.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Μαριάννα Τζιαντζή έγραψε ιστορίες που διεισδύουν σε βάθος


Παναγιώτης Κολέλης

Στο νέο βιβλίο της Μαριάννας Τζιαντζή, με τίτλο «Το αηδόνι του τρένου και άλλες ιστορίες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, η συγγραφέας ανατέμνει όψεις και πλευρές της καθημερινότητας, μέσα από τις έγνοιες, τους φόβους και τις ελπίδες απλών λαϊκών ανθρώπων.

Έχοντας ως όχημα το χιούμορ, τη μουσική και μια πληθώρα ιστορικών στοιχείων, δημιουργεί μια τοιχογραφία της σύγχρονης Ελλάδας, συνδέοντας δεξιοτεχνικά γεγονότα που μοιάζουν πολλές φορές να μην έχουν τίποτα κοινό. Από τις ιστορίες της περνούν πολλοί χαρακτήρες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας οι περισσότεροι, με τα πάθη, τις αδυναμίες και τις υπερβολές τους. Άνθρωποι που πασχίζουν καθημερινά να επιβιώσουν, υπερπηδώντας εμπόδια και δυσκολίες.

Μεγάλο πλεονέκτημα του βιβλίου αποτελεί το γεγονός πως πολλές από τις ιστορίες του συνδέονται μεταξύ τους – ίδιοι χαρακτήρες, που αναμετρώνται με διαφορετικές καταστάσεις.

Τα διηγήματα της Τζιαντζή εκπέμπουν ευαισθησία και νοσταλγία, όχι όμως για μια εποχή που υπήρχε μεγαλύτερη αφθονία αγαθών, αλλά για μια εποχή που οι αξίες, οι ιδέες και τα συναισθήματα βάραιναν πιο πολύ στη συνείδηση των ανθρώπων σε σχέση με τα χρήματα ή την αναγνωρισιμότητα.

Οι ιστορίες της έχουν αυτοβιογραφικά στοιχεία, αντανακλώντας την τρυφερότητα, την ευαισθησία και τους προβληματισμούς που διακατέχουν και την ίδια ως άνθρωπο.

Αξίζουν να διαβαστούν τόσο για τη λογοτεχνική τους αξία όσο και επειδή αποτελούν, κατά μια έννοια, μια αντανάκλαση της κοινωνίας μας τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: efsyn.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.