.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κανένα πλοίο στην υπηρεσία των μακελάρηδων δολοφόνων του παλαιστινιακού λαού


Κανένα πλοίο στην υπηρεσία των μακελάρηδων δολοφόνων του παλαιστινιακού λαού

ΠΕΝΕΝ

Σε σημερινή δήλωση της η Υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ, Μίρι Ρεγκέβ, φέρεται να είπε:

«Αν μας επιτεθούν θα αναζητήσουμε βοήθεια από την πολεμική μας αεροπορία και από τα ελληνικά πλωτά μεταφορικά μέσα (sea busses) από την Ελλάδα.”

Επίσης στην ίδια δήλωση αναφέρθηκε και για το λιμάνι της Λάρνακας που θα δρομολογηθούν αντίστοιχα πλοία προς βοήθεια του Ισραήλ.

Κανένα χέρι βοήθειας στο δολοφονικό – γενοκτονικό κράτος του Ισραήλ.

Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να γίνει με ελληνικά πλοία.

300 ημέρες ο λαός της Παλαιστίνης πληρώνει βαρύτατο φόρο αίματος.

40.000 οι νεκροί

Πάνω από 70.000 οι τραυματίες εκ των οποίων το 80% γυναικόπαιδα!

Μην τολμήσουν οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσουν επιβατηγά πλοία σε βοήθεια του κράτους δολοφόνου.

ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



23 σχόλια στο “Κανένα πλοίο στην υπηρεσία των μακελάρηδων δολοφόνων του παλαιστινιακού λαού

  1. Μαρκέλα

    Επειδή αναφέρονται εδώ μαζικοί θάνατοι Παλαιστινίων, θέλω να θυμίσω ένα νόμο του Διεθνούς Δικαίου, που ισχύει γενικά σε κάθε περίπτωση, χωρίς να αναφέρωμαι ειδικά στους Παλαιστίνιους. Όταν ένας στρατός χρησιμοποιεί τον άμαχο πληθυσμό σαν ανθρώπινες ασπίδες, έχει ο ίδιος κ όχι ο εχθρός την ευθύνη για έγκλημα πολέμου .

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ντροπή σου σιωνιστή, υπάρχουν τίμιοι τρόποι να βγάζεις το ψωμί σου. Βομβαρδίζετε σωρηδόν πόλεις, σχολεία, εκκλησίες,σχολεία. Στην κόλαση ο διάβολος σας έχει κρατήσει περίοπτη θέση στα καζάνια του.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      To “Διεθνές Δίκαιο” των Εκμεταλλευτών και των Δημίων!
      Που το επικαλούνται ….”προοδευτικοί”(;!), ας είναι και χρεοκοπημένοι μαοϊκοί.
      Αυτός εξαπανέκαθεν ήταν ο Σοσιαλφασισμός…..

      Reply
    3. Ανώνυμος

      ….την ώρα, που ετοιμάζεται γενικευμένη σφαγή στην Μέση Ανατολή!

      1. Πλοίο φορτωμένο με χιλιάδες ασκούς αίματος αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά για το Ισραήλ.

      2. Η κυβέρνηση χωμένη μέχρι τα μπούνια στη νέα κρίση στον Λίβανο – Σπρώχνουν τη χώρα και τον λαό πιο βαθιά στο Νατοϊκό μακελειό
      Σήμα για να σπεύσουν στο λιμένα Naqoura αναμένουν φρεγάτα και αρματαγωγά – Σε ετοιμότητα και αεροσκάφη

      Reply
    4. θεοδωρις Σαμιωτακης

      Μαρκέλλα με αυτό το σχόλιο γυρίζεις την κουβέντα πολύ πίσω,στα βασικά.Το Ισραήλ κάνει πόλεμο ενάντια σε όλο τον παλαιστινιακό πληθυσμό εδώ και δεκαετίες.Ο πολεμος αυτός είναι καθημερινός και περιλαμβάνει σπο γκρέμισμα σπιτιών ,ξεριζωμό δέντρων,κατάληψη περιοχών μέχρι βασανιστήρια, δολοφονιες κλπ.Όλα αυτά όχι τώρα που έχουμε ανοιχτη συγκρουση( και μπορεί να ψιλοισχύει και αυτό που γραφεις) αλλα κσθημερινα σε περίοδο ” ειρηνης”.Το Ισραήλ λοιπόν έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για ότι συμβαίνει αφού έχει γράψει και στα παλιά του τα παπούτσια
      τις αποφάσεις του ΟΗΕ για ίδρυση πσλσιστινιακου κρατους.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Σαμιωτακη συνελθε. Για το τι γινεται στην Παλαιστίνη εχει αποφανθειτο ΔΠΔ Εσυ βεβαια μπορει να μην το ξερεις αλλα εκδοθηκε ενταλμα συλληψης κατα του πρωθυπουργού.
        Μιλουν για στοχοποιηση αμαχων. Αυτο ειναι υπαρκτο και νομικα καταδικαστηκε απο το ΔΠΔ.

        Αντιθετα, και απαντω για οσους λενε οτι υπαρχει κατι που ονομαζεται “”ανθρωπινη ασπιδα””, θα έλεγα να πανε στο ψυγειο, να παρουν λιγο νερο και να το ριξουν πανω τους γιατι φαινεται οτι ο εγκεφαλος τους εχει υπερθερμανει απο την προσπαθεια να σκευτουν.

        Νομικα δεν υφισταται κατι τετοιο. Ειναι μια προπαγανδιστικη εφευρεση. Και δεν το λεω εγω αυτο. Οταν η διεθνης κοινη γνωμη συζητα για το αν διαπρατεται γενοκτονια, ή απλως ασυμμετρος πολεμος, ειναι τραγικο οτι εδω περα σε ενα αριστερο μεσο, συζητουμε για ανθρωπινες ασπιδες.

        Reply
        1. θεοδωρις Σαμιωτακης

          Ανώνυμε μια χαρά είμαι και κάτι πήρε το αυτί μου για το ένταλμα κατά Νεντανιάχου.Απλά δεν περιμένω υκ δικαστήριο να αποφανθεί για το αυτονόητο .Άσε που δεν ψήνομαι να πανηγυριζω αν ενα διεθνές δικαστήριο θελει(;) να βουτήξει έναν πρωθυπουργό κράτους.Αν το υποστηρίξω μπορεί να είναι ούρηση στη θάλασσα με αποτέλεσμα να βρεθούν ανά πάσα στιγμή ” τσίσα” στο αλάτι.Ειναι για τον ίδιο λόγο που δεν χόρευα έξω από το εφετείο μόνο που έχω πλακωθεί στο δρόμο (και όχι στο ιντερνετ) με χρυσαυγιτες.Όταν δίνουμε δικαιωματα σε καθεστωτικους να απονεμουν δικαιοσυνη με περιεργες ακροβασίες θα έρθει η ώρα που θα βλαστημησουμε και εμείς, αν δεν είμαστε καθεστωτικοι του κέρατα βέβαια…

        2. Ανώνυμος

          Θυμιζω οτι η καταγγελία εγινε απο την Νοτιο Αφρικη. Νικη το θεωρω που ενα καθεστωτικο δικαστηριο αναγκαστηκε και εβγαλε τετοιες αποφασεις.
          Επισης νικη των Νοτιαφρικανων θεωρω οτι “αναγκασαν” την καθεστωτικη υπρδυναμη να απειλει τους δικαστες που εβγαλαν αυτες τις αποφασεις. Η αποψη ειναι προσωπικη.

      2. πικαπα

        Τετοια σχολια εδω κ σε τετοια συγκυρια δεν χρειαζονται αντεπιχειρηματα αλλα διαγραφη.

        Reply
        1. Μαρκέλα

          Εγώ πιστεύω, ότι όλες ανεξαίρετα οι απόψεις απαιτούν διάλογο κ αντεπιχειρήματα, Η φίμωση είναι η ιδεολογία του φασισμού.

        2. πικαπα

          Οχι, προς θεου, εννουσα “το σχολιο αυτο διαγραφτηκε απο το χρηστη…”, αν εδινε το συστημα εδω μια τετοια επιλογη, οπως γινεται στα σοσιαλ μυδια. Αλλα η παντιερα δεν εχει μαλλον μια καλη επιχορηγηση απο κανα εσπα για να κανει την αναβαθμιση στο σοφτγουερ.

        3. Ανώνυμος

          Όλες οι απόψεις: σε έρευνα στο κράτος του απαρτχάιντ εάν επιτρέπεται να βιάζονται οι Παλαιστίνιοι, το 47% απάντησε ΝΑΙ

      3. Ανώνυμος

        Θελω να πω Γιωργο, οποιος πιστευει οτι ειναι ενας συνηθισμενος πολεμος με θυματα αμαχους και απο τις δυο πλευρες, αν πιστευει οτι αυτο που παρακολουθουμε αφωνοι ειναι νομιμη αμυνα, ασ τους να πανε στο ΔΠΔ, να υποστηριξουν το δικαιο τους.
        Δεν το εκαναν ομως και δεν θα το κανουν γιατι ξερουν οτι νομικα δεν εχουν κανενα δικαιο. Οχι μονο για τους βομβαρδισμους, βασανιστηρια, διακρισεις, καταστροφη περιουσιων, κρατησεις χωρις δικη κτλ κτλ αλλα γιατι ακομα και ο αποικισμος (παροτι ο οηε συγκατατεθηκε) ΝΟΜΙΚΑ καταδικαζεται. Βαση του διεθνους δικαιου στην πιο στοιχειωδη και αποδεκτη μορφη του, ουτε η βιαιη καταληψη ερημικων περιοχων ποσο μαλλων πολεων δεν ειναι νομιμη ουτε νομιμοποιειται de facto.

        Reply
        1. Μαρκέλα

          Ποιοί λαοί λοιπόν κληρονόμησαν νόμιμα τη γη όπου εγκαταστάθηκαν κ δεν την εποίκησαν; Οι Άραβες μήπως;

        2. Ανώνυμος

          Τωρα θα συμφωνησω με τον Σ., θα πρεπει να ξεκινησουμε απο τα βασικα.
          Το σκεπτικο οτι λαοι δικαιουνται εδαφος ειναι πολυ λαθος. Νομικα και ηθικα δεν μπορει να γινουν γενικευσεις σε αυτο ουτε και υπαρχουν γενικα αποδεκτες προϋποθεσεις. Πχ δεν ειναι δεκτο οτι το δικαιωμα αυτο μπορει να ανατρεχει στο απωτατο παρελθον και στην παλαια διαθηκη. Αυτο ειναι επιχειρημα των χριστιανο σιωνιστων και το γεγονος οτι το φερνεις στην κουβεντα δειχνει το ποσο εχουν πετυχει στην προπαγανδα.
          Ας μιλησουμε για οσα εχουμε χειροπιαστα.
          Βασικο στο συνδικαλισμο ειναι πχ το εργατικο δικαιο. Οχι μοναδικο αλλα βασικο. Απο την στιγμη που εχουμε ΟΗΕ και ΔΠΔ, ξεκιναμε απο αυτα, ως στοιχεια ενος διεθνους ψευτο-δικαιου.
          Οταν το ΔΠΔ αναγκαζεται απο την διεθνη κοινη γνωμη να γνωμοδοτησει, αυτο ειναι Νικη για το αντι αποικιακο κινημα γενικα και για το παλαιστινιακο ειδικα, και ετσι πρεπει να την χρησιμοποιει. Οχι ομως για να μιλησει για Ινδιάνους και καουμπόηδες αλλα για σημερινα ζητηματα.

          Ενα επιχειρημα πχ ειναι το εξης. Το 1948 ο ΟΗΕ με πλειοψηφία στην οποια συμμετειχε και η Σ.Ενωση, αποφασισε να υποστηριξει την ίδρυση του κρατους του Ι&σ&ρ&α&ή &λ.. Αυτο εγινε επειδη εξυπερετουσε συμφεροντα των μεγαλων ΑΛΛΑ η επισημη δικαιολογια ηταν οτι ηταν μια επανορθωση για την γενοκτονία που υπέστη κατα την ναζιστικη εξουσια.
          Μπορουμε λοιπον να πουμε οτι ο ΟΗΕ επιχειρησε να νομιμοποιησει το ηθικο.
          Σημερα δολοφονειται συστηματικα το 1/10 του παλαιστινιακου λαου. Ο ΟΗΕ μπορει λοιπον να αποφασισει την ιδρυση παλαιστινιακου κρατους.

        3. Ανώνυμος

          Τώχετε χάσει, μπλεγμένα στα κουβάρια των αστικών ιδεοληψιών, γατάκια….

  2. Ανώνυμος

    Εχουμε πολλά να κριτικάρουμε σε Χαμάς, Χεζμπολάχ κλπ., άλλά…..
    ….όχι την ώρα, που σφάζονται παιδάκια με οποιοδήποτε πρόσχημα!
    Είναι πολύ καλή η ανάρτηση.

    Reply
    1. Μαρκέλα

      Τώρα είναι η ώρα, να πης κ να κάνης αυτό που θεωρείς σωστό, όχι κατόπιν εορτής. Στη βράση κολλά το σίδερο.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Tώρα, οτιδήποτε σχετικό πω, σωστό ή λάθος, αέρα θα κάνω στους χασάπηδες!
        Από που, προκύπτει, ότι “τώρα είναι η ώρα”;
        Μόνο από την βιασύνη των χασάπηδων, να νομιμοποιήσυν τη σφαγή σαν ….”δικαίωμα αυτοάμυνας”!

        Reply
  3. Μαρκέλα

    Δε θα ξαναγράψω σχόλιο στην Παντιέρα, από τη στιγμή που κόπηκαν τα σχόλια, που είχα γράψει στις 08/08. Το να επιτρέπεται η διατύπωση άποψης κατά περίπτωση, συνιστά μια μορφή εργαλειοποίησης. Αν με συμφέρη η άποψή σου, την επιτρέπω, αν δε με συμφέρη, την απαγορεύω. Αυτό όμως υπηρετεί αλλότριους στόχους κ αποβαίνει στην τελική σε βάρος του όποιου αγώνα.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.