.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η απεργία στις 3 του Ιούνη, να γίνει!


Κλαδική Ένωση Κατασκευών της Α.Π.Ροσινάντε

Η επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης στα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, έχει μπει στην τελική ευθεία. Σε λίγες μέρες καταθέτουν στη βουλή προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο – τομή στην ιστορία των αντεργατικών ανατροπών, που απαξιώνει πλήρως τη δουλειά μας, ισοπεδώνει τα δικαιώματά μας, καταργεί το οχτάωρο, θεσμοθετεί και νομιμοποιεί πλήρως την απλήρωτη εργασία, φιμώνει το συνδικαλισμό και τις οργανώσεις μας.

Ο πιστός κολαούζος τους, η ΓΣΕΕ όπως και μια σειρά εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, αποφάσισαν να σαμποτάρουν και να αποδυναμώσουν τις αγωνιστικές αποφάσεις για απεργία στις 3 του Ιούνη.

Θεωρούμε πως οποιαδήποτε απόφαση για ακύρωση της συγκεκριμένης απεργίας, είναι αναντίστοιχη της επίθεσης που δεχόμαστε και της αναγκαιότητας κλιμάκωσης μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Καλούμε τις ομοσπονδίες και τα σωματεία του κατασκευαστικού κλάδου να προχωρήσουν σε απεργία στις 3 Ιούνη για την υπογραφή Σύμβασης Εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία των κατασκευαστών.

-Να μην περάσει ο αντεργατικός και αντισυνδικαλιστικός νόμος. Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας, τα σωματεία και τους αγώνες μας.

-Κάτω τα χέρια από το 8ωρο.

-Να ανατραπούν όλοι οι αντεργατικοί αντασφαλιστικοί νόμοι των τελευταίων ετών.

-Κατάργηση της εργατικής εισφοράς, όλο το κόστος σε εργοδοσία και κράτος.

-Σύμβαση εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα, κατοχύρωση του 7ώρου, πενθήμερου, στην προοπτική περεταίρω μείωσης των ωρών εργασίας.

-Να καταργηθεί το μπλοκάκι.

-Σύνταξη στα 55

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 86.67% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.