.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η κυβέρνηση θα ανατραπεί στους δρόμους του αγώνα!


27.3.2024

Η οργή κατά της κυβέρνησης της ΝΔ διαρκώς μεγαλώνει. Η επαναφορά στη δημοσιότητα της μονταζιέρας του Μαξίμου, η οποία έδρασε λίγες μόλις ώρες μετά την τραγική σύγκρουση των τρένων, φωτίζει με ποιο κυνικό και χυδαίο τρόπο ο μηχανισμός της κυβέρνησης της ΝΔ δούλεψε για να πέσουν όλες οι ευθύνες πάνω στο «ανθρώπινο λάθος».

Η προκλητική και κυνική συγκάλυψη των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, έτσι ώστε να μείνουν άθιχτα η κυβερνητική πολιτική, οι υπουργοί και οι ιδιωτικοποιήσεις δημιουργεί ένα τσουνάμι λαϊκών αντιδράσεων που συνδυαζόμενο με την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας για την λεηλασία της ακρίβειας, τους μισθούς που τελειώνουν πριν από τον μήνα, την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και της Υγείας, τον αυταρχισμό και την πολεμική εμπλοκή γίνεται ακόμα πιο δυναμικό.

Οι αψιμαχίες μέσα στη Βουλή, με την σημερινή κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από μια σειρά κόμματα, τα οποία έχουν διακριθεί στην… αόρατη αντιπολίτευση και στη συναίνεση στις ιδιωτικοποιήσεις και στις οδηγίες της ΕΕ, δεν είναι παρά μια προσπάθεια να φανεί πως εκφράζουν την λαϊκή οργή και να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη, χωρίς να αλλάζουν το πλαίσιο της κυρίαρχης πολιτικής.

Την απάντηση στη αντεργατική και δολοφονική κυβερνητική πολιτική θα δώσει μόνο το δυνάμωμα του κινήματος για να πληρώσουν όλοι οι πραγματικοί ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη, για να ξηλωθεί η ιδιωτικοποίηση και να περάσει στο δημόσιο ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική και η κυβέρνηση που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας. Η μεγαλειώδης πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, στο συμπλήρωμα ενός χρόνου από τη δολοφονία των Τεμπών, δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια. Μόνο με τον πανεργατικό ξεσηκωμό, με απεργίες, μαχητικές διαδηλώσεις και με τον λαό στους δρόμους να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

Η δυσπιστία, η απόρριψη, η τάση ανατροπής της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ και της κυβέρνησης που την υλοποιεί πρέπει να «κατατεθεί» στους δρόμους του αγώνα. Εκεί θα κριθεί το δίκιο, εκεί θα συμβάλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 55.00% ( 2
Συμμετοχές )



9 σχόλια στο “Η κυβέρνηση θα ανατραπεί στους δρόμους του αγώνα!

  1. Ανώνυμος

    Τώρα κουκουλώνουμε τις μπομπές του Δούκα για να μην χαλάσει το “αντικυβερνητικό μέτωπο”;!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
      Παρασκευή 29/03/2024 – 20:30
      ΠΑΜΕ
      Δεν θα περάσει η πρόκληση του Δήμου Αθηναίων για συναυλία σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ

      https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/359982/den-tha-perasei-i-proklisi-toy-dimoy-athinaion-gia-synaylia-se

      “«Δεν θα περάσει η πρόκληση του Δήμου Αθηναίων για συναυλία σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ», ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ.

      Όπως τονίζει:

      «Ο Δήμος της Αθήνας σε μια ασύλληπτη πρόκληση σχεδιάζει την διοργάνωση συναυλίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ.

      Την στιγμή που ο λαός της Παλαιστίνης δεν προλαβαίνει να θάψει τα παιδιά του, την ώρα που γινόμαστε μάρτυρες μιας γενοκτονίας, την ώρα που ο λαός της Παλαιστίνης λιμοκτονεί, ο Δήμος της Αθήνας θέλει να λειτουργήσει ως πλυντήριο των δολοφόνων και μάλιστα Πασχαλιάτικα!

      Δεν θα περάσει!

      Ήδη μουσικοί του Δήμου αλλά και ο πανελλήνιος μουσικός σύλλογος έχουν εκφράσει την εναντίωση τους.

      Ξεκαθαρίζουμε στον Δήμο Αθηναίων να πάρει πίσω τώρα αυτήν την πρόκληση.

      Οι εργαζόμενοι της Αθήνας δε θα ανεχτούμε τους φονιάδες του λαού της Παλαιστίνης, των γυναικόπαιδων να κάνουν πασαρέλα στην πόλη μας!

      Οι Ισραηλινοί δολοφόνοι είναι ανεπιθύμητοι!

      Αυτή η συναυλία δε θα γίνει. Τώρα να ακυρωθεί άμεσα από τον Δήμο.

      Να σταματήσει κάθε στήριξη στους μακελάρηδες του Ισραήλ που τους στηρίζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ».

      Να ακυρωθεί τώρα η συναυλία απαιτεί και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.”

      Reply
  2. Θεόδωρος Σαμιωτακης

    ο Δουκας δεν φαινεται να ειναι κορόιδο ούτε τεχνοκρατης σαν τον Καμίνη.Δρα και σκεφτεται πολιτικα ίσως ως μέλλοντικος ηγετης της κεντροαριστερας.Ριχνει λοιπον διχτυα τόσο σε ” κινηματικους” όσο και σε διαφορους παραγοντες της κεντροαριστερας.Δεν ειναι τυχαιο οτι στο δημοτικο ραδιοσταθμο εβαλε συριζαιο διευθυντη.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Για εκεί τον προορίζουν κ.Σαμιωτακη. Δεν “τραβάει” ο άλλος. Αλλαγή λοιπόν από το πάγκο

      Για το ηγέτης κράτα μικρό καλάθι.

      Μαζεύονται πολιτικά γεγονότα σε 3 μήνες που δείχνουν την πολιτική κατευθυνση για τον Δήμαρχο της Αθήνας. ‘Οσο και αν προσπαθούν και διάφοροι “κινηματικοί” να του φτιάξουν “προφίλ”

      Παρασκευή 29/03/2024 – 20:30
      ΠΑΜΕ
      Δεν θα περάσει η πρόκληση του Δήμου Αθηναίων για συναυλία σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ
      https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/359982/den-tha-perasei-i-proklisi-toy-dimoy-athinaion-gia-synaylia-se

      Η συναυλια είναι προγραμματισμένη στα τέλη Απριλίου (Μ.Δευτερα 29 Απριλίου)

      Προσπαθεί ο ευρύτερος “πασοκοσυριζόχωρος” κάπως να δικαιολογήσει αλλά δεν πολυπείθει Στο στυλ ήταν απόφαση του προηγούμενου δημάρχου αλλά ναι μεν μπορεί και να ακυρωθεί η συναυλία και θα δούμε κλπ κλπ
      https://kosmodromio.gr/2024/03/29/apaitoun-akurwsh-ths-sunaulias-sthn-a/

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Ναι, και κάνει συναυλίες προπαγάνδας του Κράτους-Δολοφόνου της Παλαιστίνης! Με και κουλούρι και τυρί….

      Reply
    3. Ανώνυμος

      Ακυρώθηκε η συναυλία του Δήμου Αθηναίων υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ!
      Βέβαια ο “Αριστερός Δήμαρχος” και την ώρα της ξευτίλας το παίζει “σκληρή άμυνα”: “Αναβάλλεται” είπε και όχι ακυρώνεται.
      Υπάρχουν και αφεντικά…
      Αλλά ο Λαός του την ακύρωσε!
      Με φιλάκια στις “λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις”!

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Τσέκαρε και το παρακάτω 02/04/2024 at 21:35

        https://www.naftemporiki.gr/society/1603679/tempi-esvisan-ta-onomata-ton-thymaton-mprosta-apo-to-mnimeio-toy-agnostoy-stratioti-i-syggnomi-toy-dimoy-athinaion-kai-i-apantisi-toy-froyrarcheioy/

        Φυσικά τις πολιτικές ευθυνες τις έριξαν αλλού. Πως η εντολή δεν δόθηκε από τον Δήμαρχο, πως δεν ήξεραν, πως είναι μια τυπική διαδικασία μετά από συγκεντρωσεις διαδηλώσεις κλπ κλπ.

        Γράφει η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΉ:
        “Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Φρουραρχείο της Βουλής απαντά ότι αυτή είναι η διαδικασία που τηρείται σε ανάλογες περιπτώσεις και πως δεν είχε ακριβή εικόνα για το τι ήταν αυτό που είχε γραφτεί.”

        Σε λιγότερο από 3 μήνες ο μεσιέ Δήμαρχος δείχνει δείγματα πολιτικής γραφής. Το γράφω για όσους από το “εξωκοινοβούλιο” τον ψήφησαν (ΣΕΚ) αλλά και για εκείνους που ανέχθηκαν χωρίς κριτική την συγκεκριμμένη απόφαση του ΣΕΚ.

        Υ.Γ.
        Μόνο στον Πελετίδη φώναζαν όταν μία συναυλία black metal συγκροτήματος ακυρώθηκε λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων στην αίθουσα.

        Και να σου η λογοκρισία των ΚΚΕδων πως το ΚΚΕ είναι κατά του πολιτισμού κλπ κλπ. Τότε προς στιγμή νόμιζα πως οι μισοί συριζαίοι αλλά και πολιτικοί “συγγενείς” μάλλον θα ήταν οπαδοί των BATHORY και πως αναστήθηκε ο Quorthon!

        Reply
  3. Θεόδωρος Σαμιωτακης

    Ο Δουκας εκανε αλλη μια σαφη κινηση επιδειξης καποιου ας πουμε προοδευτισμου.Εστω και υποκριτικα εγινε το σωστό.Επειδη ειμαι πονηρος θα εβαζα και μια άλλη διασταση βεβαια που ρην βλεπουμε παγκοσμια στην σταση παταδοσιακα φιλοισραηλινων χωρων ( Αγγλια,Καναδας κλπ) : Ολοι αυτοι παιρνουν καποιες αποστασεις απο το κρατος του Ισραηλ οχι επειδη τωρα θυμηθηκαν να φρικαρουν με τα,εγκληματα του ,αλλα επειδη υπάρχει μια πιεση ψηφοφορων που για θρησκευτικους λογους ειναι με την Παλαιστινη και αυτος ο κοσμος μαθηματικα θα αυξάνει

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Καμία κίνηση ας πουμε “προοδευτισμου”. Αναγκάστηκε o Δημος της Αθήνας να κάνει πισω.

      https://www.902.gr/eidisi/moysiki/360286/akyrothike-i-synaylia-toy-dimoy-athinaion-ypo-tin-aigida-tis-presveias-toy

      “Κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις πλήθους συντελεστών της συναυλίας, του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, αλλά και του εργατικού – λαϊκού κινήματος, η συναυλία, που επρόκειτο να διοργανώσει ο Δήμος της Αθήνας τη Δευτέρα 29 Απρίλη υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ, δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του δήμου, ο Χ. Δούκας εισηγείται στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ την αναβολή της «για λόγους ασφαλείας».

      Σε ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος αναφέρει ότι «η επίκληση από τον δήμαρχο “λόγων ασφαλείας”, δεν ανταποκρίνεται στον αποτροπιασμό του ελληνικού λαού απέναντι στα εγκλήματα του Ισραήλ που αυτή τη στιγμή διαπράττονται στη Λωρίδα της Γάζας. Στέλνουμε καθαρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο που διεξάγεται, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας και σε κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης του Πολιτισμού σε αυτή την κατεύθυνση».

      Το θέμα ανέδειξε με παρέμβασή της στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση», δηλώνοντας ξεκάθαρα προς τη δημοτική αρχή ότι «δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τέτοια συναυλία, γιατί χιλιάδες διαδηλωτές θα είναι απέξω και θα το αποτρέψουμε».”

      Υ.Γ.
      Από φιλο -συριζο- εξωκοινοβουλευτικό μέσο

      «Δεν μου ταιριάζει, δεν μου αρέσει, δεν ξέρω τι κυρώσεις υπάρχουν, αλλά θα δούμε αν μπορέσει να ακυρωθεί»
      https://kosmodromio.gr/2024/03/29/apaitoun-akurwsh-ths-sunaulias-sthn-a/

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.