.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η αντικαπιταλιστική Αριστερά μπροστά στις μάχες και τις ευρωεκλογές Τρίτη 9/4 η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ

Την Τρίτη 9 Απρίλη, στις 7μμ στη Νομική Σχολή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργανώνει κεντρική εκδήλωση με τίτλο:

«Η ανατρεπτική – αντικαπιταλιστική Αριστερά μπροστά στις μάχες και τις ευρωεκλογές».

Σε μια περίοδο πολύ πλατιάς λαϊκής δυσαρέσκειας και όξυνσης όλων των προβλημάτων, κρίσης της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και κρίσης και αδυναμίας των εναλλακτικής λύσης που προβάλλουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για να μπει η αντικαπιταλιστική αριστερά «σφήνα» στο πολιτικό σκηνικό.

  • Για να καταδικαστεί και να μαυριστεί η άθλια κυβέρνηση της ΝΔ της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπλοκής στον πόλεμο, της συγκάλυψης των εγκλημάτων των Τεμπών, της Πύλου, των παιδιοβιαστών. Για να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μέχρι και τις κάλπες με στόχο το ξήλωμα όλων των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης της ΝΔ.
  • Για να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής, της μέσα από ένα ρωμαλέο κίνημα και δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά, για να μην ξοδευτούν οι αγώνες σε «εναλλακτικές λύσεις» σαν αυτές που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέα Αριστερά στο πλαίσιο της κυρίαρχης πολιτικής.
  • Για να ενισχυθεί αποφασιστικά το ρεύμα της απειθαρχίας, ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ που αποτελεί τη δύναμη κρούσης του ευρωπαϊκού καπιταλισμού για την επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η ΕΕ δεν «μεταρρυθμίζεται». Είναι η ΕΕ των πολυεθνικών, της εκμετάλλευσης, του πολέμου, του ρατσισμού, της φασιστικής απειλής, της περιβαλλοντικής και κλιματικής καταστροφής. Γι’ αυτό και η πάλη για απειθαρχία-ρήξη-αποδέσμευση δεν είναι σύνθημα για το μέλλον αλλά για το σήμερα. Το δικό μας «Όχι στην ΕΕ» είναι εργατικό, αντικαπιταλιστικό, διεθνιστικό.
  • Για να φράξουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες που τους τροφοδοτούν οι πολιτικές του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας των κυβερνήσεων και της ΕΕ.
  • Για την πλατιά συνεργασία των αγωνιστών/ριών και των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς, δυνατότητα που εκφράστηκε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα».

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για κλιμάκωση των αγώνων και την οργάνωσή τους από τα κάτω, με κρίσιμο επόμενο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 17 Απρίλη, για μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην σκληρή λιτότητα, για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και κρατικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με τα επί πληρωμή χειρουργεία και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Παλεύουμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα εγκλήματα των Τεμπών και της Πύλου, ενάντια στην συγκάλυψη. Για να σταματήσουμε τη σφαγή στη Γάζα και την εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία, για να γίνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες καλοδεχούμενοι ενάντια στην ΕΕ-Φρούριο, για να σταματήσουμε τις γυναικοκτονίες και την καταπίεση των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, για να σώσουμε τις ζωές και τον πλανήτη από την κλιματική κρίση.

Για να βγάλουμε πιο ενισχυμένη την αριστερά που παλεύει για την ανατροπή του καταστροφικού καπιταλισμού, για να μπουν «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους» με την εργατική τάξη στο τιμόνι της κοινωνίας και της εξουσίας. Μία αριστερά πολιτικό στήριγμα στους αγώνες, που θα έχει βγάλει καθαρά συμπεράσματα από την «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση» και θα έχει συνείδηση ότι μέσα στο σημερινό πλαίσιο δεν μπορεί να υπάρξει «κυβερνητική πολιτική» σε όφελος του λαού.

Παλεύουμε για να αναπτυχθεί παραπέρα η παρέμβαση και η εμβέλεια της ανατρεπτικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, για μια σταθερή διαδικασία κοινής δράσης και πολιτικής συσπείρωσης στις κοινωνικές και πολιτικές μάχες, τις ευρωεκλογές και μετά από αυτές.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 58.57% ( 7
Συμμετοχές )



16 σχόλια στο “Η αντικαπιταλιστική Αριστερά μπροστά στις μάχες και τις ευρωεκλογές Τρίτη 9/4 η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

  1. Ανώνυμος

    Εν τω μεταξύ, στο εργατικό κίνημα σαρώνουν οι δυνάμεις, που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ:
    Ανοδος 56% και μαζικοποίηση στους οικοδόμους Αιτωλοακαρνανίας. Δε μπόρεσε να συγκροτηθεί το προ τριετίας άλλο αριστερό ψηφοδέλτιο.
    Επεσε και το Ε/Κ Τρικάλων, με μεγάλη άνοδο της ΔΑΣ
    Πάει και το ΠΑΝΣΕΚΚ, με άνοδο από 17 στο 84%!
    Προχωράει με επιταχυνόμενο ρυθμό η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Εχουμε και απεργία στις 17.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ειδικά στα Τρίκαλα. Μεγάλη νίκη του ταξικού κινήματος. Όιχ ότι οι άλλες πάνε πίσω, αλλά νικη σε Ε.Κ. δεν το λες και λίγο.
      /
      Σιγα σιγα θα μαζεύονται ολόενα και περισσότερο τα μικρά ρυάκια που θα εκβάλλουν προς το ορμητικό ποτάμι.
      /
      Τα καλύτερα έρχονται.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Τα μικρά ρυάκια θα μαζεύονται και η αστική τάξη χωρίς να το πάρει χαμπάρι, θα χάσει την εξουσία. Και ο Κουτσουμπας με τη ρομφαία του σαν άλλος Άγιος Δημήτριος θα σκοτώσει τον κατηραμένο όφι. Για αυτό, ψηφιστε ΚΚΕ.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Και το 1917 οι αστοί ήξεραν πολυ καλά το τι έρχεται. Αλλά δεν μποορούσαν να το αντιστρέψουν. Παρά το ότι η Οχράνα είχε βαλει δικό της μέσα στην Κ.Ε. ο οποίος μετά εκτελέστηκε

          Αγιος Δημήτριος το έπαιζε μόνο ο Τρότσκι. Για Κουτσούμπα έχω αυτό

          https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9M6jr4411uECaNB-fv8D2uXKOsfFw1W4kr6cMAIO2wKdgwlTGi89xn-joGqJzrivs42KyY3cCUp2n0AC6UkKE-HR3ZLTUWlA3JtcaQhQz6U0c6Ltchj_FtN192ClDtF-OVFRN1Ue24UzL/s1600/koutsi.png

        2. Ανώνυμος

          Ειδικα για τα τρικαλα φταίει ο Τρότσκι.
          Και για την κλιματική αλλαγει ο Τρότσκι φταιει.
          Δεν τα γραφετε.

        3. Ανώνυμος

          Για 2 πράγματα δεν έχει κατηγορηθεί ακόμα ο Στάλιν Για την κλιματική αλλαγή και για διώξεις αναρχικών – Κροστάνδη 1921. Ο Τρότσκι είναι αθωός μιας και έχει το φωτοστέφανο του Αγίου που του έδωσε η αποικιακή Δύση.

          Το 1918 εμφανίζεται ο μΤροτσκι σαν ένας άλλος Άγιος Δημήτριος να σκοτώνει τον “καπιταλιστικό δράκο”.

          https://en.wikipedia.org/wiki/File:Trotsky-Saint_George_allusion.png

          Ας μιλήσουμε λοιπόν για το ποιος επιδίωκε την προσωπολατρεία. “Ψώνιο” σαν τον Τρότσκι δεν ήταν ο Στάλιν.

    2. Ανώνυμος

      ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ
      Τετάρτη 03/04/2024 – 16:25
      «Δελφινάριο» η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ

      https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/360445/delfinario-i-igetiki-omada-tis-gsee

      Στα αριστερά η θλιβερή εικόνα της σύσκεψης ΓΣΕΕ – ΕΚΘ, στα δεξιά φωτογραφία από την σύσκεψη συνδικάτων

      ” Για δύο «παραστάσεις» βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ο περιοδεύων θίασος της ΓΣΕΕ. Το έργο που παίχτηκε ήταν … σινεφίλ κομεντί. Από τη μια προσέφερε άφθονο γέλιο αφού έγινε κατανοητό το ότι ούτε μπορούν, αλλά κυρίως ούτε θέλουν να κουνηθεί φύλλο μπροστά στην απεργία στις 17 Απρίλη.

      Αυτό φαίνεται και από το ότι αποφάσισαν να μοιράσουν φυλλάδια στην… πλατεία Αριστοτέλους, πρωί καθημερινής. Προφανώς, έχουν στόχο να απευθυνθούν στους τουρίστες της Θεσσαλονίκης, γιατί την συγκεκριμένη ώρα δεν υπάρχει ούτε ζωγραφιστός εργαζόμενος στην περιοχή.

      Ούτε λόγος βέβαια για περιοδείες σε χώρους δουλειάς, εργοστάσια και καταστήματα. Άλλωστε τι να πουν στους εργαζόμενους;

      Πώς να απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα για το γιατί δεν προκήρυξαν απεργία στις 28/2, όταν δεκάδες χιλιάδες απεργοί γέμισαν τους δρόμους της πόλης.

      Για το που ήταν όταν δίνονταν μάχες στο NOTOS ενάντια στο άνοιγμα του καταστήματος την αργία στις 2/1, στην Teleperformance ενάντια στις απολύσεις, στο ξενοδοχείο ΝΙΚΟPOLIS που δεκάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο.

      Που ήταν όταν συνδικάτα έδιναν μάχη για τα εργοδοτικά εγκλήματα με νεκρούς στους χώρους δουλειάς.

      Από την άλλη, στο τέλος του χάπενινγκ είχαμε και μελαγχολικές σκηνές, με τον … καφέ της παρηγοριάς στο ΕΚΘ, όπου μια χούφτα συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ με γκεστ σταρ από την Αθήνα, μαζεύτηκαν να συζητήσουν για το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για το λαό…

      Τα συνδικάτα, οι τίμιοι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι βγάζουν κάθε μέρα συμπεράσματα. Ξέρουν πως δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτές τις ηγεσίες, πως πρέπει να κάνουν πέρα και να ξεμπερδέψουν με όσους έχουν κάτσει στο σβέρκο του συνδικαλιστικού κινήματος για να περνάει αναίμακτα η αντεργατική επίθεση εργοδοσίας- ΕΕ- κυβερνήσεων.

      Γι αυτό και στις 17 Απρίλη, πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση, απεργώντας και συμμετέχοντας μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν δεκάδες σωματεία, στις 10:30 στο Αγ. Βενιζέλου.

      ΥΓ: Στα αριστερά (εννοεί στο λινκ) η θλιβερή εικόνα της σύσκεψης ΓΣΕΕ- ΕΚΘ. Στα δεξιά φωτογραφία από την σύσκεψη των συνδικάτων για την οργάνωση της απεργίας στις 28/2. Χωρίς σχόλιο…”

      Κάποιος ας μας μιλήσει για τον “σεχταρισμό του ΠΑΜΕ”. Καιρό έχω να το ακούσω

      Reply
    3. Ανώνυμος

      Μαχητικές κινητοποιήσεις των απολυμένων εργαζομένων στο «Νικόπολις» – Στο πλευρό τους το ΣΕΤΕΠΕ (VIDEO – ΦΩΤΟ)
      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
      https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/360936/mahitikes-kinitopoiiseis-ton-apolymenon-ergazomenon-sto-nikopolis-sto

      και
      https://www.youtube.com/watch?v=wcmGnXoZTYQ

      ” Μαχητικές κινητοποιήσεις στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στην Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και στην Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι απολυμένοι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Νικόπολις», μαζί με το κλαδικό τους Σωματείο, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού, συνεχίζοντας τον αγώνα για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους και των θέσεων εργασίας.

      Οι 60 εργαζόμενοι, που από τις 19 Μάρτη έμειναν άνεργοι, μετά από την απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το ξενοδοχείο, διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, επιδόματα, άδειας και δώρων, τις αποζημιώσεις τους και παλεύουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους στη νέα επιχείρηση καθώς το ξενοδοχείο αναμένεται να επαναλειτουργήσει από άλλο επιχειρηματία, που ήδη δραστηριοποιείται στον κλάδο. “

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Εποχές μεταγγραφών
    https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/361014/anamenomenes-metagrafes

    “Με «οφθαλμό αντί οφθαλμού» απάντησε το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, βάζοντας στο ευρωψηφοδέλτιο τον εν ενεργεία «γαλάζιο» ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη.

    Θυμίζουμε ότι στο αντίστοιχο ψηφοδέλτιο της ΝΔ υπάρχει έντονη παρουσία από πρώην στελέχη και εκλεγμένους με το ΠΑΣΟΚ, όπως της Εύης Χριστοφιλοπούλου, του Πύρρου Δήμα, της Βούλας Πατουλίδου.

    Πάντως, δυσκολία προσαρμογής δεν θα υπάρξει εκατέρωθεν. Η στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων είναι αυτή που στρώνει το έδαφος για τις μεταπηδήσεις στα κατά τ’ άλλα «αντίπαλα» στρατόπεδα. Ούτε κάποιο μπέρδεμα στις ψηφοφορίες στην Ευρωβουλή μπορεί να προκύψει, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει τα ίδια κατά 93%.

    Οπως έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, στο παιχνίδι των μεταγραφών θα μπορούσε άνετα να μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που και για αυτόν ισχύουν τα παραπάνω, έχοντας ψηφίσει τα ίδια με τη ΝΔ κατά 75%.

    Ομως οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, οι νέοι και οι νέες έχουν επιλογή που μπορεί να κάνει τη διαφορά: Δυναμώνοντας το ΚΚΕ, να στείλουν ηχηρό μήνυμα ισχυροποίησης των εργατικών – λαϊκών αγώνων στη χώρα και πανευρωπαϊκά.

    (Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη»)”

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Στο ΚΚΕ ο άλλος ξέρει πως ήρθε να προσφέρει και όχι να του προσφέρουν θέσεις και αξιώματα.

      “Μεταγραφή” από “διαλυμένο κόμμα” που δεν υπάρχει, απλά δεν υπάρχει.
      Σε κάποιους αλλάζει η πολιτική συνείδηση ή μαθαίνουν από τα πολιτικά λάθη τους λόγω γεγονότων. Π.χ. Μηλιός. Επιπλέον μέχρι η κ.Ξηροτυρη πήγε σε μη εκλόγιμη θέση.

      Σε άλλους όχι .

      Ξέχασες να γράψεις για “μεταγραφές” από ΣΥΡΙΖΑ 2015 και ΛΑΕ προς ΚΚΕ, για την “μεταγραφή” του Ρούση -αν και δεν ήταν μέλος- και υπόλοιπες “μεταγραφές” από εξωκοινοβούλιο.

      Reply
  3. Ανώνυμος

    Παγωσε η Τζιμηνιέρα.
    /
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
    Κατάληψη και μπλόκο σε εταιρείες που θέλουν να αναλάβουν τη φύλαξη και άλλες υπηρεσίες στο εργοστάσιο

    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/361013/katalipsi-kai-mploko-se-etaireies-poy-theloyn-na-analavoyn-ti-fylaxi-kai

    “Σε κατάληψη του εργοστασίου και του κτιρίου της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα προχώρησαν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους, μπλοκάροντας την είσοδο σε εκπροσώπους εταιρειών, όπως σεκιούριτι, που περιμένουν να αναλάβουν την φύλαξη του εργοστασίου και συνολικότερα λειτουργίες και υπηρεσίες, μετά το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και την απομάκρυνση των εργαζομένων.

    «GO BACK! Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή», σημειώνει χαρακτηριστικά το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας σε δελτίο Τύπου και τονίζει:

    «Η ΤΕΡΝΑ έδωσε εντολή “να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι έτσι ώστε να μπορέσει να την κάνει σκραπ”.

    Οι υπηρέτες της στην κυβέρνηση στέλνουν ημέτερους εργολάβους φύλαξης για αναγνωριστική, έτσι ώστε να αναλάβουν την φύλαξη των εγκαταστάσεων μετά την απόλυση των εργαζομένων.

    Από τις 5.30 π.μ. τα μεγάφωνα του σωματείου παίζουν στη διαπασών το “Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί”.

    Εργαζόμενοι και κάτοικοι είμαστε “στα όπλα” και το ηθικό μας ακμαιότατο.

    Κλείσαμε όλες τις πύλες του εργοστασίου και με μια φωνή τους λέμε:

    GO BACK! Εμείς έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε.

    Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή».

    Απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση και συναυλία αλληλεγγύης με τους Γιώργο Νταλάρα και Φωτεινή Βελεσιώτου, την Τετάρτη 17 Απρίλη, στις 12.30 μ.μ. στην παραλία της Λάρυμνας και καταλήγοντας τονίζει: «Θα φέρουμε τα πάνω κάτω, θα κερδίσουμε».”

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Τι έγινε ρε παιδιά ;
    δεν μπαίνει κανένας οπορτουνιστής αντεπαναστάτης στον 902 και κάνετε κοπι παστε εδώ στις αφιλόξενες σελίδες του οπορτουνισμού.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αν διαφωνείς με το περιεχόμενο ας μας το πεις. Αν πάλι είσαι μέλος / φίλος του ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ ας μας πεις σε τι και που πολιτικά διαφωνείς.

      Κάποιοι από εξωκοινοβούλιο κυρίως από ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήγαν στο ΚΚΕ. Τα ΕΑΑΚ στο φοιτητικό κίνημα ζήτησαν και έκαναν κοινό συντονιστικό με την Πανσπουδαστική για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αν και προσωπικά ήμουν επιφυλακτικός

      Για τα υπόλοιπα να σου θυμήσω πως στα φιλοΚΚΕ σάιτ και μπλοκ που υπήρχε δυνατότητα σχολιασμού, η πλειοψηφεία των σχολίων μεταξύ 2011 – 2015 ήταν από αντιΚΚΕ ή δήθεν “αριστερή” κατεύθυνση.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.