.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΚΕΔΔΑ: Όχι στην εκδικητική απόλυση της εκπαιδευτικού του Αρσακείου Πάτρας


Ψήφισμα αλληλεγγύης στην απολυμένη εκπαιδευτικό από το Aρσάκειο Πατρών, λόγω έκφρασης επιφυλάξεων για κάμερες στις τάξεις

Όχι κάμερες στα σχολεία

Κ.Ε.Δ.Δ.Α- Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Εκπαιδευτικός που δούλευε στο Αρσάκειο Πατρών, μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας, διεκδικεί δικαστικά την επαναπρόσληψή της, αφού δεν της ανανεώθηκε η σύμβαση, λόγω έκφρασης εκ μέρους της επιφυλάξεων για την τοποθέτηση καμερών στις σχολικές τάξεις.

Εγείρεται σοβαρό δημοκρατικό θέμα για αυτήν τη πράξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας-εργοδότη του Αρσακείου Πατρών. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε εργαζόμενου να έχει και να εκφράζει θέσεις υπεράσπισης των προσωπικών δεδομένων μαθητών & εκπαιδευτικών και προστασίας του εκπαιδευτικού έργου.

Οι κάμερες παρακολούθησης δεν έχουν καμία δουλειά στις σχολικές τάξεις! Δεν εξυπηρετούν τη μαθησιακή διαδικασία, ούτε υπαγορεύονται από παιδαγωγικά κριτήρια, αντίθετα αντίκεινται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και την παιδαγωγική.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., εν μέσω πανδημίας, με το λαό υποχρεωτικά σε καραντίνα και με κλειστά σχολεία, μέσα σε πλήθος αντιλαϊκών-αντιδημοκρατικών νόμων που ψήφισε, πέρασε το Μάη του 2020 και την αντιδραστική τροπολογία για τοποθέτηση καμερών μέσα στις σχολικές τάξεις στο όνομα της παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε περίπτωση «καθολικής ή μερικής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας εκπαιδευτικής δομής είτε για άλλο λόγο που ανάγεται σε έκτακτο ή απρόβλεπτο γεγονός».

Η τροπολογία είναι απολύτως επικίνδυνη γιατί κρύβει αμέτρητους κινδύνους για την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και γιατί εισάγει το πανοπτικό βλέμμα του «μεγάλου αδελφού» μέσα στην τάξη.

Η παρακολούθηση ενός μαθήματος μέσα από την κάμερα, αντιβαίνει σε κάθε δικαίωμα του εκπαιδευτικού και του μαθητή σε ιδιωτικότητα και καθιστά αδύνατη τη διαφύλαξη των προσωπικών τους δεδομένων. Ανά πάσα στιγμή μια κουβέντα ή μια κίνηση μπορεί να δημοσιευτεί και να φτάσει σε χιλιάδες άσχετα μάτια και αυτιά. Το ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι πρώτιστη υποχρέωση του σχολείου.

Απαιτούμε:

– Επαναπρόσληψη της εκπαιδευτικού του Αρσακείου Πατρών.

– Να καταργηθούν οι κάμερες στα σχολεία.

– Να προστατευτεί η προσωπική ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών, μέσα στην τάξη και έξω από αυτή.

Έξω οι κάμερες από τα σχολεία και τις σχολικές τάξεις !

Προστασία των εργαζόμενων από τον εργοδοτικό αυταρχισμό και τις απολύσεις !

kedda2021.blogspot.com

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.