.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Θα μας φοβηθούν! Και ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Θα μας φοβηθούν! Και ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας

«Δεν φοβηθήκαμε και δεν λιποτακτήσαμε ποτέ», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να «μπιζάρει» τα μέλη της και τους ψηφοφόρους του κόμματος ενόψει των δεύτερων εκλογών, της 25ης Ιουνίου.

Δεν πρέπει να διστάσουμε να παραδεχτούμε ότι, σε αυτό τουλάχιστον, έχει δίκιο! Διότι ένας πολιτικός ηγέτης ο οποίος δεν φοβήθηκε και δεν λιποτάκτησε όταν το κεφάλαιο και η ΕΕ απαίτησαν από αυτόν να πάει κόντρα στον λαό και να τον «φτύσει» κατάμουτρα, αλλάζοντας μέσα σε ένα βράδυ το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος του 2015 σε «ΝΑΙ», προφανώς και δεν πρόκειται να το κάνει τώρα. Ειδικά απέναντι στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ, με τους οποίους ψήφισε μαζί τα μισά νομοσχέδια που κατέβασαν την τελευταία τετραετία.

Αυτή ακριβώς η στάση, πάντως, μας δίνει το δικαίωμα να διατηρήσουμε τις… επιφυλάξεις μας για ένα άλλο σημείο της ομιλίας του: Εκείνο στο οποίο ισχυρίστηκε πως είναι η μοναδική δύναμη της αντιπολίτευσης που μπορεί να προασπίσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού απέναντι στη λαίλαπα που έρχεται.

Μην κάνουν άλλο τον κόπο να μας παραμυθιάζουν, ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας. Άλλωστε, αμφότεροι έχουν ως ευαγγέλιο την ΕΕ, το ευρώ και το Σύμφωνο Σταθερότητας. Γι’ αυτό και θα το εφαρμόσουν πιστά και τα επόμενα χρόνια, ο καθένας από το πόστο του, για να χάσουν κι άλλα οι εργαζόμενοι και να κερδίσει περισσότερα το κεφάλαιο.

Μόνη απάντηση, οι ανυπότακτοι αγώνες του λαού! Και η ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Γραφείο Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση,

25/5/2023

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 64.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.