.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Σ. Βασιλακοπούλου παράδειγμα και έμπνευση στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πόλεμο


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τιμά τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, της φοιτήτριας Παντείου και μέλους της ΚΝΕ που έχασε τη ζωή της από τον εργοδοτικό τραμπούκο Μάριο Χαρίτο ενώ μοίραζε προκηρύξεις υπέρ του αγώνα των εργατών της ΕΤΜΑ στις 28/7/1980.

Ηθικά υπεύθυνη η εργοδοσία της ΕΤΜΑ που ήθελε πάση θυσία, ακόμα και αν αυτό σήμαινε ανθρώπινη ζωή, να μη μοιραστούν προκηρύξεις στους εργάτες.

Ο εργατικός αγώνας ήταν που βρέθηκε στο στόχαστρο γι’ αυτό και έκαναν πλάτες στην εργοδοσία, η αστυνομία, ο δικαστικός και κρατικός μηχανισμός, τα κατεστημένα ΜΜΕ.

Καμιά θυσία για το δίκιο των εργαζόμενων και μια καλύτερη ζωή δεν πάει χαμένη, όσο δεν ξεχνάμε, όσο ο αγώνας συνεχίζεται.

Σήμερα, στη σκληρή εποχή για τον κόσμο της δουλειάς και ειδικά για τη νέα γενιά των εργαζομένων, η Σωτηρία Βασιλακοπούλου είναι παράδειγμα και έμπνευση στην πάλη για δικαιώματα και ελευθερίες, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πόλεμο.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



3 σχόλια στο “Η Σ. Βασιλακοπούλου παράδειγμα και έμπνευση στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πόλεμο

  1. λαθραναγνώστης

    Στην φωτό στο άρθρο, σας ξέφυγε στο κροπάρισμα, ο τίτλος της εφημερίδας……”Ριζοσπάστης”!
    Μην σεληνιαστείτε βραδιάτικα……

    Το 2010 πάντως, την τιμήσατε τη Σωτηρία δεόντως με την αποκαθήλωση της πλακέτας προς τιμήν της, γιατί λέει η Σωτηρία ήταν ΚΝΙτησα και η κολώνα που ήταν τοποθετημένη ήταν στην περιοχή της ΕΑΑΚ!
    Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε…
    Η υποκρισία σας δεν έχει όρια.

    Reply
    1. Κ.Σ.

      Γίνεσαι χυδαίος. Δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για φτηνή μικροπολιτική.

      Αν διαβάσεις την ανακοίνωση της ανακοίνωση (φανερό ότι “σχολιάζεις” σταθερά χωρίς να διαβάζεις την ανάρτηση) θα έβλεπες πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρεται στη Βασιλακοπούλου σαν αγωνίστρια της ΚΝΕ.
      Είναι θέμα εργατικής ηθικής και πολιτισμού να μη θεωρείς ότι έξω από το κόμμα που ψηφίζεις δεν υπάρχουν αγωνιστές και αν υπάρχουν, ζουν σε μια πλάνη.
      Όσο για την πλακέτα κλπ ήταν ένα περιστατικό στημένο. Καθόλου τυχαία ούτε πριν ούτε μετά ούτε αλλού ούτε για άλλο αγωνιστική που προέρχεται από το ΚΚΕ δεν δημιουργήθηκε θέμα.

      Αδιάβαστος ο λασπολόγος υπηρεσίας.

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Τα βαρύγδουπα λόγια του στυλ “εργατική ηθική” τ ακούω βερεσέ.
        Την ανακοίνωση τη διάβασα ολόκληρη ξανά και ξανά γιατί δεν το πίστευα ότι περισσεύει τόσο πολύ υποκρισία και αγανάκτησα.
        Πρακτικά, απ ότι καταλαβαίνω, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπαθεί να κάνει το παπί για ολόκληρη την μέχρι τώρα δράση της.
        Τι θα πει στημένο το περιστατικό. Δεν έχω υπ όψη μου κάποια ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που να το καταγγέλλει ως προβοκάτσια και να το καταδικάζει.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.