.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΙΜΙΑ 2024: Ναζιστικές φιέστες ποτέ και πουθενά! Αντιφασιστική Συγκέντρωση 3/2 Πλ. Ρηγίλλης


Συλλογικότητες και Οργανώσεις καλούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στην Πλ. Ρηγίλλης

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 5.00 μ.μ. πλατεία Ρηγίλλης

Στις 3 Φλεβάρη στις 7.00 μ.μ. οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Ρηγίλλης με αφορμή τα Ίμια.

Από μόνο του το γεγονός ότι μια καταδικασμένη εγκληματική ναζιστική οργάνωση καλεί σε δημόσιες συγκεντρώσεις αποτελεί πρόκληση για το κίνημα και την κοινωνία.

Τα γεγονότα στις 28 Γενάρη στην πλατεία Μαβίλης, όπου συνελήφθησαν 16 φασίστες μέλη της Propatria για επίθεση με φωτοβολίδες ευθείας βολής σε αστυνομικούς δείχνει τον δολοφονικό χαρακτήρα αυτών των ομάδων και το που μπορούν να φτάσουν αν τους το επιτρέψουμε.

Τα γεγονότα των Ιμίων τον Γενάρη του 1996 αποτελούσαν για πολλά χρόνια την ετήσια πανελλαδική φιέστα των ναζί της Χρυσής Αυγής.

Ήταν μια επίδειξη δύναμης των φασιστών στο κέντρο της Αθήνας που σχεδόν πάντοτε κατέληγαν σε αιματηρά πογκρόμ σε βάρος αντιφασιστών και μεταναστών. Το 2013 στην μεγαλύτερή τους συγκέντρωση είχαν μαζευτεί 6 με 7.000 φασίστες.

Από το 2016 το αντιφασιστικό κίνημα ενωτικά και μαχητικά δεν τους έχει επιτρέψει να πραγματοποιήσουν την φιέστα τους στην πλατεία Ρηγίλλης όπου βρίσκεται και το σχετικό μνημείο των Ιμίων.

Εδώ και 8 χρόνια οι φασίστες περιορίζονται σε άμαζες εκδηλώσεις σαν τον κλέφτη μες την νύχτα στα κρυφά και σε διαφορετικά σημεία από την πλατεία Ρηγίλλης.

Μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής το 2020 οι φασίστες προσπαθούν να επιστρέψουν στο πολιτικό προσκήνιο. Να ξανακερδίσουν νεολαία και να σχηματίσουν ξανά δολοφονικά τάγματα εφόδου. Θέλουν να αξιοποιήσουν το διεθνές ρεύμα ανόδου της ακροδεξιάς, την πολύπλευρη κρίση(οικονομική, κοινωνική, γεωπολιτική) και να παρουσιαστούν σαν μια καινούργια δήθεν αντισυστημική πολιτική δύναμη.

Για την Χρυσή Αυγή και τα ορφανά της (Propatria κτλ) κόμματα όπως η Νίκη, οι Σπαρτιάτες, η Εθνική Λύση ή η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ είναι γιαλαντζί ακροδεξιοί πλήρως ενσωματωμένοι στο σύστημα.

Οι φασίστες θέλουν να αξιοποιήσουν τα Ίμια για να σπείρουν εθνικιστικό μίσος ώστε να οδηγηθούμε σε έναν πόλεμο με την Τουρκία με ότι αυτό συνεπάγεται για τους λαούς των 2 χωρών.

Παράλληλα με τις συγκεντρώσεις τους θέλουν να δείξουν ότι είναι η δύναμη του δρόμου και όχι του κοινοβουλίου.

Το αντιφασιστικό κίνημα για μια ακόμη χρονιά δεν θα τους το επιτρέψει. Η πλατεία Ρηγίλλης θα παραμείνει πλατεία διεθνιστικής αλληλεγγύης και κοινής πάλης των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Οι φασίστες τρέφονται από την πολεμοκάπηλη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία διατηρεί μόνιμα και ενισχύει μια κατάσταση «εθνικού κινδύνου», για να δικαιολογήσει ως αναγκαίους τους τερατώδεις πολεμικούς εξοπλισμούς και την παρουσία του ελληνικού στρατού στις διάφορες περιφερειακές διενέξεις του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του.

Παρουσιάζουν αυτή την πολιτική ως αμυντική, όμως στην πραγματικότητα είναι εξίσου επιθετική με τους άλλους υπο-ιμπεριαλισμούς της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου, όπως δείχνει η συμμαχία με το σιωνιστικό Ισραήλ στην γενοκτονία των Παλαιστινίων της Γάζας.

Στο εσωτερικό μέτωπο οι φασίστες και το βαθύ κράτος εφαρμόζουν αυτή την πολιτική σε πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και σε όσους αντιστέκονται στην «εθνική γραμμή» της ελληνικής αστικής τάξης.

Την ημέρα των Ιμίων προτάσσουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών ενάντια στην εξάπλωση των πολέμων.

Ενωτικά, μαχητικά, διεθνιστικά οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες θα κάνουμε και φέτος αυτό που πρέπει απέναντι στο φασισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο.

Το κάναμε στις 1 Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο όταν ματαιώσαμε την πανευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση που προετοίμαζαν επί 4 μήνες όλες οι εγχώριες φασιστικές οργανώσεις.

Το κάναμε στις 28 Γενάρη όταν ακυρώσαμε την συγκέντρωση των νεοναζί της Propatria στον ίδιο χώρο.

Θα το κάνουμε και στις 3 Φλεβάρη στην πλατεία Ρηγίλλης!

Στην κινητοποίηση καλούν:

• Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά
• Καμπάνια «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ – οι Ναζί στην φυλακή!»
• Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος
• Αριστερή Ενότητα
• Antinazi zone
• Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
• Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
• Στέκι Μεταναστών
• ΣΥΠΡΟΜΕ (ΣΥντονισμός για το ΠΡΟσφυγικό ΜΕταναστευτικό)

Στηρίζουν:

• Αναμέτρηση
• Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε
• Αριστερή Ανασύνθεση
• Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
• Διεθνιστική Σοσιαλιστική οργάνωση ΞΕΚΙΝΗΜΑ
• ΜΕΡΑ 25
• ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
• νΚΑ
• ΟΚΔΕ Σπάρτακος
• Πολιτική οργάνωση ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΗΜΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 77.50% ( 4
Συμμετοχές )



8 σχόλια στο “ΙΜΙΑ 2024: Ναζιστικές φιέστες ποτέ και πουθενά! Αντιφασιστική Συγκέντρωση 3/2 Πλ. Ρηγίλλης

    1. Ανώνυμος

      Βεβαίως! Φασίστας και ακροδεξιός είναι αυτός που:

      Α. Προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν υφίσταται κοινωνικές τάξεις και ταξικο ανταγωνισμός και πως τα μόνα που υπάρχουν είναι το έθνος και το έθνος κράτος. Ψέμα.

      Β. Προσπαθεί να μας πείσει ότι όλη η ζωή όλων των ανθρώπωνπρεορι να υπαχθεί στο έθνος και το έθνος κράτος. Και πως όποιος λεει πως εντός του έθνους υφίσταται κοινωνικές τάξεις με αντικρουόμενα συμφέροντα, πώς η άρχουσα τάξη είναι η καπιταλιστική που εκμεταλλεύεται σφόδρα την εργατιξη τάξη, είναι προδότης του έθνους. Ψέμα.

      Γ. Προσπαθεί να μας πείσει πως το κράτος είναι κοινότητα και είναι η κοινότητα του έθνους, εντός της οποίας είμαστε όλοι με ίδια συμφέροντα και πεπρωμένο.Και πως το έθνος είναι ένα ενιαίο πράγμα του οποίου τα συμφέροντα τίθενται υπεράνω όλων. Ψέμα.

      Δ. Προσπαθεί να μας πείσει πως υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες φυλές, ανώτερα και κατώτερα εθνη, ανώτεροι και κατώτεροι άνθρωποι. Ψέμα.

      Ε. Προσπαθεί να μας πείσει πως ο ρόλος της γυναίκας είναι να αποτελεί την παιδομηχανη του έθνους. Ψέμα.

      Ολα τα παραπάνω συνιστούν τον ακριδρξιο και τον φασίστα. Και ειναι όλα αύρα που πιστεύει, ψέματα και μύθοι. Επίσης, ακριδρξιο και φασίστας μπορεί να είναι κάλλιστα και στρειτ, και λεσβια και γκεϊ. Πχ, το άθλιο υποκείμενο που λεγόταν ΕΡΝΣΤ ΡΕΜ, ήταν για πολλά χρόνια το νο2 του ναζιστικού κόμματος, έφτιαξε τα τάγματα εφοδου! Επίσης, ήταν στρατιωτικός που πήγε για 3-4 χρόνια και στην Βολιβία κ εκεί συνέβαλλε σε έναν πολύ βαρβαρο εμφύλιο πόλεμο. Ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλος και ναζί. Όπως και ο γκαίμπελς ηταν ανάπηρος, γυναικάς και ναζί.

      Ο φασισμός και η ακροδεξιά θέλουν καπιταλισμό και εκμετάλλευση δεμένα με τον εθνικισμό κσι την λατρεία της φυλής. Με τα μπούνια! Μακριά από την ακροδεξιά και τον φασισμό. Σε κάλυψα;

      Reply
    2. Ανώνυμος

      @31/01/2024 at 14:28

      Βασίλης Ραφαηλίδης
      “Θερμοι και ψυχροί πόλεμοι”
      Τελευταία κεφάλαια

      Reply
    3. Ανώνυμος

      Φερώνυμος
      31/01/2024 at 14:28 , Ως συνέχεια του ορισμού του ακροδεξιού φασίστα που κατέγραψα, να συμπληρώσω επίσης ότι ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΣ φασίστας και ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ φασίστας, πιστεύουν και προωθούν αυτά που κατέγραψα ως ορισμό του φασίστα ΓΕΝΙΚΑ. Πχ ο Πινοσέτ ήταν νεοφιλελεύθερος φασίστας που ιδιωτικοποίησε το συμπαν στη Χιλή. Το ότι υποστήριζε και προωθούσε την ιδιωτικοποίηση των πάντων, κλασικό δείγμα νεοφιλελεύθερου, δεν τον εμπόδισε να είναι σε όλα τα άλλα, ένας ακροδεξιός φασίστας. Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά συναντώνται στον ΦΑΣΙΣΜΟ. Αλλά και η ελληνική χούντα του Παπαδόπουλου, εάν κυβερνούσε λίγα χρόνια ακόμη, θα υιοθετούσε και αυτή, το γενικό πρόσταγμα του κεφαλαίου τις ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως σε όλα τα άλλα δεν θα ήταν μια ακροδεξιά φασιστική χούντα.

      Reply
  1. Ανώνυμος

    @31/01/2024 at 14:28
    Διάβασε Βασίλη Ραφαηλίδη
    Βιβλίο: “Θερμοι και ψυχροί πόλεμοι”
    Τελευταία κεφάλαια

    Reply
  2. Ζαχαρίας Λιόντας

    Σύντρ. καλημέρα. Νομίζω ότι ο ορισμός που έχει δοθεί εξομοιώνει το φασισμό με τις γενικότερες αντιδραστικές ιδέες και τάσεις. Διαφορετικά να το πω: όλοι οι φασίστες είναι αντιδραστικοί αλλά όλοι οι αντιδραστικοί δεν είναι φασίστες.
    Φασισμός κατά τη γνώμη μου είναι ένα μαζικό λαικό αντιδραστικό κίνημα που έχει τελικό σκοπό την καταστροφή της Αριστεράς και των συνδικάτων. Οι άμεσοι σκοποί του όμως, ποικίλουν την κάθε φορά. Αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζουμε την απειλή ενός φασιστικού καθεστώτος αλλά την επιβολή μιας ατζέντας που γίνεται πλειοψηφική και αφορά ζητήματα της ζωής των απλών ανθρώπων πχ γάμος ομοφύλων, σύμφωνο για το Ασυλο κλπ
    Επίσης ο φασισμός σε αντίθεση με τη κυρίαρχη θεσμική Δεξιά και Ακροδεξιά επιλέγει τη μαζική δράση στους δρόμους ( η Χρυσή Αυγή μας πρόσφερε πολλά τέτοια παραδείγματα από τα τάγματα εφόδου της μέχρι την “Αλληλεγγύη μόνο για Ελληνες”.
    Και τώρα; Σίγουρα ο κύριος εχθρός μας (για την Αριστερά και τα κινήματα) δεν είναι οι διάφορες φασιστικές συμμορίες Σίγουρα επίσης οι νεοναζί παίζουν το ρόλο της εφεδρικής δύναμης για το καθεστώς. Σίγουρα ακόμη δεν θα πρέπει να τους δίνουμε περιθώρια να αναπτύσσονται στους δρόμους. Αλλά κατά τη γνώμη μου μεγαλύτερη σημασία θα είχε μια καμπάνια για το γάμο των ομοφύλων και την αλληλοσυπλήρωση Δεξιάς – Ακροδεξιάς και νεοναζι ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα. συντροφικά

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Χρησιμο θα ηταν αν ειχαμε παντα στο μυαλο μας οτι δεν υπαρχουν αιωνιες ακινητες κατηγοριες. Σε ολα τα φυσικοκοινωνικα φαινομενα υπαρχει ιστορικοτητα. Οι μαρξιστες πολλες φορες βρισκονται παγιδευμενοι σε παλιους ορισμους που αντιστοιχουν σε δεδομενα και ληγμενα ιστορικα φαινομενα. Κλασικο λαθος των σταλινικων αντιμαρξιστων να εξισωνουν τον καπιταλισμο με το φασισμο. Αυτο γενικα συζητειται αν ισχυει. Ομως ολα τα αστικα πολιτικα κομματα δεν ειναι φασιστικα ουτε καν αντιδραστικα.
      Οπως δεν ειναι και ολα τα κομμουνιστικα κομματα προοδευτικα. Πχ το κκε εκφραζει τον πομμουνισμο μια παλαιοτερης ημιφεουδαρχικης περιοδου της κοινωνικης εξελιξης. Τα συγχρονα κομμουνιστικα κομματα ξανακοιταζουν κατα περιοδους τα προγραμματα τους, μπας και εχουν ξεπεραστει.

      ΚΑΝΕΝΑΣ

      Reply
      1. Ανώνυμος

        “Πχ το κκε εκφραζει τον πομμουνισμο μια παλαιοτερης ημιφεουδαρχικης περιοδου της κοινωνικης εξελιξης”
        Έλα ημιφεουρδαρχια
        Τον 902 τον διαβάζεις; έστω και για να διαφωνίσεις με τις θέσεις του;

        https://www.902.gr/eidisi/politiki/354612/oi-stohoi-toy-kefalaioy-metamfiesmenoi-se-atomika-dikaiomata-stin-epohi-toy

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.