.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΠΕΝΕΝ για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην Καβάλα


Καταδικάζουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην Καβάλα

Βαριές οι ευθύνες εργοδοσίας- Κυβέρνησης

ΠΕΝΕΝ

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε χθες στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Λιπασμάτων στην Καβάλα αποτελεί συνέχεια δεκάδων ακόμη δυστυχημάτων και φανερώνει το βαρύ «φόρο» αίματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι από την εργοδοτική ασυδοσία.

Οι αιτίες γνωστές.

Είναι η ασυδοσία των εργοδοτών που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, είναι η υπερεργασία, η εντατικοποίηση της δουλειάς, είναι οι ανύπαρκτοι έλεγχοι των αρμόδιων ελεγκτικών και εποπτικών αρχών και υπηρεσιών, είναι η ελλιπέστατη εκπαίδευση, είναι η ανεπάρκεια της νομοθεσίας στη θέσπιση των κατάλληλων μέτρων στην ασφάλεια και την υγιεινή στους χώρους εργασίας, είναι η διαρκής ατιμωρησία στα διαδοχικά εργατικά εγκλήματα που συμβαίνουν και το τίμημα της εργατικής τάξης είναι ολέθριο.

Είναι το ισχύον νομοθετικό, θεσμικό πλαίσιο και οι διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη (4808) τα οποία ξεχαρβαλώνουν ακόμα περισσότερο τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Απαιτούμε την διενέργεια ουσιαστικού ελέγχου για την αιτία του δυστυχήματος με την συμμετοχή σ΄ αυτόν εκπροσώπων των εργαζομένων!

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου 30χρονου εργαζόμενου!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.