.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς για Τέμπη και Απεργία 16 Μάρτη


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ – ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά χαιρετίζει τη δυναμική επανεμφάνιση του λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο, μετά το τραγικό έγκλημα των Τεμπών. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, των τελευταίων ημερών (από τη διαδήλωση της Κυριακής 5/3, στη μεγαλειώδη απεργία της 8/3, στην Κυριακάτικη διαδήλωση της 12/3 και τόσες άλλες σε ολόκληρη τη χώρα) αποδεικνύουν πως ο εργαζόμενος λαός ΔΕΝ θα επιτρέψει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών. Όση καταστολή και αν επιστράτευσαν δεν κατάφεραν, ούτε θα καταφέρουν να κάμψουν το φρόνημα των νέων – των εργαζομένων, του λαού γενικότερα.

Ίσα- ίσα , που η επιμονή και η δυναμική των λαϊκών κινητοποιήσεων, με βασικό κορμό τη νέα γενιά, ανάγκασαν ακόμη και τους εργατοπατέρες της «κοιμώμενης» ΓΣΕΕ, να προκηρύξει 24ωρη Απεργία.

Ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να τους επιτρέψει να «σφυρίξουν λήξη» στον αγώνα με την μεθαυριανή πανεργατική Απεργία. Η επιτυχία της απεργίας, η μαζικότητα των απεργιακών συγκεντρώσεων – διαδηλώσεων και η απαίτηση για κλιμάκωση και συνέχεια του αγώνα , αποτελεί προϋπόθεση για νίκες προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Τώρα που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη και η αντιπολίτευση, επιδιώκει το κλείσιμο των λαϊκών κινητοποιήσεων και την είσοδο σε «ήρεμη προεκλογική περίοδο», είναι η ώρα ο λαός να απαιτήσει και να επιβάλει με τους αγώνες του:

→ Εθνικοποίηση – Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση του σιδηρόδρομου. Να φύγει τώρα η Ιταλική HELLENIC TRAIN. Ενιαίος δημόσιος σιδηρόδρομος με εργατικό έλεγχο. Ασφαλής και φτηνός για τον λαό κόντρα στις κατευθύνσεις της ΕΕ, τη λογική της αγοράς και του κέρδους.

→ Αποκλειστικά δημόσια τα κοινωνικά αγαθά – Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας για λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό. Αιτία πολέμου η δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης του Νερού – Να μην ψηφιστεί. Μπλοκάρισμα – ακύρωση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στα κοινωνικά αγαθά.

→ Κατάργηση του ν Χατζηδάκη. Κατάργηση των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, Πανεπιστημιακή Αστυνομία – τέλος στην καταστολή.

Να πέσει τώρα η εγκληματική κυβέρνηση. Να ανατραπεί η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ).

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.