.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου


Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης του Ιούνη και τους αγώνες της επόμενης μέρας

1. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου με την εκλογική νίκη της ΝΔ και την άνοδο της ακροδεξιάς, με είσοδο στην Βουλή τριών κομμάτων, ανάμεσά τους και του κόμματος Κασιδιάρη, δεν πρέπει να οδηγήσει σε απογοήτευση τον κόσμο του αγώνα.

Η ΝΔ ανέβασε το ποσοστό της με λιγότερες ψήφους και έλαβε 158 έδρες εξαιτίας και του καλπονοθευτικού νόμου που η ίδια είχε ψηφίσει. Με τις ανακοινώσεις των νέων υπουργών σήμερα έγινε σαφές ότι προωθεί άμεσα ένα πρόγραμμα λιτότητας, αυταρχισμού, περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων. Οι δυνατότητες να αναπτυχθούν εδώ και τώρα αντιστάσεις απέναντι στην πολιτική της είναι υπαρκτές – παρά τις δυσκολίες – και με αυτό το καθήκον χρειάζεται να αναμετρηθούν οι δυνάμεις του μαχόμενου κινήματος και της Αριστεράς.

Η συνεχιζόμενη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και σε σχέση με τον Μάη, δεν οφείλεται σε κάποια συντηρητική στροφή του κόσμου, όπως σπεύδει να προπαγανδίσει η ηγεσία του, αλλά στην ακόμα πιο δεξιά μετατόπισή του, στην στρατηγική κρίση της πολιτικής της συναίνεσης και της «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης με κέντρο τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της ΕΕ, την διατήρηση των καπιταλιστικών κερδών και της «συνέχειας του κράτους».

Η άνοδος της ακροδεξιάς και των φασιστών πρέπει να σημάνει συναγερμό για την Αριστερά και το αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό κίνημα. Το δρόμο για την ενίσχυσή τους ανοίγει η ρατσιστική πολιτική της ΝΔ και της «Ευρώπης – Φρούριο» απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, η προσαρμογή στην ακροδεξιά ατζέντα που έκανε σημαία της προεκλογικά το Φράχτη στον Έβρο, η εθνικιστική υστερία για τη ψήφο της τουρκικής μειονότητας, το δόγμα «νόμος και τάξη», η στήριξη από επιχειρηματίες (πχ εφοπλιστές), της Εκκλησίας και του «βαθέος κράτους» (χαρακτηριστικές οι υποψηφιότητες πρώην Αρεοπαγιτών με το κόμμα Νίκη). Μπορούμε να τους φράξουμε το δρόμο, με αγώνες και συνολική αντιπαράθεση με το σύστημα που τους γεννάει και τους θρέφει. Είμαστε σε καλύτερη θέση από το 2012 όταν η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής έμπαινε στη Βουλή.

2. Παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί το εκλογικό αποτέλεσμα, το αστικό πολιτικό σύστημα απέχει πολύ από το να έχει σταθεροποιηθεί. Με τις θριαμβολογίες της ΝΔ και της άρχουσας τάξης για μια «ιστορική ήττα» της Αριστεράς επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα κλίμα αναχωρητισμού και ηττοπάθειας μπροστά στην επιτάχυνση των επιθέσεων που ετοιμάζει σε όλα τα μέτωπα.

Η «πολυκρίση» του συστήματος που συνεχίζεται και οξύνεται σε όλες τις διαστάσεις της, τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και η διάχυτη δυσαρέσκεια πλατιών στρωμάτων της εργατικής τάξης και της νεολαίας που παραμένει παρούσα, έστω κι αν δεν βρήκε εκλογική έκφραση και στράφηκε στην αποχή, συνιστούν τα στοιχεία που δείχνουν ότι το αστικό πολιτικό σύστημα κάθε άλλα παρά έχει λύσει το ζήτημα της σταθερότητάς του. Μπροστά μας είναι νέες εκρήξεις, όπως αυτές του Μάρτη, αγώνες που μπορούν να βγάζουν μαζικά τον κόσμο στους δρόμους, όπως έγινε με τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα μετά την πρόσφατη δολοφονία των προσφύγων στην Πύλο.

3. Το ΚΚΕ εμφάνισε άνοδο των ποσοστών του στις δύο εκλογικές μάχες. Στην προεκλογική συζήτηση επικεντρώθηκε στην προβολή του συνθήματος «αυτοδύναμη αντιπολίτευση», αποφεύγοντας να θέσει άμεσα ζητήματα ρήξης και συνολικής πολιτικής ανατροπής βασικών πυλώνων της αστικής πολιτικής (έξοδος από ΕΕ/ΝΑΤΟ, πλήγματα σε καπιταλιστική ιδιοκτησία και κερδοφορία με εθνικοποιήσεις, κατάργηση του φράχτη στον Έβρο, ανοιχτά σύνορα).

Η πτώση σε ψήφους και ποσοστά που εκφράστηκε στις εκλογές του Μαΐου συνεχίστηκε για το ΜέΡΑ25, που μετατόπισε το ερώτημα από την δική του εκδοχή της «ρήξης», στην είσοδο ή όχι στην Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική όλων θα κριθεί το επόμενο διάστημα στο ξεδίπλωμα των αγώνων, στα μέτωπα του νέου μεσοπρόθεσμου και της αντι-ΕΕ πάλης, της επίθεσης του κεφαλαίου στα κοινωνικά αγαθά, το περιβάλλον, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, στην όξυνση του πολεμικού κινδύνου και του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, στις μάχες ενάντια στον ρατσισμό και τους φασίστες.

4. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε τις δύο εκλογικές μάχες προβάλλοντας την ανάγκη της ρήξης με το συνολικό πλαίσιο της αντεργατικής, αντιδραστικής πολιτικής κεφαλαίου, ΕΕ και ΝΑΤΟ, της συνολικής αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της ανάγκης για ισχυρή και ανεξάρτητη από την αστική πολιτική, αντικαπιταλιστική και επαναστατική αριστερά.

Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής αποτυπώθηκε με ένα βήμα εμπρός στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, με την άνοδο σε ψήφους και ποσοστό, εκφράζοντας υπαρκτές δυνατότητες.

Είναι, όμως, φανερό ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κατάφερε στην δεύτερη εκλογική μάχη να πείσει το ευρύτερο δυναμικό των αγώνων, της ριζοσπαστικής αναζήτησης και της αριστεράς, για την αναγκαιότητα πολιτικής και εκλογικής έκφρασης υπέρ του αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης και προοπτικής. Η μεγάλη αύξηση της αποχής, ιδιαίτερα σε κομμάτια νεολαίας, επηρέασε δυσανάλογα τα εκλογικά ποσοστά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με την πίεση για «χρήσιμη ψήφο» με κριτήριο την ενίσχυση ή την έκφραση στο κοινοβούλιο δυνάμεων της Αριστεράς.

Τα παραπάνω αναδεικνύουν τα όρια και τους ανεπαρκείς δεσμούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τον κόσμο που αναζητεί εναλλακτική πέρα από τα αδιέξοδα του κοινοβουλευτικού δρόμου, τις σοβαρές ασυνέχειες στην δράση της.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες αγωνίστριες και τους αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, που έδωσαν με αυταπάρνηση τις δύο εκλογικές μάχες.

«Κρατάμε» σαν παρακαταθήκες εκατοντάδες εκδηλώσεις, περιοδείες, συσκέψεις σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Την ανταπόκριση από τους εργαζόμενους και τον λαό. Τα αξιόλογα ποσοστά σε πλήθος γειτονιών της Αθήνας, σε μεγάλες πόλεις αλλά και την περιφέρεια στις πρώτες εκλογές, που δείχνουν την δυνατότητα συγκρότησης μαζικού αντικαπιταλιστικού ρεύματος.

Τα όργανα και οι ΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συζητήσουν αποτιμώντας συνολικά την περίοδο της διπλής εκλογικής μάχης, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της πορείας ανασυγκρότησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Απέναντι στην άκρως επιθετική πολιτική στρατηγική και τακτική του κεφαλαίου δεν μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικές πολιτικές μικροβελτιώσεων και επιμέρους «λύσεων» με αποδοχή του ασφυκτικού πλαισίου της αστικής πολιτικής.

Η συζήτηση αυτή δεν θα διεξαχθεί σε κενό, αλλά στο έδαφος της συμβολής μας σε νέους αγώνες και αντιστάσεις σε σύγκρουση με την κυβέρνηση της ΝΔ, την διαμόρφωση, προβολή και πολιτική διεκδίκηση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος ρήξης με την αστική πολιτική, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Από τη σκοπιά της συνολικής απελευθέρωσης, για να πάρουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια τους, με συνέχιση των πολιτικών-προγραμματικών της επεξεργασιών που «άνοιξε» στην περίοδο των εκλογών. Στην συνάντηση εκείνων των δυνάμεων της ανατρεπτικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς, που παλεύουν για την πολιτική ανεξαρτησία από την κοινοβουλευτική αριστερά και ευρώ-σοσιαλδημοκρατικά ρεύματα.

Για ένα ανατρεπτικό εργατικό και λαϊκό κίνημα με την αντικαπιταλιστική, επαναστατική Αριστερά στην πρώτη γραμμή πάνω σε όλα τα βασικά μέτωπα της περιόδου:

  • Την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα λόγω της επιτάχυνσης της καπιταλιστικής κρίσης και την προώθηση του νέου γύρου λιτότητας, περικοπών, ιδιωτικοποιήσεων, με όχημα τις προβλέψεις του νέου συμφώνου σταθερότητας της ΕΕ και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης.
  • Τις ανησυχητικές εξελίξεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, και την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή σε αυτόν, σε συνδυασμό με την όξυνση του αντιδραστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στο φόντο των επιδιώξεων για ΝΑΤΟϊκές διευθετήσεις στην περιοχή.
  • Την τροφοδότηση της ακροδεξιάς και των φασιστών και την επιδίωξή τους να πέσουν στα μαλακά στη δεύτερη δίκη τους και να ξαναστήσουν τάγματα εφόδου στους δρόμους.
  • Την σκλήρυνση της ρατσιστικής πολιτικής της «Ευρώπης – Φρούριο» και της ευθυγράμμισης της ελληνικής κυβέρνησης με την διατήρηση και επέκταση του φράχτη στον Έβρο, το σφράγισμα των συνόρων και τη συνέχιση των δολοφονιών προσφύγων και μεταναστών.
  • Το νέο γύρο ακρίβειας στο ρεύμα λόγω της απελευθέρωσης της αγοράς και της απαγόρευσης των όποιων νέων επιδοτήσεων από την ΕΕ, την επιτάχυνση των 700.000 πλειστηριασμών, την επίθεση στο περιβάλλον μέσω και των εξορύξεων και της «πράσινης ανάπτυξης».
  • Την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι παρούσα, στην βάση των θέσεών της, με αγωνιστικό και ενωτικό πνεύμα στην μάχη για την ανατροπή!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 53.16% ( 19
Συμμετοχές )



15 σχόλια στο “Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου

  1. Ενοικος της αριστερης πολυκατοικίας

    Σήμερα μιλαγα στην Χαλκιδική με ένα ζευγάρι συνταξιούχων. Πιο εργατική λαΙκή οικογένεια απο αυτούς και τα παιδιά τους σας πληροφορώ δεν γίνεται.
    Ο άντρας ψήφισε ως εξής Εβαλε με κλείστά μάτια τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της ΝΔ μαζί και διάλεξε στην τυχη ένα. Το έβαλε στον φάκελο και όταν βγηκε απο το παραβαν με όλα τα υπολοιπα ψηφοδέλτια διαπίστωσε ότι είχε βάλει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
    Η γυναίκα του ψήφισε 21 ΜΑϊου Βελόπουλο, 25 Ιουνίου ΝΔ. Πρωην ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο δεν θέλουν να ακούσουν για Τσίπρα. Αγωνιστική συνείδηση μηδέν. Οποιος και να βγει θα κάνει ο,τι πει η Ευρώπη λένε.
    Στο χωριό που βρέθηκα για δυο μέρες η συντριπτική πλειοψηφία ήταν κατά του εργοστασίου χρυσού, Η συντριπτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ παλιά, γύρισε σε ΝΔ.
    Ο συνομιλητής μου μου είπε ότι σε κάποιες εκλογές ψήφισε ΚΚΕ για πλάκα και βγήκαν στο χωριό 8 ψήφοι αντί για 7. Ολοι αναρωτιόντουσαν ποιος είναι το 8 και τους έλεγε εγώ είμαι αλλά δεν τον πίστευαν.

    Που κριθηκε η όποια γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Στο “ευρύτερο δυναμικό των αγώνων, της ριζοσπαστικής αναζήτησης και της αριστεράς”

    Οι δημιουργικές ιδέες που κάποτε παράχθηκαν (στις αρχες του ΝΑΡ και από τους προγόνους των υπολοίπων) δεν φτάνουν. Πρέπει να μπει κανείς στο βάσανο της προσπάθειας εφαρμογής τους και έτσι να μπορεί να τις εξελίσει και αλλάζει δημιουργικά και ΄όχι να τις αναμασά.
    Εύχομαι κάποιοι να μπουν, όχι επειδή “αυτό έχουν συνηθίσει να κάνουν μια ζωή” αλλά με την ορμή του νέου.
    Επίσης εύχομαι καλή συνέχεια για έναν ακόμη λόγο: το “ενα είναι το κόμμα” δεν είναι ο,τι το καλύτερο για την απελευθέρωση από την κεφαλαιοκρατία

    Reply
  2. Θανάσης Α.

    … αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων με ΝΔ και ακροδεξιά – εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ – ανύπαρκτη “επαναστατική” αριστερά…..

    Τα ΜΜΕ και το κατεστημένο κέρδισε, μαζί με την υπόλοιπη αριστερά νίκησαν τον ΣΥΡΙΖΑ (έχει βέβαια και ευθύνες και αυτός…), θα το πληρώσει η κοινωνία, η εργατική τάξη, η νεολαία.

    Όσοι δεν συχνάζουν εκεί με τους όμοιους τους, όσοι πάνε σε κανένα καφενείο της γειτονιάς τους, και όχι μόνο σε πορείες του “χώρου” θα καταλάβει το αποτέλεσμα των εκλογών….

    Επειδή τα πράγματα είναι σοβαρά για την κοινωνία και το μέλλον της αριστεράς, ας σοβαρευτούμε…. δημιουργώντας ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια στην δεξιά και στην ακροδεξιά….

    Ως πρώην μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και της ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ ψήφισα και στις δύο εκλογές “δαγκωτό” ΣΥΡΙΖΑ (και το 2015 μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως μέλος είχα προτείνει κριτική ψήφο…) περιμένω και από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΑΤΡΣΥΑ την αυτοκριτική τους και την τακτική – στρατηγική τους απέναντι στην νέα πραγματικότητα….

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αυτή ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, “δαγκωτό Σύριζα”….
      Αμα σας μιλάνε η κουκουέδες να τους ακούτε!

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Δαγκωτό ένας Θανάσης α. Όχι η ανταρσυα. Φίλε Θαναση αδιαφορη η γνώμη σου, φίλε ΚΚΕ ξυδι

        Reply
      2. Κώστας

        Καλά, δεν πάει να πει πως ο άνθρωπος ήταν δεκαετίες στην Κομμουνιστική Τάση και τους προγόνους της (Ξεκίνημα και Σοσιαλιστική Εκφραση, οπως νομίζω λεγόταν το κομμάτι του Ξ που συμφώνησε με την μειοψηφία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην ΜΒ όταν το ΣΚ, κατά πλειοψηφία, έφυγε από τους Εργατικούς)

        Λέει ένας άνθρωπος την γνώμη του, καλό είναι να μην γίνεται ηθικός κανιβαλισμός, δεν λέει ψέματα ούτε κάτι παράλογο. Λογικά εννοεί πως διαφώνησε με την ΚΤ οταν μπήκε στην ΛΑΕ και αυτός μπήκε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αλλά η μικρή μας παρέα δεν γνωρίζει και μέρες δόξας στην σχολιογραφία, ας μην αποπαίρνουμε ανθρώπους

        Τώρα αν θα παιξουν και κάποιες λογικές entrism, θα παίξουν, υπάρχει κοσμος της Αριστεράς που το σκέφτεται. Επιλογές απελπισίας ? Και γιατί να μην είναι απελπισμένοι δηλ ? Αντιλαμβάνεται την Καταστροφή που έχει συντελεστεί, αντιλαμβάνεται τι είναι ένα ορμπανικό ουσιαστικά μονοκομματικό καθεστώς και σκέφτεται μήπως μια μαζική στέγη, ως και οι από αριστερή κομματική ανορθοδοξία λάθος αλλά καθιερωμένες στην πολιτική κουλτούρα πλέον, ανοικτές διαδιακασίες προκριματικού τύπου, είναι εργαλεία.

        Το ποιοι θα κανουν κάτι τέτοιο, αν, πως και τι θα πετύχουν είναι θεμιτά ερωτήματα όσο και το ποιοι δεν θα κάνουν κάτι τέτοιο, τι θα κάνουν, τι θα πετύχουν κλπ. Αν μετά από 8 χρόνια αποφασιστικής απάντησης από τον κόσμο, και τον κόσμο του Αγώνα, πως ΔΕΝ οφείλουν αυτοκριτική μόνο όσοι είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι παντες πάλι βλέπουμε το υφάκι “η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν χρωστάει αυτοκριτική, η Κομμουνιστική Τάση χρωστάει” δεν πάμε πουθενά

        Κώστας

        Reply
      3. Παλιός συνοδοιπόρος

        ——————————————————————–
        Μια προσωπική ιστορία..Και μία καλόπιστη κριτική
        ——————————————————————-
        Νιώθω υπερήφανος σαν πρώην φίλος-συνοδοιπόρος του Ανταρσύα,
        ΠΟΥ ψηφίζω ΚΚ από τις 2ερες εκλογές του 2012. Στην αρχή κριτικά,
        όταν στα πλαίσια των διερευνητικών του 2012 είχε πάει η ηγεσία του Ανταρσύα να καταθέσει τα διαπιστευτήρια της στον (ποιον;) Tσιπράκο.Μετα το 2015 και ΕΙΔΙΚΑ στο δημοψήφισμα όταν το ΚΚΕ έβγαλε ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟ ΟΠΟΊΟ και ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ στη Βουλή να μπουν οι προτάσεις του στο Δημοψηφισμα (υπάρχει video στο REAL). Τις προτάσεις που οι δηθεν δημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Έβαλα το Κόκκινο ψηφοδέλτιο με τα δύο ΟΧΙ (όχι στο μνημόνιο ΝΔ, όχι στο μνημόνιο Τσίπρα, έξοδος από ΕΕ με εργατική λαϊκή εξουσία) δαγκωτά,Την επόμενη του δημοψηφίσματος τουλάχιστον προσωπικά δεν ένοιωθα ηλίθιος πως ένας Τσιπράκος (λουκουμά τον έλεγε η Αλέκα) με ξεγέλασε

        ———————————
        ΘΕΩΡΩ πως αρκετοί από Ανταρσία είναι Αγωνιστές αλλά σε λάθος πορεία.. Ξέρουν από ταξικό ένστικτο τι ΔΕΝ θέλουν αλλά όχι το τι θέλουν. Το οποίο έχει να κάνει ΚΑΙ με την μη παραγωγη Μ-Λ θεωρίας-ιδεολογίας-επεξεργασίας. Όταν δεν έχεις έτοιμη θεωρητική απάντηση που να σου δείχνει τον δρόμο τότε ή θα ασπαστείς ή θα πέσεις χωρίς να το θέλεις στην ιδεολογία ,του ταξικού σου αντιπάλου. Που την μία φορά οι πολιτικοί του εκπρόσωποι θα έρθουν σαν μπαμπούλας και την άλλη ως δήθεν φίλοι π.χ. σαν τον Σύριζα. ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΛΎ πριν γίνει κυβέρνηση(2009) ήταν ιδεολογικά πιο ΔΕΞΙΑ από το λαϊκό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ! Και ποτέ δεν είχε μία γνωμή.Ότι τυχει ανάλογα το ακροαστήριο..Για τα αριστερά ο Λαφαζάνης, για τα Δεξιά ακροατήρια Παπαδημούλης, Δραγασάκης(που ήταν υπουργος το 1989 μην το ξεχνάμε ε;).Πολιτικές λογικές βλαχοδήμαρχου και όπου πάει..Και είδαμε που πήγε.Σε 3ο-μνημόνιο…

        Υ.Γ.Προκαλεί εντύπωση όταν ακόμα και κάποιοι αναρχικοί 40-50αρηδες+ ψήφισαν ΚΚΕ (εργαζόμενοι π.χ. κάποιοι στα courier) το πείσμα της ηγεσίας του ΑΝΤΑΡΣΥΑ να προσκολάει στο 1989 όταν το KKE έχει κάνει την αυτοκριτική του από το 1991 (π.χ. ο Κάππος τότε γύρισε έστω και κριτικά)—-Δεν ΄ξερω αν το έχετε καταλάβει αλλά η ΝΔ εκμεταλλευόμενη το αποτελέσμα και ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ (Δεξιά + Δεξιότερα) στη Βουλή θέλει να αλλάξει σε 1,5 χρόνο ΟΛΟ το Αστικό Σύνταγμα, να εξωβελίσει και να σβήσει καθε τι αριστερό ή που να θυμίζει αριστερά.
        ————————-
        Ο Σύριζα δεν μπορεί και δεν θέλει, είναι πλέον ένα Δεξιό Κόμμα αφού έβαλε μέσα στο παιχνίδι και επίσημα τον ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Μαραντζίδη και όχι τυχαία. ΄Αρα τι μένει;.
        —————————-
        Ευτυχώς υπάρχει δυνατό ιδεολογικά αλλά και πολιτικά μαρξιστικό λενινιστικό κόμμα το ΚΚΕ που μαζί με άλλους αγωνιστές κατάφερε και κάποιες μικρές αλλά σημαντικές ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΈΣ νίκες (Cosco-Larko-e-food-Ν/Ζ Ζώνη Περάματος-Λιπάσματα-Πετρελαια Καβάλας-Φοιτητική Αστυνομία). Αυτή την στιγμή είναι ο μόνος δυνατός και οργανωμένος πόλος για να υπάρχει αντίσταση..
        —————————-
        Άρα στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συμπόρευση στο κίνημα δεν περισσεύει κανείς. Και ας έχει κάποιος τις διαφωνίες του σε κάποια για το ΚΚΕ.Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τα πείσματα. Οι καιροί δεν είναι για τέτοια. Ούτε υπάρχει πολιτικός χρόνος
        —————————
        —————————
        ——————————————————
        Επαναλαμβάνω πως η Κριτική μου είναι καλόπιστη. Όποιος θέλει την λαμβάνει υπόψη του. Τα υπόλοιπα θα βρεθουν στο εργατικό-ταξικό κίνημα
        ——————————————————
        ——————————————————-

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Φίλε Θανάση: Α. Η γκρούπα σου, η κομμουνιστική τάση είναι που στήριζε λυσασσμένα τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και το 2015. ΟΧΙ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να μην ξεχνιομαστε! Αρα είσαι ΕΣΥ και η γκρούπα σου μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας, και ουχί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έτσι;

      Β. Η γκρούπα σου, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει σήμερα το ΚΚΕ. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Καλά κάνετε αφού έτσι σας αρέσει, αλλά μην μας πρήζετε.

      Γ. ΔΕΝ υπήρξε ποτέ γκρούπα με το όνομα “κομμουνιστική τάση” συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ομως η Κομμουνιστική Τάση υπήρξε συνιστώσα της ΛΑΕ από όπου και αποχώρησε το 2016. Οχι ψέματα φίλε Θανάση.

      https://www.alfavita.gr/politiki/191856_apohorei-i-kommoynistiki-tasi-apo-ti-lae-i-anakoinosi-tis-organosis

      Reply
    3. Ανώνυμος

      Επίσης η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ μέχρι το 2015 ήταν συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά πήγε στην ΛΑΕ και μετά στο ΚΚΕ. Τώρα εσύ Θανάση πότε ήσουν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο θεός και η ψυχή σου…

      Reply
    4. Μαρκέλα

      Μα ήταν αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν του φαινόταν;;; !!! Και για να σοβαρευτούμε, ζητούμενο δεν είναι το μέτωπο, αλλά το περιεχόμενο που θα έχη το μέτωπο, σε ουσία και προοπτική.

      Reply
  3. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Ο πρόγονος της Κομμουνιστικης τασης ήταν στο Πασοκ και έκανε εισοδισμό.Νομιζω οτι ο Θανασης καλα το σκεφτετσι: Αν ειναι να τραβολογιεσαι με γκρουπες να λες διαφορα επαναστατικα και στο τελος να ψηφιζεις ενα μεγαλο κοινοβουλευτικο κόμμα, γιατι να μην το ψηφισεις εξ αρχης να γλυτωσεις κ το τραβηγμα;

    Reply
  4. Μαρκέλα

    Συγνώμη, που επιβαρύνω το χώρο, αλλά δεν είναι αυτή κατάσταση, με το σύστημα σχολιασμού. Δυό σχόλιά μου, σε απάντηση του Θανάσης Α. 29/06 10:17, μου τα πήγε σλλού κι αλλού.

    Reply
  5. Γιαννης Π.

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη χρειάζεται όχι σήμερα, αλλά χθες μέτωπο στα αριστερα του Σύριζα. Η Ανταρσύα θα μπορούσε να παίξει ρόλο συντονιστή σε αυτό το μέτωπο, είναι μια αναγνωρίσιμη και καθιερωμένη πλέον δύναμη που ο κόσμος σέβεται ακόμη και αν τελικά δεν την ψηφίζει. Το μέτωπο αυτό θα πρέπει να διεκδικήσει και είσοδο στο κοινοβούλιο καθ’οτι δεν αρκούν μόνο οι αγώνες των εργαζομένων, απεργίες κτλ. Επίσης το μέτωπο αυτό θα πρέπει να έχει ως προμετωπίδα τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και των μισθών, την προστασία του δημόσιου χώρου, των κοινών και του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της περιφέρειας και τις περισσσότερες αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Ο πολύς κόσμος έχει κλειστεί στο καβούκι δεν ασχολείται με τα κοινά και η πολιτική έχει γίνει αντικείμενο στα χέρια μιας ελίτ που αποφασίζει ερήμην μας, αυτό πρέπει να αλλάξει.
    Με συντροφικούς χαιρετισμούς

    Reply
  6. Μαρκέλα

    Δεν κάνει δλδ να καταργηθή αυτό το κυνοβούλιο κ να έχουν λόγο οι κοινωνικοί φορείς, σωματεία, σύλλογοι, πολίτες; Ο πολύς κόσμος δεν ασχολείται με τα κοινά, γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να έχη λόγο στα κοινά, αφού η πολιτική είναι υπόθεση μιας ελίτ, που αποφασίζει για τον “ανήλικο” λαό.

    Reply
  7. Θανάσης Α.

    στην κομμουνιστική τάση ήμουνα από τον Μάρτη 2021-Μάη 2023… στην αναρσυα υπάρχει και κείμενο στο σαιτ της το 2015 που δηλωνω να ψηφίσει κριτικά ΣΥΡΙΖΑ το 2015…..στην ανταρσυα από την ιδρυση της ήμουνα μέλος μέχρι να μπω στην κομμ.ταση…. βέβαια να φανταστείται αν υπάρχουν διαδικασίες για να μιλάμε για μέλος…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.