.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καμία συκοφάντηση και στοχοποίηση της δημοτικής συμβούλου Αγίας Παρασκευής, Μ. Αλεφαντή


Ανακοίνωση Αριστερής Συσπείρωσης

Η Πολιτική Προστασία στην υπηρεσία του ακροδεξιού δημάρχου Αγίας Παρασκευής
Καμία συκοφάντηση και στοχοποίηση της Συντρόφισσας Μ.Αλεφαντή

Χτες το βράδυ της Τετάρτης 6/5/20 η Κυβέρνηση και η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσαν την επ’ αόριστον απομόνωση και αποκλεισμό της πρόσβασης προς την πλατεία Αγίου Ιωάννη (πάνω πλατεία Αγίας Παρασκευής) από τις 9μμ ως τις 6πμ για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Το βράδυ της Τρίτης είχε προηγηθεί εντελώς αναίτια επέμβαση των ΜΑΤ στην πλατεία ξυλοφορτώνοντας νεαρούς και νεαρές που βρίσκονταν στην πλατεία και κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Πρόκειται για μια εντελώς άστοχη και λανθασμένη κυβερνητική απόφαση που καμιά σχέση δεν έχει σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μαζί με την αστυνομική καταστολή χέρι χέρι έρχονται και τα ακροδεξιά και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία καλέσματα του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, ο οποίος έχει τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της συνέχισης της Θείας Κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, γιατρός-πνευμονολόγος που καλούσε τους πιστους να μεταλάβουν εν μέσω πανδημίας, στοχοποιεί δυσφημεί και προσβάλει τους ίδιους του τους δημότες. Πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και σε πλήρη σύμπλευση με την Κυβέρνηση της ΝΔ εξυπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των «μπράβων» που λυμαίνονται την εστίαση . Δεν κάνει τίποτα για την Πρόληψη και προστασία των πολίτων από την πανδημία αλλά ζητάει « να υπάρχει αστυνόμευση μετά τις 21.00»

Ο Δήμαρχος δεν αρκέστηκε απλά στο να καλεί τα ΜΑΤ αλλά ούρλιαζε δια των τηλεοπτικών καναλιών και δια του βήματος στο δημοτικό συμβούλιο στους δύο εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι συμμετείχαν στο εξ αποστάσεως δημοτικό συμβούλιο επί τόπου από την πλατεία μεταδίδοντας τόσο την πραγματική εικόνα μη συνωστισμού όσο και την αστυνομική πανστρατιά.

Την Τετάρτη 6/5 ο συγκεντρωμένος κόσμος στην πλατεία επιχείρησε όχι μόνο να κρατήσει τις αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας αλλά και να αποτρέψει την εισβολή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία και σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Στις 21:00 Διμοιρίες ΜΑΤ, δυνάμεις ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ κλπ ανακοίνωσαν ότι πρέπει να εκκενωθεί η πλατεία αλλά δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια γιατί πολύ απλά δεν συνέβαινε κάτι το έκνομο και επικίνδυνο. Η συνέχεια του Δημάρχου ήταν να διαρρεύσει και να στοχοποιήσει στα ΜΜΕ ότι δήθεν υποκινητής των επεισοδίων ήταν η εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος Αγίας Παρασκευής με το δημοτικό σχήμα Φυσάει Κόντρα Μ.Αλεφαντή, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αριστερής Συσπείρωσης.

Τα περισσότερα ΜΜΕ επιβεβαιώνουν και σε αυτή στιγμή τον ακροδεξιό και αντικοινωνικό χαρακτήρα τους καθώς αυτό που προβάλουν δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοσιογραφία. Έχασαν από το φακό τους τον συνωστισμό που δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης σε φασιστική συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες όπου οι παραβρισκόμενοι αντί για μάσκες και αντισηπτικά είχαν ρόπαλα και αλυσοπρίονα. Ανακάλυψαν όμως στην πλατεία Αγίας Παρασκευής «υποκινητές» για μεταμεσονύχτια «πάρτυ» ανάμεσα σε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που υπερασπίζονταν το Δημόσιο Χώρο.

Το Δημοτικό Σχήμα Φυσάει Κόντρα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κάλεσαν ποτέ κανένα μεταμεσονύκτιο «πάρτυ» κάλεσαν μόνο τον Δήμαρχο και την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ από την πλατεία και να σταματήσει να τρομοκρατεί τον κόσμο.

Είναι πολιτικά πολύ φτηνή η προσπάθεια της Κυβέρνησης να καλύψει επικοινωνιακά τα τεράστια κενά στο ΕΣΥ μέσα από το χάιδεμα των πιο συντηρητικών αντανακλαστικών της ελληνικής κοινωνίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ με τον πιο απερίφραστο τρόπο την συκοφάντηση και την στοχοποίηση της Μ. Αλεφαντή

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ – ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )



22 σχόλια στο “Καμία συκοφάντηση και στοχοποίηση της δημοτικής συμβούλου Αγίας Παρασκευής, Μ. Αλεφαντή

  1. Ragnarok

    Από την αρχή της επιδημίας, υπήρξαν πολιτικές δυνάμεις όπως πχ το ΝΑΡ, και πολλοί αγωνιστές ανένταχτοι η/και ενταγμένοι σε άλλες πολιτικές δυνάμεις μαζί με μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που αντελήφθησαν έγκαιρα το άθλιο δίπολο που στήνει κ το ελληνικό κράτος/κεφάλαιο , ζωή/υγεία vs ελευθερία, και είπαν ναι και στα δύο με ο,τι σημαίνει!

    Δυστυχώς όμως, υπήρξαν επίσης πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και της ριζοσπαστικής εξωκοινοβουλευτικής, οι οποίες υποτάχθηκαν σε αυτό το άθλιο δίπολο. Τώρα, βλέπουμε τα πρακτικά αποτελέσματα της πολιτικής διαχείρισης πληθυσμών διαμέσω φόβου από πανδημια: αύξηση καταστολής, το κράτος που κάποιοι και στην εξωκοινοβουλευτικής αριστερά νόμιζαν ότι θα ξαναγίνει…κοινωνικό(!!!) μαζί με το κεφάλαιο να καταλαμβάνουν τον χώρο που τους άφησε η κοινωνία διαμέσω του υποχρεωτικού εγκλεισμού της , ρουφιανιλικι κλπ.

    Reply
    1. Ragnarok

      Η στάση των διαφόρων αντιλήψεων μέσα στην κοινωνία ήταν:

      Α. Τα καπιταλιστικα κόμματα και οι οπαδοί τους ανήγαγαν σε νέα ρυθμιστική αρχή της κοινωνίας την ιατρική υπό την ηγεμονία φυσικά των καπιταλιστικών αντιλήψεων. Μαζί με τα καθεστωτικά ΜΜΕ, προσπάθησαν να ιατρικοποιησουν (αλά θρησκεία ) την κοινωνική ζωή και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Μας έβαλαν το διλλημα, ζωή/υγεία ή ελευθερια και πάνω σε αυτό δομγσαν όλη την καταιγιστική επέλαση κεφαλαίου κ κράτους πάνω στις ζωές μας κ το περιβάλλον. Με τον λαό υποχρεωτική καραντίνα, αρα, ανήμπορο να αντιδράσει.

      Β. Οι εθνικιστές κ ακροδεξιοί, ως καπιταλιστικό πολιτικό ρεύμα που είναι, απεδεχθησαν τα πάντα όλα κεφαλαίου κ κράτους, με τηνονη διαφορά ότι ήθελαν ανοιχτές τις εκκλησίες μιας και είναι χριστιανοταλιμπαν.

      Γ. Ένα κομμάτι του ΚΚΕ, η ΛΑΕ κ ένα κομμάτι της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής αριστερας, αποδεχθηκε την ιατρικοποιηση που επέβαλλαν καθεστωτικά ΜΜΕ , κράτος κ κεφάλαιο, ονομάτισε τον κρατικό/κυβερνητικό υπάλληλο Σωτηρη Τσιοδρα ως “καταπληκτικό επιστήμονα που τέτοιους θέλουμε στον σοσιαλισμό”, αποδέχθηκαν έτσι απλά το να γράφουμε εξοδοχαρτα κ να στελνουμε sms.

      Για το ΚΚΕ αν δεν υπήρχαν οι δυνάμεις του ΝΑΡ κ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε υγεία/πρόνοια, γειτονιες κ παιδεία, δεν θα έκανε ούτε αυτά που είπε κ έκανε. Για μεγάλο κομμάτι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς παρομοίως.

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Α! Είπα κι εγώ και τρόμαξα μπας και χάλασε ο κόσμος…!
        Τελικά στα αφηγήματα του ΝΑΡ, το ΚΚΕ έχει κατοχυρώσει το ρόλο του “δράκου”.
        Όπως π.χ ο Κρίστοφερ Λη το ρόλο του δράκουλα, ο Κατράκης το ρόλο του “κακού” (“όχι άλλο κάρβουνο!”), κλπ…
        Φυσικά ο κορυφαίος δράκος, ο Draco di tutti draci, είναι ο…..(γκαγκαν γκαγκαν…!!)…Στάλιν!

        Reply
    2. λαθραναγνώστης

      Καλά θα κάνεις να ονοματίσεις αυτές τις “πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς που υποτάχτηκαν”, ώστε να μην πέφτουν σκιές σε όλους…

      Reply
      1. Ragnarok

        Δεν πέφτει σκιά σε κανέναν λαθραναγνώστη. Μην ανησυχείς, όλοι διαβάσαμε ανακοινώσεις, διαβάσαμε τοποθετήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλοι έχουν κριτήριο να κρίνουν.

        Reply
    3. Κώστας

      Παραμύθια Ragnarok.

      Αυτά που λες είναι πολλοί σοβαρά. Άπλωσε τα, ανάλυσε τα με Links κλπ για να δούμε την αλήθεια των λεγομένων σου. Κατονόμασε πολιτικές δυνάμεις σε παρακαλώ και θα έχει πλάκα γιατί θα αναφέρεις τις δυνάμεις που αποτελούν τον κορμό του ΦΚ

      Επίσης να δούμε αν υπήρξαν συμπτώματα αριστερού τραμπισμού, άρνησης της πανδημίας, αποθέωσης του φιλελευθερου ατομισμού, αριστερής θανατοπολιτικής θεωρίας “παράπλευρων απωλειών”, “το θέμα είναι ποιος φταίει για τους νεκρούς” και “ο Σόιμπλε έχει δίκιο από την ταξική σκοπιά του, δεν είναι πάνω απ όλα ο άνθρωπος”, αριστερή συνωμοσιολογία, άρνηση της ύπαρξης της πανδημίας, αριστερό φλερτ με την ανοσία της αγέλξης και με το “η οικονομία δεν σταματάει”, αριστερή αναπαραγωγή ασυναρτησιών τύπου Αγκαμπέν κλπ

      Κώστας

      Reply
      1. Ragnarok

        Μην ανησυχείς Κώστα, όλοι μας διαβάσαμε ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης, όλοι μας έχουμε κριτήριο να κρίνουμε.

        Reply
      2. Κώστας

        A καλά, στον ψιθυρισμό θα το ρίξουμε ?

        Έχουμε κριτήριο όντως αλλά οι ανακοινώσεις έστω έχουν links, δεν σου λέω να με παραπέμψεις στο φουμπού.

        Κώστας

        Reply
        1. Ragnarok

          Επειδή δεν το έχουμε ρίξει, ούτε και πρόκειται να το ρίξουμε στον ψυθιρισμό, για αυτό σου λέω Κώστα, όλοι και όλες διαβάσαμε αυτόν τον ενάμισι μήνα, τις δημόσιες τοποθετήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και έχουμε κριτήριο να κρίνουμε.

        2. Κώστας

          Ψιθυρισμός είναι αυτό που κάνεις, ο ορισμός, κάποιοι, κάπου, κάποτε είπαν κάτι

          Κώστας

        3. Ragnarok

          Όχι Κώστα δεν έχει σχέση αυτό που έγραψα με ψυθιρισμο. Όλοι διαβασαμε δημόσιες αναρτήσεις οργανωμένων μελών κ στελεχών διαφόρων οργανώσεων της αριστεράς , όπως και ανθρώπων προσκείμενων σε οργανώσεις. Και όλοι έχουμε κριτήριο να κρίνουμε.

        4. Κώστας

          Όλοι διαβάσαμε=ψιθυρισμός.

          Αφού οι ανακοινώσεις, ΟΥΠΣ, γίνανε δημόσιες αναρτήσεις βάλε links. Αν είναι δημόσιες θα τις δω και να μην τους έχω friends.

          Κάποιος κακόπιστος θα έλεγε πως δεν βάζεις γιατί δεν υπάρχουν

          Κώστας

        5. Ragnarok

          Όχι Κώστα, δεν θα βάλω . Όποιος τυχόν δεν τις έχει δει, μπορεί να ψάξει κ θα τις διαβάσει. Μια ολόκληρη δημόσια “συζήτηση ” διεξήχθη αυτόν τον ενάμισι μήνα, όπου πολλοί /ες, λέγανε πολλά. Για τον ρόλο του τσιοδρα ότι “είναι γαμάτος ο τσιοδρας κ τέτοιους γιατρούς θέλουμε να έχουμε κ στον σοσιαλισμό)το αν πρέπει να γίνουν κανονικες ή συμβολικές ή/και καθόλου συγκεντρωσεις την πρωτομαγιά, για την απόρριψη ή την αποδοχή του μέτρου της οριζόντιας καραντίνας (κλείσιμο παραλιών και αλσων, εγκλεισμός στο σπίτι κ κυκλοφορία με sms κ εξοδοχαρτα) κλπ.

          Παρά πολλοί διαβάσαμε παρα πολλά, έχουμε κριτήριο λοιπόν να κρίνουμε.

      3. Κώστας

        Ragnarock για αντίθετος στην φυσική αποστασιοποίηση η φεισμπουκοποίηση της πολιτικής συζήτησης σε έχει επηρεάσει δυσανάλογα πολύ.

        Περιμένω να μου πεις αναλυτικά ποιοι πατήσανε λάικ σε ποιους

        Πέρα από αυτά πολλά διαβάσαμε, όντως. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα φάμε αμάσητο πως η πολιτική πρέπει να είναι κάπως έτσι. Χωρίς ονόματα, χωρίς δεσμεύσεις χωρίς συνέπειες και χωρίς αποδείξεις, χωρίς μαζικές πρακτικές, χωρίς μαζικά αποτελέσματα, χωρίς κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία, χωρίς συντροφικότητα, χωρίς ευθυκρισία, χωρίς ειλικρίνεια. Χωρίς αρχές προλεταριακής δημοκρατίας. Γιατί εσύ έχεις εμποτιστεί με τις χειρότερες όψεις αυτού που καταγγέλεις.

        Δεν έχει κουμπί ΕΛΕΟΣ να πατήσεις να με βάλεις στην θέση μου, την πάτησες

        Κώστας

        Reply
        1. Δώρα

          Κώστα να το κάνουμε κάπως αλλιώς. Στείλε λινκ με το κάλεσμα της ΑΡΑΝ για την πρωτομαγιά και το λινκ για την τοποθέτηση της ΑΡΑΝ σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, έτσι για να μη λένε…

        2. Κώστας

          Δώρα δεν θα το κάνουμε αλλιώς, θα φέρεις την ανακοίνωση της ΑΡΑΝ που λέει πως στον σοσιαλισμό θέλουμε γιατρούς σαν τον Τσιόδρα.

          Μετά θα συζητήσουμε για την πρωτομαγιά στην οποία η ΑΡΑΝ κάλεσε, ως Κομμουνιστικός Συντονισμός στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων εκτιμώντας 3 πράγματα.

          α)δεν υπάρχει κάποιος κοινωνικοπολιτικός πόλος που να θέλει η ΑΡΑΝ να στηρίξει στον δρόμο

          β)δεν μπορεί η ίδια η ο ΚΣ να προσπαθήσει να τον στήσει

          γ)ένα κάλεσμα του ΚΣ έχει μεγαλύτερο νόημα από ένα κάλεσμα της ΑΡΑΝ με την έννοια του να έχεις επίγνωση τι δεν είσαι και τι δεν θες να γίνεις

          Όταν τελειώσουμε αυτό θα συζητήσουμε αν έκανε καλά η ΑΡΑΝ που εκτίμησε πως πρακτικές φυσικής αποστασιοποίησης ήταν αναγκαίες. Επίσης αν κάνει καλά που και σήμερα που δεν έχει 13033 δεν καλεί σε ομαδικά γλωσόσφιλα στον δρόμο και στις πλατείες ή να τρώμε όλοι από το ίδιο κουτάλι στις ενορίες

          Πρώτα όμως θα μου φέρεις το κείμενο της ΑΡΑΝ που λέει για τον Τσιόδρα και τον σοσιαλισμό. Αν μου το φέρεις θα πάμε μαζί στα γραφεία της να κάνουμε μπάχαλα. Θα τηρώ πρακτικές φυσικής αποσταστιοποίησης, στο λέω προκαταβολικά

          Κώστας

        3. Ragnarok

          Κώστα δεν με απασχολεί καθόλου και δεν πρόκειται να παραθέσω κανένα λινκ. Ξέχασέ το! Οποιος και αυτοί ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ διαβασε τις σχετικές αναρτήσεις, γνωρίζει πάνω σε ποιές απόψεις διεξήχθη αυτή η άτυπη συζήτηση. Οκ; Εχουμε κριτήρια και κρίνουμε

  2. Τάκης

    Το σύστημα εξουσίας,μεθοδικά χτίζει τείχη προστασίας,(χρηματίζει τους μηχανισμούς προπαγάνδας,καταστολής,νομοθετεί με διατάγματα,κ.α.λ ).
    Η Αμυνα αλά και επίθεση του λαού, με μπροστά τη νεολαία μας είναι η ανυπακοή,η αντίσταση,να αποδημήσουμε το αφήγημα του νεο φασισμού,να θρέψουμε νέες εξεγέρσεις.
    Να αντισταθούμε στις σειρήνες,του καθώς πρεπισμού ,και των ακίνητων αγαλμάτων.
    Τάκης

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Το συμπέρασμα είναι πως στην πλατεία μαζεύτηκε πάλι το μπουχτισμένο από την κλεισούρα απολίτικο, αυτιστικό/αφασιακό συντηρητικότατο τμήμα της νεολαίας, που στερήθηκε τη φραπεδιά και τον λαϊφ-σταϊλίστικο χαζοχαβαλέ του, του “δε με αφορά η πολιτική – αυτά είναι ξεπερασμένα”, σε ένα στυλ, που θυμίζει πολύ τον “λαϊκό τραμπισμό” της αγέλης…
    ….και έτρεξαν πάλι οι αιώνιοι “κινηματικοί νομάδες” να το “μπολιάσουν” με “επαναστατικά” χαρακτηριστικά: Μια ντουντούκα ένα πανώ, και μια γκρούπα, σαν τη μύγα μες το γάλα. Εισπράττωντας μιαν ακόμη γελοιοποίηση.
    Ξανά-μανά ριπλέϋ η ιστορία των “σιωπηλών συγκεντρώσεων των bloggers” του 2007, των πλατειών 2010-11 κλπ.
    Η κομμουνιστική μαζική δουλειά δε γίνεται έτσι, φίλοι….

    Reply
    1. Ragnarok

      Νατος πάλι ο ανώνυμος χαβαλες… Άιντε παιδάκι μ, χωσου στην καραντίνα σου, βλέπε τον Θεό σου τον τσιοδρα, κ το Νικ χαρντ, βάλε κ τον σταθμό της εκκλησίας κ παρατα μας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Kagouren aller Länder vereinigt euch!
        (= Κάγκουρες όλου του κόσμου, ενωθείτε!)

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Diskiliouren aller Länder vereinigt euch!
          (= Δυσκοίλιοι όλου του κόσμου, ενωθείτε!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.