.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καταγγελία για τις τραμπούκικες επιθέσεις της ΑΡΙΣ


Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική απελευθέρωση και η ν.Κ.Α. καταγγέλλουν τις τραμπούκικες πρακτικές και τον ξυλοδαρμό 2 φοιτητών μελών της νΚΑ από πολυάριθμη ομάδα μελών της ΑΡΙΣ στην Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι σύντροφοί μας στο νοσοκομείο. Η επίθεση είχε στόχο την αποτροπή των 2 μελών της νΚΑ να καταθέσουν ψήφισμα στο ΔΣ του συλλόγου φοιτητών Φιλολογίας του ΑΠΘ για συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 24/10 ενάντια στον πόλεμο, τους εξοπλισμούς και την αύξηση της θητείας. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό και για πρακτικές που θεωρούν ιδιοκτησία τους το τι «επιτρέπεται» να ψηφιστεί σε ένα σύλλογο, κάτι που μέχρι τώρα έκαναν κατά βάση οι καθεστωτικές παρατάξεις.

Το περιστατικό αυτό έρχεται ως συνέχεια πολλών αντίστοιχων τραμπουκισμών και βίαιων επιθέσεων της συγκεκριμένης οργάνωσης το τελευταίο διάστημα, ενάντια σε αγωνιστές πολλών οργανώσεων της αριστεράς, και ιδίως του ΝΑΡ και της νΚΑ. Η κατρακύλα αυτή της ΑΡΙΣ σε τέτοιες πρακτικές δείχνει ότι έχει πάρει διαζύγιο από οποιαδήποτε προσπάθεια επαναστατικής ανανέωσης της αριστεράς σε περιεχόμενο, μορφές και πολιτισμό, από την δύσκολη προσπάθεια για την ανεξαρτησία της εργατικής πολιτικής, για την ενίσχυση και αναβάθμιση της μετωπικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και την ανάπτυξη ενός σύγχρονου κομμουνιστικού προγράμματος. Αντίθετα διαλέγει την «εύκολη» λύση του αδιέξοδου ακολουθητισμού στο εργατικό κίνημα, είτε προς τον καθεστωτικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, είτε προς το ΠΑΜΕ στο όνομα της επαφής με τις μάζες, του εγκλωβισμού σε μια «παραδοσιακή» εθνικό-απελευθερωτική ρητορεία στο αντιπολεμικό κίνημα και σε μια αμιγώς οικονομίστικη παρέμβαση στους κοινωνικούς χώρους. Όλα αυτά βέβαια είναι θεμιτό να είναι ζητήματα πολιτικής αντιπαράθεσης και κριτικής στα πλαίσια του κινήματος, καθώς και η ίδια η αριστερά δεν είναι ενιαία, αλλά πάντα διχάζεται ανάμεσα σε ρεφορμιστικές και επαναστατικές τάσεις. Ακριβώς αυτή η ύπαρξη διαφορετικών πολιτικών απόψεων, γραμμών και σχεδίων καθιστά αναγκαίο τον πολιτικό διάλογο, την αντιπαράθεση και την ανταλλαγή απόψεων ακόμα και με υψηλούς τόνους αν χρειάζεται, αλλά πάντα στα πλαίσια του εργατικού πολιτισμού. Δυστυχώς η ΑΡΙΣ ως απάντηση στα πολιτικά της αδιέξοδα έχει επιλέξει μια διαρκώς αυξανόμενη κουλτούρα βίας, που αναπαράγει προς πάσα κατεύθυνση ως μέσο για να επιβάλλει τις απόψεις της.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: – Επιθέσεις και σπρωξίματα σε εργατικές και λαϊκές διαδηλώσεις προκειμένου να έχουν τον πλήρη έλεγχο της πρώτης αλυσίδας, -Τραμπουκισμοί ενάντια σε αγωνιστές άλλων οργανώσεων της αριστεράς και αρπαγή του κοινού πανό στο συλλαλητήριο στις 9/7 ενάντια στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων λίγα λεπτά πριν την αστυνομική καταστολή, – Τραμπουκισμοί ενάντια σε άλλες αριστερές οργανώσεις για τη διάταξη της διαδήλωσης στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι στις 18/9, – Επίθεση μπροστά στην αστυνομία σε αγωνιστές που κρατούσαν το κοινό πανό των αριστερών οργανώσεων που καλούσαν στην πορεία ενάντια στο Πομπέο στην Αθήνα στις 28/9, προκειμένου να μπει μπροστά το μπλοκ στο οποίο ήταν στην πρώτη σειρά. Αυτές οι επιθέσεις εξελίσσονται αρκετές φορές και με την εργαλειακή χρησιμοποίηση πανό φοιτητικών συλλόγων φανερώνοντας την ιδιοκτησιακή λογική της συγκεκριμένης οργάνωσής για τις διαδικασίες του μαζικού κινήματος.

Η βία από πλευράς τους κλιμακώνεται με στοχευμένες επιθέσεις σε μέλη της νΚΑ. Στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο στις 7/10 πάλι μέλη της ΑΡΙΣ, ανάμεσά τους και κάποια που δεν έχουν καμιά σχέση με το φοιτητικό κίνημα, χτύπησαν φοιτητή μέλος της ν.Κ.Α. επιδιώκοντας να έχουν το μονοπώλιο στη συγκρότηση του μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, μη αναγνωρίζοντας το δικαίωμα άλλοι φοιτητές που δεν είναι μέλη της ΑΡΙΣ να βρίσκονται σε αυτά τα μπλοκ και να έχουν λόγο. Ενώ πρωτοφανές περιστατικό αποτέλεσε η χουλιγκάνικη βίαια επίθεσή της ΑΡΙΣ σε μέλη της νΚΑ στο Φεστιβάλ Αναιρέσεων στη Γεωπονική το 2019.

Η συχνότητα και επανάληψη τέτοιων γεγονότων δείχνουν ότι η συγκεκριμένη οργάνωση πιστεύει ότι θα επιβάλει την αντίληψη της με την επιβολή της βίας και των τραμπουκισμών. Είναι γελασμένη. Η υιοθέτηση αυτών των εκφυλιστικών πρακτικών δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά. Αντίθετα, αυτές οι ενέργειες εκθέτουν την μαχόμενη αριστερά και τις πρωτοπόρες τάσεις του κινήματος στα μάτια του κόσμου που θέλει να παλέψει και να αγωνιστεί. Η επίκληση προφάσεων και ψευδών περιστατικών από μεριάς τους δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να θολώσει τα νερά, να αποσείσει τις ευθύνες τους ή να πετύχει στάση ανοχής και ουδετερότητας από αγωνιστές και από τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς οι περισσότερες από τις οποίες ήταν μάρτυρες ή έχουν υποστεί τους τραμπουκισμούς τους.

Εμείς από την πλευρά μας ως ΝΑΡ και ν.Κ.Α. δηλώνουμε αποφασισμένοι να επιμείνουμε στον δύσκολο δρόμο της ριζικής ανασυγκρότησης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, πλευρά του οποίου χρειάζεται να είναι και η ανατρεπτική κοινή δράση των οργανώσεων της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής, κομμουνιστικής αριστεράς και η οικοδόμηση μιας μαζικής και μαχητικής αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα κομμουνιστικής αριστεράς που θα αντιμετωπίσει τη νέα επίθεση του κεφαλαίου και την πολύπλευρη κρίση. Φυσικά, σε αυτή την υπόθεση δεν έχουν θέση και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές λογικές τραμπουκισμού και οι φορείς τους.

Καλούμε κάθε αριστερό άνθρωπο, κάθε αριστερή οργάνωση και τις συλλογικότητες του κινήματος να μην δείξουν καμιά ανοχή σε τέτοιες ενέργειες, να καταδικάσουν αυτή την αντίληψη και να απομονώσουν αυτές τις πρακτικές και τους φορείς τους. Ας είναι καθαρό σε όλους πως, όσον μας αφορά, δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν ξανά τέτοιου τύπου επιθέσεις και συμπεριφορές.

22 Οκτωβρίου 2020

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 91.76% ( 17
Συμμετοχές )



46 σχόλια στο “Καταγγελία για τις τραμπούκικες επιθέσεις της ΑΡΙΣ

  1. Ανώνυμος

    Η ΑΡΙΣ είναι μια τραμπούκικη ομάδα και πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΑΑΚ και τα σχήματά της, από δημοτικές κινήσεις, από εργατικά σχήματα/παρατάξεις και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Δεν έχει καμία θέση σε όλα τα παραπάνω. Έπρεπε να είχε φύγει χτες.

    Reply
    1. Ragnarok

      Η ΑΡΙΣ πρέπει να φύγει άμεσα από την ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αλλά αυτό πρέπει να αποτελέσει ΜΟΝΟ την αρχή της ανασυγκρότησης της ΕΑΑΚ (η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλει άλλη συζήτηση).

      Εχει και το ΝΑΡ και η ΝΚΑ ευθύνες που ανέχθηκαν τόσα χρόνια πρακτικές ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ που χλευάζουν τον κομμουνισμό, συκοφαντούν την αριστερά και προωθούν σάπιες αξίες; Ναι έχουν! Και για αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ πια, το να πάρουν το ΝΑΡ και η ΝΚΑ έμπρακτες πρωτοβουλίες και σε συμμαχία με τον ανένταχτο κόσμο και με πολιτικές δυνάμεις που απορρίτπουν την τραμπούκικη νοοτροπία/πρακτική και το μπάχαλο των -ανύπαρκτων- διαδικασιών της ΕΑΑΚ, να διώξουν ΑΡΙΣ και ΑΡΑΣ από την ΕΑΑΚ.

      Απο κει και πάρα: εάν έχει μια σοβαρή ελπίδα ανασυγκρότησης η ΕΑΑΚ , αυτή βρίσκεται συν τοις άλλοις και στην οργανωτική της συγκρότηση : σχήματα με μέλη , συνδρομές και συγκεκριμένες διαδικασίες, περιφερειακή συγκρότηση με περιφερειακές συνελεύσεις και συντονιστικά όργανα και κεντρική συγκρότηση με πανελλαδική συνέλευση εκλεγμένων αντιπροσώπων των συνελεύσεων των σχημάτων και κεντρικό συντονιστικό όργανο. Επίσης, δημιουργία κεντρικών ΜΜΕ της ΕΑΑΚ (ιστοσελίδα, κλπ).

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Η αρις έφτασε στο ξεφτιλισμενο σημείο να κατηγορεί το ΝΑΡ και τη ΝΚΑ για….εθνομηδενισμο! Επειδή το ΝΑΡ και η ΝΚΑ έχουν τεκμηριωμένες αντιπολεμικές , οικολογικές και αντιιμπεριαλιστικες θέσεις και απορρίπτουν τις αοζ, τις εξορύξεις και την επέκταση στα 12 ν.μ.!!

      Δηλαδή, η αρις συντάσσεται με φιλοπολεμες πολιτικές θέσεις στον ανταγωνισμό ελληνικού κ τουρκικού κεφαλαίου, για κρατικές επεκτάσεις συνόρων, διάλυση του περιβάλλοντος μέσω εξορύξεων και πόλεμο;;

      Έχει θέση η αρις με αυτές τις θέσεις και πρακτικές σε ΕΑΑΚ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Όχι. Πρέπει να φύγει από παντού αν θέλουμε να είμαστε άνθρωποι και αγωνιστές.

      Reply
      1. Κώστας

        Ανώνυμε όσα λες δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά διακυβεύματα. Τα ΕΑΑΚ τα διαλύσατε μαζί με το σχέδιο παράταξης νΚΑ-ΑΡΙΣ όταν είχατε ξαμολήσει την ΑΡΙΣ στον αγώνα αλληλοεξόνητωσης με την άλλη φράξια των παρανοικών, την ΑΡΑΣ για το σχέδιο έξωσης της ΑΡΑΝ και της ΑΡΑΣ. Που βέβαια απέτυχε αλλά δολοφόνησε τα ΕΑΑΚ, μαζί βέβαια με την υπόλοιπη συγκυρία. Άλλωστε η εξαφάνιση του φοιτητικού κινήματος είναι κάτι βαθύτερο και έχει να κάνει μάλλον με σχέσεις δομικού ταξικού καθορισμού του φοιτητικού σώματος κοντά στο μπλοκ εξουσίας της ευρωκρατίας

        Συμφωνίες τέτοιου τύπου σαν αυτές που λες τα ΕΑΑΚ δεν είχαν ποτέ, είναι φύσει αδύνατον. Δεν αποκτούν πολιτικές θέσεις από πολιτικά γραφεία, το αντίθετο, δεν αποκτούσαν βασικά, σήμερα διαβάζουμε μια ανακοίνωση που λέει πως μέλη της νΚΑ έκαναν αυτό και μέλη της ΑΡΙΣ το άλλο. Μια ανακοίνωση που μέσα στον κυνισμό της ξέχασε να βάλει έστω μια φορά τα 4 γραμματάκια. Αλλά, για να μάθεις κάτι, αν σε ένα σχήμα ΕΑΑΚ πάει ένας αυτοκλητος καθοδηγητής και αρχίζει να βάζει γραμμάρες για τα ελληνοτουρκικά, αυτό που γινότανε, όταν υπήρχαν και όπου υπήρχαν, ήταν ότι έτρωγε ντομάτες. Όταν τα ελληνοτουρκικά έρχονται και τέμνουν το φοιτητικό σώμα τότε τα ΕΑΑΚ μπορούν να έχουν γραμμή για αυτά γιατί οι φοιτητές ζητάνε να έχουν γραμμή για αυτά. Προς το παρόν υποθέτω το φοιτητικό σώμα συναινεί και αυτό στην γραμμή ιμπεριαλισμού και ελληνικού και τουρκικου εθνικισμού. Σε αυτό που λέει η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, πως η υπεράσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι εθνικισμός. Δεν ξερώ αν η ΑΡΙΣ διαφωνεί με τον Χρυσοχοίδη και το ΝΑΡ πως τα 12 είναι εθνικισμός αλλά καλά θα κάνει να διαφωνεί. Δεν έχει κάποια σχέση αυτό με τον ρόλο της στο σχέδιο διάλυσης των ΕΑΑΚ που ήταν σημαντικός

        Κώστας

        Reply
        1. Ragnarok

          Κάτσε ρε Κώστα, απαντάς στον ανώνυμο λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν!

          Α. Να δεχθώ ως εντελώς κοντόφθαλμη και αποτυχημένη την επιλογή του ΝΑΡ να δεχθεί ως….συνομιλητή για το νέο κόμμα την ΑΡΙΣ να το δεχθώ! Υπήρξε ως απόφαση/επιλογή του ΝΑΡ θνησιγενής και αποτυχημένη, από την πρώτη κιόλας μέρα! Αναυτή είναι η κριτική σου, συμφωνώ!

          Β. Αλλά από που προκύπτει ότι το ΝΑΡ και η ΝΚΑ χρησιμοποίησαν την ΑΡΙΣ ως….δύναμη κρούσης για την …έξωση ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ από την ΕΑΑΚ;; Δεν προκύπτει από πουθενά! Αν προκύπτει κάτι, αυτό είναι η πάλι κοντόφθαλμη πολιτικά εκτίμηση του ΝΑΡ που το οδήγησε να ανεχθεί τις πρακτικές της ΑΡΙΣ, προκειμένου να μην την χάσει από …σύμμαχο τρομάρα μας, στην προσοάθεια για το νέο πρόγραμμα και κόμμα! Αυτό ΝΑΙ!

          Πόσο δε που η ΑΡΑΣ χρησιμοποιεί διαχρονικά τις ίδιες μεθόδους με την ΑΡΙΣ!! Εξαιρώ την ΑΡΑΝ με την οποία έχουμε διαφορετικές πολιτικές θέσεις σε κρίσιμα πεδία, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποίησε τραμπούκικες μεθοδους, ίσα-ίσα τις λούστηκε στο πετσί της και από την ΑΡΑΣ και από την ΑΡΙΣ οι οποίες και προέρχονται από την ΑΡΑΝ!!

          Γ.Ναι το ΝΑΡ και η ΝΚΑ -όπως και άλλες πολιτικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΕΑΑΚ- ευθύνονται για την ανοχή που επέδειξαν απέναντι παλαιότερα στην ΑΡΑΣ και μέχρι πριν λίγο καιρό στην ΑΡΙΣ. Ναι, το ΝΑΡ και η ΝΚΑ δεν έχουν μπορέσει να συμβάλλουν στην δημοκρατική ανασυγκρότηση της ΕΑΑΚ (συγκεκριμένες προτάσεις σε άλλο σχόλιο εδώ μέσα). Αλλά από αυτό μέχρι την διαπίστωση ότι “ξαμόλυσαν την ΑΡΙΣ για το ένα και το άλλο” υπάρχει χάος.

          Δ. Η ΕΑΑΚ ως σύβολο φοιτητριών και φοιτητών, δεν είναι ξεκομμένη από την γενικότερη κοινωνία και τα προβλήματά της! Αρα ναι, πρέπει να έχει θέση ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ καθημερινά (που ΔΕΝ έχει δυστυχώς παρά λίγο) ΚΑΙ για τα πεδία που δεν άπτονται άμεσα των φοιτητικών ζητημάτων: Για τον πόλεμο, τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό την πολεμική προετοιμασία από εώ και από απέναντι. Για τον αντιφασισμό. Για τις οικολογικές καταστροφές. Για την ανεργία και την εξαθλίωση. Για τον πολιτισμό.Και να ανιχνεύει δρόμους κοινωνικής χειραφέτησης.

          Τα παραπάνω εννοείται πως θα αποτύχουν εάν εισαχθούν στα σχήματα της ΕΑΑΚ με τον κλασικό τρόπο του “καθοδηγητή που έρχεται απέξω να μας τα πει”. Μόνο εάν εισάγονται στην καθημερινή ζωή/πράξη, στον πολιτικό λόγο και στις διαδικασίες των σχημάτων της ΕΑΑΚ από τα ίδια ταμέλη τους, μπορεί αυτή η προσπάθεια να πετύχει! Αλλά το να αρνείσαι γενικά αυτή την ανάγκη στο όνομα “των φοιτητικών προβλημάτων” αν το αρνείσαι, και επειδή “θα μας τα πει ο καθοδηγητές” έχεις τραγικό λάθος!

          Εν πάσει περιπτώσει, ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ δεν έχουν πια καμία θέση στην ΕΑΑΚ , και όσον αφορά την ΑΡΙΣ, ούτε και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρέπει να φύγουν χτες.

        2. Κώστας

          Ragnarok είμαι κάπως οξύτερος απ ότι θέλω να είμαι, γράφω αφάνταστα γρήγορα, όταν τα διαβάζω κάποιες γωνίες δεν μου αρέσουν.

          Η ΑΡΑΣ ήταν στις ΑΣΥΣ προ Χριστού, να χρεωθεί η ΑΡΑΝ σχέση με την ΑΡΙΣ που φτιάχτηκε το 2012 γιατί προήλθε από την ΑΡΑΣ που προήλθε το 97 από τις ΑΣΥΣ από τις οποίες το 05 προήλθε η ΑΡΑΝ, πάει μακρυά.

          Δυστυχώς όμως η νΚΑ έστω συναινούσε στο σχέδιο της ΑΡΙΣ. Φαίνεται στον λόγο μου σαν να την έβαζε με σατανικό σχέδιο, όντως δεν είναι ωραίο. Αλλά συναινούσε, άλλωστε μιλάω για μια συγκυρία που δεν την έχω ζήσει που ΑΡΙΣ και ΑΡΑΣ αναπτύσσονταν μέσα στο δίκτυο. Κατήγγειλε μονόπλευρα την ΑΡΑΣ, έκανε διήμερα χωρίς ούτε την ΑΡΑΝ. Το αν δίσταζε να χάσει τον σύμμαχο ή εφάπτονταν και τα σχέδια για τα ΕΑΑΚ είναι κάτι που δεν βγαίνει άκρη, και τα δύο.

          Θεωρώ πως το δεν ασχολούμαστε μόνο με φοιτητικά ήταν πάντα ομόφωνο πάντως.

          Κώστας

        3. Ragnarok

          Η ΕΑΑΚ χωρίς έμπρακτο και όχι στα λόγια πολιτικό σχέδιο δημοκρατικής ανασυγκρότησης βάσει του οποίου: α. θα έχουν μέλη τα σχήματά της, β. συγκεκριμένες δημοκρατικές διαδικασίες βάσει μελών και όχι χύμα στο κύμα ή αλά καρτ, γ. περιφερειακή συγκρότηση, δ. κεντρικη συγκρότηση με πανελλαδικές συνελεύσεις βάσει αντιπροσώπων, εκλογή κεντρικού συντονιστικού οργάνου και δικά της ΜΜΕ, ΔΕΝ έχει μέλλον.

          Όσον αφορά το περιεχόμενο της ΕΑΑΚ, ναι, πρέπει να μπορεί να έχει λόγο και πράξη για τα φοιτητικα ζητήματα και ταυτόχρονα λόγο και πράξη για τα γενικότερα πεδία της ζωής τα οποία αφορούν και τους φοιτητές/φοιτήτριες. Προφανώς, ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ δεν έχουν καμία θέση στην ΕΑΑΚ.

        4. Κώστας

          Ragnarock περιγράφεις κάτι εντελώς άλλο από τα ΕΑΑΚ, δεν με αφορά το θέμα αυτό.

          Κώστας

        5. Ragnarok

          Οκ Κώστα, όσους αφορά και αφορά πάρα πολλούς!

        6. Κώστας

          Χαίρομαι Ragnarok, τους εύχομαι καλή επιτυχία στην καινούρια παράταξη και να κάνουν και μια εύστοχη επιλογή ονόματος

          Κώστας

        7. Κώστας

          Αυτο το αποφασίζουν οι ΕΑΑΚίτες ανώνυμε. Ο Ragnarok συμφώνησε πως είναι κάτι εντελώς καινούριο, τώρα θα πει πως το βγάζω από το μυαλό μου. Οι εαακίτες προφανώς πρέπει να υπερασπιστούν το όνομα.

          Ποια ΕΑΑΚ ρε ανώνυμε, διάβασε το κείμενο. Η νΚΑ πάει στα ΔΣ ως πολιτικό κόμμα, θυμήθηκες τα ΕΑΑΚ

          Κώστας

        8. Ragnarok

          Κώστα ΕΑΑΚ είναι. Μην βάζεις λόγια που δεν ειπα

        9. Κώστας

          25/10, 16:13 Ragnarok το είπες αλλά μόλις καταλάβεις ότι είσαι εκτός κωματικής γραμμής κάνεις κωλοτούμπα, τώρα θα σε μάθουμε.

          Τα ΕΑΑΚ έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους και το όνομα τους. Δεν μπορείτε να λέτε ότι θέλετε και να κάνετε ότι γουστάρετε, νταβατζηλίκια αλλού

          Κώστας

        10. Ανώνυμος

          Δηλαδή ο καβγάς είναι για τις”σφραγίδες”.
          Όχι ότι δεν το περιμέναμε.
          Έχουν γίνει και χειρότερα.
          Από μια άποψη είναι πρόοδος.

        11. ένας παλιός

          Δλδ εσύ Κώστα βρήκες ευκαιρία να τα κατηγορήσεις το ΝΑΡ για νταβαζτιλίκια ;;
          Ντροπή, Ξεφτιλίζεις εκτός από τον εαυτό σου (που δεν μας αφορά) και την οργάνωσή σου, να σε χαίρονται πάντως

        12. Κώστας

          Δεν έχω οργάνωση για να την ξεφτιλίσω, ούτε καν ξέρω αν θα γίνει καυγάς για το όνομα. Αλλά όταν λέω θα αποφασίσουν οι εαακίτες και τα ΕΑΑΚ και παίρνω απάντηση πως το θέμα έχει λήξει έξω από τα ΕΑΑΚ τι να πω ακριβώς ? Να το πω καπέλο για να μην πω την πιο κακόηχη λέξη ? Να το πω από τα πάνω γραφειοκρατία ? Διαλέχτε ότι θέλετε από τα 3, το ίδιο λένε με διαφορά στον καθωσπρεπισμό, είναι πάντως έξω και απέναντι από την δημοκρατία της βάσης

          Κώστας

        13. Ragnarok

          Άσε βρε Κώστα! Μην πας να μου βάλεις λόγια που δεν είπα ποτέ γαμωτο! Συνέλθει, η μικροκομματικη αντίληψη δεν σου και δεν κάνει γενικά, καθόλου καλό!

          Δεν μου λες φίλε μου, από ποτε η δημοκρατική ανασυγκρότηση της ΕΑΑΚ, δηλαδή το να έχουν μέλη τα σχήματα, να έχουν συγκεκριμένες δημοκρατικές διαδικασίες και όχι χύμα στο κύμα και αλά καρτ όπως βολεύει την κάθε πολιτική δύναμη (όλες και τη ΝΚΑ γιατί δεν είμαι κομματολαγνος ούτε εργαλειοποιω αυτές τις προτάσεις αν αυτό φοβάσαι) και πανελλαδική συγκρότηση; Από πότε φίλε μου;

          Η ΕΑΑΚ έχει ελπίδες ανασυγκρότησης και περαιτέρω ανάπτυξης , αν αποφασίσει να υιοθετήσει και εφαρμόσει ένα ουσιαστικό και όχι στα λόγια (έχουμε χορτάσει από αυτά) ένα σχέδιο δημοκρατικής ανασυγκρότησης. Νταβατζιλικι είναι, να συνεχιστεί η φετινή κατάσταση όπου επιτρέπει στην κάθε πολιτική δύναμη να χρησιμοποιεί άλα καρτ και κατά το δοκούν διαδικασίες, κλπ. Αυτό είναι νταβατζιλικι Κώστα. Αυτό προτείνεις;

        14. Κώστας

          Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα Ragnarock, τα ΕΑΑΚ είναι αδύνατον να αποφασίσουν αυτά τα πράγματα που λες γιατί δεν έχουν μέλη και όργανα. Πρέπει να ιδρυθεί κάτι άλλο, τα ΕΑΑΚ δεν έχουν μέλη, δεν γίνεται να αποκτήσουν μέλη και όργαν Τα ΕΑΑΚ είναι σχήματα που συντονίζονται σε διαδικασίες διττές αντιπροσωπευτικές των σχημάτων. Αποφασίζουν αυστηρά με ομοφωνία. Το μόνο που μπορούν τα σχήματα να προσπαθήσουν να επιβάλλουν είναι ένα ασφυκτικό κλίμα για όπου έχει πολλά σχήματα, δεν μπορεί να υπάρχουν πολλά σχήματα σε έναν σύλλογο, είναι αποτυχία των ΕΑΑΚ

          Τα ΕΑΑΚ ήταν το πιο δημοκρατικό εγχείρημα της ανεξάρτητης αριστεράς Ragnarok ακριβώς γιατί αντιπροσώπευαν μια δυναμική εν τω γεννάσθαι και όχι μια μόνιμη πολιτική συμφωνία. Τα σχήματα δημιουργούνται σε κάθε σχήμα, όχι από το μηδέν, στην βάση της ρωγμής του κομμουνισμού στην πράξη στον κοινωνικό χώρο. Ο μαιμουδισμός της καπιταλιστικής πολιτικής που προτείνεις δεν θα περάσει γιατί δεν υπάρχει διαδικασία να περάσει. Ποιοι θα το αποφασίσουν αυτό το έκτρωμα ? Θα πάμε σε πολλά ΕΑΑΚ πανελλαδικά, όπως έχουμε πολλά σχήματα.

          Μια ζωή λαθρεπιβάτες ήσασταν Ragnarok, αυτή είναι η αλήθεια. Και ήρθε η ώρα, μέσα στα συντρίμια, να μας πειτε πως ήταν όλα λάθος. Γυρίστε στην ΠΣΚ.

          Κώστας

        15. Ragnarok

          Μωραινει ο κύριος ων βουλεται απωλεσαι…. Σου ταιριάζει γάντι Κώστα.. .

          Α. Ποιος είναι λαθρεπιβάτης μωρέ Κώστα; Η ΚΝΕ – ΝΑΡ ήταν η βασική πολιτική δύναμη που μαζί με τον ρ.φ. και τις ασυς ίδρυσαν το 1991 την ΕΑΑΚ! Τι λες μωρέ;

          Β. Ονομάζεις έκτρωμα μια ουσιαστική διαδικασία δημοκρατικής ανασυγκρότησης με μέλη, διαδικασίες, συντονιστικά όργανα και ΜΜΕ της ΕΑΑΚ; Και δεν ονομάζεις έκτρωμα την εδώ και κάποια χρόνια πια, εκφυλιστική κατάσταση των αλα καρτ διαδικασιών της ΕΑΑΚ , του χύμα των διαδικασιών , των τραμπουκισμων αράς και αρις , της ανυπαρξίας κεντρικών ΜΜΕ κλπ; Μα τόσο πια ανάποδα διαβάζεις την πραγματικότητα; Τόσο;

          Γ. Στοιχειώδεις διαδικασίες έχει η ΕΑΑΚ Κώστα μου. Προβληματικές, αλλά καρτ πολλές φορές, χύμα ακόμα περισσότερες, αλλά έχει. Και εκεί μπορεί κάλλιστα να τεθεί ένα σχέδιο δημοκρατικής ανασυγκρότησης της ΕΑΑΚ! Αλλά πρέπει να είναι ουσιαστικό, τεκμηριωμένο, δημοκρατικό, να έχει ως κέντρο βάρους την συνέλευση του σχήματος βάσει των μελών του , να μπορεί να διαρθρώνεται σε πανελλαδικό επίπεδο κρατώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες βάσης!

          Σε αυτό νομίζω πως είναι πια κάτι παραπάνω από ώριμο να προχωρήσει η ΕΑΑΚ.

        16. ΑΩ

          όταν θεωρείς “λαθρεπιβάτες” στην επαναστατική Αριστερά το ΝΑΡ μετά από 30 χρόνια παρουσίας δείχνεις και το όριο της άποψής σου.
          Πολιτική κριτική δεν είσαι σε θέση να κάνεις σε ένα χώρο που τοποθετείται δημόσια με εφημερίδα, ιστοσελίδα, προκηρύξεις, συμβολή σε θεωρητικές προσπάθειες (Τετράδια Μαρξισμού, Σελιδοδείκτης) και φυσικά τη δράση των μελών του. Αυτά είναι ουσιαστική συμβολή στην επαναστατική αριστερά και τη βοηθάνε να υπάρχει, αντί να την λεηλατεί ο ρεφορμισμός.
          Μιλάς από τη σκοπιά ενός χώρου που δεν τοποθετείται δημόσια, δεν κάνει κάνει συνδιασκέψεις και διαδικασίες και δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Άρα… δεν τον πιάνεις από πουθενά.
          Οπότε αντί θέσεων της ΑΡΑΝ σου μένει το άχτι για το ΝΑΡ.

        17. Κώστας

          ΑΩ μιλάω από την σκοπιά του εαυτού μου, χιλιοειπωμένα αυτά. ¨Οντως δεν κανω συνδιάσκεψεις.

          Δεν είπα πως το ΝΑΡ είναι λαθρεπιβάτης στην επαναστατική αριστερά αλλά ότι είναι λαθρεπιβάτης στο συσπειρωσιακό μοντέλο. Δεν υπάρχει ναρίτης που να το αρνείται.

          Κώστας

      2. Ανώνυμος

        Η αρις και η αράς είναι απλά δύο ομάδες τραμπουκων που συκοφαντούν τον κομμουνισμό και την αριστερά . Ως μοναδική πολιτικοποίηση έχουν το ξύλο σαν μέθοδο συσπείρωσης και μια συγκηνισιακου τύπου αναδρομή στα παλιά κ ηρωικά. Δεν έχουν θέση ούτε στην ΕΑΑΚ ούτε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

        Reply
  2. Ανώνυμος

    Οτι και αν λεει το κειμενο , αυριο φοβαμαι πως παλι θα πιανεστε αλυδιδα στις πορειες , θα συνεργαζεστε εκλογικα στα εαακ , τα δημοτικα σχηματα και την ανταρσυα καθως και ,θα συγκρουεστε για 10 sec στα λουλουδαδικα μαζι . Η πραξτε αμεσα και διωχτε τους απο καθε τι συλλογικο η αφηστε το καλυτερα , Ηρθε η ωρα για πραξεις οχι μονο λογια.

    Reply
  3. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Η Αρις ειναι διάσπαση της Αρας; Αν είναι έτσι νομίζω οτι πήρε και τους περισσότερους ξυλοδάρτες( sic) απο την μητρική οργάνωση…..

    Reply
    1. Εσωτερικός εχθρός

      Έτσι είναι. Κρίμα που δεν πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ το 13 -τότε που ενδέχετο να πήγαιναν με την πρωτοβουλία των 1000. Σουρρεάλ καταστάσεις.

      Reply
      1. Λιόβα

        Από που προκύπτει ότι η ΑΡΑΣ συζητούσε να μπει στην Πρωτοβουλία των 1.000; Ξέρεις κάτι που δεν το ξέρουμε εμείς που ήμασταν στην Πρωτοβουλία των 1.000;

        Επίσης, ποια οργάνωση από την Πρωτοβουλία των 1.000 πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ;

        Την Πρωτοβουλία συναποτελούσαν το Ξεκίνημα (που μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ το 08 και έφυγε το 11, ενώ η Πρωτοβουλία φτιάχτηκε το Νοέμβρη του 12) η Παρέμβαση (που δεν ήταν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ) η Κομ. Ανανέωση (που δεν ήταν ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ήταν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμη τότε) μια μειοψηφία τότε της ΑΡΑΝ, η Αριστερή Παρέμβαση (που δεν μπήκε ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ) και αργότερα συμμετείχε σε αυτήν η Ανασύνταξη (η οποία επίσης δεν ήταν ποτέ ΣΥΡΙΖΑ).

        Γιατί γράφεις ότι να’ναι;

        Reply
        1. Λιόβα

          Μάλλον εννοείς την ΑΡΙΣ και όχι την ΑΡΑΣ, (δεν θυμόμουν ότι δημιουργήθηκε το 12, υπολόγιζα το 14) αλλά δεν έχει σημασία, το σχόλιο σου είναι και πάλι άκυρο και τα ερωτήματα μου παραμένουν.

    2. Κώστας

      Γιατί τόση άγνοια ρε εσωτερικέ ? Και εντάξει, σιγά τα κοσμοιστορικά γεγονότα θα έλεγε κάποιος, γιατί να τα ξέρεις ? Μην γράφεις στην τύχη όμως…

      Κώστας

      Reply
      1. Εσωτερικός εχθρός

        Σε ό,τι είπα λάθος παρακαλώ διορθώστε με.

        Reply
  4. Εσωτερικός εχθρός

    Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι τέτοια ζέση… ξαφνικά.
    Τρία χρόνια τα ίδια πράγματα. Έπρεπε να πέσει θύμα και το ΝΑΡ για να αντιληφθεί τη συνεχιζόμενη αυτοκαταστροφική κατάσταση;
    Ανοίγεται ώρα αποφάσεων: Πέρα από τη φραστική αντιμετώπιση, τι προτείνετε;
    Να διωχθεί κάποια πολιτική δύναμη από τα ΕΑΑΚ δεν γίνεται -αποδεδειγμένα. Να διωχθεί από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πάλι δεν γίνεται.
    Αντί επιλόγου:
    Τα ΕΑΑΚ 2020-21 λούζονται τις συνέπειες των αποφάσεων αυτών των τριών-τεσσάρων χρόνων. Το ΝΑΡ, θυμίζω, επέμενε εμμονικά στην πάταξη της κακιάς ΑΡΑΣ την ώρα που γεννιόταν μια δυστοπία. Τουτέστιν, η γιγάντωση ΑΡΑΣ – ΑΡΙΣ και η πόλωση. Αλλά δεν το έβλεπε.
    Και ένας προβληματισμός: Πότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε μακριά;

    Reply
    1. Ενας φιλος

      Όλα γίνονται
      Κάλιο αργά πάρα ποτέ
      Είναι ήδη εκτός …

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Όλα γίνονται. Η ΑΡΙΣ πρέπει να φύγει και θα φύγει από τα σχήματα της ΕΑΑΚ , και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Το ΝΑΡ και η ΝΚΑ ολιγωρησαν; Ναι ολιγωρησαν κ μάλιστα πάρα πολύ. Έπρεπε να είχαν βαλει ζήτημα οριστικής αποχώρησης της αρις από ΕΑΑΚ κ ΑΝΤΑΡΣΥΑ εδώ και καμία πενταετία. Τώρα, θα υπήρχε άλλη πολύ καλύτερη νοοτροπία και διαδικασίες .

      Reply
    3. Ανώνυμος

      Η αράς και η αρις είναι δύο ομάδες των 80-100 μελών η καθεμια οι οποίες έχουν χαλιά πολιτικό περιεχόμενο και διαδικασίες κ ως εκ τούτου κάνουν τραμπουκισμους μπας κ κρατήσουν κάνα μέλος.

      Ευτυχώς η αράς έχει φύγει από ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Καιρός να φύγει και η αρις. Δεν έχουμε ανάγκη καμία τέτοιες ομάδες που μόνο ζημιά κάνουν στην αριστερά κ το κίνημα

      Reply
      1. Ragnarok

        Δυστυχώς έτσι είναι ανώνυμε… Η ΑΡΙΣ δεν έχει πια, καμία απολύτως θέση ούτε στην ΕΑΑΚ, ούτε φυσικά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως δεν έχουν θέση στην ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι αντιλήψεις της για μια σειρά ζητήματα.

        Αν δεν φύγει άμεσα η ΑΡΙΣ από την ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτή η αθλιότητα θα συνεχιστεί με ακόμα πιο αρνητικές συνέπειες.

        Reply
  5. Κώστας

    Πολλά μπορούμε να πούμε, πάρα πολλά. Το βασικό είναι πως οι φωνές υπεράσπισης των ΕΑΑΚ στην βάση της φυσιογνωμίας τους ως σχήματα και δίκτυο έχουν αποδυναμωθεί. Αυτό υποθέτω, έχω πλέον πάρα πολλά χρόνια μακρυά από τα φοιτητικά αμφιθέατρα. Η ΑΡΙΣ χρησιμοποιήθηκε το 17 από την νΚΑ ως δύναμη κρούσης για την εκδίωξη της ΑΡΑΝ και της ΑΡΑΣ, η ΑΡΑΣ ήθελε βιαστική και από τα πάνω δημιουργία φοιτητικών μορφωμάτων στοιχισμένων με τις κεντρικές επιλογές της, η ΑΡΑΝ προσπαθούσε να έχει μια γραμμή αρχών που έλεγε πως τα ΕΑΑΚ δεν ήταν κεντρικοπολιτικά στοιχισμένα από το 1991 εώς το 2010, δεν ήταν το 2010-2015 επί ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πρέπει να είναι και μετά το 2015. Τα χρόνια εκείνα ψηνότανε και η είσοδος της ΑΡΙΣ στο ΚΚΑ και ΑΡΑΣ ΑΡΙΣ σκοτώνονται μέχρι τελικής πτώσης όπου βρεθούν, ενώ υπάρχουν και θέματα άλλων παθογενειών πχ περί σεξιστικής βίας που και εκείνα έμειναν αναπάντητα. Μένω σε αυτά και δεν πάω πριν την δημιουργία της ΑΡΙΣ

    Η απομάκρυνση από την φυσιογνωμία των σχημάτων και του δικτύου γίνεται πανηγυρικά αντιληπτή από την ίδια την ανακοίνωση. Μέλη της νΚΑ πάνε στο ΔΣ και η ΑΡΙΣ τα εμποδίζει και γίνεται ότι γίνεται. ΕΑΑΚ δεν έχει ο σύλλογος, με κεκτημένα και διαδικασίες σχήματος ? Προφανώς όχι.

    Κώστας

    Reply
    1. Εσωτερικός εχθρός

      Καλησπέρα.
      Παρά την απόστασή σας από τα φοιτητικά αμφιθέατρα είστε εξαιρετικά ενημερωμένος.

      Ένα φλέγον ζήτημα είναι αυτό σχετικά με τη βία σεξιστικού περιεχομένου. Προσπαθώντας να μείνω στην συζητούμενη προβληματική και να μην πλατιάσω, δεν θεωρείτε ότι οφείλει μια μέρα το ΝΑΡ να πει:
      “Ναι, κάναμε λάθος. Ναι, φέρουμε ευθύνη, καθώς συμπαραταχθήκαμε καιροσκοπικά με την ΑΡΙΣ δείχνοντας την έξοδο σε ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ από τα ΕΑΑΚ”;

      Επιπροσθέτως μερικές σκέψεις, μένοντας στα των ΕΑΑΚ:

      Η ΑΡΑΣ όπως αναφέρθηκε είχε (και θα έχει) αυτή τη στρεβλή αντίληψη.
      Η ΑΡΑΝ λειτουργούσε ως πυροσβεστήρας και παρακολουθούσε με αμηχανία τα οσα συνέβαιναν. Εν τέλει, οδηγήθηκε σε σε έναν αγνωστικισμό μην μπορώντας να ξεπεράσει το μούδιασμα και βγήκε αποδυναμωμένη.
      Η Αναμέτρηση, η οποία προέκυψε, φάνηκε να ασκεί μια αυτοκριτική σε όσα είχαν γίνει. Αλλά δεν νομίζω να αντιλήφθηκε κανείς τι προτείνει πρακτικά για το ξεπέρασμα της κρίσης.
      Η νΚΑ καλό θα ήταν να κάνει μια αυτοκριτική έστω και αναδρομικά για τα πεπραγμένα. Αυτοκριτική που θα αφήνει την έως τώρα έπαρση στην άκρη. Μπορεί;
      /

      Βρίσκω σκόπιμο να πω ότι γράφω ως απόφοιτος Φιλοσοφικής, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια επιχείρησα την εντατική ενασχόληση με το κίνημα ως στάση ζωής, τη συνδικαλιστική δράση, τη θεωρητική κατάρτιση, τη ζύμωση σε κάθε επίπεδο.
      Οι παθογένειες των ΕΑΑΚ είναι αρκετές και ο λόγος που επιμένω στην αυτοκριτική των οργανώσεων είναι διότι δεν λαμβάνονται υπ’όψιν τα όσα λένε οι ανένταχτοι.
      Έχουν πάψει -όπως υπογραμμίζει και ο σύντροφος Κώστας- να υπάρχουν ΕΑΑΚ με τους όρους των σχημάτων.

      /

      Τέλος, και με συγχωρείτε άπαντες για την παρέκβαση, είναι ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν τα ΕΑΑΚ με ριζικές τομές με διάλογο και αποφάσεις. Αυτή η συνύπαρξη, ο αργός θάνατος -απότοκο της τακτικής πολιτικής αλληλοεξόντωσης- με τα συντονιστικά να διεξάγονται σε κλίμα τρομοκρατίας είναι ανεστραμμένος κόσμος για την Αριστερά σύντροφοι.
      Δεν είναι παράσημο η κατάντια.

      Reply
    2. Κώστας

      Καλησπέρα εσωτερικέ.

      Νομίζω συνάγεται από τα γραφόμενα μου πως θεωρώ την νΚΑ έχει ευθύνες.

      Αν θα μπορέσουν τα ΕΑΑΚ να επανιδρυθούν πάνω στην φυσιογνωμία των σχημάτων, του κομμουνισμού στην πράξη, της ομοφωνίας και της σύνθεσης και της αυτοπρόσωπης συμμετοχής των σχηματιών με πρώτη ταυτότητα αυτήν, της καθολικής απεύθυνσης στον κοινωνικό χώρο και του αναποδογυρίσματος της σχέσης βάσης-καθοδήγησης δηλ απέναντι στο καπιταλιστικό μοντέλο της παράταξης, να επανιδρυθούν, είναι κάτι απέναντι στο οποίο στέκομαι πολύ απαισιόδοξος

      Κώστας

      Reply
    3. ΑΩ

      Η τάση σου να βγάζεις από σχεδόν όλες τις αναρτήσεις το συμπέρασμα ότι φταίει το ΝΑΡ αφαιρεί αξιοπιστία από τα σχόλιά σου.

      Reply
      1. Κώστας

        Ποιος συζηταγε για ενοποιηση με την ΑΡΙΣ ? Εγω φταιω ? Ποια ηταν η θεση του ΝΑΡ οταν ΑΡΑΣ ΑΡΙΣ σκοτωνονταν Τριτη Πεμπτη Σαββατο ? Παλι εγω φταιω ?

        Κωστας

        Reply
        1. Γνώστης

          Το ΝΑΡ είχε καταγγείλει στα πλαίσια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ΑΡΑΣ όταν το 2010 είχε πανελλαδική συγκέντρωση μελών της στην Πάτρα για επιτεθεί τραμπούκικα στην ΑΡΑΝ. Βέβαια μετά η ΑΡΑΝ βρήκε στην ΑΡΑΣ ένα σταθερό σύμμαχο, έστω για κάποια χρόνια, αλλά αυτό χαρακτηρίζει την ίδια.
          Το ΝΑΡ είναι επίσης η μόνη οργάνωση σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΕΑΑΚ που έχει καταγγείλει τους τραμπουκισμούς της ΑΡΙΣ. Στην υπόλοιπη αριστερά μόνο η ΟΚΔΕ είχε ανάλογη στάση, αν δεν κάνω λάθος.
          Αυτά σαν διαπιστώσεις λένε πολλά.
          Όλοι ενοχλούνται από τους τραμπουκισμούς της ΑΡΙΣ, αλλά ο καιροσκοπισμός περισσεύει. Αυτό είναι το “μικροκλίμα” που ευνοεί τις πρακτικές βίας των σημερινών Συσπειρώσεων

        2. Κώστας

          Γνώστη αν το nickname σου σε αυτοσαρκάζει είναι καλό.

          Το 2010 το επίδικο ήταν η έξωση της ΑΡΑΣ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το αν έπρεπε το 2014 να κάνει μια τακτική συμμαχία με την ΑΡΑΣ η ΑΡΑΝ είναι ένα άλλο θέμα, αλλά το πόσο θα χοντρύνει το πράγμα το 10 ήταν πολιτική απόφαση του ΝΑΡ. Το 14 έπεται του 10

          Το 2017 η νΚΑ δεν έλεγε κουβέντα για την ΑΡΙΣ γιατί αυτή προωθούσε το πολιτικό της σχέδιο, κάποιας “ΕΑΑΚ” της νΚΑ. Ούτε καν την σεξιστική βία δεν πλήρωνε η ΑΡΙΣ με πολιτική απόφαση της νΚΑ. Το 16, πχ ή 17 αλλά 16, δεν επιτέθηκε με ΚΝΑΤικο τραμπουκισμό η ΑΡΙΣ στην Νομική αλλά η νΚΑ. ΟΕΟ ? Τελικά μόνο η ΑΡΑΝ δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε κανέναν.

          Η παραταξιοποίηση-κομματικοποίηση (μέλη, όργανα, διακήρυξη) και ο φυσιογνωμικός τραμπουκισμός των ΑΡΙΣ-ΑΡΑΣ ήταν και είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος γι αυτό το ΝΑΡ το 17 συζήταγε ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ με την ΑΡΙΣ κατά την όξυνση της βίας. Σήμερα η νΚΑ και το ΝΑΡ, εδώ και κανέναν χρόνο, εκτιμούν πως δεν τους χρειάζονται πια τους αρισίτες. Δεν τα βρίσκουν μάλλον και σε κάποια πράγματα, δεν νομίζω η ΑΡΙΣ να συναινούσε στην κομματικοποίηση των ΕΑΑΚ, στην διάλυση τους δηλ και την καπηλεία του ονόματος τους, Ήθελε να διώξει την ΑΡΑΝ και την ΑΡΑΣ αλλά μέχρι εκεί.

          Αλλά το να θυμάστε το 2020 πως η ΑΡΙΣ μεταχειρίζεται βία είναι γελοίο και ανέντιμο.

          Κώστας

  6. Ragnarok

    Αν έχει μια σοβαρή ελπίδα ανασυγκρότησης η ΕΑΑΚ , αυτή βρίσκεται συν τοις άλλοις και στην οργανωτική της συγκρότηση : σχήματα με μέλη , συνδρομές και συγκεκριμένες διαδικασίες, περιφερειακή συγκρότηση με περιφερειακές συνελεύσεις και συντονιστικά όργανα και κεντρική συγκρότηση με πανελλαδική συνέλευση εκλεγμένων αντιπροσώπων των συνελεύσεων των σχημάτων και κεντρικό συντονιστικό όργανο. Επίσης, δημιουργία κεντρικών ΜΜΕ της ΕΑΑΚ (ιστοσελίδα, κλπ).

    Reply
  7. Έκτος, νέος κι απογοητευμένος από την αριστερά

    Πετάει το κίνημα;
    Πετάει…

    Reply
  8. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Καλό μήνα.
    Η Αριστερή Συσπείρωση, νομίζω, είχε δώσει ήδη απ’ το καλοκαίρι του ’19 στη Γεωπονικη πολύ άσχημα δείγματα γραφής.
    Η επίθεση οργανωμένης ομάδας μελών της, με ρόπαλα και τα τοιαυτα, δείχνει ότι έχουν πια λοξοδρομησει σε μονοπάτια πολύ επικίνδυνα που ουδεμια σχέση έχουν με την αριστερά.
    Αψυχολογητες και θερμοαιμες αντιδράσεις, δυστυχώς, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν μέχρι την εργατική επανάσταση και την εργατική εξουσία.Παιδια του καπιταλιστικου “σωλήνα” είμαστ’ όλοι μας και κουβαλάμε βαριά την κληρονομιά και το “κουσούρι” της βαρβαρης αστικής κοινωνίας.
    Όμως,υπάρχει, και οφείλει να υπάρχει, ένα όριο πέρα απ’ το οποίο καμία συμπεριφορά δε μπορεί να γίνεται ανεχτη. Είναι άλλο πράγμα ο (καταδικαστεος) θερμοκεφαλος και γηπεδικος τρόπος με τον οποίο όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε φερθει σε συναγωνιστ(ρι)ες, μέσα στην παραφορα της ιδεολογικής αντιπαράθεσης, και εντελώς άλλο ο τραμπουκισμος και η ωμή και καλά υπολογισμενη βία.
    Πολύ φοβάμαι ότι η Αριστερή Συσπείρωση έχει χάσει το δρόμο και βαδίζει δίχως πλοηγο και χάρτη.
    Αν, για μια ακόμη φορά, οι απαράδεχτες και ανεκδιηγητες αυτές ταχτικές περάσουν και μείνουν ατιμωρητες, αναρωτιέμαι τι μήνυμα θα σταλεί προς την κοινωνία.
    Ότι μπορούν, όσοι κρίνουν ότι “τους παίρνει”, να σπάνε κεφάλια ιδεολογικων τους συνοδοιπορων;
    Πάντως, εμένα, σαν πολίτη αυτής της χώρας ένα ερώτημα με τριβελιζει: Αν κάνουν αυτά οι μαχητές της ΑΡΙ.Σ στους πολιτικούς τους συμμαχους, τι θα κάνουν αύριο σε όσους διαφωνήσουν μαζί τους;
    Αν τέτοια είναι η μεταχείριση απέναντι στη νεολαία ΚΑ, με την οποία θεωρώ ότι κι οι ίδιοι νιώθουν ιδεολογικά πολύ κοντά, για κάποιον που τον βλέπουν σαν εχθρό (και δεν αναφέρομαι, φυσικά, σε ταξικους εχθρούς όπως η αστυνομία ή οι ακροδεξιες συμμορίες) τι του επιφυλασουν;;

    Reply
    1. Ragnarok

      Κοίτα μια γκρούπα των 100 και κάτι μελών πανελλαδικά όπως είναι η ΑΡΙΣ, είναι απλά για κλάματα. Δεν μπορούν να κάνουν ευρύτερα κακό και ζημιά στην χειραφετητική αντίληψη για την κοινωνία, επειδή ακριβώς είναι μια γκρούπα αδαών και έχουν οργανωθεί με βάση το συγκινησιακό φορτίο για περασμένες ηρωϊκές εποχές του κομμουνιστικού κινήματος.

      Πρέπει όμως να φύγουν άμεσα από ΕΑΑΚ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η παραμονή τους σε αυτές τις δύο συλλογικότητες, μόνο ζημιά κάνει.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.