρίς τον εργοδότη Καραγεωργόπουλο αλλά με τους υπόλοιπους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές; Για αυτό έγιναν όλα;
      Ή μήπως δεν καταλαβαίνεις ότι είναι εντελώς στημένο και πανηγυρίζεις κιόλας. Είναι στημένο για να προχωρήσει η ΟΙΥΕ σε συνέδριο και να παγιωθεί εκ νέου ο αρνητικός συσχετισμός. Και τότε θα είστε υπόλογοι και ειδικά αν αποκαλυφθεί (που θα αποκαλυφθεί να είσαι σίγουρος) ‘ότι συμμετείχατε και εσείς στο παζάρι (όπως πάντα)

      Reply
      1. ΚΟΜΠΑ

        Σε μια κατάσταση τόσο εκτεταμένης μαφίας και νοθείας μέχρι και η αστική δικαιοσύνη δεν μπόρεσε να τους καλύψει και αυτό από μόνο του λέει πολλά.
        Το αν το ΠΑΜΕ χρησιμοποίησε ΚΑΙ την αστική δικαιοσύνη σαν έσχατη λύση αφού η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τσουβαλιάζει με λογικές σαν τις δικές σου το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό του.Το έκανε κυρίως σαν μοχλό πίεσης προκειμένου να ανακινηθεί το εν λόγω θέμα,την ώρα που κάποιοι άλλοι όπως εσείς είτε σφύριζαν αδιάφορα,είτε αναλώνονταν σε διαδικτυακές αναλύσεις ίσων αποστάσεων,καθώς ο πραγματικός συσχετισμός δυνάμεων στο κίνημα βρίσκεται σε ύφεση.Και απέναντι σε όλη αυτή την μαυρίλα το ΠΑΜΕ στάθηκε ΟΛΟΜΟΝΑΧΟ του σε εργατοπατέρες,μπράβους και ποινικούς,συμφέροντα και ΜΜΕ!Οπότε την επόμενη φορά που θα αναζητήσεις υπόλογους να κοιτάξεις στην δικιά σας όχθη,που από τη μία μιλάτε για κινηματική ανασυγκρότηση από κοινού με το ΚΚ και από την άλλη είστε η χρήσιμη εφεδρεία ακινησίας έως και παραποίησης γεγονότων (για να μην ξεχάσουμε την “περιγραφή” των όσων έγιναν από άτομο σας στο ΑΠΕ).
        Τέλος για το τι ακριβώς σκιαγραφείς σαν σενάριο και ειδικότερα αυτό το απαράδεκτο σχόλιο περί παζαριού και στημένου παιχνιδιού δεν χρειάζονται απάντηση από εμένα,στην αλαζονεία και την πολιτική σας ανεπάρκεια η εργατική τάξη σας δίνει την καλύτερη απάντηση.

        Reply
        1. ένας

          Κόμπα, η νομική θωράκιση της προσφυγής του ΠΑΜΕ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΗ και δείχνει ανώτερο επίπεδο οργάνωσης: Ενενήντα (90) σελίδες με καταγραμμένες μια-μία τις παραβιάσεις, με ονόματα, διευθύνσεις, τόπους και ημερομηνίες!
          Οταν την διάβασα μελαγχόλησα(!), είπα κρίμα, τέτοιος κόπος χαμένος, κανείς δεν θα μπει στον κόπο να διαβάσει… Αλλά, όπως μου εξήγησε φίλος νομικός, τέτοιες δουλειές στριμώχνουν άγρια τους δικαστές, γιατί δεν μπορούν να ξεφύγουν εύκολα με γενικότητες τύπου “απορρίπτεται λόγω αμφιβολιών” κλπ. Μετά θα έπρεπε αυτός η άλλοι συνάδελφοί του να αποδέχονται ποινικές ανταγωγές/μηνύσεις για συκοφαντίες και να χώνουν στη φυλακή τους καταγγέλλοντες του ΠΑΜΕ, πράγμα, που θα σήμαινε απότομη κλιμάκωση του αυταρχισμού και ….άλλα πράματα!
          Στη φάση αυτή, το κατεστημένο επέλεξε την αναδίπλωση, διατήρηση “του κύρους της Δικαιοσύνης” για αξιοποίηση σε καμιά ..καλύτερη ευκαιρία! Η οργάνωση και η μαχητική μαζικότητα του ΠΑΜΕ κέρδισε σε αυτή την περίπτωση.
          Πάντα τέτοια.

      2. Ανώνυμος

        Κ.Σ. (παρακάτω) και Βάγγο,
        Aν έπρεπε να περιμένουμε να προσφέρει η α.τ. τα συνδικάτα στους εργαζομένους, δε θάμαστε ΠΑΜΕ αλλά …Ανταρσύα!
        Η εργατιά το παλεύει με κάθε μέσο και δυνατότητά, δεν κάθεται να κάνει …εκ του μακρόθεν “κριτική”.
        Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος θα περάσει μέσα ΚΑΙ από την εξυγίανση των συνδικάτων. “Δια πυρός και σιδήρου”, με αποκλεισμούς, καταλήψεις, αν χρειαστεί και με ξύλο-στο-ξύλο, αλλά θα περάσει!
        Θετικό βήμα χαρακτήρισε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο «News 24/7», την τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου για τον ορισμό της διοίκησης στην ΟΙΥΕ χωρίς τους επικεφαλής της συνδικαλιστικής μαφίας.
        Επισήμανε ότι «η απόφαση του Δικαστηρίου επιβεβαίωσε αυτό που ήταν γνωστό στους εργαζόμενους» και δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει το Συνέδριο της Ομοσπονδίας χωρίς την παρέμβαση της εργοδοσίας και τους νόθους αντιπροσώπους.
        Ο Ν. Μαυροκέφαλος τόνισε ότι το βασικό είναι πως και από αυτή την απόφαση «επιβεβαιώνονται όλα όσα είχαν καταγγείλει το προηγούμενο διάστημα συνδικάτα και συνδικαλιστές και είχαν δεχθεί τόνους λάσπη».
        Αναφερόμενος στην απαξίωση των Συνδικάτων, σημείωσε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια και σε συνθήκες κρίσης, ο λαός γονάτισε «και αντί να έχει δίπλα του αποκούμπι ένα διεκδικητικό πόλο», η ηγεσία της ΓΣΕΕ ήταν απέναντι «μαζί με την τρόικα, το ΔΝΤ, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και όση προσπάθεια και να κάναμε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, είναι λογικό στη μεγάλη πλειοψηφία δυστυχώς να περνάει η εικόνα που πλασάρει η ηγεσία της ΓΣΕΕ και την έχει φέρει σε μεγάλη απαξίωση».

        Reply
  6. ένας

    Τα ποσοστά των υποψηφίων της Λ.Σ. ήταν εντυπωσιακά σε όλους τους πέντε επίμαχους δήμους, αλλά και σε πολλούς άλλους. Ο γενικός κανόνας είναι πως η επιρροή των κομμουνιστών σε απόλυτες ψήφους αυξάνει – άρα η Κοινωνική Συμμαχία προχωράει. Αυτά από μια πρόχειρη έρευνα δική μου σε περίπου ~20 δήμους.
    Ειδικά στους 3 από τους πέντε που είχε η Λ.Σ., Καισαριανή, Πάτρα, Χαϊδάρι, οι υποψήφιοι της Λ.Σ. είχαν αύξηση την Α’ Κυριακή, με αναφορά στις ψήφους του 2014, αντίστοιχα ~+30%, +62%, +37%! Μόνο στην Πετρούπολη είχαμε μια μείωση -5.2%, που αν ληφθεί και η αύξηση των εγκύρων ισοδυναμεί με -9,8%, και στην Ικαρία υπήρξε υποχώρηση κατά -29%, η -23% με αναγωγή στην μεταβολή των εγκύρων, που εδώ ήταν αρνητική. Ομως και στους 5 δήμους τα ποσοστά της Λ.Σ. είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερα από την κομμ. επιρροή, και κυμαίνονται από 24% ως και 40%.
    Το ότι “χάθηκαν” οι τέσσαρες δήμοι σχετίζεται με τους συσχετισμούς και ενίοτε και το άδηλο “μαύρο μετωπο”. Αλλά η επιρροή της Λ.Σ. μεγαλώνει. Κι αυτό έχει περισσότερη σημασία, γιατί είναι το “δια ταύτα” και της δημοτικής δουλειάς, που συνολικά ανεβαίνει.

    Reply
  7. Κ.Σ.

    Στη ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ συμμετέχει ή όχι στη δοτή διοίκηση που διόρισαν τα αστικά δικαστήρια από κοινού με τους εργατοπατέρες-μαφιόζους που είχε καταγγείλει; Συμμετέχει…

    Reply
  8. Ι.Α

    το συνδρομο καταδιωξης της ανταρσυα συνεχιζεται

    η παραταξη που στηριξε η ανταρσυα καλεσε σε ψηφο η μη ψηφο κατα συνειδηση μετα απο ενα τσουβαλιασμα ΝΔ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

    https://www.ikariaki.gr/i-aspi-gia-to-apotelesma-ton-eklogon-kai-ton-vgyro/

    ολα τα αλλα ειναι προφασεις εν αμαρτιαις

    Reply
    1. Ικαριώτης

      Δεν στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτή την παράταξη στην Ικαρία, από πουθενά δεν προκύπτει αυτό. Πάνω σε αυτό το ψέμα είναι στημένη όλη η προβοκάτσια του ΚΚΕ

      Reply
    2. Κ.Σ.

      Από πού προκύπτει ότι η συγκεκριμένη παράταξη είναι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Από πουθενά.
      Προφάσεις εν αμαρτίαις είναι η στάση του ΚΚΕ να φορτώνει τις αποτυχίες του στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Reply
      1. Ι.Α

        συγγνωμη τον Πετρο Κωνσταντινου δεν τον στηριζε η Ανταρσυα ?

        Reply
    3. Ι.Α

      ο θανασης σκλαβενιτιης υποψηφιος με τον Γαγλια ηταν η οχι υποψηφιος με την ανταρσαυ στις εκλογές του 2012 ?
      ο Βασιλης λουκας υποψηφιος με τον γαγλια ειναι μελος η οχι της ανταρσυας

      κλπ κλπ

      μελη της ανταρσυα συμμετεχουν στο ψηφοδελτιο γαγλια κατα τα αλλα η ανταρσυα δεν στηριξε γαγλια !!!! αυτο τι ειναι συνεπης σταση η τυχοδιωκτισμος στο επακρο

      και μετα κατηγορειται το ΚΚΕ για προβοκατσια

      Reply
      1. ΑΩ

        Τι έκανε ο καθένας το 2012 είναι μια υπόθεση και η στήριξη που ανακοινώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι άλλη υπόθεση.
        Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν στήριξε κανένα στο δήμο και αυτό είναι καθαρό και ανακοινωμένο. Όπως ψήφισε τη Λαϊκή Συσπείρωση στο β’ γύρο, και αυτό καθαρό και ανακοινωμένο.
        Αν δεν αρέσουν οι ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κριτική. Αλλά δεν μπορείτε.
        Το ΚΚΕ δεν μπορεί να εξηγήσει την ήττα και ψάχνει φταίχτες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ δεν είπε τίποτα σχετικό.

        Για την 3η θέση στις ευρωεκλογές που θα ερχόταν με μεγάλη άνοδο του ΚΚΕ και αποδείχτηκε όνειρο απατηλό, ποιος φταίει; Οι υποψήφιοι του ΜΕΡΑ το 2004;
        Αλλά ο πάντα δικαιωμένος οπορτουνιστής σιγά μην κάνει αυτοκριτική. Από το μυαλό σας τα βγάζετε. Ντροπή για κομμουνιστές (κατά δήλωση).

        Reply
  9. Left G700

    ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ “ΔΙΑΛΟΓΟΙ”

    – Είσαι προδότης!

    Εγώ;;; Εσύ είσαι ο προδότης!

    Reply
    1. πικάπα

      Η παντιέρα, το μόνο μπλοκ μάλλον όπου γίνεται κάποιος διάλογος, το κάνει αυτό προφανώς για κάποιο σκοπό που θεωρεί καλό. Νομίζω ωστόσο ότι τα θετικά του πράγματος υπερσκελίζονται από τα αρνητικά: Ενώ δεν παράγεται τελικά κάποια διαύγαση των πολιτικών, δημιουργείται η εικόνα ματαιότητας– και αναφέρομαι κυρίως στην εικόνα που θα σχημάτιζε κάποιος σχετικά άσχετος (από το ευρύ κοινό)..που μάλλον ευτυχώς δεν παρακολουθεί. Είναι σαφές ότι οι όροι αριστερού διαλόγου είναι σε πολύ κακό (μηδαμινό) σημείο, και δεν φαίνονται οι δυνάμεις που θα κατέβαλλαν τις μεγάλες προσπάθειες και τεχνο-δομές που θα χρειάζονταν για κάτι τέτοιο.
      Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ είναι φανερή η εντελώς οριακή κατάσταση της αριστεράς γενικώς, ενώ όλα τα επιμέρους υποκείμενα θεωρούν πεισματικά πως έχουν δίκιο…Ημείς άδομεν λοιπόν. Πέρα από το δίπολο που αθωώνει την όποια “βάση”, αυτή η γενική κατάσταση είναι ωστόσο αποδεικτική της αποτυχίας του (τραγικά χρονίζοντος) σχετικά ¨ηγετικού¨ πολιτικού προσωπικού, το οποίο ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορέσει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. (εδώ μη περιμένετε έτοιμες λύσεις..)

      Επιχειρώντας μια σύνοψη, πέραν του ΚΚΕ, που είναι ένα το -αξιοσημείωτο όπως και να το κάνουμε- κρατούμενο, υπάρχει ωστόσο ένα τεράστιο πολιτικό κενό. Σχηματικά, και ψάχνω ακόμη ένα παλιό σχόλιο που τάχει σουμάρει, υπάρχουν δυο (εκ πρώτης) αποκλίνουσες κατευθύνσεις που θα μπορούσαν να καλυφθούν.
      Η πρώτη, που θέλω να τη λέω δηθεν-διεθνο-τουρλουμπούκι, έχει ωστόσο αντικείμενο και ευκαιρία, μα θα έπρεπε να κινηθεί εντελώς διαφορετικά, αντί να ψάχνει να κάνει νέα ΚΚ (τρατζικ). Στο εσωτερικό, θα έπρεπε να μπορεί να εντρυφήσει στο κοινωνικό, πέρα από τα κλασσικά των σωματείων (που αδύνατον να καλύψουν το πλειοψηφικό σώμα των αόρατων, ανεργοεργαζόμενων και άνεργων. Κατά τα άλλα οι ακτιβισμοί θα έπρεπε να στοχεύουν στη διεθνική δικτύωση και στις νέες τεχνολογίες,.. εεκί κάπου θα ανακαλύψει, είναι βέβαιο, μια αποενοχοποιημένη αντίληψη της έννοιας της πατρίδας..(αρκεί να στρώσει να δουλέψει πραγματικά)
      Η δεύτερη, που θέλει να λέγεται πατριωτική+διεθνιστική, θα έπρεπε πρώτα να ξεθολώσει τον πατριωτισμό, εντοπίζοντας συγκεκριμένα το ταξικό και πως το ένα σημαίνει το άλλο – και στη συνέχεια να δώσει -αν μπορεί πράγματι- ένα μεταβατικό πολιτικό πρόγραμμα που να μην είναι από ανύπαρκτο έως αστείο.. Και βεβαια τα καθήκοντά της προβλέπονται πολύ πιο βαριά και πιο άμεσα πολιτικά.
      Και οι δύο πλευρές θα έπρεπε να γνωρίζουν πως όλα αυτά δεν είναι σε θέση να δρομολογήσουν ανατροπές στο ορατό μέλλον, αλλά είναι μηχανική ανάκτησης αριστερης πολιτικής ισχύος (και ουσιαστικά είναι όροι επιβίωσης). Και επίσης ότι όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν με τους τωρινούς παλαιο-τρόπους, αλλά είναι αυτονόητη η εξ αρχής (ουσιαστικά καταστατική) εμπέδωση των αυτονόητων κανόνων της αριστερής συλλογικότητας. Καθοριστικό θα ήταν να υλοποιηθεί κατ αρχή ένας αξιόλογος τρόπος αριστερού διαλόγου. (εδώ παρακαλούνται οι κ.κ. νέοι εφευρέτες με τις εφευρέσεις τους). Μίλησα ουγκ.

      Reply
  10. Σ.Τ.

    Με την απόλυτα αρνητική σου στάση μάλλον αναπαράγεις το κλίμα ηττοπαθειας που υποτίθεται ότι καταγγελίες.
    Οποίος δεν θέλει να μαυρίζει την ψυχή του με κριτικές επανθεμελιωσεις και άλλα τέτοια διανοούμενιστικα ας ψηφίσει ΚΚΕ, επιτέλους για να ησυχασει.

    ΥΓ πατρίδα με την έννοια του να ανήκεις κάπου, όλοι έχουμε οπότε ας σταματήσει η λάσπη, και ας λέμε τα πράγματα με το όνομα τους για να ξέρουμε και τι εννοεί κανείς πατρίδα. Αν ας πούμε θεωρίες τα πετρέλαια πατρίδα σου, τότε ΟΚ, αλλά μην θολωνουμε τα νερά με άρρωστες και ζόμπι επικλήσεις του πατριωτισμού.

    Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι από την χώρα της Φαίδρας πορτοκαλεας λείπει και ο πατριωτισμός και ο διεθνισμός. Ζούμε και τα δύο ως τις κάλπικες εκδοχές της πραγματικής ουσίας τους.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.