.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η απεργία της ΠΟΠΟΚΠ έγινε παρά το γεγονός ότι κρίθηκε «παράνομη»!!


Η απεργία της ΠΟΠΟΚΠ έγινε – η απαγόρευση και ο νομός Χατζηδάκη έσπασαν στην πράξη. Οι εργαζόμενοι αγκάλιασαν την αποφασιστικότητα της ΠΟΠΟΚΠ με τη μαζική συμμετοχή τους και την 2η μέρα της απεργίας στα ασφαλιστικά ταμεία στις 24/12 (την οποία δυστυχώς δεν ακολούθησε η ΠΟΣΕ ΙΚΑ και η πλειοψηφία των ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ εκεί).

Οι εργαζόμενοι έδωσαν περήφανη απάντηση στις μεθοδεύσεις και την απεργοσπασία που εξαπέλυσε ο διοικητής του ΕΦΚΑ και ο ίδιος ο Χατζηδάκης και διατράνωσαν τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τη 48ωρη απεργία της ΠΟΠΟΚΠ παρά το γεγονός ότι η απεργία κρίθηκε «παράνομη», μετά από προσφυγή της διοίκησης του ΕΦΚΑ καθ’ υπόδειξη του υπουργού Εργασίας.

Η πανελλαδική απεργία έγινε με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ, ενώ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο κεντρικό κτήριο του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22).

Αυτός είναι ο δρόμος για το εργατικό κίνημα και τον ν Χατζηδάκη και όχι οι ταλαντεύσεις (δυνάμεων και μέσα στην ΠΟΠΟΚΠ που ευτυχώς δεν κυριάρχησαν), ούτε η υποχώρηση και συναίνεση.

 

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΟΠΟΚΠ μεταξύ άλλων τονίζει:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την τρομοκρατία που ασκήθηκε κατά των απεργών και την οποία αγνόησαν οι συνάδελφοι στο σύνολό τους.

Είχε προηγηθεί η δικαστική προσφυγή της Διοίκησης του ΕΦΚΑ κατά της απεργίας μας, ωστόσο, παρά τα όσα επιχειρήθηκαν και ειπώθηκαν, η απεργία όχι μόνο πραγματοποιήθηκε, αλλά ήταν μαζικότατη. Το ίδιο ίσχυσε τόσο για το κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα όσο και για τις κατά τόπους συγκεντρώσεις στην Περιφέρεια.

Δεδομένου ότι η αυριανή απεργία της Ομοσπονδίας μας κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική από το αρμόδιο δικαστήριο για τυπικούς λόγους, η ΠΟΠΟΚΠ υπέβαλε αίτημα προς την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στον χώρο του ΕΦΚΑ αύριο Παρασκευή 24/12. Ζητήσαμε εγγράφως και από την ΠΟΣΕ ΙΚΑ να πράξει το ίδιο.

Μετά το αίτημα της ΠΟΠΟΚΠ, η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε νέα 24ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή 24/12 για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΠΟΚΠ, στην οποία σας καλούμε να συμμετάσχουμε μαζικά και δυναμικά, όπως σήμερα, γυρίζοντας την πλάτη στους εκβιασμούς και στις άθλιες μεθοδεύσεις.

ΚΑΛΟΥΜΕ αύριο, 24/12/2021, να δώσουμε το αγωνιστικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στο κεντρικό κτήριο του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22) στις 10.30 πμ.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2021 για τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από σχετικό αίτημα της ΠΟΠΟΚΠ, κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ, με αιτήματα:

• Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
• Έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση
• Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής. Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού, ενιαία λογισμικά προγράμματα κλπ, ώστε να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για να μπορούν να ικανοποιούνται άμεσα όλα τα αιτήματα συνταξιούχων και ασφαλισμένων
• Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων
• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές – Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού
• Καμιά περικοπή εργατικών δικαιωμάτων
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 10:30πμ, στο κτίριο του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 29).

Θλιβερή ανακοίνωση ΕΦΚΑ και απειλές κατά απεργών

Από τη μεριά της, η διοίκηση του ΕΦΚΑ με μια θλιβερή ανακοίνωσή της, «ενημερώνει» τους εργαζόμενους του φορέα ότι «η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για κήρυξη απεργίας των εργαζομένων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ δεν καλύπτει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για κήρυξη απεργίας που θέτει ο νόμος (επίδοση εξώδικης πρόσκλησης, 4ήμερη προθεσμία, δημόσιος διάλογος)» απειλώντας τους ότι «η συμμετοχή των υπαλλήλων που υπάγονται στην ΠΟΠΟΚΠ στην απεργία αυτή δεν συνιστά νόμιμο λόγο για την απουσία τους από την εργασία τους».

ΣΥΑΤ: Συνεχίζουμε μαζικά και αγωνιστική την Παρασκευή

Σε ανάλογη ανακοίνωση καταγγελίας προχώρησε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, όπου με ψέματα προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους – απεργούς λέγοντας δημόσια ότι συμμετέχουν σε απεργία που κρίθηκε παράνομη τη στιγμή που συμμετείχαν σε μία καθ’ όλα νόμιμη απεργία της ΑΔΕΔΥ!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον απαράδεκτο μηχανισμό απεργοσπασίας που έστησαν καλώντας εγγράφως τους εργαζόμενους – απεργούς να γυρίσουν άρον – άρον στην εργασία τους ζητώντας λίστες και ονόματα απεργών για να τους τρομοκρατήσουν!

Παρά τις μεθοδεύσεις και τους εκβιασμούς της πολιτικής ηγεσίας οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ συμμετείχαν μαζικά στην Απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην άθλια πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ενάντια στην κοινωνική ασφάλιση, ενάντια σε εργαζόμενους, ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Συνεχίζουμε μαζικά και αγωνιστικά με την νέα 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για αύριο Παρασκευή 24/12 για τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ. Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά, όπως σήμερα, γυρίζοντας την πλάτη στους εκβιασμούς και στις άθλιες μεθοδεύσεις.

Απεργιακή συγκέντρωση αύριο 24/12/2021 στις 10.30 πμ.

Δίνουμε το αγωνιστικό «παρών» στο κεντρικό κτήριο του ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22)

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.