.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η κυβέρνηση προχωρά σε ανακίνηση υπόθεσης διώξεων 9 μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ζωγράφου


Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, συνεχίζεται η υπόθεση των διώξεων εις βάρος 9 μελών της δημοτικής κίνησης «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου» & της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συγκεκριμένα οι 9 αγωνιστές στις 11/04/2020 ενημέρωναν τους πολίτες έξω από σούπερ μάρκετ, για τα δικαιώματά τους και τις αναγκαίες διεκδικήσεις για τη δημόσια υγεία, όταν περικυκλώθηκαν από είκοσι και πλέον αστυνομικούς, οδηγήθηκαν στο τμήμα, όπου βεβαιώθηκαν πρόστιμα και σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα (δείτε και εδώ). 9 μήνες μετά έλαβαν κλήσεις προκειμένου να παραλάβουν την δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρους τους.

Είναι πασιφανές πως η κυβέρνηση αξιοποιεί τα μέτρα της πανδημίας για να βάλει σε γύψο την πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Προετοιμάζεται ενόψει των μεγάλων αντιδράσεων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας κόντρα στο πολύπλευρο χτύπημα των αναγκών και δικαιωμάτων τους.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση του ΝΑΡ και της νΚΑ

Το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσει!
Να αποσυρθούν οι διώξεις για τους 9 του Ζωγράφου!

Σε ανακίνηση της υπόθεσης διώξεων των 9 μελών της δημοτικής κίνησης «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου» & της ΑΝΤΑΡΣΥΑ φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση αφού απέστειλε κλήσεις στους εμπλεκόμενους προκειμένου να παραλάβουν την δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρους τους για την υπόθεση. Στις 11/04 τα εννέα μέλη της δημοτικής κίνησης, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και έχοντας μαζί τους βεβαιώσεις μετακίνησης, ασκούσαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να ενημερώνουνε το λαό του Ζωγράφου, για τις θέσεις της δημοτικής κίνησης για την πανδημία του Covid-19, για τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Στη διάρκεια της εξόρμησης, περικυκλώθηκαν από είκοσι και πλέον αστυνομικούς. Έπειτα, οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ζωγράφου, μέσα σε 3 περιπολικά, με 5 επιβάτες σε καθένα από αυτά, χωρίς μάσκες και γάντια, σε μια επιχείρηση που θύμιζε μεταγωγή των πιο επικίνδυνων παραβατών του κοινού ποινικού δικαίου, προφανώς χωρίς πια την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και όλα αυτά στο όνομα της δημόσιας υγείας.

Μετά την προσαγωγή βεβαιώθηκαν πρόστιμα και σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα. Έπειτα από την πίεση που άσκησαν οι αποφάσεις δεκάδων σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων, δημοτικών & περιφερειακών κινήσεων η αστυνομία αναγκάστηκε να ακυρώσει τα πρόστιμα (συνολικού ύψους 1350 ευρώ!) σημειώνοντας μάλιστα μεταξύ άλλων πως: Από κοινού με έτερα άτομα, ασκούσαν το συνταγματικά κατοχυρωμνένο δικαίωμα που προβλέπεται στο άρθρο 17 παρ. 1 του Συντάγματος, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής (μάσκα, γάντια, αποστάσεις).

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση για ποιο λόγο, συνεχίζεται η υπόθεση των διώξεων εις βάρος των 9 αγωνιστών. Είναι πασιφανές πως η κυβέρνηση αξιοποιεί τα μέτρα της πανδημίας για να βάλει σε γύψο την πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Προετοιμάζεται ενόψει των μεγάλων αντιδράσεων του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας κόντρα στο πολύπλευρο χτύπημα των αναγκών και δικαιωμάτων τους. Δεν τρομοκρατούμαστε!

• Άμεση απόσυρση των διώξεων των μελών του «Κινήματος στην Πόλη» καθώς και όλων των υπολοίπων διώξεων για συνδικαλιστική & πολιτική δράση.
• Διεύρυνση των δικαιωμάτων και ελευθεριών της εργατικής τάξης και του λαού

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.