.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κάλλιο αργά παρά αργότερα! -Για την ανανέωση των συμβάσεων των 69 καθαριστ(ρι)ών


ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Κίνηση Πόλης

Κάτω από το βάρος της κατακραυγής και των κινητοποιήσεων εδώ και δύο μήνες από εκπαιδευτικά σωματεία, συλλόγους γονέων, επιτροπές καθαριστ(ρι)ων, δημοτικές παρατάξεις, ανάμεσά τους και της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση ΕΕ κεφάλαιο, δημοσιεύθηκε επιτέλους το ΦΕΚ με το οποίο προβλέφθηκε η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων των καθαριστριών (για τον δήμο της Αθήνας αφορά 69 καθαριστ(ρι)ες) και περνά από έκτακτη οικονομική επιτροπή στον δήμο της Αθήνας στις 8/6/2021.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η δημαρχία Μπακογιάννη αφού άφησε τα σχολεία στην τύχη τους από πλευράς καθαριότητας, αφού «ξεζούμισε» κυριολεκτικά τις/τους υπάρχουσες/οντες καθαριστ(ρι)ες, μετακινώντας τες κάθε μέρα και σε άλλο σχολείο για να καλύψει τα κενά, βάζοντάς τες να δουλέψουν από το πρωί ως το βράδυ κυριολεκτικά, εφαρμόζοντας τον νόμο Χατζηδάκη πριν ακόμα ψηφιστεί, τελικά ανανέωσε τις συμβάσεις έστω και στο και πέντε.

Για άλλη μια φορά αποκαλύφθηκε η καρδιά του προβλήματος. Ο Δήμος της Αθήνας έχει 60 μόνιμες καθαρίστ(ρι)ες και 450 με συμβάσεις ελαστικής εργασίας, δηλαδή μόλις το 12% είναι μόνιμο προσωπικό!

Στα σχολεία της Αθήνας το προσωπικό καθαριότητας είναι με σύμβαση, δουλεύει κάθε χρόνο μέχρι τον Ιούνιο και μετά απολύεται. Μια και μοναδική είναι η απάντηση σε αυτό:

Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία του δήμου της Αθήνας

Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχες/οι

Να καταργηθεί η ρατσιστική διάταξη της ιθαγένειας

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892
Δημοτική σύμβουλος: Ρέππα Ντίνα
Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:
Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα, Κεφαλληνός Παναγιώτης,
Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.