.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κάτω τα χέρια από το Άσυλο! Συλλαλητήριο Πέμπτη 8 Αυγούστου 6μμ


Την πέμπτη 8/8 η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση του ασύλου. Τα ΕΑΑΚ, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες καλούν σε πορεία στις 6:00μμ στα Προπύλαια.

Δείτε την ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων εδώ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.77% ( 13
Συμμετοχές )



10 σχόλια στο “Κάτω τα χέρια από το Άσυλο! Συλλαλητήριο Πέμπτη 8 Αυγούστου 6μμ

  1. Κώστας

    Εν τω μεταξύ το ΜΑΣ καλούσε λέει χτες !

    Μια καλή ιδέα για να ενοχλεί ακόμα λιγότερο θα ήταν να εντάξει σε κάποιον περίπατο της ΚΝΕ στον Γράμμο, “Στα χνάρια του ΔΣΕ”, και κάτι για το άσυλο και τις υπόλοιπες αλλαγές στην εκπαίδευση

    Κώστας

    Reply
  2. Γ.Γς

    Ας κοιτάξουμε καλύτερα τα συνολικά χάλια του κινήματος και της αριστεράς στη χώρα , ας αφήσουμε τις ειρωνείες και την κάθε συλλογικότητα να κάνει ότι κρίνει. Με το κριτήριο της αποτελεσματικότητας είμαστε όλοι δυστυχώς για τα μπάζα.

    Reply
    1. Κώστας

      Γ Γς η ιεράρχηση του μη συγχρωτισμού με τους υπόλοιπους από το ΜΑΣ σαν σημαντικότερη της πραγματοποίησης κινητοποιησης την μέρα της ψήφισης είναι αρκετά σαφής για να μην κρίνεται.

      Διότι το καθοριστικό τώρα είναι η κατοχύρωση του πανεπιστημιακού ασύλου στην πράξη από τους φοιτητικούς συλλόγους με ότι αυτό συνεπάγεται. Μαζικοποίηση των διαδικασιών των συλλόγων με θέμα το σύνολο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και το άσυλο εντός της, πανεκπαιδευτικές συμμαχίες και συμμαχίες της φοιτητικής αριστεράς, ζωντάνεμα των πανεπιστημίων ως κοινωνικοί χώροι με φοιτητικά στέκια, δομές, πολιτισμός, αυτομόρφωση και αλληλεγγύη.

      Αν λοιπόν αφήσουμε “την κάθε συλλογικότητα” να κάνει ότι κρίνει, επιτρέποντας σκόπιμα ή μη αλλά εξίσου επικίνδυνα σε κάθε περίπτωση, στον ίδιο μας τον λόγο να διεισδύσει το τέλος των συλλόγων και του φοιτητικού συνδικαλισμού, το έχουμε χάσει το παιχνίδι.

      Και αν η ΚΝΕ είναι τόσο ακίνδυνη όσο οι περίπατοι της στον Γράμμο θα τρώει και ειρωνεία. Και όχι μόνο πρέπει να τρώει και ειρωνεία αλλά πρέπει να υπερασπιστούμε και τον Γράμμο από την ακίνδυνη πολιτική γραμμή του ΚΚΕ

      Κώστας

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να έρθει με το ζόρι. Είναι σα να βρίζεις τη ΠΑΣΠ και τη ΔΑΠ. Ανούσιο.

        Reply
  3. Left G700

    – ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ; – ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΜΕΡΑ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ!

    Χθες, και συγκεκριμένα στις 13:37, ο Κώστας μας (που αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρουμε για να καταπολεμάμε πιο αποτελεσματικά τον αριστερισμό) ήταν τής γνώμης πως το ΜΑΣ δεν διαδήλωσε την ημέρα τής ψηφοφορίας για την κατάργηση του άσυλου στη Βουλή επειδή δεν ήθελε «να ενοχλήσει» («το σύστημα»).

    Άρκεσε ένας ήπιος αντίλογος από τον Γ.Γς για να μας πει μετά από 24 ώρες και ένα λεπτό ακριβώς, σύμφωνα τουλάχιστον με το ρολόι τής Παντιέρας, ότι ο λόγος αυτής τής χωριστικής κίνησης του ΜΑΣ ήταν η πρόθεσή του να μη συμπέσει η διαμαρτυρία του με τη διαμαρτυρία τού αριστερίστικου συρφετού.

    Για όποιον ξέρει τον Κώστα (κι εγώ τον ξέρω σαν κάλπικη δεκάρα!) δεν είναι δύσκολο να φτάσει στο συμπέρασμα πως αυτό που θέλει η καρδούλα του να ισχύει κι αυτό που θέλει να πλασάρει ως ισχύον (αν και του λείπει παντελώς το ταλέντο τού πλασιέ) είναι η ιδέα ότι το ΜΑΣ (δηλαδή το ΚΚΕ, για να μην κοροϊδευόμαστε συναμετάξυ μας σύντροφοι του ΚΚΕ) διαδήλωσε την Τετάρτη για «να μην ενοχλήσει το σύστημα». (Για τον Κώστα και τον κάθε Κώστα, που εκλαμβάνουν οποιαδήποτε συγκέντρωση μεγαλύτερη των τριών ατόμων ως δυνητικά πιθανή έναρξη της Επανάστασης, αυτή η εξαιρετικά παράλογη ιδέα είναι απολύτως λογική –τόσο που δεν χρειάζεται καν θεμελίωση!) Τώρα, στο ερώτημα τι τον έκανε να τροποποιήσει αυτή την παγιωμένη άποψη και να αλλάξει φύλλο όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Γ.Γς εγώ προσωπικά δηλώνω αδυναμία να απαντήσω. Και δεν αισθάνομαι και καμία μειονεξία γι’ αυτή τη αδυναμία μου.

    Το σημαντικό με τον οπορτουνισμό είναι να μπορείς να τον διακρίνεις ακόμα και στις μικρές λεπτομέρειές του. Άπαξ και έχεις αυτήν την ικανότητα (κι εγώ, ω ναι, την έχω και με το παραπάνω!) τι σημασία έχουν οι αιτίες;

    Reply
  4. ΑΩ

    Μιλάει για “αριστερίστικο συρφετό” ο τύπος που δεν μπορεί να επικοινωνήσει, πολύ περισσότερο να συμφωνήσει με κανένα εκτός από την αυτού μεγαλειότητα τον εαυτό του.
    Όσα δε φτάνει αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.
    Τα κάνει και θερινό γλείψιμο στο ΚΚΕ, αφού η λαφαζανική ΛΑΕ του πατριωτικού τυχοδιωκτισμού και του γραφικού κοινοβουλευτισμού σχόλασε.
    Αυτά και αν είναι οπορτουνισμός.

    Reply
    1. Left G700

      ΑΩ μου, για σένα, το πουλί τής Αθηνάς και της σοφίας, η κουκουβάγια, φαίνεται ότι δεν πετάει ποτέ. Ούτε το σούρουπο, όπως πίστευε ο Χέγκελ, ούτε το μεσημέρι, και, φαντάζομαι πολύ περισσότερο, ούτε το ξημέρωμα.

      Μας ήρθες εδώ ως τι ακριβώς, αν επιτρέπεται; Ως συνήγορος του Κώστα; Συνήγορος να σου πετύχει! Δεν μας είπες ούτε μια (1) λεξούλα που όχι να τον αθωώνει (ακόμα και ο πιο αφελής δικηγόρος δεν μπορεί να έχει τέτοιες αυταπάτες για τον Κώστα), αλλά, έστω, να του δίνει κάνα ελαφρυντικό μπας και πέσει στα μαλακά. Κι αντί για τα υπερασπιστικά λόγια που είναι το καθήκον κάθε συνηγόρου κατέφυγες στη γνωστή χρεοκοπημένη συνταγή τού «ναι, αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους!» (επιτρέπεται ο όρος «μαύρος», κ. διαχειριστά υπηρεσίας, ή πρέπει υποχρεωτικά να μιλήσω για «έγχρωμους»;). Μόνο που ατύχησες πολλαπλά (ουδεμία έκπληξη· το αντίθετο, ναι· αυτό θα ήταν έκπληξη!).

      1. Εγώ δεν ασχολήθηκα με το ΚΚΕ. Δηλαδή, δεν έβγαλα ετυμηγορία για τους λόγους που κατά τη γνώμη μου οδήγησαν το ΜΑΣ να διαδηλώσει μόνο του και όχι την ημέρα τής ψηφοφορίας. Εγώ ασχολήθηκα με την τρικυμία εν κρανίω που χαρακτηρίζει εν προκειμένω (αλλά και ως συνήθως) τον Κώστα, ο οποίος, εντός 24 ωρών και ενός λεπτού, μάς κατέθεσε εδώ δύο εντελώς διαφορετικές αιτιολογίες για τη χωριστική τακτική τού ΜΑΣ.

      2. Κανένας οπορτουνισμός (τα περί «γλειψίματος στο ΚΚΕ» δεν αξίζουν καν απάντησης) δεν υπάρχει στο σχόλιό μου. Εσείς οι ίδιοι (από σχόλιά σου εδώ έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι είσαι Ναρίτης· αν έχω κάνει λάθος μού λες) έχετε βάλει στο ίδιο τσουβάλι το ΚΚΕ και το ΑΡ (= Αριστερό Ρεύμα –Θεός σχωρέστο!) –και μόνο η υπενθύμιση της «διάσημης» προεκλογικής αφίσας τής νΚΑ αρκεί. Άρα, πού εντοπίζεις τον «οπορτουνισμό» μου; Στο ότι πλησιάζω τον …εγγύτερο με τις απόψεις μου πολιτικό χώρο;;; Αν αυτό είναι οπορτουνισμός τότε και η ομελέτα είναι μαγνητική τομογραφία!

      Υπάρχουν εδώ κάνα δύο (και ένας άλλος που έρχεται πολύ αραιά και που) με τους οποίους μια χαρά επικοινωνώ. Και μην μπερδεύεις την επικοινωνία με τη συμφωνία. Δεν είναι απαραίτητη η συμφωνία για να επικοινωνήσεις με άλλους. Το γεγονός ότι εσύ και το σινάφι σου θεωρείτε απαραίτητη τη συμφωνία μέχρι και στην άνω τελεία για να επικοινωνήσετε δεν σημαίνει πως έτσι λειτουργεί η ανθρώπινη επικοινωνία και συνεννόηση. Και ναι. Υπάρχουν περιστάσεις και περιπτώσεις που δεν συμφωνώ ούτε με τον εαυτό μου. Έτσι συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους που θέτουν σε δοκιμασία τις ίδιες τις απόψεις τους (αυτό είναι ένα από τα λίγα καλά τής μεταμοντερνιστικής σκέψης: απελευθέρωσε το ερώτημα «what if?» με το if να πλανάται «απειλητικό» ακόμα και για τις μεγαλύτερες βεβαιότητες). Σου εύχομαι να το πάθεις κι εσύ.

      Reply
  5. Κώστας

    Εφόσον επιμένει να επικαλείται πως “γνωριζόμαστε” από παλιά να πω απλά πως σίγουρα ένας άνθρωπος σε αυτή την ηλικία των 35+ με την διαδρομή που επικαλείται (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΡ, ΛΑΕ) δεν αποκαλεί το φοιτητικό κίνημα, τους φοιτητικούς συλλόγους, ή έστω μια “αγουρη” αναγκαστικά προσπάθεια να αρθρωθούν αντιστάσεις μέσα στο καλοκαίρι από τις δυνάμεις που πρωταγωνιστούν στο φοιτητικό κίνημα των τελευταίων 30 χρόνων (ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ, Αγωνιστικές Κινήσεις, Πορεία, και όποια δύναμη ξεχνάω), “αριστερίστικο συρφετό”.

    Απλά ένα τρολ μωρέ παιδιά από την εποχή των blogs, πολύ σημασία έχουμε δώσει. Εδώ μόνο βρήκε κόσμο πια, εδώ σπάει νεύρα

    Κώστας

    Reply
    1. Left G700

      Παλιά σου τέχνη κόσκινο, Κωστάκη μου: ανακρίβειες, υπονοούμενες διαψεύσεις (με τις ανάλογες διαστρεβλώσεις βεβαίως βεβαίως), «γεγονότα» βγαλμένα από την κοιλίτσα σου και επικλήσεις στην αγωνιστικότητα για να τεθεί ο αριστερισμός εκτός κριτικής.

      Επιμένω πως «γνωριζόμαστε» (διαδικτυακά· αυτό το παρέλειψες); Δηλαδή δεν γνωριζόμαστε, μόνο «γνωριζόμαστε»; Κι αυτός που μπαινόβγαινε στο leftg700.blogspot.com από το 2012 ή 2013 και υπέγραφε «κάποιος σύντροφος» (ενώ εδώ υπέγραφε από τότε ως Κώστας») δεν ήσουν εσύ; Ήταν ο Χατζηπετρής;

      Πότε δήλωσα εγώ οργανωτικούς δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ; Μου το θυμίζεις γιατί μού διαφεύγει αυτή τη στιγμή;

      Κι από πότε η προσπάθεια «να αρθρωθούν αντιστάσεις μέσα στο καλοκαίρι» μου στερεί εμένα ή οποιουδήποτε άλλου συμμερίζεται την ίδια εκτίμηση το δικαίωμα να υπενθυμίζω πως ανεξάρτητα από τις προσπάθειες, την αγωνιστικότητα και τις καλές προθέσεις το κομμάτι τού φοιτητικού κινήματος που εσύ λες ότι πρωταγωνιστεί (κι εγώ συμφωνώ σ’ αυτό, αλλά με την έννοια των άδειων ντενεκέδων που κάνουν το μεγαλύτερο θόρυβο) το δέρνει ο αχαλίνωτος αριστερισμός (και μάλιστα στη σύγχρονη εκδοχή του, δηλαδή ανακατεμένος με στοιχεία κλασικού κλασικότατου φιλελευθερισμού);

      ΥΓ Μπα, μπα, τι βλέπω; Σου ξινίζουν τώρα «τα μπλογκς»; Ώρες είναι να μας τραβήξεις κάναν δεκάρικο υπέρ τού fb ή του twitter! Και να ’σουν τουλάχιστον καλός και στις ατάκες, κάτι πήγαινε κι ερχότανε. Αλλά πού…

      ΥΓ2 Εδώ μόνο βρήκα κόσμο; Χα! Το blog που κουμαντάριζα μέχρι τους πρώτους μήνες τού 2017 «σκοράριζε» σταθερά κάτω από τις 10.000 στο ελληνικό ranking τού alexa.com και πάνω από blogs όπως το Σφυροδρέπανο (πριν αρχίσει τα νταραβέρια με την Κατιούσα και ξεπέσει) ή τις Ταξικές Μηχανές (πριν το ρίξει στα pdf ).

      Reply
    2. Κώστας

      Ναι ναι, άδειοι ντενεκέδες που κάνουν θόρυβο οι καταλήψεις και το πανεκπαιδευτικό του 90-91 και ο Νίκος Τεμπονέρας και τα πανεκπαιδευτικά του 98 και το 06-07, και το 08, και οι αγώνες κατά της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου.

      Αυτό όμως δεν είναι άποψη ενός ανθρώπου της αριστεράς, εκτός αν είναι ΚΚΕ, που και πάλι καλό΄θα είναι να το πει λίγο πιο όμορφα Δεν είναι θέμα προθέσεων, υποννούμενων κλπ, είναι απόδειξη πως είσαι κάτι άλλο από αυτό που λες.

      Προφανώς λεφτ δεν είχες ποτέ σου οργανωτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΑΡ, την ΛΑΕ ή συμμετοχή σε πολιτικοσυνδικαλιστικά μορφώματα της αριστεράς ή στο εργατικό κίνημα ή σε κάτι. Αυτό το κρίνουν όσοι θέλουν, δεν το δηλώνεις εσύ. Βέβαια πιάστηκες κώτσος γιατί αν μας πεις πως δεν ήσουν μέλος του τσιπριζα αλλά ήσουν μέλος του ΑΡ μετά το 15, όπως έχεις δηλώσει, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος. Άρα αποδείχτηκε, πέρα από το ότι δεν έχεις πείσει για κάποια σχέση με την αριστερά γιατί οι θέσεις σου δεν έχουν σχέση με την αριστερά σε κάποια μορφή της αλλά είναι ένα συνοθύλευμα ξενοφοβίας, ρατσισμού, σεξισμού, φιλοιμπεριαλισμού και ταξικής ειρήνης, και από τα λέω και ξελέω για την οργανωτική σου ένταξη.

      Κακώς σου δίνεται βήμα, θα είχες βγει σηκωτός από οποιαδήποτε εκδήλωση ή συνεδρίαση της αριστεράς

      Κώστας

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.