.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καταγγελία για ξυλοδαρμό από μέλη της ΠΚΣ/ΚΝΕ


Τον ξυλοδαρμό μελών του φοιτητικού συλλόγου Ιστορικού Αρχαιολογικού στα Γιάννενα από μέλη της καταγγέλλει η φοιτητική παράταξη Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ). Η καταγγελία αναφέρει:

Την Τετάρτη 11/12 ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιστορικού-Αρχαιολογικού. Γνωστοί τραμπούκοι της ΠΚΣ/ΚΝΕ η οποία θέλει παρ’ όλα αυτά να παριστάνει την συνδικαλιστική παράταξη μέσα στις σχολές, έστησαν ενέδρα σε εστιακό φοιτητή και μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Ιστορικού-Αρχαιολογικού και της ΣΣΠ. Αντί δηλαδή να πραγματοποιηθεί ΔΣ, 10 μέλη της ΠΚΣ/ΚΝΕ ξεκίνησαν ταυτόχρονα να τον γρονθοκοπούν, ενώ τον έριξαν στο πάτωμα και τον χτυπούσαν με κλωτσιές στο κεφάλι, την πλάτη και την κοιλιά! Ταυτόχρονα ακόμα περισσότερα μέλη της ΠΚΣ-ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ εμφανίστηκαν αστραπιαία μέσα σε λιγότερο από 3 λεπτά και τελικά ένα τσούρμο 35 ατόμων τον περικύκλωσε συνεχίζοντας να τον χτυπάει. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι από αυτούς τον απειλούσαν ότι «θα τον δείρουν μέχρι θανάτου»! Σαν να μην έφτανε αυτό, 2 φοιτήτριες μέλη του φοιτητικού συλλόγου Ιστορικού και Νηπιαγωγών αντίστοιχα, όταν προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν δέχθηκαν και αυτές επίθεση και ξυλοδαρμό με το ίδιο μένος. Στην μία κοπέλα μάλιστα της κρατούσαν τα χέρια και ένας την βαρούσε μπουνιές στο πρόσωπο! Και οι τρεις φοιτητές που είναι και συνδικαλιστές της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα σε αυχένα, σπονδυλική στήλη, κρανίο, πρόσωπο και χέρια.

Η επίθεση αυτή έρχεται σαν συνέχεια μιας σειράς προηγούμενων τραμπούκικων επιθέσεων ενάντια σε μέλη της ΣΣΠ, αλλά και άλλων αριστερών παρατάξεων μέσα στις σχολές. Στο ιστορικό ειδικά τα συγκεκριμένα άτομα εδώ και καιρό συκοφαντούν, βρίζουν ή ακόμα και χειροδικούν ενάντια σε όλες τις υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις (Πορεία και ΕΑΑΚ). Δεν ανέχονται καμία διαφορετική άποψη πέρα από την δική τους και με κάθε ευκαιρία επιχειρούν να φιμώσουν όποιον δεν είναι ΠΚΣ. Αλλά και στις φετινές εκλογές των εστιακών φοιτητών πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μία ημέρα πριν την επίθεση στο Ιστορικό, η ΠΚΣ-ΚΝΕ επιχείρησε να τρομοκρατήσει με υβρεολόγια και τραμπουκισμούς φοιτητές του συλλόγου, με σκοπό να εμποδίσει την εκλογική διαδικασία.

Η λύσσα και η μανία όμως με την οποία επιτέθηκε η ΠΚΣ-ΚΝΕ στο τελευταίο περιστατικό, κλιμακώνοντας το οργανωμένο σχέδιο με το οποίο δρα, έχει ξεπεράσει κάθε πολιτικό όριο και κάθε όριο ανοχής. Βρίσκεται και αυτό όπως και οι προηγούμενες επιθέσεις, έξω από το φοιτητικό κίνημα και τις διαδικασίες του και για αυτό πρέπει να καταδικαστεί και να απομονωθεί. Προς το παρόν αρκεί να αναφέρουμε μόνο δύο από τους ενορχηστρωτές και βασικούς καθοδηγητές της επίθεσης: Μιχάλης Μουστόγιαννης, πρόεδρος του ΔΣ Ιστορικού- Αρχαιολογικού και Θοδωρής Παντίσκας, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ιστορικό. Γιατί πράγματι χρειάζεται περισσή «παλικαριά» και εμψύχωση για να μπορέσουν τόσα πολλά άτομα να χτυπήσουν δύο κοπέλες και ένα αγόρι. Εδώ όμως υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό. Υπάρχουν και άλλοι διεκδικητές για το βραβείο της βίας ενάντια στη νεολαία και τους πιο αδύναμους. Αυτοί βέβαια βρίσκονται στην αντίπερα όχθη. Είναι στο στρατόπεδο του ταξικού εχθρού. Είναι αντίπαλοί μας. Όσοι σηκώνουν χέρι ενάντια σε αγωνιστές, θα είναι πάντα αντίπαλοί μας.

Όλοι οι τραμπούκοι της ΠΚΣ-ΚΝΕ πρέπει να λογοδοτήσουν στου συλλόγους τους για τις επαίσχυντες πράξεις τους και πρώτα από όλα πρέπει να λογοδοτήσει ο αρχιτραμπούκος της ΚΝΕ Μιχάλης Μουστόγιαννης και σαν πρόεδρος του ΔΣ φοιτητών Ιστορικού-Αρχαιολογικού και σαν μέλος του συλλόγου.

Δεν τρομοκρατούμαστε, ούτε υποχωρούμε απέναντι σε θρασύδειλους τραμπούκους. Oι σύντροφοί μας υπερασπίστηκαν με θάρρος και αποφασιστικότητα τις ιδέες τους, την πολιτική της ΣΣΠ και τον σύλλογό τους. Για να σταματήσει η τρομοκρατία των μνημονίων, της κυβέρνησης και των ΜΑΤ, για να ζωντανέψουν οι διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων, για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και του ασύλου. Αλλά ταυτόχρονα υπερασπίστηκαν την δημοκρατική λειτουργία που πρέπει να διέπει τον φοιτητικό συνδικαλισμό και τις συλλογικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος την οποία χρειάζεται να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο ενάντια σε όποιον επιχειρεί να την διαλύσει.

Όλα τα παραπάνω θέλει να χτυπήσει η ΠΚΣ-ΚΝΕ χρησιμοποιώντας θρασύδειλες και τραμπούκικες πρακτικές η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό μαζί με την ΔΑΠ και την Πασπ για την υποχώρηση του φοιτητικού κινήματος τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί θέλει να εκφυλίσει τους φοιτητικούς συλλόγους σε μια δική της εκλογική σφραγίδα, να απομαζικοποιήσει τις συλλογικές διαδικασίες και να τσακίσει όποιον αγώνα δεν μπορεί να ελέγξει. Γιατί θέλει να φιμώσει όποια αριστερή δύναμη ή αγωνιστές της στέκονται εμπόδιο. Για αυτό το λόγο έχει ενοχληθεί τόσο πολύ από την δράση μας και για αυτό επέλεξε να χτυπήσει με πρακτικές που θυμίζουν υπόκοσμο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως θα αποτύχει και θα ηττηθεί. Για αυτόν τον λόγο η ΠΚΣ/ΚΝΕ και οι σταλινικές πρακτικές που ακολουθεί θα πρέπει να απομονωθούν και να καταδικαστούν από όλους τους φοιτητές. Για αυτό το λόγο πρέπει να πάει εκεί που ανήκει: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μαζί με την χρεοκοπημένη σταλινική πολιτική την οποία εκπροσωπεί.

Σύλλογοι με δημοκρατική λειτουργία στα χέρια των φοιτητών και όχι των γραφειοκρατών και των τραμπούκων

Μπροστά μας έχουμε μια δύσκολη μάχη ενάντια στο νόμο της Κεραμέως που θα επιχειρήσει ένα ισχυρό πλήγμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία που μας απειλεί όλους. Το φοιτητικό κίνημα χρειάζεται να οργανωθεί και να παλέψει με δύο βασικά αιτήματα που θα συσπειρώνουν τους φοιτητές γύρω από δύο βασικά αιτήματα: “να μην περάσει ο νέος νόμος-πλαίσιο” και “επαναφορά του ασύλου”. Εδώ πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να αγωνιστούμε μέσα από συνελεύσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις και δημοκρατική λειτουργία όλων των οργάνων του φοιτητικού κινήματος.

Όσες δυνάμεις θέλουν στην πράξη να παλέψουν ενάντια σε αυτόν τον νόμο, ενδιαφέρονται και για την λειτουργία των συλλόγων και των συνελεύσεων, και το φοιτητικό κίνημα. Αλλά και αντίστροφα: Όσοι δεν προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν τους συλλόγους με έναν αγωνιστικό και μαχητικό προσανατολισμό δεν παλεύουν στην πράξη ενάντια στον νέο νόμο.

Η ΣΣΠ παλεύει για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος στη βάση της υπεράσπισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, της υπεράσπισης και διεύρυνσης των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των φοιτητών. Για να γίνουν οι συνελεύσεις το όργανο που πρέπει να συσπειρώνει και να εκφράζει όλους όσους θέλουν να παλέψουν. Στους συλλόγους πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις, ώστε μέσα από τις διαφωνίες και την πολιτική αντιπαράθεση να αποφασίζουμε ελεύθερα με ποιες προτάσεις πάλης και αγώνα θα υπερασπιστούμε και θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 83.75% ( 8
Συμμετοχές )



44 σχόλια στο “Καταγγελία για ξυλοδαρμό από μέλη της ΠΚΣ/ΚΝΕ

  1. Left G700

    Ενώ από τη μια ξέρω τι καλόπαιδα είναι συχνά οι “αναφερόμενοι”και πόσο ψηλά βρίσκονται στο βαθμολογικό πίνακα σε σχέση με τα καλόπαιδα άλλων αριστερών παρατάξεων, γιατί από την άλλη δεν πιστεύω λέξη από όσα λένε οι τροτσκιστές πως έγιναν και δεν παίρνω ούτε συλλαβή τοις μετρητοίς;;;

    Ιδού η απορία…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Γιατί είσαι αριστερός του πληκτρολογίου και δεκανικι του συστήματος (αλήθεια, εσύ δεν φωναζες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας;). Έχουν βγει καταγγελίες για το περιστατικό και από άλλες παρατάξεις (και συγγενικού πολιτικά χώρου με το κκε).

    Reply
    1. προβοκατ

      Κάτσε να δούμε τι ακριβώς παίχτηκε και μετά ξεκίνα να κακαρίζεις “Ανώνυμε”.
      Το ότι πρέπει να διανθίζεται το κείμενο με κουβέντες περί σταλινικών πρακτικών και πολύ βαριών κατηγοριών όπως ότι “μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα σε αυχένα, σπονδυλική στήλη, κρανίο, πρόσωπο και χέρια.” εμένα με προβληματίζουν ως προς την εγκυρότητα των γεγονότων.
      Επίσης στο κείμενο παρουσιάζεται το όλο συμβάν δίχως κάποια συγκεκριμένη αιτιότητα αλλά με γενικόλογες κουβέντες περί “τραμπουκίζουν όποιον δεν τους αρέσει η άποψη του”.
      Ε και στο τέλος αν είναι να λάβουμε στα σοβαρά το ποιόν της ΟΚΔΕ,ε κάπου χωλαίνει το πράγμα.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Θέλεις συγκεκριμένη αιτιότητα;
        Πάνω από μια 5ετία, η κνε χάνει τις εκλογές στις φοιτητικές εστίες στα Γιάννενα με 3πλάσιους ψήφους διαφορά από το ψηφοδέλτιο το οποίο συγκροτεί η ΣΣΠ. Αλλά και φέτος άρχισε να χάνει και γενικές συνελεύσεις συλλόγων από την ΣΣΠ.

        Reply
        1. προβοκατ

          Και τι με αυτό “Ανώνυμε”?
          Είναι η πρώτη ή μήπως η τελευταία φορά που η ΚΝΕ χάνει εστία ή σχολή ή γενικές συνελεύσεις?
          Αφού από την άλλη είναι τόοοοοοοσο προφανές γιατί δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΣΣΠ?
          Δεν σε προβληματίζει αυτό?
          Γιατί δεν αναφέρεται και ο τρόπος με τον οποίον τραμπουκίζει στα Γιάννενα άτομα η ΟΚΔΕ όταν μαθαίνει πως έχουν πάρε δώσε με την ΚΝΕ?
          Γιατί μονίμως πρέπει η ΚΝΕ να έχει ρόλο θύτη-τραμπούκου και όλοι οι υπόλοιποι να είναι καλοκάγαθοι και αρνάκια?
          Γιατί πρέπει δηλαδή να αποδεχτώ εγώ αυτή την ανακοίνωση παραλήρημα με αναφορές σε Στάλιν και σε χτυπήματα πάλης που σε βγάζουν κυριολεκτικά νεκρό?

        2. προβοκατ

          Γιατί δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι προηγήθηκε μαφιόζικο χτύπημα 5 ατόμων της ΣΣΠ σε Κνίτισσα πριν από το συμβάν,θα μας πει κάποιος?

        3. San Rocco

          Αν έχει συμβεί αυτό προβοκατ, τότε κ η σσπ είναι απολύτως καταδικαστέα. Χωρίς να δικαιολογεί αυτό το πέσιμο του ΚΚΕ. Εν πασει περιπτώσει δεν πρέπει να πάει στον διάολο η τραμπουκικη λογική κ πρακτική; Ε; Πόσα ακόμα χρόνια θα βλέπουμε να συμβαίνουν αυτοί οι εκφυλισμοι; Ε;

        4. προβοκατ

          Αν σου βαρούσαν συντρόφισσα στα μουλωχτά σε ένα ήδη φορτισμένο κλίμα πως θα αντιδρούσες?
          Ειλικρινά με το χέρι στην καρδιά πιστεύεις πως 35 άτομα χτυπούσαν με μανία ένα μέλος της ΣΣΠ και μάλιστα αυτό και άλλα δύο “μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα σε αυχένα, σπονδυλική στήλη, κρανίο, πρόσωπο και χέρια”? Είμαστε με τα καλά μας?
          Το ότι γίνεται αναφορά μέχρι και στον Στάλιν εσένα δεν σε προβληματίζει για το τι σκατά λένε τα παλικάρια?
          Προφανώς και η ΣΣΠ ξεκίνησε την αθλιότητα την οποία ούτε καν αναφέρει στην ανακοίνωση της και προφανώς η βασική ευθύνη βαραίνει αυτήν.
          Φταίει η ΠΚΣ,σε ένα βαθμό ναι αλλά ειλικρινά αν δεν προστατεύει και τα μέλη της από τέτοιες χυδαίες πρακτικές τι άλλο περιμένεις να κάνει?

        5. Κώστας

          Προβοκάτ επικοινωνεις με τον εγκέφαλο σου ?

          Εννοείται πως φταίει περισσότερο όποιος χτύπησε περισσότερο και όχι όποιος χτύπησε πρώτος. Τι είναι η ΠΚΣ και η ΚΝΕ ρε για να κάνει … επίδειξη δύναμης στην “απάντηση” ?

          Πολύ κακώς και η ΣΣΠ αν χτύπησε βέβαια και προσωπικά ακολουθώ ότι λέει η Πορεία, από ΕΑΑΚ δεν έχω δει κάτι ή από ΑΡΕΝ, ελπίζω να δω για να σχηματίσω πληρέστερη εικόνα

          Το καθοριστικό, όμως, πέρα από την καταδίκη του τραμπουκισμού εντός αριστεράς ως πιθηκισμός της αστικής πολιτικής είναι να πούμε πως ειδικά τώρα, το να γίνονται τέτοια τώρα δεν βοηθάει την κοινή δράση. Βέβαια το να μπει η ΚΝΕ σε κοινή δράση προυποθέτει βαριά ανατροπή της πορέιας της ΚΝΕ και του ΚΚΕ τα τελευταία 12 χρόνια.

          Ας κλείσω λοιπόν λέγοντας πως … ελπίζω όλα αυτά να είναι … απλά μια τυχαία εμφάνιση του πιθηκισμού της αστικής πολιτικής στην αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα και να μην δείχνει και συγκυριακά άγχη. Βέβαια το θέμα Γιάννενα κουμπώνει και με το άλλο θέμα που συζητήθηκε στο άλλο θρεντ με, κωμική από πλευράς ΚΚΕ, αφορμή την …συναυλία. Υπάρχουν αντιστάσεις από πλευράς ΚΚΕ και ΚΝΕ στο ξεδίπλωμα ενός μαζικού, ενιαίου, συγκρουσιακού φοιτητικού κινήματος μέσα από τους συλλόγους φοιτητών απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στην εκπαίδευση, και συγκεκριμένα τους νόμους του Υπουργείου, την δημοκρατία και την εργασιακή προοπτική ως πολιτική που συνεχίζει και κλιμακώνει την πολιτική κεφαλαίου, κράτους και ΕΕ όπως την υλοποιούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

          Κώστας

    2. San Rocco

      Μην ξαναρχίσει μια άνευ ουσίας εξαιτίας των ψευτοδιπολων που τίθενται , συζήτηση για την Μακεδονία πλιιζ. Υπάρχει κ ελληνική Μακεδονία, κ σλαβομακεδονική Μακεδονία (Βόρεια Μακεδονία ) κ βουλγαρική Μακεδονία. Κ τέλος.

      Reply
    3. Left G700

      Δεν κατάλαβα, Ανώνυμε! Κι επειδή φώναζα (και φωνάζω) για την ελληνικότητα της Μακεδονίας τι μ’ αυτό; Το ξέρουνε κι οι πέτρες πως η ιστορική Μακεδονία ήταν και είναι ελληνική υπόθεση. Ποιος λέει το αντίθετο; Εσείς, οι σύγχρονοι τροτσκιστές (και οι τροτσκίζοντες συνοδοιπόροι σας) που αν ανασταινόταν ο μακαρίτης ο Λέοντας θα σας έπαιρνε όλους στο κυνήγι;;; Ας γελάσω! :-)

      Reply
  3. Φάνης

    ” Για αυτό το λόγο πρέπει να πάει εκεί που ανήκει: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μαζί με την χρεοκοπημένη σταλινική πολιτική την οποία εκπροσωπεί.”

    εδώ είναι όλο του ζουμί κύριοι, ο ντροπαλός αντικομμουνισμός που έλεγε και ο Κάππος. Μεγάλο το άγχος των τροτσκιστών να μπούμε επιτέλους σε αυτό το αναθεματισμένο το χρονοντούλαπο, έλα όμως που δεν γίνεται. Όσο για το περιστατικό δηλώνω άγνοια αλλά και ότι δεν τους πιστεύω ούτε τους εμπιστεύομαι. Περιμένω την απάντηση της κνε

    Reply
  4. Νικη

    Ο left G700 περιμένει να το επιβεβαιώσει η ΚΝΕ για να ‘πιστέψει μια λέξη’ … Χεχεχε

    Reply
    1. Left G700

      Φιλενάδα μου (με την πολιτική έννοια, μη με πεις και σεξιστή –στο στόμα το έχεις, σε βλέπω εγώ! ;-) ) Νίκη,

      Έτσι είναι επειδή έτσι νομίζεις. Και έτσι νομίζεις γιατί, αν κρίνω από την ανάγνωση ανασκολοπισμό που έκανες στο σχόλιό μου, παίζει να μην έχεις τελειώσει ούτε την Τρίτη Δημοτικού! Για δες τι γράφει ο (χεχεχε) Left G700:

      Ενώ από τη μια ξέρω τι καλόπαιδα είναι συχνά οι “αναφερόμενοι” και πόσο ψηλά βρίσκονται στο βαθμολογικό πίνακα σε σχέση με τα καλόπαιδα άλλων αριστερών παρατάξεων, […]

      Reply
  5. Ανώνυμος

    Απόσπασμα από την ανακοίνωση της ΚΝΕ:
    «Αφότου επί μέρες με μανία έσκιζαν αφίσες της ΚΝΕ που καλούσαν σε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες (!), χλεύαζαν τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να παραδοθούν στα προσφυγόπουλα από δεκάδες φοιτητές και χτύπησαν μέλος του ΔΣ του ΦΣ Ιστορικού-Αρχαιολογικού κατά την προσπάθεια διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου, έσπασαν όλα τα κοντέρ αθλιότητας προχωρώντας σε άνανδρη επίθεση σε φοιτήτρια μέλος της ΚΝΕ την ώρα που πραγματοποιούνταν συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΣ Ιστορικού-Αρχαιολογικού με θέμα την παρέμβαση στο τμήμα των καθηγητών για σοβαρά φοιτητικά θέματα».
    Μάλλον κάπου αντιφάσκει η ανακοίνωση της ΟΚΔΕ τελικά!

    Reply
    1. San Rocco

      Τροτσκιστες και… Χλεύαζαν την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες ; Τροτσκιστες και…. έσκιζαν αφίσες που καλούσαν σε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες κ μετανάστες; Ρε εκεί στο ΚΚΕ πατε καλά; ούτε ένα ψέμα δεν μπορείτε να γράψετε που να…στέκει; Δεν ντρέπεστε;

      Επίσης, λέτε ότι μια ομάδα 5-6 ατόμων χωρίς κανένα σοβαρό οργανωτικό ιστό σας έκανε όλα αυτά τα τραμπουκικα; και μάλιστα από μια πολιτική οργάνωση που εδώ κ δεκαετίες αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η προσπάθεια να μην υπάρχουν τραμπουκικες συμπεριφορές στο λαϊκό κ ναιολαιιστικο κίνημα; Ρε εκεί στο ΚΚΕ, έχετε τρελαθεί; Δέρνετε έτσι τσαμπούνα κ γράφετε κ τερατώδη πράγματα από πάνω; Τόσο πρόβλημα έχετε με τον κόσμο σας, που δεν μπορείτε να τον πείσετε κ προσπαθείτε να τον ντοπαρετε με ξύλο κ με ψέματα;

      Reply
      1. προβοκατ

        Δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες.Το ότι δηλώνεις ή είσαι τροτσκιστής σε βγάζει λάδι σε ό,τι και να γίνεται? Αν είσαι σταλινικός από την άλλη πρέπει να ευσταθούν οι κατηγορίες όποιες και αν είναι αυτές?
        Τι χυδαία και απαράδεκτη λογική είναι αυτή?

        Δηλαδή εσένα δεν σου κάθεται περίεργο το “μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα σε αυχένα, σπονδυλική στήλη, κρανίο, πρόσωπο και χέρια.” που ούτε σε ρινγκ του μποξ δεν γίνονται,δεν σου φάνηκε περίεργο ότι 30 και βάλε άτομα δήθεν χτυπούσαν ένα άτομο και τον απειλούσαν ότι «θα τον δείρουν μέχρι θανάτου»!,δεν σου φάνηκε περίεργο ότι δεν αναφέρεται πουθενά ο λόγος του συμβάντος πέρα από γενικόλογες ασυναρτησίες περί αντίθετης γνώμης αλλά έβγαλες ντε και καλά συμπέρασμα ότι η ΚΝΕ έκανε ακριβώς αυτό ακριβώς που λέει στην ανακοίνωση η ΟΚΔΕ-ΣΣΠ?
        Γιατί προφανώς ενισχύει την λάσπη που θέλεις να πετάξεις στο ΚΚΕ,κλασσικέ γκεπελίσκε και συκοφάντη!
        Αν πρέπει να ντρέπεται κάποιος αυτός είσαι εσύ που σαν γυμνοσάλιαγκας πετάγεσαι και βγάζεις ετυμηγορία ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ τι συνέβη απλά και μόνο επειδή η παράθεση των γεγονότων κατά ΟΚΔΕ ικανοποιεί την συνεχόμενη ανεδαφική κριτική σου στο ΚΚΕ.
        Σε συζητήσεις με άτομα του χώρου σου,που έχουν όμως ηθική και υπάρχει γόνιμη βάση,έχει θιχτεί αρκετές φορές το ποιόν της ΟΚΔΕ και ο ρόλος που βαράει σε Θεσσαλονίκη και εστία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
        Ψάξε λίγο να μάθεις τι συκοφαντίες πετούσαν στην ΟΚΔΕ-Σπάρτακος αλλά στην οργάνωση σου όταν φτιάξατε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μετά μίλα.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          τι ρόλο βαράει δηλαδή, να μας πεις εσύ που ξέρεις…
          Στην Θεσσαλονίκη έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση δεκάδων νικηφόρων εργατικών αγώνων και την οργάνωση του πιο χτυπημένου κομματιού, των ντελιβεράδων, όταν οι “συνδικαλιστές” του κκε προτείνουν στους εργαζόμενους “έλα μωρέ, κάνε μια συμφωνία με το αφεντικό”
          Στην εστία των Ιωαννίνων είναι η ΣΣΠ που δημιούργησε τον σύλλογο από το μηδέν και είναι ένας από τους πιο μαχητικούς συλλόγου που παλεύει για τις ανάγκες των φοιτητών.

          Σαν ενοχλεί που είναι μια δύναμη η οποία ΔΕΝ προσκυνάει το κκε αλλά αποκαλύπτει τον προδοτικό του ρόλο μέσα στο εργατικό κίνημα και σας ενοχλεί ακόμα περισσότερο που η νεολαία στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων σας γυρνάει την πλάτη.

          Αναφέρεις το ποιόν της ΟΚΔΕ… διαφώτισε μας και εμάς που δεν ξέρουμε το ποιόν της… Έχει υπογράψει Βάρκιζα; Έχει υποδεχτεί Άγγλους απελευθερωτές; έχει περιφρουρήσει την βουλή; τι από αυτά έχει κάνει τα οποία έχουν στοιχίσει στην εργατική τάξη; Α ναι, μας είπες, έλεγε συκοφαντίες για τον Σπάρτακο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ….

        2. προβοκατ

          Και μόνο που αναφέρεις αυτά περί βουλής “Ανώνυμε” και Βάρκιζας αποδεικνύεται το πόσο στενόμυαλο και τυχοδιωκτικό είναι το σκεπτικό σου.
          Για το δεύτερο φτάσε πρώτα στο δίλημμα και τα ξαναλέμε.Αν και μου φαίνεται λιγάκι οξύμωρο να βαφτίζεται η λαοκρατία “εκφυλισμένο εργατικό κράτος” αλλού και στα δικά μας 80 χρόνια μετά να ακούμε τζάμπα μαγκιές που αντιφάσκουν με την ανάλυση της ΟΚΔΕ.
          Για το πρώτο τι να πω,μάλλον είχε επαναστατικές συνθήκες στις 20 Οκτώβρη του 11′ και έπρεπε να γίνει έφοδος στα χειμερινά ανάκτορα με ακροδεξιούς,ασφαλίτες και λοιπά “επαναστατικά” στοιχεία.Τόσο μαρξιστές είστε που ευθυγραμμίζεστε με κάθε αντιδραστικό παραλήρημα.Εδώ οργανώσεις της Αριστεράς και της Αναρχίας απορρίπτουν αυτή την αθλιότητα και εσύ έρχεσαι στο σήμερα να μηρυκάσεις ατόφια επιχειρηματολογία ΣΤΟΧΟΥ.
          Αλλά επειδή είστε και πολλά καντάρια μαρξιστές εκεί στην ΟΚΔΕ σου χαρίζω το παρακάτω άρθρο.Α μην ξεχάσεις να δεις και τα σχόλια,έχει αρκετά συναρπαστικά βιντεάκια με ακροδεξιούς-ασφαλίτες να την πέφτουνε σε 50 χρονών εργάτες.Και να μην ξεχνάς προκλητικέ πως στην “περιφρούρηση” ένας ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ και συνεχίζετε να σφυρίζετε αδιάφορα.
          http://sfyrodrepano.blogspot.com/2015/10/blog-post_21.html

          Για το αν έχει στοιχίσει το ΚΚΕ στην εργατική τάξη μάθε τους αγώνες και τις απεργίες διαρκείας που πρωτοστάτησε,πράγματα που τα βλέπεις με κιάλια πίσω από την μικροαστική γωνίτσα σου!

          Αυτή η χυδαιότητα του “έλα μωρέ κάνε μια συμφωνία με το αφεντικό” και ότι η ΟΚΔΕ είναι πρώτη στα κινήματα και αποδεικνύει τον “προδοτικό ρόλο του ΚΚΕ στο εργατικό κίνημα” είναι προφανώς άκρως γελοία επιχειρήματα και δεν χρήζουν καμίας απάντησης.Γνωριζόμαστε και ξέρουμε τι ρόλο βαράει ο καθένας στα πανεπιστήμια και στα εργατικά Οκδίτη.
          Μια χαρά πρωτοστατεί και η ΚΝΕ στις φοιτητικές εστίες που αυτοδυναμεί και μάλιστα έχει πετύχει πολλές νίκες για τους εστιακούς φοιτητές.
          Να χτυπάνε όμως 5 άτομα φοιτήτρια και να ζητάνε και τα ρέστα για την αθλιότητα τους πάει πολύ.Πήρατε τη δημοσιότητα σας,ρίξατε την λάσπη σας,άντε στα λαγούμια σας τώρα.

          ΥΓ: Για τις παρασκηνιακές αθλιότητες έναντι της έτερης ΟΚΔΕ αλλά και του μετώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα τα ξέρεις καλύτερα από όλους μας εδώ.
          Με αυτές τις “Τατιανιές” τρέφεστε στον σεχταρισμό σας.
          Το ποιόν σας είναι γνωστό της πάση και οι μεθοδεύσεις από τα πίσω πάγια τακτική σας.Δεν χρειάζεται να σας δίνουμε και παραπάνω αξία.

        3. Ανώνυμος

          6 παράγραφοι και ακόμα όμως δεν έχει απαντήσει σε τίποτα από τα παραπάνω…
          “φτάσε στο δίλημμα και τα λέμε”; αστειότητα τύπου συριζα που χρησιμοποιεί το ίδιο επιχείρημα στο σήμερα.
          Για την Βάρκιζα είμαι στενόμυαλος, αρκετά ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη απάντηση. απλά εσείς οι ανοιχτόμυαλοι, προδώσατε τους αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους και την εργατική τάξη.
          Για την περιφρούρηση της βουλής γνωστά τα επιχειρήματα περί ακροδεξιών, όπως τον Δεκέμβρη 08 περί ασφαλιτών και πάει λέγοντας κατά το ρητό “ότι δεν φτάνει η αλεπού..”.

          και για το ποιόν της ΟΚΔΕ, η απάντηση είναι ξέρω εγώ καλύτερα….
          όταν πάρεις γραμμή τα ξαναλέμε, αρκετά με τους επαναστάτες του πληκτρολογίου.

        4. προβοκατ

          Πίσω από τις κουκούλες και τα φουλ φέις προφανώς κρύβονται ασφαλίτες και παρακρατικοί.Δεν τσουβαλιάστηκε όλο το μαύρο μπλοκ όμως ως ακροδεξιοί αλλά η ουσία των επιδιώξεων τους,που είναι εχθρική για το λαϊκό-εργατικό κίνημα.
          Εκτός αν πιστεύεις πως οι αγωνιστές των λαϊκών αγώνων δεν πρέπει να έχουν τη φάτσα τους στη φόρα.
          Τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ στενόμυαλε τους ήξερε κάθε πέτρα και χωριό,κάθε δέντρο και κεφαλοχώρι. Γκέγκε?

          Άσε τις συνδικαλιές περί Βάρκιζας όταν στην ουσία της πολιτικής του ΚΚΕ τότε και σήμερα διαφωνείς ριζικά.Εκτός αν ήθελες “εκφυλισμένο εργατικό κράτος” στην Ελλάδα και το κατάλαβες 80 χρόνια μετά.

        5. κομσομόλος

          ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΔΩ!

          Ενοχλείται λεει το ΚΚΕ που η νεολαία στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων γυρνάει την πλάτη της στην ΚΝΕ, και στρεφεται στους πρωτοπόρους αγώνιστες της ΣΣΠ.

          Πάμε πάλι, βήμα βήμα. Στο Πανεπιστημιο Ιωαννίνων. Με ΠΚΣ πρωτη δυναμη (925 ψηφους) μετά από χρόνια παντοδυναμίας ΔΑΠ. Ενοχλήθηκε το ΚΚΕ λεει που ο κόσμος στρεφεται στην ΟΚΔΕ (των 1675 ψηφων ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ- βουλευτικές 19′).

          Φαντάσου δηλαδή να μην αποκάλυπταν οι ταξικές δυνάμεις της ΣΣΠ τον προδοτικό ρόλο του ΚΚΕ στο Εργατικό Κίνημα τι θα γινόταν. (στα Γιάννενα τωρα ε, με κατι απεργίες σε Ανακύκλωση, κάτι Market IN κλπ).

          Η αλήθεια είναι πως η πλατιά συσπείρωση πίσω από τις γραμμές της ΟΚΔΕ στο Γιάννενα έχει αφήσει αποτύπωμα στα ευρύτερα λαικά στρώματα. Καθόλου τυχαία η άνοδος από τις 33 ψηφους στις 46 μέσα σε μια τετραετία (είναι και απο τις καλές τους περιοχές τα Γιάννενα και οι πέριξ νομοί, γνωστοί και πονεμένοι οι λόγοι).

          Για να προλάβω τις απαντήσεις, δεν κρίνω την αγωνιστικότητα της ΣΣΠ από τους αριθμούς της. Μπορεί όντως να συσπειρώνει αγωνιστές στις γραμμές της, δεν έχει τυχει να συνομιλήσω με κάποιον μια που στην πόλη μου δεν υπάρχουν. Αλλά σε τρολλάκια που τολμάνε να μιλάνε για 20ή Οκτώβρη, για Βάρκιζες, για προδοσίες, ενώ ακόμα είναι νωπό το αίμα αγωνιστών που εδωσαν τη ζωή τους για να μπορεί ο κάθε Ανώνυμος να το παίζει τιμητής των πάντων, ε συγνώμη αλλά μόνο έτσι απαντάς. Ντροπή και μόνο ντροπή.

          ΥΓ 1: Έχεις δίκιο, υστερεί η ΚΝΕ στις εστίες. Γι αυτό οι 12 από τους 15 ΦΣ εστιών πανελλαδικά έχουν πρώτη δύναμη την Πανσπουδαστική, την ίδια στιγμη που στις περισσότερες εστίες τα μέλη τ@ ΕΑΑΚ κρύβονται σε κάτι ενωτικά ανεξάρτητα ακομμάτιστα ψηφοδέλτια άγνωστης σύνθεσης, γραμμής και ποιότητας, με μόνο συνεκτικό κρίκο το αντι-ΚΚΕ

          ΥΓ 2: Χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα τι συνέβη στο παραπάνω περιστατικό, θεωρώ ότι χάριν αντικειμενικότητας και “πολιτικής δεοντολογίας”, θα έπρεπε να αναρτηθεί και αντίστοιχη ανακοίνωση της ΚΝΕ για το συμβάν. Εκτός αν η συναγωνιστές του ΝΑΡ θεωρούν την τροτσκιστική οπτική ως τεκμήριο εγκυρότητας, και την “σταλινική” ως τεκμήριο αναλήθειας.

          ΥΓ 3: Μιλώντας για “σταλινισμούς”, άλλος έχει το ονομα και άλλος τη χάρη τελικα. Ε όχι και να δίνουμε ονόματα ρε μπογδάνοι του εξωκοινοβουλίου…

        6. Ανώνυμος

          Δυστηχώς για σ’ένα σταλινικέ πλαστογράφε υπάρχει και βίντεο που έχετε το παιδί στην γωνία και το βαράτε 30 άτομα, υπάρχουν και γνωματεύσεις γιατρών από τα παιδιά που πήγαν στο νοσοκομείο που επιβεβαιώνουν τους τραυματισμούς.

          Plan B: (γιατί το ψέμα Α απέτυχε): Αυτοτραυματίστηκαν μόνοι για να λένε ότι η ΚΝΕ το έκανε.

          Γενικά εκει στην ΚΝΕ είστε πολύ Κοτάρες. Δέρνετε που δέρνετε αποκτήστε το θάρρος να το παραδεχτήτε και να τα πείτε έτσι όπως έγινε.

    2. San Rocco

      Να έσκιζε μετά Μανιάς αφίσες του ΚΚΕ για το προσφυγικό ο λεφτ, ο αβιρ, η ο Σουτου, να το καταλάβω! Αλλά Τροτσκιστες ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Φίλοι του ΚΚΕ λέτε ψέματα.

      Reply
      1. Left G700

        San Rocco, η συκοφαντία σου ξεπερνάει κάθε όριο φτηνής προστυχιάς.

        Reply
        1. San Rocco

          Καμία συκοφαντία και καμία προστυχιά λεφτ. Μου φαίνεται εξαιρετικά περίεργο το ότι εγκαλούνται τροτσκιστές για….χλευασμό και για ….σκίσιμο μετά μανίας, αφισών που καλούν σε αλληλεγγύηη σε πρόσφυγες/μετανάστες.

        2. ΦΦ1917

          Κλασσικός Σαν Ρόκο ρε Λεφτ τι περιμένεις?
          Σαν Ρόκο ή είσαι χαζός και δεν καταλαβαίνεις πως το κείμενο κάνει ΜΠΑΠ ότι τραβάει το θέμα από τα μαλλιά με υπερβολές και διαστρεβλώσεις ή είσαι ύπουλος και εκμεταλλεύεσαι το οτιδήποτε για να πετάξεις την συκοφαντία σου.
          Επειδή τα δείγματα γραφής σου είναι γνωστά μάλλον ισχύει το δεύτερο.

        3. San Rocco

          φφ, το θέμα είναι ότι, δεν πείθει η ανακοίνωση της ΚΝΕ οκ μαν; Αυτά περί υπουλοτητας στον καθρέφτη σου.

  6. Ανώνυμος

    Άλλη μια φοιτητική παράταξη, του γνωστού Τροτσκιστικού ΜΛ ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση:
    “Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει την απρόκλητη τραμπούκικη επίθεση μελών της ΚΝΕ (Πανσπουδαστική Κ.Σ.) σε μέλη της ΣΣΠ στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Ιωαννίνων στις 11/12, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. του συλλόγου. Με αφορμή «σπρώξιμο» μέλους της ΠΚΣ από μέλος της ΣΣΠ, τα μέλη της ΚΝΕ που είχαν μαζευτεί στον χώρο από πριν ξυλοκόπησαν με βίαιο και άγριο τρόπο το μέλος της ΣΣΠ, ισχυριζόμενοι εντελώς ψευδώς ότι «σήκωσε χέρι σε κοπέλα-μέλος της ΚΝΕ»…..”

    Reply
    1. προβοκατ

      Είναι γνωστό ότι είστε χέρι χέρι με τους Μουλάδες “Ανώνυμε” σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη. ΟΛΟΙ το γνωρίζουν.
      Αυτό όμως που είναι ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως στην ανακοίνωση της ΣΣΠ δεν βλέπουμε να γίνεται λόγος για “σπρώξιμο” αλλά για ενέδρα και ότι χτυπήθηκαν δύο κοπέλες και ένα αγόρι και όχι μέλος της ΣΣΠ όπως λέει η Πορεία.Ούτε βλέπουμε να γίνεται λόγος για τα 35 άτομα(!) που χτυπούσαν ένα άτομο.Ειλικρινά είστε θλιβεροί στην προσπάθεια σας να κατασκευάσετε συκοφαντίες,δεν πείθετε ΚΑΝΕΝΑ σοβαρό άτομο!
      Βρείτε που πατάτε την γραμμή του χαλασμένου τηλεφώνου και πείτε μας και εμάς.
      Το να σηκώνεις στα ύπουλα χέρι σε κοπέλα μέλος της ΚΝΕ και να περιμένεις πως όλα θα κυλήσουν ρόδινα,ειδικά όταν το τελευταίο διάστημα έχεις αναλωθεί σε κρεσέντο χυδαιότητας και προκλητικότητας είναι λογικό παράδοξο.

      Reply
    2. San Rocco

      Μάλλον το μλ ΚΚΕ λέει την αλήθεια: ένα σπρώξιμο από μέλος της σσπ προς μέλος της ΚΝΕ κ μετά πέσιμο στην σσπ από την ΚΝΕ με ξύλο. Μάλλον αυτό έγινε κ δείχνει κατάντια κ εκφυλισμό. Αν μεταξύ μας οι κομμουνιστές κ οι αριστεροί έχουμε τέτοιες σχέσεις, κ αν κόμματα ή οργανώσεις προωθούν ή ανέχονται τη νοοτροπία τραμπουκισμων ανάμεσα σε αγωνιστές, τότε έχει ψοφήσει η κομμουνιστική προοπτική. Κ αυτοί που πλακώνουν ή τραμπουκθζουν, απλά κάνουν χαβαλε συστημική πολιτική τελικά.

      Reply
  7. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Ειμαι υπερ της βιας για λογους αντιστασης, αυτοαμυνας η αναγκαιας αλλαγης καθεστωτος.Θεωρω απαραδεκτη την βια για να επιβαλει καποιος τις αποψεις του και συναμα νοιωθω οτι ακυρωνονται αυτοματα τα οσα ωραια λεει ο εκαστοτε τραμπουκος για κοινωνικη απελευθερωση κλπ.Βεβαρημενο ιστορικο τραμπουκισμων εχουν ομαδες του Α/Α χωρου το ΚΚΕ καθως κ διαφοροι απο την ΕΑΑΚ (ιδιως η ΑΡΑΣ).Για το περιστατικο δεν ξερω αλλα οπου εχω συναντησει ανθρωπους τη. Οκδε εργατικη παλη μου εχουν φανει σωστοι αν κ διαφωνω μαζι τους.Επιπλεον δεν θα ηταν ανοητοι να προκαλεσουν κοτζαμ κκε για ξυλο.Αρα μου φαινεται λογικο να τους τις εβρεξε το κκε (ισως οχι τοσο δραματικα οσο το περιγραφουν) .Επισης το συμπεραινω και απο τους φιλοκκε σχολιαστες εδω που στην τελικη λενε οτι καλως τις εφαγαν αφου ειναι τροτσκιστες αφου ειναι υποπτοι και αλλα τετοια εμπριμε…

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Ότι τους έριξαν λίγες φαπούλες είναι μάλλον βέβαιον. Ότι κλαουρίζουν για διαφήμιση είναι εξίσου βέβαιον.

      Reply
  8. προβοκατ

    Έχω γνωρίσει και εγώ κόσμο από την ΑΡΑΣ και την ΑΡΙΣ που τα είπαμε σωστά αν και διαφωνώ μαζί τους.
    Όταν έμαθα για κατσαβίδια και λοιπά όπλα μάχης “έπεσα από τα σύννεφα” και είπα,καλή ώρα όπως ο Θεόδωρος,ότι δεν παίζει να το κάνανε αυτοί που τα λέγαμε τόοοοσο ωραία μεταξύ μας. Επίσης Θεόδωρε αν διάβαζες προσεκτικά την ανακοίνωση τους θα έβλεπες ξεκάθαρα ποιος κατηγορεί τον άλλον για την πολιτική του φυσιογνωμία.Κανείς από εδώ δεν είπε ότι καλά τις φάγανε γιατί είναι τροτσκιστές,απεναντίας ότι έγινε,έγινε γιατί πρώτα και κύρια είναι ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ και την πέσανε πρώτοι 5 άτομα σε μέλος-φοιτήτρια της ΚΝΕ εντελώς στα μουλωχτά!
    Να είναι πρώτοι στην εστία και να φοβούνται τους συσχετισμούς μου φαίνεται λιγάκι οξύμωρο.

    Επίσης ΠΑΠΑΡΟΚΟ από το “ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να το κάνανε τροτσκιστές” φτάσαμε στο “Μάλλον το μλ-ΚΚΕ λέει την αλήθεια”,το χτύπημα βαφτίστηκε σπρώξιμο,τα 3 άτομα γίνανε 1,η ΟΚΔΕ δεν έχει θέμα με το ΦΙΛΟ-ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΜΛ-ΚΚΕ ( γιατί άραγε? ) που τα βρίσκουν ΠΑΝΤΟΥ πέρα από τα εκλογικά και εντελώς αναίτια 35 άτομα χτυπήσανε 1.
    Βγήκε ετυμηγορία παρά το γεγονός πως υπάρχει παρέκκλιση στην ευθυγράμμιση των γεγονότων.
    Αν θες να αντλήσεις πολιτική υπεραξία γυμνοσάλιαγκα για να ενισχύσεις την κλασσική σου συκοφαντική στάση για το ΚΚΕ πες το μας ξεκάθαρα και σταμάτα να κάνεις τον αστυνόμο Σαΐνι!

    Reply
    1. San Rocco

      Προβοκατ αν ήξερες ελληνικά θα έβλεπες πως έγραψα ότι, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έσκισαν αφίσες οι Τροτσκιστες που καλούν σε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Κ επιμενω. Οκ μαν; Μάλλον λοιπόν αυτό που συνέβη ήταν κάτι προβλεπε κ εκφυλισμένο : σπρώξιμο από σσπ κ ξύλο από ΚΝΕ. Τα υπόλοιπα περί σκισμενων αφισών από την μια κ πηγαιμο στην εντατική από την άλλη, είναι παραμύθια της Χαλιμάς . Οι τραμπουκισμοι είναι δείγμα εκφυλισμού προσώπων κ οργανώσεων
      .

      Reply
      1. προβοκατ

        Τα 40 άτομα εναντίον 3 δεν είναι ας πούμε παραμυθάκια της Χαλιμάς?
        Δεν μιλάμε για σπρώξιμο αλλά για Χ Τ Υ Π Η Μ Α.
        “έσπασαν όλα τα κοντέρ αθλιότητας προχωρώντας σε άνανδρη επίθεση σε φοιτήτρια μέλος της ΚΝΕ την ώρα που πραγματοποιούνταν συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΣ Ιστορικού-Αρχαιολογικού.”
        Πως γίνεται τα 5 άτομα να γίνανε 1 και μετά να γίνανε με το ζόρι 3?
        Πόσες φορές θες να το δεις για να το εμπεδώσεις?

        Στο ρεσάλτο επίσης είναι τροτσκιστές αν έχεις απορίες.

        Reply
    2. San Rocco

      Προβοκατ νευραλγία έτσι; Η ετυμηγορία είναι μία κ κ ο εκφυλισμός γωνία: όσες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς κ των κομμουνιστών κ της αναρχίας επιλέγουν τους τραμπουκισμους ως άσκηση πολιτικής εντός του κινηματος είτε για να μπετοναρουν τον όποιο κόσμο τους , είτε απλά για να φανούν, είναι άχρηστες , κάνουν ζημιά στην υπόθεση του κομμουνισμού. Οκ;

      Και το ΚΚΕ έχει ένδοξο παρελθόν κ παρόν σε ενδοκινηματικους τραμπουκισμους. Το ίδιο και η αράς, η αρις κ ορισμένες αναρχικές ομάδες τυφλής βίας. Καταλάβετε το, αυτή η νοοτροπία είναι αντικομμουνιστική.

      Reply
    3. Νίκη

      Προβοκατ. Κάπου έπιασε το μάτι μου μια κοινή καταγγελία φοιτητικών παρατάξεων που καταδικάζει το ξυλοδαρμό των φοιτητών ΣΣΠ από τραμπουκους της κνε κ του πάμε….

      Ερωτηση: πόσο καιρό έχει το ΚΚΕ να δείρει μπάτσους??? . Αν απαντήσεις, θα σου πω και εγώ πόσες φορές έχει δείρει συνδικαλιστές φοιτητές κ εργαζόμενους της αριστεράς ή όποιον άλλο δεν στηρίζει το κόμμα.

      Reply
      1. προβοκατ

        Μάλλον ξέχασες τι έγινε τις προάλλες με την ΟΕΝΓΕ,στο Χυτά της Φυλής,στους πλειστηριασμούς που αναστάλθηκαν λόγω του ΠΑΜΕ,στην επίσκεψη του Μπομπέο και στο ξύλο με τα ΜΑΤ,έξω από το δημαρχείο Καρδίτσας,στο Καβούρι που στείλανε 4 φοιτητές-μέλη της ΚΝΕ στο νοσοκομείο και πολλά άλλα.
        Θες συνέχεια Νίκη?
        Εκτός αν θεωρείς πως ο φετιχισμός με το να ρίχνεις ξύλο σε μπάτσους είναι κάποιο είδος κομμουνιστικής πάλης.
        Εγώ ξέρω και αντίστοιχες περιπτώσεις όπου άλλοι χώροι χτυπούν,τραμπουκίζουν και προβοκάρουν την ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ.
        Αλλά εκεί η ομοψυχία βαράει ταβάνι και ο κακός λύκος στο παραμυθάκι είναι πάλι το ΚΚΕ.

        Reply
  9. Ανώνυμος

    Η έκβαση του Δεκέμβρη και η απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας που ακολούθησε δεν δικαιώνει όσους πίσω από τη σκληρότητα ταξικών αναμετρήσεων και υπό το βάρος του αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων κηρύσσουν το συμβιβασμό και την υποχώρηση. Οσους λένε ότι ο Δεκέμβρης ήταν ένα λάθος που οδήγησε στο επόμενο λάθος, αυτό της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ. Οσους κάνουν μαθήματα νομιμοφροσύνης στο ΚΚΕ ότι δεν έπρεπε να εγκαταλείψει το δρόμο των “ομαλών δημοκρατικών εξελίξεων”, αλλά και όσους τυχοδιωκτικά και εκ του ασφαλούς σείουν τη σημαία της συκοφάντησης του ΚΚΕ.

    Τάδε έφη σημερινός ριζοσπαστης…

    Και συνεχίζει….

    Και επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του Δεκέμβρη και τέτοιες μέρες οι μάχες μαίνονταν γειτονιά τη γειτονιά, σε Αθήνα και Πειραιά και τα οδοφράγματα στήνονταν προκειμένου να αναχαιτιστούν οι επιθέσεις των μπουραντάδων της αστικής τάξης και των αγγλικών στρατευμάτων, οφείλουμε, σαν ελάχιστο χρέος απέναντι στα χιλιάδες νεκρά μέλη της ΚΟ Αττικής της περιόδου, να αναμετρηθούμε με πνεύμα μαχητικό απέναντι στα ψέματα των αστών, των αντικομμουνιστών και των οπορτουνιστών.

    Αχ… απαράδεκτη συμφωνία…
    Ποιος άραγε καλωσοριζε ως απελευθερωτες συμμάχους τους Αγγλους; Αγνωστο…. Α ΌΧΙ ΟΧΙ! Οι οπορτουνιστες!!

    Και επιτέλους για πόσο ακόμα θα σκυλευεται τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους για την επανασταση και τον σοσιαλισμό και όχι για τα γκουλαγκ και τις ντατσες;

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.