.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κινήσεις Πόλης και Περιφέρειας στηρίζουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Κοινή Ανακοίνωση Περιφερειακών Κινήσεων και Κινήσεων Πόλης

Για να ζήσουν στα χωράφια τους οι μικρομεσαίοι παραγωγοί πρέπει να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να βγάζουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο με παράλληλη πτώση των τιμών στο ράφι, ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση αγρότη και καταναλωτή. Στα σούπερ-μάρκετ τα πάντα πουλιούνται τουλάχιστον τρεις με οκτώ φορές πάνω από τη τιμή που δίνουν οι παραγωγοί.

Οι αντιδραστικές αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε (έχουν συναποφασιστεί από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις), πριμοδοτούν τους μεγάλους αγροτοδιατροφικούς κολοσσούς (ντόπιοι και πολυεθνικοί).

Η νέα ΚΑΠ έχει μειωμένη χρηματοδότηση με τα επιχειρηματικά σχήματα και συμφέροντα να έχουν προτεραιότητα στις χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις. Οι πλούσιοι και οι ιδιοκτήτες μεγάλων εκτάσεων φτιάχνουν «αγροτικές εκμεταλλεύσεις», μπαίνουν στο «λεγόμενο μητρώο αγροτών» με μεγάλα προνόμια, ενώ οι εργατοαγρότες-αγροτοεργάτες και οι φτωχομεσαίοι αγρότες ξεκληρίζονται. Αυτό γίνεται σε μια περίοδο που ο λαός προσπαθεί να στηριχτεί και στα αγροτικά εισοδήματα για να επιβιώσει.

Η ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων επιβίωσης τους απαιτεί την ανατροπή της δημοσιονομικής προσαρμογής που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση (εκτός από τους πολεμικούς εξοπλισμούς !!!) και της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ).

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, την ώρα που μια χούφτα πολυεθνικών τροφίμων και μερικές δεκάδες ιδιοκτήτες σούπερ-μάρκετ μαζεύουν τους μισθούς και το υστέρημα των λαϊκών στρωμάτων η ικανοποίηση των αιτημάτων που προβάλλουμε για τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους εργατοαγρότες – αγροτοεργάτες αποτελεί αναγκαίο όρο επιβίωσης και διαμόρφωσης όρων παραμονής στην ύπαιθρο.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

1. Φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό. Χτύπημα της αισχροκέρδειας βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και σούπερ-μάρκετ. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους. Μπλόκο στην ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων-τυποποιητών, άμεση πληρωμή των παραγωγών. Όχι στην «ανοιχτή πώληση» των προϊόντων.

2. Ουσιαστική μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο (όπως στους εφοπλιστές), φτηνό ρεύμα και νερό (όπως στους βιομήχανους). Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια, ζωοτροφές, φάρμακα. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

3. Κατάργηση του «μητρώου αγροτών-αγροτικών εκμεταλλεύσεων» που αποτελεί μηχανισμό ξεκληρίσματος των εργατοαγροτών – αγροτοεργατών.

4. Κατάργηση των επιδοτήσεων σε βιομηχάνους και μεγαλοαγρότες. Χορήγησή τους αποκλειστικά σε φτωχομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για συνεταιριστική παραγωγή με τους εργατοαγρότες-αγροτοεργάτες ενταγμένους σε αυτή. Δημιουργία και ολόπλευρη ενίσχυση μεγάλων δημοκρατικών πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών, δημόσιας Αγροτικής Τράπεζας και δημόσιου Φορέα Τροφίμων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας. Όχι στους συνεταιρισμούς Α.Ε. Κατάργηση των ολιγομελών ομάδων παραγωγών και των διεπαγγελματικών ενώσεων.

5. Όχι στις περικοπές των επιδοτήσεων και τους περιορισμούς της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ για το 2021-2027. Ανατροπή της αντιαγροτικής ΚΑΠ της Ε.Ε.

6. Αφορολόγητο και ακατάσχετο αγροτικό εισόδημα 15.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων για κατοικίες και χωράφια φτωχών αγροτών, κτηνοτρόφων και εργαζομένων-ανέργων.

7. Πλήρη, δημόσια ασφάλιση και άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για κάθε ζημιά και καταστροφή παραγωγής, φυτικού και ζωικού κεφαλαίου. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις πρόσφατες καταστροφές (πάγο, πλημμύρες), αλλά και των αποζημιώσεων των προηγούμενων ετών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Όχι στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων διανομής του αρδευτικού νερού μέσω ΣΔΙΤ.

8. Ανθρώπινες αγροτικές συντάξεις, στα 60 χρόνια στους αγρότες και στα 55 χρόνια στις αγρότισσες. Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους.

9. Πλήρη ισοτιμία δικαιωμάτων στους εργάτες γης, μόνιμους κι εποχιακούς, Έλληνες και μετανάστες. Όχι στον ρατσισμό και τον φασισμό. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ταμεία ανεργίας και αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

10. Αυστηρός έλεγχος ποιότητας τροφίμων. Όχι στα νοθευμένα τρόφιμα, τις παράνομες εισαγωγές και τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Άμεση χρηματοδότηση μέτρων περιβαλλοντικής προστασίας.

11. Άμεση κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των φτωχών και μεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από την πανδημία και όχι των μεγαλοαγροτών, βιομηχάνων και τυποποιητών. Απαγόρευση των απολύσεων σε όλες τις βιομηχανίες και εταιρείες του αγροτοδιατροφικού κλάδου, συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού, για όλους τους εργαζόμενους.

12. Μαζικές προσλήψεις γεωτεχνικών. Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς.

13. Καμία μετακύλιση των οφειλών των ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ στους εργατοαγρότες-αγροτοεργάτες και τους φτωχομεσαίους αγρότες.

Καλούμε σε αγωνιστικό συντονισμό. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της αγροτιάς. Καλούμε τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, τις δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να προκηρύξουν άμεσα απεργία ενάντια στη πολιτική της ακρίβειας, για ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μια απεργία σε συντονισμό με τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών, αλλά και τις φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Για ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής εργαζομένων, φτωχομεσαίας αγροτιάς και νεολαίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Περιφερειακές κινήσεις

· Αν. Μακεδονία – Θράκη: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην Α.Μ.Θ.

· Αττική: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική- Ανταρσία σε κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

· Βόρειο Αιγαίο: Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά

· Δυτική Ελλάδα: Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα

· Ήπειρος: Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο

· Θεσσαλία: Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή

· Ιόνια : Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια

· Κ. Μακεδονία : Ανταρσία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κ. Μακεδονία

· Κρήτη: Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση

· Πελοπόννησος: Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την ανατροπή

· Στερεά Ελλάδα: Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Δημοτικές κινήσεις

· Αθήνας: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα Ανταρσία σε κυβέρνηση -Ε.Ε. – κεφάλαιο

· Βύρωνα: Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα

· Ηλιούπολης: Μαχόμενη Ηλιούπολη Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση

· Ηράκλειο Αττικής : Κόκκινη Ρωγμή

· Ιωάννινα: Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα Αγωνιστικό Μέτωπο

· Νέας Ιωνίας: Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

· Περιστερίου: Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

· Πρέβεζα : Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται…

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 6
Συμμετοχές )



26 σχόλια στο “Κινήσεις Πόλης και Περιφέρειας στηρίζουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις

  1. Ανώνυμος

    Συγκεκριμένο κείμενο που μπορεί να σχολιαστεί .
    Τα πιο βασικά το κόστος παραγωγής κυρίως ρεύμα πετρέλαιο και λιπάσματα καθως και οι αποζημειώσεις

    Πάντως δεν είδα κανένα σχόλιο από κανένα “δικαιωματιστη” για το αγροτικό.
    Μπορεί να μην τους ενδιαφέρει, μπορεί να νομίζουν πως δεν τους ενδιαφέρει, μπορεί να είναι φουλ ΝΔ και άρα τι να γράψουν, μπορεί πολλά μπορεί να είναι απασχολημένοι με το να αλλάζουν τις αντωνυμίες και τα άρθρα όπως προτείνει ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, μπορεί και ναι μπορεί και όχι

    Έλα μωρέ και θα έγραφε κάποιος ποιο ξεκλήρισμα ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ αγροτιάς από την ΚΑΠ και ποια ακρίβεια στο ράφι του σούπερ μάρκετ και στη λαϊκή; Φαντάσματα βλέπετε δεν είναι αυτο που νομίζετε, φωτοβολταϊκά στα..χωράφια νέες καλλιέργιες κλπ κλπ

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μπράβο στις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΚΚΕ στην αγροτιά, που συνέβαλλαν συνειδητά, οργανικά και μάχιμα, μαζί με τις υπόλοιπες καθεστωτικές συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο να γίνει ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ συλλαλητήριο της πλάκας για το θεαθήναι, για την φωτό στα ΜΜΕ να βγει η υποχρέωση και να εγγράψουμε υποθήκη για ψήφο στις ευρωεκλογές!

      Μπράβο στις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΚΚΕ στην αγροτιά, που συνέβαλλαν, συνειδητά, οργανικά και μάχιμα, μαζί με τις υπόλοιπες καθεστωτικές συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να ΜΗΝ υπάρξει καμία απολύτως σύνδεση του αγροτικού, με το φοιτητικό κίνημα και τους εργαζόμενους!

      Σιγά μην ενδιαφέρει το ΚΚΕ αν ξεκληρίζεται η μικρομεσαία αγροτιά, όπως δεν ενδιαφέρει ούτε την ακροδεξιά, ούτε τη ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ αν ξεκληρίζεται η φτωχομεσαία αγροτιά!

      Αν σας ενδιέφερε κάτι τέτοιο φίλε ΚΚΕ, δεν θα εκτονώνατε πάντα ό,τιδήποτε κινείται, ούτε θα το υποτάσσατε στην εκλογική σας ενίσχυση, η οποία είναι τόσο στείρα πια, και τόσο άχρηστη για την εργατική τάξη και το λαό, όσο αχρηστος και επικινδυνος αποδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ!

      Reply
    2. μεταβατικος

      Όχι μόνο ανακινείτε το θέμα συνεχώς εσείς οι ΚΚΕδες, εγκαλείτε και τους άλλους ότι ασχολούνται μόνο μ’ αυτό. Το μόνο που δείχνει είναι ότι το ΚΚΕ δέχεται πιέσεις από τον περίγυρο και λογικά και από τα μέσα, και για αυτό και η πρόσφατη άνοδος κομματοσκυλίασης.
      Η αλήθεια είναι πως ο μικρομεσαίος αγρότης που τον τσακίζει η ΚΑΠ θα άκουγε, όταν ήρθε πολύ κοντά η έξοδος από την ΕΕ ένα κκε να λέει «ώπα, παιδιά όχι τώρα, θα καταστραφούμε, δε θα χουμε φάρμακα και φαγητό» και ότι «όποιος ψηφίσει απείθια στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, ψηφίζει ναι στο μνημόνιο Τσίπρα».

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Μάλλον σας “πόνεσε” η κάθοδος των αγροτών και η δική σας πολιτική αφάνεια. Που αναγκάστηκε ακόμα και ο πολύς Χρυσοχοϊδης να δεχθεί να κατέβουν 200 τρακτέρ.

        Αρα η ΠΑΣΥ Μαρούδας Τζέλας κάνουν δουλειά στο αγροτικό κίνημα.Και αυτό είναι που μετράει

        Την προηγούμενη φορά με Σύριζα είχαν κατέβει 17 τρακτέρ (δεν μπορεί κάτι θα συμβολιζει το 17. Μήπως 1917; )
        https://sfyrodrepano.blogspot.com/2016/02/blog-post_14.html

        Τι ζήσαμε τότε; Στελέχη του Σύριζα να παρομοιάζουν τα τρακτέρ με …τανκ!
        https://www.inewsgr.com/199/chamos-sti-vouli-me-to-stelechos-tou-syriza-pou-paromoiase-ta-trakter-ton-agroton-me-tanks.htm

        Από την μια κατηγορειτε το ΚΚΕ πως τα παραπέμπει όλα στον Σοσιαλισμό και πως δεν ενδιαφέρεται , Από την άλλη το κατηγορείτε πως ενδιαφέρεται για την απλή καθημερινότητα και όχι για τα μεγάλα

        ΟΟΟχι δεν υπάρχει καμία αντίφαση σε αυτά που λέτε. Χάος στο μυαλό σας

        Αν θεωρείτε άνευ σημασίας το θέμα των αποζημιώσεων, το αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο γιατί δεν κατεβήκατε να τους τα πείτε;
        Να έβλεπα “δικαιωματιστή” να μιλούσε στα τρακτέρ για την “μονοθεματική” και από κάτω τις ξυνισμένες μούρες και τις γκριμάτσες των αγροτών και τι στον κόσμο!

        Tην ίδια ώρα γίνεται χαμός στην Ευρωπή ειδικά στη Γαλλία στο κοινωνικο εργαστήριο της Ευρώπης από τις κινητοποιήσεις των Αγροτών για το ακριβό κόστος παραγωγής που με μαθηματική ακρίβεια σε συνδyασμό με όσα προβλέπει η ΚΑΠ ΟΔΗΓΕΊ στο σταδιακό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς

        Η αλλαγή ή η κατάργηση της ΚΑΠ(στην ουσία κόντρα στην επίσημη πολιτική όλων των χωρών της ΕΕ) που διεκδικούν οι αγρότες σε μεγάλο μέρος της ΕΕ είναι άνευ σημασίας για κάποιους. Καλά το πάτε

        Y.Γ.
        Από την προηγούμενη κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα το 2016
        Ακροδεξιοί “απωθούνται” απο το ΚΚΕ – Σύνταγμα 12-2-2016
        https://www.youtube.com/watch?v=LXBzfEpo7S8

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Μας πόνεσε που έγινε το σόου με τα τρακτέρ, στη διαπασών μπακαλακος και “αγρότες φοιτητές ενωμένοι νικητές” και δώστου ηρωικά ρεπορτάζ κ φώτο, για να διαρκέσει όλο αυτό λίγες ώρες, και μετά μην τον είδατε τον παναή. Απόρριψη της ένωσης των αγωνιζόμενων κοινωνικών τμημάτων, απόρριψη της κλιμάκωσης, μιας κ έρχονται οι ευρωεκλογές. Σόου και ποσοστά και κατρακύλα της ζωής του λαού, αλλά το ποσοστό έχει σημασία, τίποτα άλλο. Keep going!

        2. Ανώνυμος

          Αναγκάστηκε ο χρυσοχοΐδης να δεχθεί να μπουν 170 τρακτέρ στην Αθήνα; Τι λες ρε παιδί μου! Πωπωπω του έγινε η μούρη κρέας! Για αυτό κ η κυβέρνηση σας έδωσε συγχαρητήρια για την υποδειγματικη συγκέντρωση.

          Εάν είναι να έχουμε την επιφάνεια και την προφανεια του ΚΚΕ που εδώ και δεκαετίες είναι εξπέρ στις εκτονωσεις, την άρνηση κλιμάκωσης, την συκοφαντηση κ υπονομευση των λαϊκών αγώνων που δεν ελέγχει, καλύτερη η αφάνεια, δεν κοροϊδεύεις και τον κόσμο σου έτσι.

        3. Ανώνυμος

          Κατανοητός ο πολιτικός σας; πόνος. Οι αγρότες συνεχίζουν στα μπλοκα

          https://www.902.gr/eidisi/agrotes/356686/synehizoyn-sta-mploka-kontra-stin-kyvernitiki-adiallaxia

          https://www.902.gr/eidisi/agrotes/356649/mploko-e65-menoyme-edo-aklonitoi-apofasisan-oi-agrotes

          https://www.902.gr/eidisi/agrotes/356648/agonistikes-apofaseis-gia-paramoni-sta-mploka-kai-synehisi-toy-agona

          “Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης αγρότες από την περιοχή του Πωγωνίου μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους να δυναμώσουν το μπλόκο στο Καλπάκι. Ωστόσο δυνάμεις της αστυνομίας επιδίωξαν να τους σταματήσουν ενώ σε μία προσπάθεια να τους τρομοκρατήσουν τους επέβαλαν πρόστιμα.

          Σε απάντηση της επιχείρησης τρομοκράτησης τους οι αγρότες προχώρησαν τότε σε καθιστική διαμαρτυρία και κάλεσαν σήμερα σε νέα κινητοποίηση. Πρόσθετα με την αποφασιστικότητά τους πέτυχαν την ανάκληση των προστίμων.”
          https://www.902.gr/eidisi/agrotes/356645/nea-kinitopoiisi-me-trakter-apostomotiki-apantisi-stin-hthesini-epiheirisi

        4. Ανώνυμος

          ” Για αυτό κ η κυβέρνηση σας έδωσε συγχαρητήρια για την υποδειγματικη συγκέντρωση. ”
          Όχι τίποτα άλλο αλλά περίπου παρόμοια λέει και ο ΠρωτοΣάλτε στο ΣΚΑΙ 23/02/2024 at 12:27

          Πορτοσάλτε: “Η κυβέρνηση έστησε την (αντικυβερνητική) διαδήλωση των αγροτών”
          ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ
          https://luben.tv/stream/238654

          Πως σας το έλεγε ο ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ; Χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλα το”

          Τουλάχιστον να περιμένετε ή να γράφετε κάτι πρωτότυπο. Να μην φαίνεται πως ψιλοταυτίζεστε με σχολιαστές του ΣΚΑΙ.

          Καλά το πάτε

        5. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          23/02/2024 at 12:55, μέλος του ΚΚΕ, τα σχόλια του πρωτοσάλτε αυτό δείχνουν: την νομιμοφροσύνη του ΚΚΕ, και αναμενόμενη συστημικότητα/καθεστωτικοτητα των ακροδεξιών εθνικιστικων δυνάμεων που υπάρχουν στους αγρότες, που πάντα τέτοιες ήταν! Αν ήταν διαφορετική η κατάσταση, μην αμφιβάλλεις ότι ο πρωτοσάλτε θα λυσσαγε κατά των αγροτών.

        6. Ανώνυμος

          H κυβέρνηση ΝΔ αρχικά πριν δεν ήθελε να μπει κανενα τρακτέρ στην Αθήνα.
          Αν τυχόν παρακολουθούσατε την πορεία των συζητήσεων εδώ και 2 – 3 εβδομάδες κρυφοδεξιούληδες.

          Ό,τι αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω και να τα δεχτούν λέει πολλα σε τι σημαίνει “πολιτική πίεση” και “πολιτική υποχώρηση” του αντιπάλου και μπήκαν δεκαπλάσια σε σχέση με το 2016.

          Και την καλή οργανωτική δουλειά που έχει κάνει η ΠΑΣΥ ή “Μάριος Αντυπας” Τζέλας και Μαρούδας

  2. Ανώνυμος

    Φιάσκο το πανελλαδικό κατέβασμα των αγροτών και των τρακτέρ τους στην Αθήνα! Επικοινωνιακό πανηγύρι ήτανε, που ξεφούσκωσε πριν περάσουν καν 24 ώρες! Πιο πολύ κρατάει το pride!

    Οι συνδικαλιστικές αγροτικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΚΚΕ, έκαναν πάλι ένα επικοινωνιακό προεκλογικό σόου και οι αγρότες ως κοινωνικό σώμα πλην λίγων εξαιρέσεων, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο από ότι αποδεικνύεται. Αλήθεια εκείνο το σύνθημα “όχι αγρότες όχι φαγητο”, σε ΠΟΙΟΝ άραγε το απεύθυναν οι αγρότες; Στην κυβέρνηση και την ΕΕ που συνειδητά ξεκληρίζουν το φτωχο αγροτικό κομμάτι; Τζίφος, αν το απηύθυναν εκεί!

    Στον λαό το απηύθυναν; Αν το απηύθυναν στον λαό και την εργατική τάξη, πάλι τζίφος, διότι οι ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ αρνήθηκαν μέσω των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κλπ), την ουσιαστική όσμωση και ένωση με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια (φοιτητές, εργαζόμενοι). Ηρθαν αθήνα, κάτσανε σύνταγμα κανα τετράωρο και μετά εξαφανιζόλ. Καρα συντεχνία του κερατά, χώρια το ότι πολλοί αγρότες έχουν στη δούλεψή τους μετανάστες που τους ξεφτιλίζουν στην δουλειά και τους δίνουν ψίχουλα!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Όχι τίποτα άλλο αλλά περίπου παρόμοια λέει και ο ΠρωτοΣάλτε στο ΣΚΑΙ
      https://luben.tv/stream/238654

      Σας δίνω ιδέες

      Μέχρι και στο luben θα γέλαγαν με αυτά που γράφετε

      Τελικά έχει πέσει γραμμή σε δεξιά τρολ, αλλιως δεν εξηγείται τέτοια σύμπλευση ιδεών. Εκτός αν πάνω στον αντιΚΚεδισμό σας δεν σας νοιάζει αν πολιτικά συμπλεεται με ΝΔ

      Keep Going!

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Στη Μανωλάδα μόνο το ΠΑΜΕ ήταν εκεί από το 2013 και είναι εκεί.
      Όπως λένε και οι ίδιοι οι μετανάστες όταν υπάρχει ΠΑΜΕ δεν φοβόμαστε

      Φυσικά καμία κουβέντα για τους μεγαλοαγρότες που εκει δουλευουν οι μεταναστες κατα κύριο λόγο

      Μεγαλοαγρότες η απλα το Μεγάλο Κεφάλαιο στον αγροτικό τομέα που βγαίνει και θα βγει ευνοημμένο με την ΚΑΠ και με το,ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Όντως το ΚΚΕ μόνο για μπακαλακο κ ηρωικές φώτο είναι.

        Reply
  3. Ανώνυμος

    Στριμμένες γεροντοκόρες, που τσιρίζουν, μακρυά από τον Λαό, τα προβλήματά του την πάλη του.
    Αυτή είναι η εικόνα του μικροαστικαριάτου και των σχολιαστών του σήμερα. Αφαντοι και την Τρίτη βράδι στο Σύνταγμα.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Πάμε στα VIDEO, Δεν έχει καμία σημασία αν σε διαψεύδει η πραγματικότητα.

      “για να ΜΗΝ υπάρξει καμία απολύτως σύνδεση του αγροτικού, με το φοιτητικό κίνημα και τους εργαζόμενους!”

      ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
      Νέα κινητοποίηση με τρακτέρ – αποστομωτική απάντηση στην χθεσινή επιχείρηση τρομοκράτησης από την αστυνομία (VIDEO – ΦΩΤΟ)
      https://www.902.gr/eidisi/agrotes/356645/nea-kinitopoiisi-me-trakter-apostomotiki-apantisi-stin-hthesini-epiheirisi

      ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ ΔΡΑΜΑΣ
      Συμβολικός αποκλεισμός του τελωνείου από τους αγρότες – Στο πλευρό τους οι μαθητές
      https://www.902.gr/eidisi/agrotes/356508/symvolikos-apokleismos-toy-teloneioy-apo-toys-agrotes-sto-pleyro-toys-oi

      ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
      Η εικόνα μιλάει από μόνη της – Πολλές χιλιάδες λαού έχουν κατακλύσει το Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους
      https://www.902.gr/eidisi/agrotes/356385/i-eikona-milaei-apo-moni-tis-polles-hiliades-laoy-ehoyn-kataklysei-syntagma

      Ποτάμι λαϊκής διεκδίκησης στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους από αγρότες και εργάτες
      https://www.youtube.com/watch?v=Lg2PRCamsuE

      ΑΓΡΟΤΕΣ
      Τρίτη 20/02/2024 – 17:54
      ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
      “Αγροτιά – φοιτητές, ενωμένοι νικητές!” (VIDEO – ΦΩΤΟ)
      https://www.youtube.com/watch?v=rJxUvjky2O8

      ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
      Με μερίδες ζεστής φασολάδας καλωσόρισε τους αγρότες το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής (VIDEO – ΦΩΤΟ)
      https://www.youtube.com/watch?v=dn-IhJuSwDE

      Γέμισε με τρακτέρ η Αθήνα – Εντυπωσιακές εικόνες (VIDEO – ΦΩΤΟ)
      Πορεία των αγροτών με τρακτέρ στα Προπύλαια
      https://www.902.gr/eidisi/agrotes/356371/gemise-me-trakter-i-athina-entyposiakes-eikones-video-foto

      https://www.youtube.com/watch?v=zqZV08E1eSU

      Μια φωνή και μια γροθιά! Εργαζόμενοι και έμποροι χειροκροτούν τους αγρότες (VIDEO – ΦΩΤΟ)
      https://www.902.gr/eidisi/agrotes/356360/mia-foni-kai-mia-grothia-ergazomenoi-kai-emporoi-heirokrotoyn-toys-agrotes

      Υποδοχή της πορείας των αγροτών με τρακτέρ στην Ομόνοια
      https://www.youtube.com/watch?v=PxT7PNz9wTc

      Όταν γράφω πως σχολιάζουν και δεξιοί..

      Τελικά έχω κάποιες απορίες. Δεν βαριέστε αν γίνεστε πολιτικά ρεζίλι εσείς οι κρυφοδεξιοί; Το γουστάρετε να σας την “λένε” πολιτικά οι φιλοΚΚεδες; Σε χάπατα νομίζετε πως απευθύνεστε;

      Γιατί ΝΑΡί/ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα από τα 2 μλ δεν είσαστε. Με τίποτα

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ανώνυμος
        23/02/2024 at 10:27, η απάντησή του ΚΚΕ εδώ μέσα για το φιάσκο/σόου στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΌ του συντάγματος που συνέβαλλε για να γίνει, είναι το μπλοκο στο…. Καλπακι (!!!!), είναι χειροκροτηματα λέει μερικων εμπόρων στους αγρότες, κ κάποιες φώτο!! Αυτή εινσι η κατά το ΚΚΕ, κλιμάκωσηβκαι ένωση των αγωνιζόμενων κομματιών.

        Keep going ΚΚΕ, την επόμενη φορά φέρε ως απάντηση, και άλλα δελτία τύπου, και άλλες φώτο, βάλε κ το μπλοκο στο κάτω κολοκοτρωνιτσι.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Καλά όταν ήταν εποχές “πλατειών” με λιγότερο συγκεντρωμένο κόσμο λέγατε για “μισό εκατομμύριο”(*).

          Μπα τώρα είναι λίγοι κρυφοδεξιούληδες;

          Το βλέπουμε από τις αντιδράσεις πολιτευτών της ΝΔ ειδικά της επαρχίας που έχουν εξαφανιστεί από τα τηλεοπτικά πάνελ Ο πρωθυπουργός ήταν στην.. Ινδία(δεν νομίζω να κάνει τον “Κινέζο”). Που πήγε τελικά τοσαραντα ενα τακατω; Που πήγε η έπαρση η πολιτική αλλαζονεία των κυβερνητικων στελεχών; Που ήταν;

          Για “φιάσκο” μάλλον σας “πόνεσε” αρκετά με την συμμετοχή χιλιάδων λαού φοιτητών εργατών μικροεμπόρων στο πλευρό των αγροτών με τα 200 τρακτέρ
          Τα 10-πλάσια και βάλε από το 2016. Τότε στέλεχος της προηγούμενης ΣυριζοΑνελ κυβέρνησης (αλλά ουσιαστικά της ίδιας πολιτικής) παρομοιάζε τα τρακτερ με..τανκ! Ενδεικτικό το ποσο φοβούνται το σύνθημα “εργατιά αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά”

          Καλά το πάτε

          Τελικά τι σας “πόνεσε” πιο πολύ;
          Η παλαιότερη προ 8ετίας απώθηση “ακροδεξιών”(σύμφωνα με το youtube λογαριασμό prezatv ) από το ΠΑΜΕ – Σύνταγμα 12-2-2016;
          https://www.youtube.com/watch?v=LXBzfEpo7S8

          Oι χιλιάδες αγρότες που κατέβηκαν;
          Η συμπαράσταση των εργατών;
          H συμπαράσταση των φοιτητών;
          H συμπαράσταση του κόσμου γενικά;
          Οι μικροέμποροι και οι ταξιτζήδες στο πλευρό τους;
          \

          Δεν το διευκρινίζετε

          (*)Όλη η πλατεία Συντάγματος με τους γύρω χώρους απο πάνω πλατεία μέχρι αρχή πεζοδρομια ερμού -πάνω κάτω δρόμοι- με βάση την χωρητικοτητα απο Google maps έχει ελεύθερα 19.000-20.000 τμ περίπου.Με μέση πυκνότητα τα 2 άτομα ανα τμ φτάνει τις 40.000 κόσμου

        2. Ανώνυμος

          Ότι και να σχολιάζεις η αληθινή ζωή βρίσκεται εκει έξω
          Όσο συνεχίζεις να γράφεις, τόσο πιο πολύ δικαιώνεις το ΚΚΕ

          Συνέχισε

          υ.γ.
          Φυσικά ακόμα δεν έγραψες για την πολιτική σου θέση. Γιατί άραγε; Ντρέπεσαι 23/02/2024 at 11:51 ;

        3. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          23/02/2024 at 13:24, ανούσια παράθεση αριθμών από το ΚΚΕ εδώ μέσα. Παιρνει η κυβέρνηση όλο το χαρτί από την υποδειγματικη όπως η ίδια την χαρακτήρισε συγκέντρωση των αγροτών, βγαίνει ο πορτοσακτε και δίνει επίσης συγχαρητήρια λέγοντας ότι αυτή την συγκέντρωση θα μπορούσε να την ειχε διοργανώσει και η κυβέρνηση, και το ΚΚΕ μας λέει κάτι μπούρδες για το χειροκρότημα καποιων ταξιτζηδων και εμπόρων!!!

          Η αληθινή ζωή εκεί έξω λέει ακριβώς τα αντίθετα ως συμπέρασμα από αυτά που μας λεει το ΚΚΕ, ή ο ΣΥΡΙΖΑ.

        4. Ανώνυμος

          Ο Λένιν έλεγε: “100 φορές μέτρα, μία φορά κόβε”. Για την “ανούσια παράθεση αριθμών”΄.

          Ως άλλος φίλος του ΚΚΕ να σου επισημάνω ως γεγονός πως σχεδόν υιοθετείς την άποψη του ΠρωτοΣάλτε. Αν παρατηρ[ησεις το video ακόμα και στον ΣΚΑΙ, οι άλλοι δημοσιογράφοι γελούσαν(ευγενικά) με ό,τι είπε . Ενώ πρόσφερε νέο content στο Luben

          Για το τέλος, αφήνω το άρθρο πριν μιας εβδομάδας από τον “Οικονομικό Ταχυδρόμο”

          Αγρότες: Με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα – Αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση. Από εκεί που η κυβέρνηση διαμήνυε ότι κανένα τρακτέρ δεν θα περάσει στην πρωτεύουσα, διαφαίνεται αλλαγή πλεύσης υπό την πίεση των αγροτών

          https://www.ot.gr/2024/02/18/agro/agrotes-me-ta-trakter-tous-stin-athina-allagi-pleysis-apo-tin-kyvernisi/

        5. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          24/02/2024 at 15:17, αγαπητό μέλος του ΚΚΕ, το να λες ότι τα τρακτέρ στην Αθήνα ήταν τελικώς ένα σόου έξω από την βουλη μόνο με συμβολικό και καθόλου αγωνιστικό και ενωτικό ως προς τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια του λαού, δεν εινσι καθόλου πρωτοσάλτε.

          Μπράβο στις δυνάμεις του ΚΚΕ που συνέβαλλαν μαχιμα σε ένα ακόμα σόου.

      2. Ανώνυμος

        Το σχόλιο 23/02/2024 at 10:27 δεν ήταν για σένα 22/02/2024 at 20:17

        Αλλά για άλλους καλοθελητές όπως 22/02/2024 at 18:09 22/02/2024 at 18:15

        Reply
      3. Ανώνυμος

        Ο “Οικονομικός Ταχυδρόμος” που αναφέρει ως γεγονός την αλλαγή στάσης της Κυβέρνησης για τα τρακτέρ μάλλον ως φιλοκυβερνητικο μέσο θα τον έλεγα. Σίγουρα δεν είναι του ΚΚΕ

        “Αγρότες: Με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα – Αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση. Από εκεί που η κυβέρνηση διαμήνυε ότι κανένα τρακτέρ δεν θα περάσει στην πρωτεύουσα, διαφαίνεται αλλαγή πλεύσης υπό την πίεση των αγροτών”

        https://www.ot.gr/2024/02/18/agro/agrotes-me-ta-trakter-tous-stin-athina-allagi-pleysis-apo-tin-kyvernisi/

        Άστο 24/02/2024 at 16:47, με ένα λινκ ο φιλοΚΚΕς 24/02/2024 at 15:17 έστειλε τις “πολιτικές” απόψεις σου στον πολιτικό “κουβά”. Ασχολήσου καλύτερα με κάτι άλλο πέρα από την πολιτική γιατί σε διαψεύδουν τα γεγονότα, τι να κάνουμε;

        Από τα βασικά στη Πολιτική είναι η έγκαιρη ενημέρωση, την οποία έχεις αποδείξει πως δεν έχεις. Καλύτερα να ασχοληθείς με το ψάρεμα, την πασιέτζα, την μπιρίμπα, το τάβλι σε κανένα καφενείο.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.