.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΠΕΝΕΝ για την 48ωρη απεργία των Πλοηγών


Ψήφισμα του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ για την 48ωρη απεργία των Πλοηγών

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ εκφράζει την ολόθερμη αλληλεγγύη της στον αγώνα των Πλοηγών και στην 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία που κηρύχθηκε από τα αρμόδια συνδικαλιστικά τους όργανα για τις 27- 28/1/2021.

Θεωρούμε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 22 του σχεδίου νόμου για την «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή» είναι όχι μόνο απαράδεκτες αλλά επικίνδυνες για την ασφάλεια των πλοίων, των επιβαινόντων σε αυτά Ναυτεργατών και ευρύτερα για την ασφαλή ναυσιπλοΐα.

Με τις ρυθμίσεις αυτές υπονομεύεται και στην πράξη καταργείται ο ρόλος της Πλοηγικής υπηρεσίας, των Πλοηγών και επιχειρείται η θεσμοθέτηση της εισόδου και εξόδου πλοίων στα λιμάνια χωρίς την αναγκαία για την ασφάλειά τους συμμετοχή Πλοηγών.

Είναι προφανές ότι οι ρυθμίσεις αυτές συνιστούν θανάσιμο κίνδυνο πρόκλησης ναυτικών ατυχημάτων, σοβαρών περιβαλλοντικών συνεπειών έως και καταστροφών και φέρνει τον κλάδο της πλοηγικής υπηρεσίας ενώπιον του φάσματος μιας γενικευμένης ανεργίας.

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία γίνεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, που τινάζει στον αέρα το επάγγελμα του Πλοηγού και το χειρότερο θίγει το κορυφαίο ζήτημα της ασφάλειας των πλοίων.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.